X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Ja dziś idę do fryzjera. Już tyle czasu to odkładam, że jestem w stanie ściąć nawet 10cm, co w moim przypadku jest zawsze niedopuszczalne 😅

Uuu… tylko będziesz ścinała czy jakieś farbowanie wchodzi w grę?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Uuu… tylko będziesz ścinała czy jakieś farbowanie wchodzi w grę?

Chcę zrobić delikatne refleksy 🙂 Rok temu robiłam i już u nasady mam ciemniejsze i też samopoczucie od razu w dół. Jakoś wolę jak jest jaśniej przy twarzy ☺️

Zaczarowan, Pati2804, AnitaK, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze testujące 🤞🏼🍀

CoffeeDream, AnitaK, damrade, ultramaryna_, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry wszystkim ♥️ z rana naszło mnie takie pytanie do dziewczyn, które stosują Fertistim + NAC, robicie jakieś przerwy czy bierzecie kilka cykli pod rząd? To chyba mój 4 z Fertistim i teraz włączyłam NAC. Nie wiem jak długo tak można 🤔
    Ja teraz 3ci cykl z NAC i następny robię sobie przerwę.
    Zarówno przy pierwszym jak i drugim zaszłam ale niestety poroniłam i Biochem. Może za trzecim się powiedzie:) Fertistim biorę pierwszy cykl i pewnie wezmę z dwa cykle jeszcze.

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg wg flo dziś owulacja - wczoraj pik największy wieczorem. A wg ovu dopiero w czwartek. Dziwne to. A Wy ile po Piku macie owulację?

Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ❤
    Kciuki za testujące ✊🍀
    @Ultramaryna @AnitaK stoimy pod kibelkiem 😁✊
    @Zaczarowan zdrówka życzę!
    @Chochlik12 oby ten cykl już się zakończył i dał przyjść nowemu skoro tym razem nic nie wniosł ✊

Miłego dnia I pysznej kawki ☕😊😘

AnitaK, Chochlik12, ultramaryna_, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza :) hej hej :) rozgość się, z nami zawsze raźniej, czy się śmiejemy czy płaczemy to razem jakoś lżej :)

@MagdaA kciuki za badania :) daj znać jak będziesz mieć wyniki

@Coconut przytulam Cię mocno :*

@Zaczarowan zdrówka, ratuj się czym się da :*

@notsobadd fertisim biorę drugi cykl, ale inozytol ogólnie od sierpnia i inozytolu nie trzeba przerywać, NAC warto po 3 miesiącach zrobić przerwę :)
    jak tam sytuacja w domu?

Ostatnio chyba jakiś biomet niekorzystny, ja się wczoraj ścięłam ze swoim. Do tego doszedł PMS. I wcale nie mam zamiaru wyciągać do niego ręki, niech się skicha. Mój mąż jest ogólnie dobrym człowiekiem i na co dzień go uwielbiam, ale czasem jak dopierdoli to mam go zwyczajnie dość. A że ja mam skłonność do podejścia 0-1 to mam w głowie czarne scenariusze i rozważam wyjazd na kilka dni, żeby od niego odpocząć :P

Coconut, Zaczarowan, ultramaryna_, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Wg wg flo dziś owulacja - wczoraj pik największy wieczorem. A wg ovu dopiero w czwartek. Dziwne to. A Wy ile po Piku macie owulację?

Mi się to w ogóle jakoś nie zgadza w tym cyklu 🙈 skok temperatury miałam w sobotę, teraz 3 dni już lekko spada. A PIKu dalej nie wychwycilam 😅 + zawsze mnie pobolewal brzuch na owulację, a tu nic .. wg flo wczoraj miałam owulację, a wg Ovu dziś...

Edit: to mój pierwszy cykl z wiesiołkiem. Już go odstawiłam, ale może on trochę namieszał, że nie czułam owulacji 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 07:54

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊🌻
    W końcu się wyspałam i mogę normalnie funkcjonować:D
    Trzymam kciuki za testujące 🤞

@Zaczarowan dużo zdrówka 😊
    @CoffeDream zmotywowałaś mnie do podcięcia końcówek, bo dawno tego nie robiłam 🙈

CoffeeDream, AnitaK, ultramaryna_, Zaczarowan, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie te dzisiejsze osikańce? :D

elektro96, CoffeeDream, damrade, kasia97, Leśneintro, Pati2804, Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Dropsiku, a nie mówisz przypadkiem o Nospie i jej wpływie na obniżone napięcie mięśniowe u dzieci, których mamy przyjmowały duże dawki w ciąży? I od razu może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy - jak ponad 4 lata temu chodziłam w ciąży, to wielu fizjo mówiło, że to właśnie z powodu przyjmowania leków rozkurczowych tak wiele dzieci potrzebuje rehabilitacji. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo omijałam tego typu informacje, z uwagi na to, że od 22 tygodnia przyjmowałam mocniejsze leki niż Nospa, a wszystko z uwagi na skurcze, które mogły przełożyć się na wcześniejszy poród.

@ultramarynko, a dziękuję serdeczniejsze ♥️ To może przepisz, przynajmniej nie będzie mnie kusić, żeby jutro sikać 🤭 Dobrze, że jesteś w kontakcie z lekarzem, obu szybko odpowiedział 💪

@Pati, nie znam się na tych wszystkich badaniach, ale trzymam kciuki, żeby wszystko jednak okazało się w porządku ✊

@Coconut, świetnie, że udało Ci się pójść na wizytę do lekarza, któremu ufasz. Na pewno bycie pod kontrolą choć trochę uspokaja. Ja też wierzę, że jeszcze wszystko będzie u Ciebie dobrze ♥️ U nas wszystkich, Dziewczyny ♥️♥️♥️
    Ktoś wyżej już też wspomniał o nospie i może to było to :) Coś mi dzwoniło, ale w złym kościele 😆

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Speranza :) hej hej :) rozgość się, z nami zawsze raźniej, czy się śmiejemy czy płaczemy to razem jakoś lżej :)

@MagdaA kciuki za badania :) daj znać jak będziesz mieć wyniki

@Coconut przytulam Cię mocno :*

@Zaczarowan zdrówka, ratuj się czym się da :*

@notsobadd fertisim biorę drugi cykl, ale inozytol ogólnie od sierpnia i inozytolu nie trzeba przerywać, NAC warto po 3 miesiącach zrobić przerwę :)
    jak tam sytuacja w domu?

Ostatnio chyba jakiś biomet niekorzystny, ja się wczoraj ścięłam ze swoim. Do tego doszedł PMS. I wcale nie mam zamiaru wyciągać do niego ręki, niech się skicha. Mój mąż jest ogólnie dobrym człowiekiem i na co dzień go uwielbiam, ale czasem jak dopierdoli to mam go zwyczajnie dość. A że ja mam skłonność do podejścia 0-1 to mam w głowie czarne scenariusze i rozważam wyjazd na kilka dni, żeby od niego odpocząć :P

Dzięki Prezesoowa, bo już się zaczęłam martwić, że narobię sobie problemów tym inozytolem, a mam wrażenie, że dobrze na mnie działa 🙏🏻

Mam od wczoraj tak samo jak Ty, jestem po prostu wkur*iona na niego i nie mam ochoty wyciągać ręki. I też już w myślach pakowałam torbę na wyjazd 🤭🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja też czekam niecierpliwie. Haloooo 🧐

Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja też czekam niecierpliwie. Haloooo 🧐
    Ja również 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Prezesoowa, elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzień dobry 😊🌻
    W końcu się wyspałam i mogę normalnie funkcjonować:D
    Trzymam kciuki za testujące 🤞

@Zaczarowan dużo zdrówka 😊
    @CoffeDream zmotywowałaś mnie do podcięcia końcówek, bo dawno tego nie robiłam 🙈

Super ☺️ Idzie wiosna i aż chce się zmian 😁🌸

Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też czekam 😁

Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrobiłam... wczoraj miałyście flow Widzę 😆😆 Też czekam na jakieś patyki :) Chwalić się!

@ultramaryna Wracam od immunolog właśnie. Dostałam kilka badań i heparynę 0.6, bo mówiła, że patrząc na poprzednią ciążę to by obstawiała, że 0.4 za mało może być. Już widzę jaki mój gin będzie szczęśliwy z tego powodu 😆 Ale za dwa tygodnie kazała mi na tej wyższej dawce zrobić badania antyXa i będzie wiadomo czy jest dobrze czy nie :)

Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:53

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzięki Prezesoowa, bo już się zaczęłam martwić, że narobię sobie problemów tym inozytolem, a mam wrażenie, że dobrze na mnie działa 🙏🏻

Mam od wczoraj tak samo jak Ty, jestem po prostu wkur*iona na niego i nie mam ochoty wyciągać ręki. I też już w myślach pakowałam torbę na wyjazd 🤭🤪

Ja właśnie też się po nim czuję dużo lepiej, dlatego tak polecam :D właśnie popijam fertisim po śniadaniu :P

notsobadd, damrade lubią tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    U mnie niestety biało... i dodatkowo temperatura już spada... 😥

Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ