Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Ja nie u nas z mężem też jest duża różnica w temperamencie i ja bym mogła trzy razy dziennie, a on raz na tydzień więc on potrzebuje regeneracji, a ja nie do końca 🤪
A No to widzisz, temperamentna jesteś!
Ja już mam różne teorie co do tych stosunków ilości i częstotliwości 🤪Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Majuna wrote:Tak, i ja i małżonek potrzebujemy. 😅 Fajnie, że wróciłaś! Macie już jakiś plan na męża, suplementacja? Ty chyba wstawiałaś wyniki i też nie były tragiczne, więc pewnie suplami można je podciągnąć. Edit: już znalazłam, że pisałaś o ich ruchliwości, ale morfologię mieliście ładną. 😊
Dziękuje ❤️
Haha czyli nie jesteśmy sami w tym odpoczynku po maratonie 😁
Plan jest taki, że wdrażamy zdrowszy tryb życia, suplementację i powtórkę badania nasienia za jakiś czas. Mamy nadzieję, że wyniki będą podrasowane 🥹
Morfologia ładna ale leniwce 😂
A Twój mąż bierze jakieś suple?
DZIEWCZYNY, PYTANIE O OLEJ Z CZARNUSZKI.
Zamówiłam mężowi i przyjmuje go ale strasznie ten olej siedzi mu na żołądku czy u waszych mężczyzn też coś takiego jest czy mój małż ma delikatny żołądek 🙈?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 09:30
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Hej, Dziewczyny!
Miłego dnia wszystkim ♥️ Nadrobiłam Was, bo wczoraj popołudniu i wieczorem już nie miałam jak być obecna na forum.
@ultramarynko, przytulam 🫂 ♥️ Nadal trzymam kciuki, bo wciąż może być za wcześniej ✊ Na kiedy masz termin 🐒? Ja nie powtarzałam, planuję to zrobić w sobotę/niedzielę, jeśli do tego czasu nie przyjdzie okres 🙂.
@Daga, przykro mi 🫂🫂
@notsobadd, ta pogoda jest wykańczająca - wszystkie pory roku w jednym tygodniu 🙄 Zazdroszczę tym z Was, u których słoneczko ☀️ U nas niby powietrze robi się już lekko wiosenne, ale śnieg nadal miejscami jest 🤭
@Sikoreczko, przytulam 🫂
@Prezesoowa, u nas też nie ma takiej opcji 😊 W okresie płodnym to jeszcze co 2-3 dni może by i przeszło, ale przez cały cykl to bym w końcu musiała do swojego chłopa wzywać jakiś sztab reanimacyjny 🤭 W naszym związku to ja mam większe libido i mogłabym codziennie, ale też czasem są takie dni, że ktoś jest chory, czy ma intensywnych czas w pracy. Jeszcze musimy pogodzić to z dziećmi, które nie zawsze chcą spać wtedy, kiedy "powinny" 😁
Natomiast wiem, że powinniśmy popracować nad regularnością, bo w tym cyklu w dni płodne tylko raz doszło do zbliżenia, także też nie jest to najlepszy wynik. No ale co? Mamy się zmuszać lub zmuszać partnerów? Ja nie czerpałabym przyjemności z takiego zbliżenia 😊 Podziwiam wszystkie pary, które nie tylko robią to codziennie, ale kilka razy dziennie!ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jestem ciekawa jakie Wy macie podejście, bo ostatnio dostałam e-mail z newslettera od jakiegoś androloga, że dużo par nie do końca rozumie cykl starań, bo za cykl starań uważa się taki, w którym jest co dwa, trzy dni w tygodniu, przez cały cykl, pomijając okres. W tym mailu była informacja, że samo staranie się w dni płodne często nie jest wystarczające, że największą szansę na ciąże właśnie jest próbowanie przez cały cykl.
Nie wiem, czy tylko u nas jest to niewykonalne, bo nie mamy zwyczajnie siły i czasu nieraz. Ja mam pracę w dość regularnych godzinach, ale jednak mam też starszych rodziców, których chcę i muszę odwiedzić co drugi dzień, bo mnie potrzebują, więc w dni kiedy ich odwiedzam to często jestem ponad 12 godzin poza domem. Jak wracam to miewam nawet ochotę, ale zwyczajnie nie mam siły, a muszę jeszcze ogarnąć się przed pracą i mam też jakieś obowiązki domowe, no nie ukrywajmy Z kolei mój mąż jak ma stresujący dzień w pracy to nie ma szans, żeby go namówić, z rana kolejnego dnia owszem, ale jak on się budzi to ja już jestem w pracy
Miałam nawet kiedyś taki plan, że na okres płodny wezmę urlop...29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Plan jest taki, że wdrażamy zdrowszy tryb życia, suplementację i powtórkę badania nasienia za jakiś czas. Mamy nadzieję, że wyniki będą podrasowane 🥹
Zamówiłam mężowi i przyjmuje go ale strasznie ten olej siedzi mu na żołądku czy u waszych mężczyzn też coś takiego jest czy mój małż ma delikatny żołądek 🙈?
Mój też okropnie marudzi, że mu się ciągle odbija i ciągle czuje posmak tego paskudztwa. Ale uciszam go wzrokiem bazyliszka 🤪 Ja mieszam mu z jakimś sokiem najczęściej i pije duszkiem 😂 Na pewno nie polecam brać wieczorem, mój jak brał wieczorem to miał potem proboem z zaśnięciem… i nie na pusty żołądek, bo może właśnie podrażniać.Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Cześć dziewczyny!
Dobrego dnia Ale ciężko za Wami z rana nadążyć"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Dziękuje ❤️
Zamówiłam mężowi i przyjmuje go ale strasznie ten olej siedzi mu na żołądku czy u waszych mężczyzn też coś takiego jest czy mój małż ma delikatny żołądek 🙈?
A pije go samego czy dodaje do czegoś? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:57
elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Liyss🧚🏻 wrote:
Można też spróbować wymieszać go właśnie z sokiem i wypić, ale mojemu ten sposób nie podszedł.
Woli łyknąć na raz i zapomnieć 🤣Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Miłego dnia wszystkim ♥️ Nadrobiłam Was, bo wczoraj popołudniu i wieczorem już nie miałam jak być obecna na forum.
@Prezesoowa, u nas też nie ma takiej opcji 😊 W okresie płodnym to jeszcze co 2-3 dni może by i przeszło, ale przez cały cykl to bym w końcu musiała do swojego chłopa wzywać jakiś sztab reanimacyjny 🤭 W naszym związku to ja mam większe libido i mogłabym codziennie, ale też czasem są takie dni, że ktoś jest chory, czy ma intensywnych czas w pracy. Jeszcze musimy pogodzić to z dziećmi, które nie zawsze chcą spać wtedy, kiedy "powinny" 😁
Natomiast wiem, że powinniśmy popracować nad regularnością, bo w tym cyklu w dni płodne tylko raz doszło do zbliżenia, także też nie jest to najlepszy wynik. No ale co? Mamy się zmuszać lub zmuszać partnerów? Ja nie czerpałabym przyjemności z takiego zbliżenia 😊 Podziwiam wszystkie pary, które nie tylko robią to codziennie, ale kilka razy dziennie!
No ja też jestem za tym, że trzeba korzystać jak jest siła i ochota. Wiem, że mężowi zależy, ale nie będę go zmuszać, bo to jest efekt odwrotny od zamierzonego. Może mam też takie podejście, bo jesteśmy na początku, a z czasem się to zmieni, ale mam nadzieję, że nie.
Kochana, a jak się czujesz?damrade lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No ja też jestem za tym, że trzeba korzystać jak jest siła i ochota. Wiem, że mężowi zależy, ale nie będę go zmuszać, bo to jest efekt odwrotny od zamierzonego. Może mam też takie podejście, bo jesteśmy na początku, a z czasem się to zmieni, ale mam nadzieję, że nie.
Kochana, a jak się czujesz?
@Prezesoowa, mam takie samo podejście. Nic na siłę, to ma nam obojgu sprawiać przyjemność. Starasz się o pierwsze dziecko, tak jak ja? Widzę, że w podobnym wieku jesteśmy"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualnySperanza :) wrote:@Prezesoowa, mam takie samo podejście. Nic na siłę, to ma nam obojgu sprawiać przyjemność. Starasz się o pierwsze dziecko, tak jak ja? Widzę, że w podobnym wieku jesteśmy
Tak, o pierwsze byłam już w ciąży, ale to było dokładnie 10 lat temu. Po całej tej sytuacji i pobycie w szpitalu odpuściłam wtedy temat i przez kilka lat się upierałam, że nigdy nie będę mieć dzieci, ciekawe czy nie wykrakałam -
Prezesoowa wrote:Tak, o pierwsze byłam już w ciąży, ale to było dokładnie 10 lat temu. Po całej tej sytuacji i pobycie w szpitalu odpuściłam wtedy temat i przez kilka lat się upierałam, że nigdy nie będę mieć dzieci, ciekawe czy nie wykrakałam
No coś Ty, na pewno nie. Jeszcze obie będziemy mamamiultramaryna_, Prezesoowa, CoffeeDream, Gregorka, Pati2804, Leśneintro, Chmurka21 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:A pije go samego czy dodaje do czegoś?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
@MummyYummy termin 🐵 mam na niedzielę, może w sobotę siknę jeszcze dla sportu, ale nie wiem 🤷♀️ Nie jestem jakaś smutna, bardziej wkurzona, że miałam podobne objawy jak w zeszłym miesiącu i zostałam zrobiona w bambuko 😁 Cóż, muszę się męża bardziej słuchać, bo mówił, że nie wyszło 😅😉
@AnitaK 🫂🫂🫂 tulę mocno i łączę się w rozczarowaniu 😘😢AnitaK lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ilość i ruchliwość. Leniwe są!
Mam nadzieję, że pomoże i za kilka miesięcy powtórzymy badania. Nie chcę też nakręcać się jednym wynikiem, ponieważ dużo czynników ma wpływ na wynik nasienia. Więc na razie mamy nadzieję 🥹
Masz doświadczenie w tym temacie Chmurko?
Nie, mój maz dopiero się zapisał na początek marca na badania 😂
Ale od października mu suplementuje, bo gdzieś znalazłam na forum wpis, ze ktoś dostał od androloga taka mieszkankę. Wit c 1000, wit d 4000, maca, omega 3-6-9, mumio himalajskie. Mumio tez działa na libido, widzę to po mężu 😂 na ruchliwość chyba dobra jest macaLiyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Majuna wrote:Z pewnością przyniesie to efekt. Byliście u androloga z wynikami? U nas morfo wymagane 4%. Jakiś ruch był zaniżony (nie pamiętam teraz który 🤔) ale w całościowej ocenie wyszło ok. Mąż nadrobił ilością. Androlog powiedział, że wyniki są dobre i raczej tu nie szukajmy problemu. Mimo wszystko mówił, że suplementacja nigdy nie zaszkodzi, a tylko pomoże. Polecił TENfertil ON. Niestety cena na miesięczną kurację ok. 150 zł, a warto 3-4 miesiące brać. Kupiłam mu to i łyka póki co. Jakby za tyle kasy nie łykał to by dostał wciry ode mnie 😂 Dostał też skierowanie na różne badania z krwi, tak dla pewności i ma wrócić do niego za miesiąc z wynikami. Z tego, co tu czytam na forum to suplementacja dobrze rozplanowana daje efekty. Dietka, ruch, nawadnianie i będzie ekstra. 🤩 I pamiętaj, że potrzebny jest tylko jeden wojownik. 😉😉😉
Dziękuje za te słowa 🥹 też mam w głowie, że wystarczy tylko jeden. No powiem Ci, że suplementy dla mężczyzn są droższe niż dla kobiet! Jak już kupione i tyle kasy to musi brać, nie ma, że boli 😁 Dobrze, że u Was dobre wyniki! A jesteś może z okolic śląska? Wtedy bym podpytała o tego lekarza. My nie byliśmy u Androloga póki co chcemy spróbować z dietą, suplementami, powtórzyć badanie i wtedy pojsc do lekarza.
elektro96 Haha, to dobry jest, że pije jeszcze sok pomidorowy! Mój może wszystko ale tego nie da rady więc nie mecze go. A byliście u Androloga? Bierze jakieś suple?🥹
Chmurka21 To trzymam kciuki za nadania🥹 o ciekawe te mumio, tego moj nie ma w suplach 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 10:00
Chmurka21 lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Przyjmuje w czasie jedzenia bądź od razu po jedzeniu. Ale widzę, że notsobadd miesza z sokiem wiec może tez spróbujemy z czymś 🙈
Widziałam, że dobrze działa mieszanie z sokiem pomidorowym albo polanie olejem jakiejś sałatki albo innego posiłku, na żołądek powinno zadziałać lepiej, ale pytanie jak będzie mu smakowaćLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Widziałam, że dobrze działa mieszanie z sokiem pomidorowym albo polanie olejem jakiejś sałatki albo innego posiłku, na żołądek powinno zadziałać lepiej, ale pytanie jak będzie mu smakować
Dziękuje! Mój mąż twierdzi, że „uwielbia” czarnuszkę 🤪 więc myślę, że mu zasmakuje i pewnie by się nie kapnął jakbym mu wlała to do sałatki hahaPrezesoowa lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Pati2804 wrote:Pani w labo w szpitalu powiedziała że homocysteina będzie za tydzień bo to badanie wysyłkowe.. czy wynik nie będzie zakłamany? Słyszałam że to badanie wrażliwe które wymagają szybkiej wysyłki tam gdzie to badaja.. a jutro niby mają to dopiero wysłać 🙄