X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do spania, jutro kolejny okropny dzień w pracy przede mną 🙈 dziękuję Wam dziewczyny za zrozumienie, to jest jednak zupełnie inna świadomość, że ktoś potrafi zrozumieć moje emocje 🥹♥️

Aaaa no i będę spała z zaciśniętymi kciukami, bo gdzieś mi mignęło, że jutro nasza lutowa prowadząca @ultramaryna_ będzie testować? 🤪🍀🤞🏻

Dobrej nocy 🫶🏻

Pati2804, ultramaryna_, ellevv, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dobry wieczór, właśnie przeczytałam wszytko od wczoraj wieczora. Większość już zapomniałam 😅 czasem to chyba trzeba było by jakiś notatnik mieć przy sobie.

Powiem wam że kiepsko się chodzi do pracy jak wiesz że Cie w niej nie chcą... jeszcze zaczynam czuć że gardło powoli pobolewa a podobno według flo od jutra zaczynają się szansę. Nie ma to jak iść w przeziębienie podczas owulacji jeśli ona będzie.

🫂 tule za ciche dni
    A jak z tym Twoim nowym miejscem pracy ? Coś już postanowione? 😘 miałaś mieć dzień próbny z tego co pamiętam 🙂

ellevv lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Nie wiem kiedy była owu. Śluz był piękny w okolicy 10dc, ale apki pokazywały różnie. Flo w ogóle, że dwa dni temu jakoś xD człowiek wrzuca na luz i nie robi testów owulacyjnych i teraz ma „luz” 😅
    No to jak 10 dc byla owu to możesz próbować jutro 😊 trzymać kciuki rano za Ciebie? Masz testy ? 😀😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Tak jutro powtórka, ale na nic nie liczę ;)
    Mierzysz temperaturę? Kiedy 🐒 powinna zawitać? 😘

AnitaK lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• tralalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałam testów ze soba, więc będzie szoping 😅 zobaczymy jak długo będzie to krwawienie. Chyba nie ma sensu testować dopóki to krwawienie nie ustanie. Dzięki za kciuki!
    I trzymam kciuki za resztę dziewczyn testujących!

Dobranoc piękności 😘

Pati2804, AnitaK, ultramaryna_, damrade lubią tę wiadomość

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mierzysz temperaturę? Kiedy 🐒 powinna zawitać? 😘
    Tak, mam nawet dostępny wykres ;) 🐒 powinna zawitać w piątek :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Nie brałam testów ze soba, więc będzie szoping 😅 zobaczymy jak długo będzie to krwawienie. Chyba nie ma sensu testować dopóki to krwawienie nie ustanie. Dzięki za kciuki!
    I trzymam kciuki za resztę dziewczyn testujących!

Dobranoc piękności 😘
    Dawaj znać co u Ciebie , jak się sytuacja rozwija 😘✊🍀 dobrej nocy dziewczyny, też lecę spać 😴😘
    Rano chce zobaczyć Wasze osikane testy z II kreseczkami ❤

AnitaK, ultramaryna_, notsobadd lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• aszin Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Wygląda obiecująco :) a jakie masz testy? Czule?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
    Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
    🧑🏻 Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cześć 🙋‍♀️ Witaj i powodzenia! 🤞 Wpisać na testowanie czy na wolnego strzelca?
    Jeśli chcesz i możesz, napisz nam, co u Ciebie zdiagnozowano i czy odnalazłaś przyczynę niepowodzeń 😘

U mnie problemów jest trochę (poza wiekiem), endometrioza (w lipcu zeszłego roku miałam laparoskopię z tego powodu), niestety toczeń (chociaż podobno w okresie remisji), przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy (aktualnie jestem po pierwszej turze antybiotyków) i niskie amh. Narzeczony wyniki dobre. Byłam kilka dni temu na monitoringu owu i okazało się, że w tym miesiącu aż trzy pęcherzyki się pojawiły dominujące, więc zawsze jest jakaś nadzieja. U mnie owu nie jest problemem, tylko żeby jakaś dzidzia się zagnieździła i chciała zostać na dłużej. Podobno dochodzi u mnie do wczesnych poronień, bo allo mlr wyszło tylko 15. Póki co walczę, chociaż same wiecie jak to czasami jest. Góra i dół ... Może będę testować pod koniec tego miesiąca. Jak dobrze byłoby zobaczyć pierwszy raz w życiu upragnione dwie kreski.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A jak z tym Twoim nowym miejscem pracy ? Coś już postanowione? 😘 miałaś mieć dzień próbny z tego co pamiętam 🙂

W czwartek idę na dzień próbny aż zaczynam powoli obawiać 😅 ale jeśli udało mi się dwa razy dobrze "sprzedać" to raczej są chętni mną więc teraz tylko zależne od mnie. Czekam na ten moment aż będę mogła rzucić wypowiedziem w toksycznej pracy 💪💪
    A od rana zaczynam wątpić czy to dobry moment aby zachodzić teraz w ciążę.. ale znowu patrząc na to z innej strony to nigdy nie będzie dobrego momentu i zawsze znajdę jakieś wytłumaczenie lub powód..

Pati2804, damrade, KejtKa lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
    🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Niestety nie widzę wykresu 🙄 to jeszcze kilka dni niepewności 😐 najgorzej.. 😘
    Edit: już widzę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 22:37

AnitaK lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny:)

AnitaK, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • AnitaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Wygląda obiecująco :) a jakie masz testy? Czule?
    Pinki 10 :)

kasia97 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Widzę, że brzuszków przybywa 😍 Gratulacje wszystkim, które ujrzały ⏸️⏸️⏸️

Staram się czytac regularnie, ale w pracy nie mam za bardzo możliwości, a potem wracam wykończona.
    Trzymam za wszystkie kciuki ❤️❤️❤️

Ja jestem chyba po owulacji, ale w tym miesiącu odpuściłam testy, temperatury itp. Po prostu czułam bol i pojawiło się sporo śluzu, jak nigdy. To mój pierwszy miesiąc z olejem z wiesiołka, trochę chyba za szybko na takie działanie 😂
    Jakoś mi tak lepiej, jak aż tak nie analizuje, dlatego tez mniej wchodzę tutaj, bo za każdym razem wyskakuje mi jakiś komunikat 😂

Nie wiem czy pamiętacie, walczyłam z mężem o badania nasienia. Dziś się sam z siebie zapisał, jakoś za dwa tygodnie. To nasz mały sukces❤️

Widzę, ze u wielu z nas pojawiają sie spięcia… myśle, ze faktycznie przedłużające sie starania to niezła próba dla związku. U nas właśnie 9cs. Raz jest lepiej, raz gorzej.

Widzę, ze jutro na oficjalnej liście brak testujących? Ale znając was, na pewno któraś nasika 😂 buźka ☀️

AnitaK, Pati2804, ultramaryna_, Malinowysorbet, damrade, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Uciekam do spania, jutro kolejny okropny dzień w pracy przede mną 🙈 dziękuję Wam dziewczyny za zrozumienie, to jest jednak zupełnie inna świadomość, że ktoś potrafi zrozumieć moje emocje 🥹♥️

Aaaa no i będę spała z zaciśniętymi kciukami, bo gdzieś mi mignęło, że jutro nasza lutowa prowadząca @ultramaryna_ będzie testować? 🤪🍀🤞🏻

Dobrej nocy 🫶🏻
    Będę 😅🤭 Jutro 9dpo i to wystarczy, czuję, że muszę wiedzieć jak najszybciej się da - jeśli oczywiście jest coś na rzeczy 😉 Mąż mówi, że się nie udało 🤷‍♀️

@tralalina jeśli masz podobne doświadczenie, zareaguj wcześniej 😉 Po co będziesz się męczyła? 😅😘 A tak będzie wiadomo, w którą stronę idzie 🤞

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    W czwartek idę na dzień próbny aż zaczynam powoli obawiać 😅 ale jeśli udało mi się dwa razy dobrze "sprzedać" to raczej są chętni mną więc teraz tylko zależne od mnie. Czekam na ten moment aż będę mogła rzucić wypowiedziem w toksycznej pracy 💪💪
    A od rana zaczynam wątpić czy to dobry moment aby zachodzić teraz w ciążę.. ale znowu patrząc na to z innej strony to nigdy nie będzie dobrego momentu i zawsze znajdę jakieś wytłumaczenie lub powód..
    Tak jak mówisz, nie istnieje chyba "dobry moment" 🙈 wierzę ze Twoja intuicja podpowie Tobie co i jak 😊😘 to w czwartek trzymamy kciuki ✊🍀

ellevv lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    U mnie problemów jest trochę (poza wiekiem), endometrioza (w lipcu zeszłego roku miałam laparoskopię z tego powodu), niestety toczeń (chociaż podobno w okresie remisji), przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy (aktualnie jestem po pierwszej turze antybiotyków) i niskie amh. Narzeczony wyniki dobre. Byłam kilka dni temu na monitoringu owu i okazało się, że w tym miesiącu aż trzy pęcherzyki się pojawiły dominujące, więc zawsze jest jakaś nadzieja. U mnie owu nie jest problemem, tylko żeby jakaś dzidzia się zagnieździła i chciała zostać na dłużej. Podobno dochodzi u mnie do wczesnych poronień, bo allo mlr wyszło tylko 15. Póki co walczę, chociaż same wiecie jak to czasami jest. Góra i dół ... Może będę testować pod koniec tego miesiąca. Jak dobrze byłoby zobaczyć pierwszy raz w życiu upragnione dwie kreski.
    Zapisać na konkretny termin? 😘 Bardzo mi przykro, że tyle przykrych wieści za Tobą 😢🫂 Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo… Ale pamiętaj, w kupię raźniej! 🤞❤️

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz naprawdę idę już się kąpać i spać 😅
    Dobrej nocy ❤

P.s. to forum jest jak uzależnienie 🙈😜

ultramaryna_, AnitaK, damrade, Chmurka21, ellevv, elektro96, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zapisać na konkretny termin? 😘 Bardzo mi przykro, że tyle przykrych wieści za Tobą 😢🫂 Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo… Ale pamiętaj, w kupię raźniej! 🤞❤️

Poproszę zapis na 29 lutego, może zamknę miesiąc z przytupem 😁 Fajnie tu u Was :)

ultramaryna_, damrade, Chmurka21, CoffeeDream, AnitaK, elektro96, Pati2804, Karos31 lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

też uważam ze nigdy nie będzie idealnego momentu - "zawsze" jest coś do zrobienia / zobaczenia / praca / kasa 😜 ale wiadomo, każdy z nas musi podjąć dezycję za siebie

damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ