Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Orzechy orzechami ale dziś ja to chyba pójdę w czerwone wino na Endo:)
Pogoda mnie dobija. To jakiś żart jest z tym deszczem.
Zastanawiam się jedynie czy dziś jest owu czy nie. Nie wiem czy to po Fertistim ale tak jakbym nie czuła tej owulacji. Normalnie to wiem kiedy i co a teraz to tak te owulaki robię bo niedowierzam czy na pewno owu dziś.
Śluzu dziś już prawie nie miałam przez pół dnia a teraz znowu się pojawił. Więc mogłoby wskazywać na owulację dziś ale taka cisza jajnikowa że masakra.
damrade lubi tę wiadomość
-
@Ovufen jeśli jesteś teraz, to daj znać, bo przydałoby się zrobić ankietę z tytułem na nowy wątek! 🙂 Wszystkie pomysły zapisałam, więc Ci je podeślę! 👌
Gregorka lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
damrade wrote:Nienawidzę orzechów brazylijskich, przed pierwszą ciążą żarłam z rok je i wolę łykać wszystko ale tylko nie te orzechy 😤
Ale u mnie na biurku w starej pracy kiedyś leżał olej z wiesiołka i kwas foliowy, szef zapatrzony w siebie egoista, nie zauważył, a chciałam zbudować napięcie atmosfery 🙃 teraz jestem w korpo i nie zostawiamy prywatnych rzeczy na biurkach - clean desk policy 😵💫 nie ma jak denerwować szefostwa
Pałam tą samą nienawiścią do brazylijskich 🤣 powinnysmy stworzyć klub równoczesnych przeciwniczek i zwolenniczek tych orzechów 🤣notsobadd, damrade lubią tę wiadomość
12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Chochlik12 wrote:Pałam tą samą nienawiścią do brazylijskich 🤣 powinnysmy stworzyć klub równoczesnych przeciwniczek i zwolenniczek tych orzechów 🤣
Może nazwa następnego wątku to powinna być:
W marcu orzechy brazylijskie podjadamy 🥜, by już niedługo zostać super mamusiami 🤰🏼Prezesoowa, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ultramaryna_, Pati2804, Gregorka, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Co tam dziś kuchnia wydaje na obiad? 😎
Majuna lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
W marcu orzechy brazylijskie podjadamy 🥜, by już niedługo zostać super mamusiami 🤰🏼
Albo dosadniej: „w marcu ścierpimy brazylijskie orzechy, by na jesieni powitać pociechy” 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 14:57
elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, KejtKa, MummyYummy, Chochlik12, Pati2804, Gregorka, Kasia111 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Podoba mi się twoje spojrzenie na wczesną ciąże, jak zdrowe i silne to napewno sobie poradzi 🙈🫂
Jak ty się czujesz mamusiu? Ostatnio też coś wspominałaś o przeziębieniu, jak się nie mylę 😂
Mam nadzieję, że Twoje zdrowe też zaraz się poprawi. Sok z malin 100% niezmiennie polecamZaczarowan lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Co tam dziś kuchnia wydaje na obiad? 😎
elektro96, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
nick nieaktualny
-
CoffeeDream wrote:Kurcze... Chyba pospieszyłam się z cytologią. Plamienie skończyło mi się 11/02 a cytologię miałam 12/02. Nie przekładałam, bo ciężko było o termin.
I właśnie dostałam wynik, a w zasadzie jego brak: Rozmaz nieczytelny. Nie nadaje się do oceny z powodu licznych komórek zapalnych.
Szczerze to nic mi nie dolega... Nie zauważyłam nic niepokojącego, więc może faktycznie za wcześnie po @ poszłam? Miał ktoś tak? Jestem zdezorientowana 😞
Jestem po konsultacji z ginekologiem. Cytologia do powtórzenia + przepisał mi Clindavag. Globulki na 3 dni. Spytałam czy mogę to przyjąć na etapie starań to niby tak, ale i tak mam jakieś obawy... I nie wiem czy nie poczekać do @. Czyżby cykl na stracenie? 😥 Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym lekiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 15:06
-
CoffeeDream wrote:Jestem po konsultacji z ginekologiem. Cytologia do powtórzenia + przepisał mi Clindavag. Globulki na 3 dni. Spytałam czy mogę to przyjąć na etapie starań to niby tak, ale i tak mam jakieś obawy... I nie wiem czy nie poczekać do @. Czyżby cykl na stracenie? 😥 Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym lekiem?
CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Jestem po konsultacji z ginekologiem. Cytologia do powtórzenia + przepisał mi Clindavag. Globulki na 3 dni. Spytałam czy mogę to przyjąć na etapie starań to niby tak, ale i tak mam jakieś obawy... I nie wiem czy nie poczekać do @. Czyżby cykl na stracenie? 😥 Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym lekiem?
Jeżeli lekarz zna sytuację i zlecił to bierz. Większą szkodę potencjalnej ciąży może wyrządzić nieleczona infekcjadamrade, MummyYummy, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
@Julia1234 no widać pięknie gratulacje..
@ultramaryna mówią że w którymś pokoleniu mogą się trafić bliźniaki u nas w rodzinie bracia ojca mojego ojca byli z bliźniaków... narazie nie ma...
@zimozielona to chyba u Ciebie ogromna szansa na bliźnięta..
@damrade jak bardzo chesz może akurat się uda.. trzymam kciuki... u mnie gin mówła że kumulacja nie wskazana za dużo moja macica przeszła i może tego nie wytrzymać.. ale te które możecie i chcecie to trzymam kciuki..
@coffeDrem możesz spokojnie robić refleksy... tak ten lek jest na poprawienie wyniku cytologii.. trzymam kciuki..
@aszin tulę masz długą listę.. to już rozumiem dlaczego heparyna nie zdawałam sobie sprawy.. podziwiam Cię za wielka wiedzę
@speranza Witaj i trzymam kciuki pęcherzyków dużo..
@malinowysorbet jak się czujesz?
@ellevv tule..
@suzie... ja też nie mogę nadrobić szok jak pędzą..
@AnitaK tule
@sikoreczka dla sportu to tez dobrze
@zaczarowana zdrówka... ja tez ledwo żyje..
@coconut tule wiem co czujesz trzymaj sie..
@ ine super bety
@dropsik Karos ---super
@ chochlik no tak długie cykle sa nie fajne... sama mam jakis mega długi..
przepraszam Was dziewczyny jak gdzieś na forum się wypowiedziałam a tam tylko zostaja dziewczyny z II nie wiedziałam wybaczcie...poprawie się..
co do mojego imienia to jestem Anita.. a nik powstał bardzo dawno temu ciagle sie buntuje ..
damrade, Prezesoowa, ultramaryna_, MummyYummy, CoffeeDream, Chochlik12, AnitaK, Gregorka, Coconut, Karos31, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Cześć dziewczyny !
Podczytuje Was od początku miesiąca i chciałabym się przywitać. Gratuluję dwóch kreseczek i tule za biele i małpy Poroniłam w listopadzie, dostałam zielone światło w lutym po miesiączce. Aktualnie czekam na owulacje
@coconut trzymaj się ! wiem co czujesz Poroniłam w 6 tygodniu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 15:18
Zbuntowana, damrade, AnitaK, Gregorka, Coconut lubią tę wiadomość
listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań -
uff nadrobiłam Was przeziębienie nie odpuszcza nos obdarty.. gardło drapie... kaszel..
do tego walka z bakteria w moczu trawa... antybiotyk...
wg apki 58 dc.. wow co to się ze mną dzieje... masakra...
jutro egzamin...
w czwartek ginekolog strach coraz większy... może powrót mięsniaków.. albo torbieli...
mega przerażenie... czy któraś z was miała takie długie cykle?
mój plan na drugie dziecko cud.. chyba runął zupełnie 2 marca będę mieć 41 urodziny... ehhh..
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
cześć Madziu zapraszamy ..
też wiem co czułaś w zeszły
m roku w 1 kwietnia poroniłam.. obiad kasza mięsko na parze..elektro96, Majuna lubią tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zbuntowana wrote:cześć Madziu zapraszamy ..
też wiem co czułaś w zeszły
m roku w 1 kwietnia poroniłam.. obiad kasza mięsko na parze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 15:31
Zbuntowana lubi tę wiadomość
listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań -
U mnie dziś króluje obiad z wczoraj, czyli gołąbki 😊 I jak zawsze uwielbiam, tak wczoraj jakoś mi dziwnie pachniały... Chyba ciążowa wkrętka weszła za mocno 😂 Rozkłada mnie totalnie, a przy chorobach też mi wiele rzeczy nie wchodzi, także to może kwestia przeziębienia.
@Mandzia, witaj 😊 Współczuję poronienia... przytulam 🫂 Oby powrót do starań szybko zaowocował 🤰 Długo się staracie?Mandzia1995, damrade, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
@notsobadd, witam w klubie, moim ulubionym sportem też jest leżing 🤭 Ale to naprawdę straszne jest, bo przy IO powinno się dużo ruszać... A tu raptem godzina spaceru dziennie łącznie, to co to jest 🙈
@Dropsik, muszę sobie zapisać ten sok z malin. Kupujesz gdzieś w zielarni, aptece czy online? Rozbiera mnie, z godziny na godzinę coraz bardziej 🙄
@Zaczarowan, a Ty jak się masz? Widzę w stopce, że przyjmiesz metforminę. Czy lekarz mówił coś o odstawieniu albo zmniejszeniu/zwiększeniu dawki po pozytywnym teście? Oczywiście nie zapytałam swojego gina na ostatniej wizycie... Ale wydaje mi się, że najrozsądniej zostać przy dawce, która się przyjmuje, prawda?Zaczarowan lubi tę wiadomość