X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzechy orzechami ale dziś ja to chyba pójdę w czerwone wino na Endo:)

Pogoda mnie dobija. To jakiś żart jest z tym deszczem.

Zastanawiam się jedynie czy dziś jest owu czy nie. Nie wiem czy to po Fertistim ale tak jakbym nie czuła tej owulacji. Normalnie to wiem kiedy i co a teraz to tak te owulaki robię bo niedowierzam czy na pewno owu dziś.

Śluzu dziś już prawie nie miałam przez pół dnia a teraz znowu się pojawił. Więc mogłoby wskazywać na owulację dziś ale taka cisza jajnikowa że masakra.

damrade lubi tę wiadomość

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ovufen jeśli jesteś teraz, to daj znać, bo przydałoby się zrobić ankietę z tytułem na nowy wątek! 🙂 Wszystkie pomysły zapisałam, więc Ci je podeślę! 👌

Gregorka lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Nienawidzę orzechów brazylijskich, przed pierwszą ciążą żarłam z rok je i wolę łykać wszystko ale tylko nie te orzechy 😤

Ale u mnie na biurku w starej pracy kiedyś leżał olej z wiesiołka i kwas foliowy, szef zapatrzony w siebie egoista, nie zauważył, a chciałam zbudować napięcie atmosfery 🙃 teraz jestem w korpo i nie zostawiamy prywatnych rzeczy na biurkach - clean desk policy 😵‍💫 nie ma jak denerwować szefostwa

Pałam tą samą nienawiścią do brazylijskich 🤣 powinnysmy stworzyć klub równoczesnych przeciwniczek i zwolenniczek tych orzechów 🤣

notsobadd, damrade lubią tę wiadomość

12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

73942e10a3c26a11a39f392fd57d6c59.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Pałam tą samą nienawiścią do brazylijskich 🤣 powinnysmy stworzyć klub równoczesnych przeciwniczek i zwolenniczek tych orzechów 🤣

Może nazwa następnego wątku to powinna być:

W marcu orzechy brazylijskie podjadamy 🥜, by już niedługo zostać super mamusiami 🤰🏼

Prezesoowa, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ultramaryna_, Pati2804, Gregorka, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

73942e10a3c26a11a39f392fd57d6c59.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziś kuchnia wydaje na obiad? 😎

Majuna lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 lutego 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Może nazwa następnego wątku to powinna być:

W marcu orzechy brazylijskie podjadamy 🥜, by już niedługo zostać super mamusiami 🤰🏼

Albo dosadniej: „w marcu ścierpimy brazylijskie orzechy, by na jesieni powitać pociechy” 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 14:57

elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, KejtKa, MummyYummy, Chochlik12, Pati2804, Gregorka, Kasia111 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Podoba mi się twoje spojrzenie na wczesną ciąże, jak zdrowe i silne to napewno sobie poradzi 🙈🫂

Jak ty się czujesz mamusiu? Ostatnio też coś wspominałaś o przeziębieniu, jak się nie mylę 😂
    Szczęśliwie jestem w miarę zdrowa teraz. Ale ostatni tydzień to był bardzo intensywny czas dla mnie. Szczęście związane z ciążą przeplatane smutkami i innymi szczęśliwymi rzeczami. Totalne combo 🙃 Psychicznie nie mogę dojść do siebie, a fizycznie pewnie na dniach wrócę do siebie. Jestem bardzo zmęczona w tej ciąży (senność, mdłości) ale może już starość i przesilenie wiosenne się skumulowało 😆 Plus ciągle teraz jakieś wizyty lekarskie. Od lekarza do lekarza, od badania do badania...
    Mam nadzieję, że Twoje zdrowe też zaraz się poprawi. Sok z malin 100% niezmiennie polecam :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja robię leniwą wersje obiadu, gnocchi gotowe z lidla a do tego sos pomidorowy i serek❤️ klasycznie, prosto, ale smacznie ☺️

elektro96, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

U mnie dziś obrażony króluje w kuchni, więc pewnie zamówi jakiegoś gotowca. Liczę, że załapię się na jakiś obiadek u mamci :D

elektro96, Majuna, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Kurcze... Chyba pospieszyłam się z cytologią. Plamienie skończyło mi się 11/02 a cytologię miałam 12/02. Nie przekładałam, bo ciężko było o termin.
    I właśnie dostałam wynik, a w zasadzie jego brak: Rozmaz nieczytelny. Nie nadaje się do oceny z powodu licznych komórek zapalnych.

Szczerze to nic mi nie dolega... Nie zauważyłam nic niepokojącego, więc może faktycznie za wcześnie po @ poszłam? Miał ktoś tak? Jestem zdezorientowana 😞

Jestem po konsultacji z ginekologiem. Cytologia do powtórzenia + przepisał mi Clindavag. Globulki na 3 dni. Spytałam czy mogę to przyjąć na etapie starań to niby tak, ale i tak mam jakieś obawy... I nie wiem czy nie poczekać do @. Czyżby cykl na stracenie? 😥 Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym lekiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 15:06

• damrade Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jestem po konsultacji z ginekologiem. Cytologia do powtórzenia + przepisał mi Clindavag. Globulki na 3 dni. Spytałam czy mogę to przyjąć na etapie starań to niby tak, ale i tak mam jakieś obawy... I nie wiem czy nie poczekać do @. Czyżby cykl na stracenie? 😥 Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym lekiem?
    W czasie ciąży też się przepisuje globulki na infekcje, więc jeśli lekarz uważa że tak, to zero zmartwień!

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Jeżeli lekarz zna sytuację i zlecił to bierz. Większą szkodę potencjalnej ciąży może wyrządzić nieleczona infekcja

damrade, MummyYummy, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Ja robię leniwą wersje obiadu, gnocchi gotowe z lidla a do tego sos pomidorowy i serek❤️ klasycznie, prosto, ale smacznie ☺️

🤤🤤🤤

damrade lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia1234 no widać pięknie gratulacje..
    @ultramaryna mówią że w którymś pokoleniu mogą się trafić bliźniaki u nas w rodzinie bracia ojca mojego ojca byli z bliźniaków... narazie nie ma...
    @zimozielona to chyba u Ciebie ogromna szansa na bliźnięta..
    @damrade jak bardzo chesz może akurat się uda.. trzymam kciuki... u mnie gin mówła że kumulacja nie wskazana za dużo moja macica przeszła i może tego nie wytrzymać.. ale te które możecie i chcecie to trzymam kciuki..
    @coffeDrem możesz spokojnie robić refleksy... tak ten lek jest na poprawienie wyniku cytologii.. trzymam kciuki..
    @aszin tulę masz długą listę.. to już rozumiem dlaczego heparyna nie zdawałam sobie sprawy.. podziwiam Cię za wielka wiedzę
    @speranza Witaj i trzymam kciuki pęcherzyków dużo..
    @malinowysorbet jak się czujesz?
    @ellevv tule..
    @suzie... ja też nie mogę nadrobić szok jak pędzą..
    @AnitaK tule
    @sikoreczka dla sportu to tez dobrze :)
    @zaczarowana zdrówka... ja tez ledwo żyje..
    @coconut tule wiem co czujesz trzymaj sie..
    @ ine super bety
    @dropsik Karos ---super
    @ chochlik no tak długie cykle sa nie fajne... sama mam jakis mega długi..
    przepraszam Was dziewczyny jak gdzieś na forum się wypowiedziałam a tam tylko zostaja dziewczyny z II nie wiedziałam wybaczcie...poprawie się..
    co do mojego imienia to jestem Anita.. a nik powstał bardzo dawno temu ciagle sie buntuje ..

damrade, Prezesoowa, ultramaryna_, MummyYummy, CoffeeDream, Chochlik12, AnitaK, Gregorka, Coconut, Karos31, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! :)
    Podczytuje Was od początku miesiąca i chciałabym się przywitać. Gratuluję dwóch kreseczek i tule za biele i małpy :) Poroniłam w listopadzie, dostałam zielone światło w lutym po miesiączce. Aktualnie czekam na owulacje :D
    @coconut trzymaj się ! wiem co czujesz :( Poroniłam w 6 tygodniu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 15:18

Zbuntowana, damrade, AnitaK, Gregorka, Coconut lubią tę wiadomość

listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

luty 2024 wznowienie starań
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff nadrobiłam Was przeziębienie nie odpuszcza nos obdarty.. gardło drapie... kaszel..
    do tego walka z bakteria w moczu trawa... antybiotyk...
    wg apki 58 dc.. wow co to się ze mną dzieje... masakra...
    jutro egzamin...
    w czwartek ginekolog strach coraz większy... może powrót mięsniaków.. albo torbieli...
    mega przerażenie... czy któraś z was miała takie długie cykle?
    mój plan na drugie dziecko cud.. chyba runął zupełnie 2 marca będę mieć 41 urodziny... ehhh..

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Madziu zapraszamy ..
    też wiem co czułaś w zeszły
    m roku w 1 kwietnia poroniłam.. obiad kasza mięsko na parze..

elektro96, Majuna lubią tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    cześć Madziu zapraszamy ..
    też wiem co czułaś w zeszły
    m roku w 1 kwietnia poroniłam.. obiad kasza mięsko na parze..
    Bardzo mi przykro :( wierzę, że i u Nas wszystko się poukłada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 15:31

Zbuntowana lubi tę wiadomość

listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

luty 2024 wznowienie starań
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś króluje obiad z wczoraj, czyli gołąbki 😊 I jak zawsze uwielbiam, tak wczoraj jakoś mi dziwnie pachniały... Chyba ciążowa wkrętka weszła za mocno 😂 Rozkłada mnie totalnie, a przy chorobach też mi wiele rzeczy nie wchodzi, także to może kwestia przeziębienia.

@Mandzia, witaj 😊 Współczuję poronienia... przytulam 🫂 Oby powrót do starań szybko zaowocował 🤰 Długo się staracie?

Mandzia1995, damrade, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd, witam w klubie, moim ulubionym sportem też jest leżing 🤭 Ale to naprawdę straszne jest, bo przy IO powinno się dużo ruszać... A tu raptem godzina spaceru dziennie łącznie, to co to jest 🙈
    @Dropsik, muszę sobie zapisać ten sok z malin. Kupujesz gdzieś w zielarni, aptece czy online? Rozbiera mnie, z godziny na godzinę coraz bardziej 🙄

@Zaczarowan, a Ty jak się masz? Widzę w stopce, że przyjmiesz metforminę. Czy lekarz mówił coś o odstawieniu albo zmniejszeniu/zwiększeniu dawki po pozytywnym teście? Oczywiście nie zapytałam swojego gina na ostatniej wizycie... Ale wydaje mi się, że najrozsądniej zostać przy dawce, która się przyjmuje, prawda?

Zaczarowan lubi tę wiadomość

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ