Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny, jesteście serio ekspertkami w każdej dziedzinie, może któraś z Was też się boryka z bólem w dolnej części kręgosłupa czy pracy siedzącej? 🥺
    Dosłownie sama kość ogonowa, pośladki, mam czasami takie ataki, że bez fizjo nie funkcjonuje.
    Czy któraś z Was znalazła na to jakiś sposób? Może jakaś poduszka, podkładka? Sama już nie wiem…
    Lekarz przepisuje mi tylko silne przeciwbólowe i każe zmienić pracę, więc… no próbuje się ratować 😂
    @aszin jest fizjo, może coś podpowie 🙂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • damrade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna_ @Daga121222 tulę mocno 🥺🫂🫂🫂🫂

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😊

Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące 🤞🤞 i życzę miłego dnia 😁

Co do testowania to u mnie w pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł dopiero 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Wcześniej w tym samym cyklu robiłam 10 i 11 dpo i była biel 😅

No właśnie, a cykl cyklowi nierówny, więc bym nie traciła całkiem nadziei. 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam za wszystkie biele :* oby to były Wasze ostatnie :)

Luty, w porównaniu do stycznia, był zdecydowanie lepszy pod kątem dwóch kreseczek, ale osobiście uważam, że ten wynik można poprawić i zakończyć luty z przytupem :D <3

CoffeeDream, Kasia111, elektro96, Pati2804, MummyYummy, damrade, Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Szczerze mówiąc nie wiem co robić 🥺
    Ale planuję zapisać nas do kliniki niepłodności. Może tam nas lepiej poprowadzą. Ale dam jeszcze jedną szansę swojemu lekarzowi i pójdę na kolejny monitoring.
    6 marca mam wizytę, więc zobaczę co mi zaproponuje.
    Jestem przybita, ale wiem, że to też nic nie da..
    Wczoraj dowiedziałam się o ciąży mojej bliskiej koleżanki… oczywiście się ucieszyłam, ale z drugiej strony strasznie mnie to zabolało. Ale nie można tracić nadziei
    🫂 Po prostu życzę Ci, abyś i Ty niedługo miała okazję do świętowania ❤️

Daga121222, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam za wszystkie biele :* oby to były Wasze ostatnie :)

Luty, w porównaniu do stycznia, był zdecydowanie lepszy pod kątem dwóch kreseczek, ale osobiście uważam, że ten wynik można poprawić i zakończyć luty z przytupem :D <3
    To samo pomyślałam, że nie może być takiej próżni i któraś musi mieć dwie kreski 🙂🤞

nick nieaktualny, Pati2804, MummyYummy, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A miałaś robione RTG/tomograf/rezonans?

Nie, nie mogłam się doprosić skierowania. Potem trochę przeszło, więc odpuściłam, ale znowu jest powtórka z rozrywki. Wiem, że powinnam zrobić rezonans i pewnie tak się skończy, ale czekanie potrwa miesiącami. A szukam też czegos doraźnie 🥹

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny, jesteście serio ekspertkami w każdej dziedzinie, może któraś z Was też się boryka z bólem w dolnej części kręgosłupa czy pracy siedzącej? 🥺
    Dosłownie sama kość ogonowa, pośladki, mam czasami takie ataki, że bez fizjo nie funkcjonuje.
    Czy któraś z Was znalazła na to jakiś sposób? Może jakaś poduszka, podkładka? Sama już nie wiem…
    Lekarz przepisuje mi tylko silne przeciwbólowe i każe zmienić pracę, więc… no próbuje się ratować 😂
    Ja polecam jogę. Rowniez pracuje przed kompem i czasami nawet takie 15-20min rozciągania w ciągu dnia (lub po pracy jeżeli nie ma się możliwości) bardzo pomaga. 😊

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

A próbowałaś raz na godzinę wstać i się poruszać? Porobić skłony, delikatnie się porozciągać albo chociaż troszkę pospacerować, nawet kilka minut.

Mój mąż ma problem z takim bólem, bo on generalnie albo siedzi za biurkiem, albo za kierownicą i u niego niestety początek rwy kulszowej przez zaniedbane zwyrodnienie :(

• Daga121222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    🫂 Po prostu życzę Ci, abyś i Ty niedługo miała okazję do świętowania ❤️

Dziękuję bardzo 🥹🥰

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie, nie mogłam się doprosić skierowania. Potem trochę przeszło, więc odpuściłam, ale znowu jest powtórka z rozrywki. Wiem, że powinnam zrobić rezonans i pewnie tak się skończy, ale czekanie potrwa miesiącami. A szukam też czegos doraźnie 🥹

Czasem wystarczy RTG, a to też dużo szybciej :)

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Szczerze mówiąc nie wiem co robić 🥺
    Ale planuję zapisać nas do kliniki niepłodności. Może tam nas lepiej poprowadzą. Ale dam jeszcze jedną szansę swojemu lekarzowi i pójdę na kolejny monitoring.
    6 marca mam wizytę, więc zobaczę co mi zaproponuje.
    Jestem przybita, ale wiem, że to też nic nie da..
    Wczoraj dowiedziałam się o ciąży mojej bliskiej koleżanki… oczywiście się ucieszyłam, ale z drugiej strony strasznie mnie to zabolało. Ale nie można tracić nadziei

A lekarz zlecał Wam jakieś badania? Znacie jakąś przyczynę niepowodzeń?

Przytulam Cię mocno i wierzę, że już niedługo i Ty zobaczysz dwie kreski :) :*

• aszin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Polecam w pierwszym rzucie rozciąganie pośladków, kręgosłupa, można znaleźć filmiki na yt i przede wszystkim rolowanie :) rollerem albo piłka do masażu, przy pośladkach czasem bardzo pomaga. Siadasz na podłodze na takiej piłeczce i ruszasz miednica, aż znajdziesz miejsce bolesne, a później zostajesz w pozycji i dociskasz. Czasem takie spięte pośladki dają objawy jak rwa kulszowa.

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳

The best is yet to come ✨
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A próbowałaś raz na godzinę wstać i się poruszać? Porobić skłony, delikatnie się porozciągać albo chociaż troszkę pospacerować, nawet kilka minut.

Mój mąż ma problem z takim bólem, bo on generalnie albo siedzi za biurkiem, albo za kierownicą i u niego niestety początek rwy kulszowej przez zaniedbane zwyrodnienie :(

Próbuje, nie zawsze o tym pamiętam. Nałogowo też krzyżuje nogi i wiem, że to też może być powód. Dlatego się zastanawiam czy któraś z Was zna opinie o takiej poduszce wymuszającej prawidlowa pozycję 🤔

@Malinowysorbet chyba za Twoją radą sproboje jogi 🙈 bo okazuje się, że moje rolowanie niekoniecznie zdaje egzamin i mogę się przez nie jeszcze bardziej spinać.

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Polecam w pierwszym rzucie rozciąganie pośladków, kręgosłupa, można znaleźć filmiki na yt i przede wszystkim rolowanie :) rollerem albo piłka do masażu, przy pośladkach czasem bardzo pomaga. Siadasz na podłodze na takiej piłeczce i ruszasz miednica, aż znajdziesz miejsce bolesne, a później zostajesz w pozycji i dociskasz. Czasem takie spięte pośladki dają objawy jak rwa kulszowa.

Roluje się regularnie od 3 msc… Wczoraj moja fizjo powiedziała, że na razie nie powinnam 🥺 Że ewentualnie właśnie stretching i ćwiczenia na otwieranie bioder a roler mam póki co odstawić

Zaciekawiłaś mnie tą piłką. To czasem moje marzenie, po prostu coś wbić w to bolące miejsce 🤭

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A lekarz zlecał Wam jakieś badania? Znacie jakąś przyczynę niepowodzeń?

Przytulam Cię mocno i wierzę, że już niedługo i Ty zobaczysz dwie kreski :) :*

Mi zleca co chwilę jakieś nowe badania, ale chodzę do niego na NFZ. Dopiero od tego cyklu zaczęłam chodzić do niego na monitoring. Mąż jest po badaniach i u niego jest wszystko w porządku.
    Także wciąż szukamy przyczyny.

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jakie Wy macie podejście, bo ostatnio dostałam e-mail z newslettera od jakiegoś androloga, że dużo par nie do końca rozumie cykl starań, bo za cykl starań uważa się taki, w którym <3 jest co dwa, trzy dni w tygodniu, przez cały cykl, pomijając okres. W tym mailu była informacja, że samo staranie się w dni płodne często nie jest wystarczające, że największą szansę na ciąże właśnie jest próbowanie przez cały cykl.

Nie wiem, czy tylko u nas jest to niewykonalne, bo nie mamy zwyczajnie siły i czasu nieraz. Ja mam pracę w dość regularnych godzinach, ale jednak mam też starszych rodziców, których chcę i muszę odwiedzić co drugi dzień, bo mnie potrzebują, więc w dni kiedy ich odwiedzam to często jestem ponad 12 godzin poza domem. Jak wracam to miewam nawet ochotę, ale zwyczajnie nie mam siły, a muszę jeszcze ogarnąć się przed pracą i mam też jakieś obowiązki domowe, no nie ukrywajmy :P Z kolei mój mąż jak ma stresujący dzień w pracy to nie ma szans, żeby go namówić, z rana kolejnego dnia owszem, ale jak on się budzi to ja już jestem w pracy :P
    Miałam nawet kiedyś taki plan, że na okres płodny wezmę urlop... :P :P

Majuna, MummyYummy, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• Izet Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Beżowo różowy śluz może być od większego wzrostu progesteronu - więc to chyba dobrze 🫶🏼

O prosze, nie widziałam nawet, dzięki! ❤️

Tak, właśnie śluz był taki beżowo-różowym, więc może to to.

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Miałam monitoring, więc niestety nie 😔
    Mam nadzieje ze w następnym cyklu się uda Tobie ✊🍀

Daga121222, Speranza :) lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Heej 🌸Miłego dnia wszystkim!

Dziewczyny, jeszcze w nocy, przed snem analizowałam wszystko i ostatecznie wzięłam ten lek. Wyszłam z założenia, że gin raczej miał już takie przypadki, a poza tym w 15dc faktycznie nie ma co panikować, bo niewyleczoną infekcją zaszkodzę jeszcze bardziej. Globulki są tylko na 3 dni, więc też niby nic strasznego. 🙄
    Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie porady! ❤️ Potraficie wesprzeć lepiej niż nie jeden lekarz.
    Dzisiaj mam już wyższą temperaturę i pytanie czy to przez tę globulkę czy tak po prostu. Ale tego już się nie dowiem.

Super ❤️ to teraz oby paskudna infekcja się zakończyła po tych globulkach 🥰🥰🥰
    A takie wątpliwości, szczególnie na początku, kiedy człowiek jest 100 procent skoncentrowany, ze to już ciąża, są bardzo normalne :)

CoffeeDream, damrade lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ