X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja nie :P u nas z mężem też jest duża różnica w temperamencie i ja bym mogła trzy razy dziennie, a on raz na tydzień :P więc on potrzebuje regeneracji, a ja nie do końca 🤪

A No to widzisz, temperamentna jesteś!
    Ja już mam różne teorie co do tych stosunków ilości i częstotliwości 🤪

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Tak, i ja i małżonek potrzebujemy. 😅 Fajnie, że wróciłaś! Macie już jakiś plan na męża, suplementacja? Ty chyba wstawiałaś wyniki i też nie były tragiczne, więc pewnie suplami można je podciągnąć. Edit: już znalazłam, że pisałaś o ich ruchliwości, ale morfologię mieliście ładną. 😊

Dziękuje ❤️
    Haha czyli nie jesteśmy sami w tym odpoczynku po maratonie 😁

Plan jest taki, że wdrażamy zdrowszy tryb życia, suplementację i powtórkę badania nasienia za jakiś czas. Mamy nadzieję, że wyniki będą podrasowane 🥹

Morfologia ładna ale leniwce 😂
    A Twój mąż bierze jakieś suple?

DZIEWCZYNY, PYTANIE O OLEJ Z CZARNUSZKI.
    Zamówiłam mężowi i przyjmuje go ale strasznie ten olej siedzi mu na żołądku czy u waszych mężczyzn też coś takiego jest czy mój małż ma delikatny żołądek 🙈?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 09:30

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny!

Miłego dnia wszystkim ♥️ Nadrobiłam Was, bo wczoraj popołudniu i wieczorem już nie miałam jak być obecna na forum.

@ultramarynko, przytulam 🫂 ♥️ Nadal trzymam kciuki, bo wciąż może być za wcześniej ✊ Na kiedy masz termin 🐒? Ja nie powtarzałam, planuję to zrobić w sobotę/niedzielę, jeśli do tego czasu nie przyjdzie okres 🙂.

@Daga, przykro mi 🫂🫂

@notsobadd, ta pogoda jest wykańczająca - wszystkie pory roku w jednym tygodniu 🙄 Zazdroszczę tym z Was, u których słoneczko ☀️ U nas niby powietrze robi się już lekko wiosenne, ale śnieg nadal miejscami jest 🤭

@Sikoreczko, przytulam 🫂

@Prezesoowa, u nas też nie ma takiej opcji 😊 W okresie płodnym to jeszcze co 2-3 dni może by i przeszło, ale przez cały cykl to bym w końcu musiała do swojego chłopa wzywać jakiś sztab reanimacyjny 🤭 W naszym związku to ja mam większe libido i mogłabym codziennie, ale też czasem są takie dni, że ktoś jest chory, czy ma intensywnych czas w pracy. Jeszcze musimy pogodzić to z dziećmi, które nie zawsze chcą spać wtedy, kiedy "powinny" 😁

Natomiast wiem, że powinniśmy popracować nad regularnością, bo w tym cyklu w dni płodne tylko raz doszło do zbliżenia, także też nie jest to najlepszy wynik. No ale co? Mamy się zmuszać lub zmuszać partnerów? Ja nie czerpałabym przyjemności z takiego zbliżenia 😊 Podziwiam wszystkie pary, które nie tylko robią to codziennie, ale kilka razy dziennie!

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jestem ciekawa jakie Wy macie podejście, bo ostatnio dostałam e-mail z newslettera od jakiegoś androloga, że dużo par nie do końca rozumie cykl starań, bo za cykl starań uważa się taki, w którym <3 jest co dwa, trzy dni w tygodniu, przez cały cykl, pomijając okres. W tym mailu była informacja, że samo staranie się w dni płodne często nie jest wystarczające, że największą szansę na ciąże właśnie jest próbowanie przez cały cykl.

Nie wiem, czy tylko u nas jest to niewykonalne, bo nie mamy zwyczajnie siły i czasu nieraz. Ja mam pracę w dość regularnych godzinach, ale jednak mam też starszych rodziców, których chcę i muszę odwiedzić co drugi dzień, bo mnie potrzebują, więc w dni kiedy ich odwiedzam to często jestem ponad 12 godzin poza domem. Jak wracam to miewam nawet ochotę, ale zwyczajnie nie mam siły, a muszę jeszcze ogarnąć się przed pracą i mam też jakieś obowiązki domowe, no nie ukrywajmy :P Z kolei mój mąż jak ma stresujący dzień w pracy to nie ma szans, żeby go namówić, z rana kolejnego dnia owszem, ale jak on się budzi to ja już jestem w pracy :P
    Miałam nawet kiedyś taki plan, że na okres płodny wezmę urlop... :P :P
    No właśnie mężowi androlog też powiedział że przytulanki min. 3 x w tygodniu, ale dla mnie to totalnie niewykonalne… 🤣 aktualnie mam przesyt po dniach płodnych 🤣

33 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziękuje ❤️

Plan jest taki, że wdrażamy zdrowszy tryb życia, suplementację i powtórkę badania nasienia za jakiś czas. Mamy nadzieję, że wyniki będą podrasowane 🥹

Zamówiłam mężowi i przyjmuje go ale strasznie ten olej siedzi mu na żołądku czy u waszych mężczyzn też coś takiego jest czy mój małż ma delikatny żołądek 🙈?

Mój też okropnie marudzi, że mu się ciągle odbija i ciągle czuje posmak tego paskudztwa. Ale uciszam go wzrokiem bazyliszka 🤪 Ja mieszam mu z jakimś sokiem najczęściej i pije duszkiem 😂 Na pewno nie polecam brać wieczorem, mój jak brał wieczorem to miał potem proboem z zaśnięciem… i nie na pusty żołądek, bo może właśnie podrażniać.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Dobrego dnia :) Ale ciężko za Wami z rana nadążyć

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziękuje ❤️

A pije go samego czy dodaje do czegoś?

• Majuna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:57

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Mój mąż przyjmuje olej z czarnuszki i nie narzeka. Bierze łyżkę oleju do ust i popija sokiem pomidorowym.
    Można też spróbować wymieszać go właśnie z sokiem i wypić, ale mojemu ten sposób nie podszedł.
    Woli łyknąć na raz i zapomnieć 🤣

33 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej, Dziewczyny!

Miłego dnia wszystkim ♥️ Nadrobiłam Was, bo wczoraj popołudniu i wieczorem już nie miałam jak być obecna na forum.

@Prezesoowa, u nas też nie ma takiej opcji 😊 W okresie płodnym to jeszcze co 2-3 dni może by i przeszło, ale przez cały cykl to bym w końcu musiała do swojego chłopa wzywać jakiś sztab reanimacyjny 🤭 W naszym związku to ja mam większe libido i mogłabym codziennie, ale też czasem są takie dni, że ktoś jest chory, czy ma intensywnych czas w pracy. Jeszcze musimy pogodzić to z dziećmi, które nie zawsze chcą spać wtedy, kiedy "powinny" 😁

Natomiast wiem, że powinniśmy popracować nad regularnością, bo w tym cyklu w dni płodne tylko raz doszło do zbliżenia, także też nie jest to najlepszy wynik. No ale co? Mamy się zmuszać lub zmuszać partnerów? Ja nie czerpałabym przyjemności z takiego zbliżenia 😊 Podziwiam wszystkie pary, które nie tylko robią to codziennie, ale kilka razy dziennie!

No ja też jestem za tym, że trzeba korzystać jak jest siła i ochota. Wiem, że mężowi zależy, ale nie będę go zmuszać, bo to jest efekt odwrotny od zamierzonego. Może mam też takie podejście, bo jesteśmy na początku, a z czasem się to zmieni, ale mam nadzieję, że nie.

Kochana, a jak się czujesz? :D

damrade lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No ja też jestem za tym, że trzeba korzystać jak jest siła i ochota. Wiem, że mężowi zależy, ale nie będę go zmuszać, bo to jest efekt odwrotny od zamierzonego. Może mam też takie podejście, bo jesteśmy na początku, a z czasem się to zmieni, ale mam nadzieję, że nie.

Kochana, a jak się czujesz? :D

@Prezesoowa, mam takie samo podejście. Nic na siłę, to ma nam obojgu sprawiać przyjemność. Starasz się o pierwsze dziecko, tak jak ja? Widzę, że w podobnym wieku jesteśmy :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    @Prezesoowa, mam takie samo podejście. Nic na siłę, to ma nam obojgu sprawiać przyjemność. Starasz się o pierwsze dziecko, tak jak ja? Widzę, że w podobnym wieku jesteśmy :)

Tak, o pierwsze :) byłam już w ciąży, ale to było dokładnie 10 lat temu. Po całej tej sytuacji i pobycie w szpitalu odpuściłam wtedy temat i przez kilka lat się upierałam, że nigdy nie będę mieć dzieci, ciekawe czy nie wykrakałam :P

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak, o pierwsze :) byłam już w ciąży, ale to było dokładnie 10 lat temu. Po całej tej sytuacji i pobycie w szpitalu odpuściłam wtedy temat i przez kilka lat się upierałam, że nigdy nie będę mieć dzieci, ciekawe czy nie wykrakałam :P

No coś Ty, na pewno nie. Jeszcze obie będziemy mamami :)

ultramaryna_, Prezesoowa, CoffeeDream, Gregorka, Pati2804, Leśneintro, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A pije go samego czy dodaje do czegoś?
    Przyjmuje w czasie jedzenia bądź od razu po jedzeniu. Ale widzę, że notsobadd miesza z sokiem wiec może tez spróbujemy z czymś 🙈

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MummyYummy termin 🐵 mam na niedzielę, może w sobotę siknę jeszcze dla sportu, ale nie wiem 🤷‍♀️ Nie jestem jakaś smutna, bardziej wkurzona, że miałam podobne objawy jak w zeszłym miesiącu i zostałam zrobiona w bambuko 😁 Cóż, muszę się męża bardziej słuchać, bo mówił, że nie wyszło 😅😉

@AnitaK 🫂🫂🫂 tulę mocno i łączę się w rozczarowaniu 😘😢

AnitaK lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Chmurka21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ilość i ruchliwość. Leniwe są!
    Mam nadzieję, że pomoże i za kilka miesięcy powtórzymy badania. Nie chcę też nakręcać się jednym wynikiem, ponieważ dużo czynników ma wpływ na wynik nasienia. Więc na razie mamy nadzieję 🥹

Masz doświadczenie w tym temacie Chmurko?

Nie, mój maz dopiero się zapisał na początek marca na badania 😂
    Ale od października mu suplementuje, bo gdzieś znalazłam na forum wpis, ze ktoś dostał od androloga taka mieszkankę. Wit c 1000, wit d 4000, maca, omega 3-6-9, mumio himalajskie. Mumio tez działa na libido, widzę to po mężu 😂 na ruchliwość chyba dobra jest maca

Liyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Z pewnością przyniesie to efekt. Byliście u androloga z wynikami? U nas morfo wymagane 4%. Jakiś ruch był zaniżony (nie pamiętam teraz który 🤔) ale w całościowej ocenie wyszło ok. Mąż nadrobił ilością. Androlog powiedział, że wyniki są dobre i raczej tu nie szukajmy problemu. Mimo wszystko mówił, że suplementacja nigdy nie zaszkodzi, a tylko pomoże. Polecił TENfertil ON. Niestety cena na miesięczną kurację ok. 150 zł, a warto 3-4 miesiące brać. Kupiłam mu to i łyka póki co. Jakby za tyle kasy nie łykał to by dostał wciry ode mnie 😂 Dostał też skierowanie na różne badania z krwi, tak dla pewności i ma wrócić do niego za miesiąc z wynikami. Z tego, co tu czytam na forum to suplementacja dobrze rozplanowana daje efekty. Dietka, ruch, nawadnianie i będzie ekstra. 🤩 I pamiętaj, że potrzebny jest tylko jeden wojownik. 😉😉😉

Dziękuje za te słowa 🥹 też mam w głowie, że wystarczy tylko jeden. No powiem Ci, że suplementy dla mężczyzn są droższe niż dla kobiet! Jak już kupione i tyle kasy to musi brać, nie ma, że boli 😁 Dobrze, że u Was dobre wyniki! A jesteś może z okolic śląska? Wtedy bym podpytała o tego lekarza. My nie byliśmy u Androloga póki co chcemy spróbować z dietą, suplementami, powtórzyć badanie i wtedy pojsc do lekarza.

elektro96 Haha, to dobry jest, że pije jeszcze sok pomidorowy! Mój może wszystko ale tego nie da rady więc nie mecze go. A byliście u Androloga? Bierze jakieś suple?🥹

Chmurka21 To trzymam kciuki za nadania🥹 o ciekawe te mumio, tego moj nie ma w suplach 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 10:00

Chmurka21 lubi tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Przyjmuje w czasie jedzenia bądź od razu po jedzeniu. Ale widzę, że notsobadd miesza z sokiem wiec może tez spróbujemy z czymś 🙈

Widziałam, że dobrze działa mieszanie z sokiem pomidorowym albo polanie olejem jakiejś sałatki albo innego posiłku, na żołądek powinno zadziałać lepiej, ale pytanie jak będzie mu smakować :)

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Widziałam, że dobrze działa mieszanie z sokiem pomidorowym albo polanie olejem jakiejś sałatki albo innego posiłku, na żołądek powinno zadziałać lepiej, ale pytanie jak będzie mu smakować :)

Dziękuje! Mój mąż twierdzi, że „uwielbia” czarnuszkę 🤪 więc myślę, że mu zasmakuje i pewnie by się nie kapnął jakbym mu wlała to do sałatki haha

Prezesoowa lubi tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pani w labo w szpitalu powiedziała że homocysteina będzie za tydzień bo to badanie wysyłkowe.. czy wynik nie będzie zakłamany? Słyszałam że to badanie wrażliwe które wymagają szybkiej wysyłki tam gdzie to badaja.. a jutro niby mają to dopiero wysłać 🙄
    Homocysteina jest wrażliwa na warunki i może być przełamana. Powinna być badana od razu, na miejscu najlepiej.

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ