X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do spania, jutro kolejny okropny dzień w pracy przede mną 🙈 dziękuję Wam dziewczyny za zrozumienie, to jest jednak zupełnie inna świadomość, że ktoś potrafi zrozumieć moje emocje 🥹♥️

Aaaa no i będę spała z zaciśniętymi kciukami, bo gdzieś mi mignęło, że jutro nasza lutowa prowadząca @ultramaryna_ będzie testować? 🤪🍀🤞🏻

Dobrej nocy 🫶🏻

Pati2804, ultramaryna_, ellevv, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dobry wieczór, właśnie przeczytałam wszytko od wczoraj wieczora. Większość już zapomniałam 😅 czasem to chyba trzeba było by jakiś notatnik mieć przy sobie.

Powiem wam że kiepsko się chodzi do pracy jak wiesz że Cie w niej nie chcą... jeszcze zaczynam czuć że gardło powoli pobolewa a podobno według flo od jutra zaczynają się szansę. Nie ma to jak iść w przeziębienie podczas owulacji jeśli ona będzie.

🫂 tule za ciche dni
    A jak z tym Twoim nowym miejscem pracy ? Coś już postanowione? 😘 miałaś mieć dzień próbny z tego co pamiętam 🙂

ellevv lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Nie wiem kiedy była owu. Śluz był piękny w okolicy 10dc, ale apki pokazywały różnie. Flo w ogóle, że dwa dni temu jakoś xD człowiek wrzuca na luz i nie robi testów owulacyjnych i teraz ma „luz” 😅
    No to jak 10 dc byla owu to możesz próbować jutro 😊 trzymać kciuki rano za Ciebie? Masz testy ? 😀😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Tak jutro powtórka, ale na nic nie liczę ;)
    Mierzysz temperaturę? Kiedy 🐒 powinna zawitać? 😘

AnitaK lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• tralalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałam testów ze soba, więc będzie szoping 😅 zobaczymy jak długo będzie to krwawienie. Chyba nie ma sensu testować dopóki to krwawienie nie ustanie. Dzięki za kciuki!
    I trzymam kciuki za resztę dziewczyn testujących!

Dobranoc piękności 😘

Pati2804, AnitaK, ultramaryna_, damrade lubią tę wiadomość

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mierzysz temperaturę? Kiedy 🐒 powinna zawitać? 😘
    Tak, mam nawet dostępny wykres ;) 🐒 powinna zawitać w piątek :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Nie brałam testów ze soba, więc będzie szoping 😅 zobaczymy jak długo będzie to krwawienie. Chyba nie ma sensu testować dopóki to krwawienie nie ustanie. Dzięki za kciuki!
    I trzymam kciuki za resztę dziewczyn testujących!

Dobranoc piękności 😘
    Dawaj znać co u Ciebie , jak się sytuacja rozwija 😘✊🍀 dobrej nocy dziewczyny, też lecę spać 😴😘
    Rano chce zobaczyć Wasze osikane testy z II kreseczkami ❤

AnitaK, ultramaryna_, notsobadd lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• aszin Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Wygląda obiecująco :) a jakie masz testy? Czule?

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)

🔜 IVF?
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cześć 🙋‍♀️ Witaj i powodzenia! 🤞 Wpisać na testowanie czy na wolnego strzelca?
    Jeśli chcesz i możesz, napisz nam, co u Ciebie zdiagnozowano i czy odnalazłaś przyczynę niepowodzeń 😘

U mnie problemów jest trochę (poza wiekiem), endometrioza (w lipcu zeszłego roku miałam laparoskopię z tego powodu), niestety toczeń (chociaż podobno w okresie remisji), przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy (aktualnie jestem po pierwszej turze antybiotyków) i niskie amh. Narzeczony wyniki dobre. Byłam kilka dni temu na monitoringu owu i okazało się, że w tym miesiącu aż trzy pęcherzyki się pojawiły dominujące, więc zawsze jest jakaś nadzieja. U mnie owu nie jest problemem, tylko żeby jakaś dzidzia się zagnieździła i chciała zostać na dłużej. Podobno dochodzi u mnie do wczesnych poronień, bo allo mlr wyszło tylko 15. Póki co walczę, chociaż same wiecie jak to czasami jest. Góra i dół ... Może będę testować pod koniec tego miesiąca. Jak dobrze byłoby zobaczyć pierwszy raz w życiu upragnione dwie kreski.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A jak z tym Twoim nowym miejscem pracy ? Coś już postanowione? 😘 miałaś mieć dzień próbny z tego co pamiętam 🙂

W czwartek idę na dzień próbny aż zaczynam powoli obawiać 😅 ale jeśli udało mi się dwa razy dobrze "sprzedać" to raczej są chętni mną więc teraz tylko zależne od mnie. Czekam na ten moment aż będę mogła rzucić wypowiedziem w toksycznej pracy 💪💪
    A od rana zaczynam wątpić czy to dobry moment aby zachodzić teraz w ciążę.. ale znowu patrząc na to z innej strony to nigdy nie będzie dobrego momentu i zawsze znajdę jakieś wytłumaczenie lub powód..

Pati2804, damrade, KejtKa lubią tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024

🔹️11.11.2025 - 1979 gram, 32t+3d
    🔹️09.10.2025 - 1166 gram, 27t+5d
    🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
    🔹️06.08.2025 - dziewczynka 🙈🩷
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png
    🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Niestety nie widzę wykresu 🙄 to jeszcze kilka dni niepewności 😐 najgorzej.. 😘
    Edit: już widzę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 22:37

AnitaK lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny:)

AnitaK, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • AnitaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Wygląda obiecująco :) a jakie masz testy? Czule?
    Pinki 10 :)

kasia97 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Widzę, że brzuszków przybywa 😍 Gratulacje wszystkim, które ujrzały ⏸️⏸️⏸️

Staram się czytac regularnie, ale w pracy nie mam za bardzo możliwości, a potem wracam wykończona.
    Trzymam za wszystkie kciuki ❤️❤️❤️

Ja jestem chyba po owulacji, ale w tym miesiącu odpuściłam testy, temperatury itp. Po prostu czułam bol i pojawiło się sporo śluzu, jak nigdy. To mój pierwszy miesiąc z olejem z wiesiołka, trochę chyba za szybko na takie działanie 😂
    Jakoś mi tak lepiej, jak aż tak nie analizuje, dlatego tez mniej wchodzę tutaj, bo za każdym razem wyskakuje mi jakiś komunikat 😂

Nie wiem czy pamiętacie, walczyłam z mężem o badania nasienia. Dziś się sam z siebie zapisał, jakoś za dwa tygodnie. To nasz mały sukces❤️

Widzę, ze u wielu z nas pojawiają sie spięcia… myśle, ze faktycznie przedłużające sie starania to niezła próba dla związku. U nas właśnie 9cs. Raz jest lepiej, raz gorzej.

Widzę, ze jutro na oficjalnej liście brak testujących? Ale znając was, na pewno któraś nasika 😂 buźka ☀️

AnitaK, Pati2804, ultramaryna_, Malinowysorbet, damrade, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Uciekam do spania, jutro kolejny okropny dzień w pracy przede mną 🙈 dziękuję Wam dziewczyny za zrozumienie, to jest jednak zupełnie inna świadomość, że ktoś potrafi zrozumieć moje emocje 🥹♥️

Aaaa no i będę spała z zaciśniętymi kciukami, bo gdzieś mi mignęło, że jutro nasza lutowa prowadząca @ultramaryna_ będzie testować? 🤪🍀🤞🏻

Dobrej nocy 🫶🏻
    Będę 😅🤭 Jutro 9dpo i to wystarczy, czuję, że muszę wiedzieć jak najszybciej się da - jeśli oczywiście jest coś na rzeczy 😉 Mąż mówi, że się nie udało 🤷‍♀️

@tralalina jeśli masz podobne doświadczenie, zareaguj wcześniej 😉 Po co będziesz się męczyła? 😅😘 A tak będzie wiadomo, w którą stronę idzie 🤞

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    W czwartek idę na dzień próbny aż zaczynam powoli obawiać 😅 ale jeśli udało mi się dwa razy dobrze "sprzedać" to raczej są chętni mną więc teraz tylko zależne od mnie. Czekam na ten moment aż będę mogła rzucić wypowiedziem w toksycznej pracy 💪💪
    A od rana zaczynam wątpić czy to dobry moment aby zachodzić teraz w ciążę.. ale znowu patrząc na to z innej strony to nigdy nie będzie dobrego momentu i zawsze znajdę jakieś wytłumaczenie lub powód..
    Tak jak mówisz, nie istnieje chyba "dobry moment" 🙈 wierzę ze Twoja intuicja podpowie Tobie co i jak 😊😘 to w czwartek trzymamy kciuki ✊🍀

ellevv lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    U mnie problemów jest trochę (poza wiekiem), endometrioza (w lipcu zeszłego roku miałam laparoskopię z tego powodu), niestety toczeń (chociaż podobno w okresie remisji), przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy (aktualnie jestem po pierwszej turze antybiotyków) i niskie amh. Narzeczony wyniki dobre. Byłam kilka dni temu na monitoringu owu i okazało się, że w tym miesiącu aż trzy pęcherzyki się pojawiły dominujące, więc zawsze jest jakaś nadzieja. U mnie owu nie jest problemem, tylko żeby jakaś dzidzia się zagnieździła i chciała zostać na dłużej. Podobno dochodzi u mnie do wczesnych poronień, bo allo mlr wyszło tylko 15. Póki co walczę, chociaż same wiecie jak to czasami jest. Góra i dół ... Może będę testować pod koniec tego miesiąca. Jak dobrze byłoby zobaczyć pierwszy raz w życiu upragnione dwie kreski.
    Zapisać na konkretny termin? 😘 Bardzo mi przykro, że tyle przykrych wieści za Tobą 😢🫂 Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo… Ale pamiętaj, w kupię raźniej! 🤞❤️

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz naprawdę idę już się kąpać i spać 😅
    Dobrej nocy ❤

P.s. to forum jest jak uzależnienie 🙈😜

ultramaryna_, AnitaK, damrade, Chmurka21, ellevv, elektro96, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zapisać na konkretny termin? 😘 Bardzo mi przykro, że tyle przykrych wieści za Tobą 😢🫂 Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo… Ale pamiętaj, w kupię raźniej! 🤞❤️

Poproszę zapis na 29 lutego, może zamknę miesiąc z przytupem 😁 Fajnie tu u Was :)

ultramaryna_, damrade, Chmurka21, CoffeeDream, AnitaK, elektro96, Pati2804, Karos31 lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

też uważam ze nigdy nie będzie idealnego momentu - "zawsze" jest coś do zrobienia / zobaczenia / praca / kasa 😜 ale wiadomo, każdy z nas musi podjąć dezycję za siebie

damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
    20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
    30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
    02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
    06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
    14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
    29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙 ⌛️
    12.11 badania połówkowe nl ⌛️

🙎‍♂️ 31

preg.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ