X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Ja dziś idę do fryzjera. Już tyle czasu to odkładam, że jestem w stanie ściąć nawet 10cm, co w moim przypadku jest zawsze niedopuszczalne 😅

Uuu… tylko będziesz ścinała czy jakieś farbowanie wchodzi w grę?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Uuu… tylko będziesz ścinała czy jakieś farbowanie wchodzi w grę?

Chcę zrobić delikatne refleksy 🙂 Rok temu robiłam i już u nasady mam ciemniejsze i też samopoczucie od razu w dół. Jakoś wolę jak jest jaśniej przy twarzy ☺️

Zaczarowan, Pati2804, AnitaK, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze testujące 🤞🏼🍀

CoffeeDream, AnitaK, damrade, ultramaryna_, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry wszystkim ♥️ z rana naszło mnie takie pytanie do dziewczyn, które stosują Fertistim + NAC, robicie jakieś przerwy czy bierzecie kilka cykli pod rząd? To chyba mój 4 z Fertistim i teraz włączyłam NAC. Nie wiem jak długo tak można 🤔
    Ja teraz 3ci cykl z NAC i następny robię sobie przerwę.
    Zarówno przy pierwszym jak i drugim zaszłam ale niestety poroniłam i Biochem. Może za trzecim się powiedzie:) Fertistim biorę pierwszy cykl i pewnie wezmę z dwa cykle jeszcze.

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg wg flo dziś owulacja - wczoraj pik największy wieczorem. A wg ovu dopiero w czwartek. Dziwne to. A Wy ile po Piku macie owulację?

Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ❤
    Kciuki za testujące ✊🍀
    @Ultramaryna @AnitaK stoimy pod kibelkiem 😁✊
    @Zaczarowan zdrówka życzę!
    @Chochlik12 oby ten cykl już się zakończył i dał przyjść nowemu skoro tym razem nic nie wniosł ✊

Miłego dnia I pysznej kawki ☕😊😘

AnitaK, Chochlik12, ultramaryna_, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza :) hej hej :) rozgość się, z nami zawsze raźniej, czy się śmiejemy czy płaczemy to razem jakoś lżej :)

@MagdaA kciuki za badania :) daj znać jak będziesz mieć wyniki

@Coconut przytulam Cię mocno :*

@Zaczarowan zdrówka, ratuj się czym się da :*

@notsobadd fertisim biorę drugi cykl, ale inozytol ogólnie od sierpnia i inozytolu nie trzeba przerywać, NAC warto po 3 miesiącach zrobić przerwę :)
    jak tam sytuacja w domu?

Ostatnio chyba jakiś biomet niekorzystny, ja się wczoraj ścięłam ze swoim. Do tego doszedł PMS. I wcale nie mam zamiaru wyciągać do niego ręki, niech się skicha. Mój mąż jest ogólnie dobrym człowiekiem i na co dzień go uwielbiam, ale czasem jak dopierdoli to mam go zwyczajnie dość. A że ja mam skłonność do podejścia 0-1 to mam w głowie czarne scenariusze i rozważam wyjazd na kilka dni, żeby od niego odpocząć :P

Coconut, Zaczarowan, ultramaryna_, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Wg wg flo dziś owulacja - wczoraj pik największy wieczorem. A wg ovu dopiero w czwartek. Dziwne to. A Wy ile po Piku macie owulację?

Mi się to w ogóle jakoś nie zgadza w tym cyklu 🙈 skok temperatury miałam w sobotę, teraz 3 dni już lekko spada. A PIKu dalej nie wychwycilam 😅 + zawsze mnie pobolewal brzuch na owulację, a tu nic .. wg flo wczoraj miałam owulację, a wg Ovu dziś...

Edit: to mój pierwszy cykl z wiesiołkiem. Już go odstawiłam, ale może on trochę namieszał, że nie czułam owulacji 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 07:54

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊🌻
    W końcu się wyspałam i mogę normalnie funkcjonować:D
    Trzymam kciuki za testujące 🤞

@Zaczarowan dużo zdrówka 😊
    @CoffeDream zmotywowałaś mnie do podcięcia końcówek, bo dawno tego nie robiłam 🙈

CoffeeDream, AnitaK, ultramaryna_, Zaczarowan, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie te dzisiejsze osikańce? :D

elektro96, CoffeeDream, damrade, kasia97, Leśneintro, Pati2804, Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Dropsiku, a nie mówisz przypadkiem o Nospie i jej wpływie na obniżone napięcie mięśniowe u dzieci, których mamy przyjmowały duże dawki w ciąży? I od razu może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy - jak ponad 4 lata temu chodziłam w ciąży, to wielu fizjo mówiło, że to właśnie z powodu przyjmowania leków rozkurczowych tak wiele dzieci potrzebuje rehabilitacji. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo omijałam tego typu informacje, z uwagi na to, że od 22 tygodnia przyjmowałam mocniejsze leki niż Nospa, a wszystko z uwagi na skurcze, które mogły przełożyć się na wcześniejszy poród.

@ultramarynko, a dziękuję serdeczniejsze ♥️ To może przepisz, przynajmniej nie będzie mnie kusić, żeby jutro sikać 🤭 Dobrze, że jesteś w kontakcie z lekarzem, obu szybko odpowiedział 💪

@Pati, nie znam się na tych wszystkich badaniach, ale trzymam kciuki, żeby wszystko jednak okazało się w porządku ✊

@Coconut, świetnie, że udało Ci się pójść na wizytę do lekarza, któremu ufasz. Na pewno bycie pod kontrolą choć trochę uspokaja. Ja też wierzę, że jeszcze wszystko będzie u Ciebie dobrze ♥️ U nas wszystkich, Dziewczyny ♥️♥️♥️
    Ktoś wyżej już też wspomniał o nospie i może to było to :) Coś mi dzwoniło, ale w złym kościele 😆

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Speranza :) hej hej :) rozgość się, z nami zawsze raźniej, czy się śmiejemy czy płaczemy to razem jakoś lżej :)

@MagdaA kciuki za badania :) daj znać jak będziesz mieć wyniki

@Coconut przytulam Cię mocno :*

@Zaczarowan zdrówka, ratuj się czym się da :*

@notsobadd fertisim biorę drugi cykl, ale inozytol ogólnie od sierpnia i inozytolu nie trzeba przerywać, NAC warto po 3 miesiącach zrobić przerwę :)
    jak tam sytuacja w domu?

Ostatnio chyba jakiś biomet niekorzystny, ja się wczoraj ścięłam ze swoim. Do tego doszedł PMS. I wcale nie mam zamiaru wyciągać do niego ręki, niech się skicha. Mój mąż jest ogólnie dobrym człowiekiem i na co dzień go uwielbiam, ale czasem jak dopierdoli to mam go zwyczajnie dość. A że ja mam skłonność do podejścia 0-1 to mam w głowie czarne scenariusze i rozważam wyjazd na kilka dni, żeby od niego odpocząć :P

Dzięki Prezesoowa, bo już się zaczęłam martwić, że narobię sobie problemów tym inozytolem, a mam wrażenie, że dobrze na mnie działa 🙏🏻

Mam od wczoraj tak samo jak Ty, jestem po prostu wkur*iona na niego i nie mam ochoty wyciągać ręki. I też już w myślach pakowałam torbę na wyjazd 🤭🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja też czekam niecierpliwie. Haloooo 🧐

Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja też czekam niecierpliwie. Haloooo 🧐
    Ja również 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Prezesoowa, elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzień dobry 😊🌻
    W końcu się wyspałam i mogę normalnie funkcjonować:D
    Trzymam kciuki za testujące 🤞

@Zaczarowan dużo zdrówka 😊
    @CoffeDream zmotywowałaś mnie do podcięcia końcówek, bo dawno tego nie robiłam 🙈

Super ☺️ Idzie wiosna i aż chce się zmian 😁🌸

Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też czekam 😁

Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrobiłam... wczoraj miałyście flow Widzę 😆😆 Też czekam na jakieś patyki :) Chwalić się!

@ultramaryna Wracam od immunolog właśnie. Dostałam kilka badań i heparynę 0.6, bo mówiła, że patrząc na poprzednią ciążę to by obstawiała, że 0.4 za mało może być. Już widzę jaki mój gin będzie szczęśliwy z tego powodu 😆 Ale za dwa tygodnie kazała mi na tej wyższej dawce zrobić badania antyXa i będzie wiadomo czy jest dobrze czy nie :)

Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:53

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzięki Prezesoowa, bo już się zaczęłam martwić, że narobię sobie problemów tym inozytolem, a mam wrażenie, że dobrze na mnie działa 🙏🏻

Mam od wczoraj tak samo jak Ty, jestem po prostu wkur*iona na niego i nie mam ochoty wyciągać ręki. I też już w myślach pakowałam torbę na wyjazd 🤭🤪

Ja właśnie też się po nim czuję dużo lepiej, dlatego tak polecam :D właśnie popijam fertisim po śniadaniu :P

notsobadd, damrade lubią tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    U mnie niestety biało... i dodatkowo temperatura już spada... 😥

Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ