X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ej, czekajcie, bo na bliźnięta jestem chętna, ale na trojaczki muszę przygotować się psychicznie 🤣

Dziewczyny, a jak u Was w rodzinach? Jakieś bliźnięta się zdarzały? Mój Teść miał brata bliźniaka (bliźnięta dwujajowe) i mój Dziadek od strony Taty też jest z bliźniąt, tylko że jednojajowych 🙂

U mnie po stronie chyba mamy są dwa razy bliźniaki. Z tego co słyszałam to przy pcos są większe szanse choć nie wiem czy to prawda haha

damrade lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dlatego ja czasami nawet robiłam 3 razy dziennie 🙈 wiem wiem głupia jestem ale każdy ma jakieś swoje teorie i wymysły a to moje właśnie 🤣

To ja myślałam, że zaszalalam jak 18/02 zrobiłam dwa 😅

Pati2804 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dlatego ja czasami nawet robiłam 3 razy dziennie 🙈 wiem wiem głupia jestem ale każdy ma jakieś swoje teorie i wymysły a to moje właśnie 🤣

Przybijam piątkę - ja też przy tej owulacji robiłam trzy razy dziennie 😊 I myślałam, że się odwodnię, bo co chwila trzeba było nic nie pić 😅 A ja lubię sobie popijać wodę z cytrynką 😋

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ej, czekajcie, bo na bliźnięta jestem chętna, ale na trojaczki muszę przygotować się psychicznie 🤣

Dziewczyny, a jak u Was w rodzinach? Jakieś bliźnięta się zdarzały? Mój Teść miał brata bliźniaka (bliźnięta dwujajowe) i mój Dziadek od strony Taty też jest z bliźniąt, tylko że jednojajowych 🙂
    U mnie babcia miała siostrę bliźniaczkę ale kilka miesięcy po urodzeniu zmarła , także u nas jest szansa , mała ale jest 😁

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

U mnie mąż jest bliźniakiem i mój dziadek miał bliźniaka i dwóch braci bliźniaków. Ale pewnie to nic nie znaczy.

MummyYummy lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No ja bym przegapiła pik gdybym nie zrobiła 3 w ciągu dnia. Rano nic, południe pik i wieczór już słabiej.. dziś już w ogóle słabsze więc pik był szybko u mnie. Poza tym dziś już śluzu nie mam więc pewnie dziś owulka po wczorajszym Piku. Doprawimy jak mąż nie padnie dziś 3ci dzień z rzędu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 13:10

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    U mnie po stronie chyba mamy są dwa razy bliźniaki. Z tego co słyszałam to przy pcos są większe szanse choć nie wiem czy to prawda haha

Też coś słyszałam w tym temacie, ale też nie wiem, na ile to prawda 🙂

Ogólnie są pewne czynniki, które zwiększają szanse na poczęcie bliźniąt (genetyka, wiek, preparaty stymulujące owu), ale ostatecznie to chyba loteria. Chociaż słyszałam, że poczęcie zaraz po AH, a nawet nadwaga i otyłość potrafią się do tego przyczynić, tylko nie wiem, czy tego to akurat nie trzeba włożyć między bajki. No, ale przynajmniej jest jakiś powód, żeby z tym odchudzaniem to tak na spokojnie 😅

damrade, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że jednojajowe przekazują się po męskiej linii, a dwujajowe po żeńskiej linii - bo tu chodzi o poliowu ❤️ ale no i bez powodu można mieć dwujajowe, chociażby po antykoncepcji szaleją owulację czasem. Ja 3 lata temu odstawiłam i cicho miałam nadzieję ale niestety pojedyncze były owu 🥴

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Ni mam czasu na to 😅😘 trzeba wypocić choróbsko w inny sposób. Ale nie no, tą siłownię potrzebowałam aby oczyścić głowę 🙂

Dziewczyny a właśnie jak u Was z siłownią i fitnessem? Ja od roku chodzę regularnie, staram się 2-3 razy w tygodni na aerobik, interwał itp. Ale powiem Wam, że zawsze mam co do tego wątpliwości czy to na pewno nie zaszkodzi w staraniach i że może dlatego żaden zarodek do tej pory się nie zagnieździł... Pytałam o to mojego lekarza, ale on powiedział, że nie ma żadnego problemu. Wątpliwości i tak zostały, bo jak cały czas się nie udaje, to szukam przyczyn tego co źle robię... Co myślicie?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bliźniaków to podobno dużo mleko trzeba pić i jeść bataty więc jak jakaś chętna na wypróbowanie tego to zapraszam 🤣

damrade, Gregorka, Kasia111 lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Co do bliźniaków to podobno dużo mleko trzeba pić i jeść bataty więc jak jakaś chętna na wypróbowanie tego to zapraszam 🤣
    Ciekawe... 🤔😅

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    U mnie mąż jest bliźniakiem i mój dziadek miał bliźniaka i dwóch braci bliźniaków. Ale pewnie to nic nie znaczy.

Wow, to sporo u Was bliźniąt 🙂W moim otoczeniu nie ma aż tak wielu, chociaż jakiś czas temu poznałam dziewczynę z bliźniąt dwujajowych - jej mama dopiero na porodówce dowiedziała się, że urodzi bliźnięta, dacie wiarę? Rzeczywiście te 20-30 lat temu było naprawdę kiepsko z opieką prenatalną (ja na przykład miałam być chłopcem 😉), ale jaki to musiał być szok dla rodziców. Podobno do ojca tych bliźniąt wyszła pielęgniarka, która poinformowała, że ma córkę i syna, ten zapytał, to w końcu córkę czy syna, ona na to, że jedno i drugie
    .. Chłop aż usiadł, bo nadal do niego nie docierało 😁

damrade, CoffeeDream, Prezesoowa, ellevv, Dropsik, Lola93, Pati2804, Gregorka, Kasia111 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że bataty są dobre na pęknięcie pęcherzyków - może dlatego 😁 ale ile w tym prawdy…

ellevv, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze NAC nie zagryzałam batatami🤭

MummyYummy, damrade, notsobadd, Pati2804, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

Mleka nie mogę, batatów nie lubię... Kurde, noooo! 😂

• aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Tak, to moje pierwsze zastrzyki. Dostałam neoparin. Dzisiaj będę podawać pierwszy raz. Nie powiem, stresuje mnie to. Ale jeśli dzięki temu uda się donosić ciążę to zniosę wszystko.

Dziękuję bardzo ❤️ Ty podajesz sobie sama zastrzyki? Bo zastanawiam się czy nie lepiej poprosić męża o to 🙈
    Sama, bo mojego męża często nie ma :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dziewczyny a właśnie jak u Was z siłownią i fitnessem? Ja od roku chodzę regularnie, staram się 2-3 razy w tygodni na aerobik, interwał itp. Ale powiem Wam, że zawsze mam co do tego wątpliwości czy to na pewno nie zaszkodzi w staraniach i że może dlatego żaden zarodek do tej pory się nie zagnieździł... Pytałam o to mojego lekarza, ale on powiedział, że nie ma żadnego problemu. Wątpliwości i tak zostały, bo jak cały czas się nie udaje, to szukam przyczyn tego co źle robię... Co myślicie?

Ja staram się 2 razy chodzić przynajmniej na siłownie i jeszcze dobić jedynymi ćwiczeniami w domu czyli wychodzi tak 3 do 4 razy w tyg.. Cieplej będzie to znowu rolki w ruch pójdą 😇 choć dla mnie to jest dobra terapia aby wyluzować i odpocząć od wszystkiego co wokół mnie się dzieję i na różne przemyślenia. Nie popadajmy w też w paranoje bo nagle zostanie nam siedzenie na kanapie i nic więcej nie będziemy robić. To wtedy będzie psychiczne/mentalne samobójstwo.

Wszystko z głową i rozsądkiem.

Przy pierwszej ciąży zaszłam też chodząc na siłownię + zgubiłam 10kg.

Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Jeszcze NAC nie zagryzałam batatami🤭

Zawsze jest ten pierwszy raz 🤣
    MummyYummy wrote:
    Mleka nie mogę, batatów nie lubię... Kurde, noooo! 😂

😂😂😂
    No i .uj bombki strzelił. A ty, może jakieś szejki z batata?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 13:26

ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Ja staram się 2 razy chodzić przynajmniej na siłownie i jeszcze dobić jedynymi ćwiczeniami w domu czyli wychodzi tak 3 do 4 razy w tyg.. Cieplej będzie to znowu rolki w ruch pójdą 😇 choć dla mnie to jest dobra terapia aby wyluzować i odpocząć od wszystkiego co wokół mnie się dzieję i na różne przemyślenia. Nie popadajmy w też w paranoje bo nagle zostanie nam siedzenie na kanapie i nic więcej nie będziemy robić. To wtedy będzie psychiczne/mentalne samobójstwo.

Wszystko z głową i rozsądkiem.

Przy pierwszej ciąży zaszłam też chodząc na siłownię + zgubiłam 10kg.

No właśnie tak mi się wydaje, że to więcej korzyści dla zdrowia. Ja z moim toczniem też muszę się często i intensywnie ruszać. Dodatkowo to czyści głowę z problemów, któych jak wiadomo przy staraniach nam nie brakuje.

ellevv lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

Matko boska, w pracy przy biurku orzechy brazylijskie non stop zagryzam suszoną morelą i migdałami (na endo), jak przytargam do pracy jeszcze bataty z mlekiem „na bliźniaki” to chyba skierowanie na badania głowy dostanę 😂

Speranza :), elektro96, ellevv, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, Chochlik12, Pati2804, Gregorka, Kasia111, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ