X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 16:49

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Nie, mój maz dopiero się zapisał na początek marca na badania 😂
    Ale od października mu suplementuje, bo gdzieś znalazłam na forum wpis, ze ktoś dostał od androloga taka mieszkankę. Wit c 1000, wit d 4000, maca, omega 3-6-9, mumio himalajskie. Mumio tez działa na libido, widzę to po mężu 😂 na ruchliwość chyba dobra jest maca

A wiesz coś więcej o tym mumio? bo tak na szybko rzuciłam okiem to wygląda spoko, może nafaszeruję męża :P Mąż choruje na jakieś choroby przewlekłe jakieś nadciśnienie czy coś? Pytam, bo mój tak i panikuje, że suple mu zaszkodzą i ciśnienie mu będzie skakać.. ech :P

elektro96 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziękuje za te słowa 🥹 też mam w głowie, że wystarczy tylko jeden. No powiem Ci, że suplementy dla mężczyzn są droższe niż dla kobiet! Jak już kupione i tyle kasy to musi brać, nie ma, że boli 😁 Dobrze, że u Was dobre wyniki! A jesteś może z okolic śląska? Wtedy bym podpytała o tego lekarza. My nie byliśmy u Androloga póki co chcemy spróbować z dietą, suplementami, powtórzyć badanie i wtedy pojsc do lekarza.

elektro96 Haha, to dobry jest, że pije jeszcze sok pomidorowy! Mój może wszystko ale tego nie da rady więc nie mecze go. A byliście u Androloga? Bierze jakieś suple?🥹

Chmurka21 To trzymam kciuki za nadania🥹 o ciekawe te mumio, tego moj nie ma w suplach 😂
    Z polecenia androloga bierze TENfertilON, dodatkowo jeszcze Wit. d 2000j. U męża wyszły problemy hormonalne, obniżony testosteron. Mieścił się w widełkach, ale oczywiście te widełki to za mało dla jego wieku… Dlatego dostał jeszcze kurację clo, najpierw 1 tabletka na 3 dni, ale wyniki krwi poprawiły się niewiele, więc teraz bierze co drugi dzień tabletkę. Kuracja trwa od grudnia.
    Na początku kwietnia musi powtórzyć badanie nasienia, więc dopiero wtedy będę widzieć, czy są jakieś efekty.
    Dodatkowo staram się dokładać elementy z akademii płodności. Mąż wykluczył też słodycze, bo niestety to był jego nałóg. Zobaczymy 😊
    Ogólnie u męża wyszła morfologia 0%, dość mocno obniżona ilość plemników. My też byliśmy załamani wynikiem, także rozumiem Cię i Twoje przygnębienie całkowicie. Ale trzeba być dobrej myśli. Nas lekarz nie skreślił i dał do zrozumienia, że jest nadzieja, więc myślę, że tym bardziej tak jest i u Was, bo wyniki Twojego męża wypadają dużo lepiej 😊 Czy Twój mąż miał wykonane usg jąder ?

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A przypomnij mi proszę, kiedy masz wizytę w związku z wynikami? :) ciekawa jestem co postanowi gin w Twoim przypadku.
    W ten poniedziałek 26.02 mam wizytę, też jestem ciekawa ! I to bardzo , ale też się trochę boję 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 10:13

Prezesoowa, aszin lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • damrade Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Też kiedyś właśnie słyszałam, że najlepiej regularnie co 2 dzień, a nie tylko intensywnie w dni płodne 😂 U nas też niestety niewykonalne, ale jestem ciekawa czy taka regularność daje lepsze efekty.
    Czytałam że co 2 dni to mit, zmuszanie się do systemu, który tylko rozwala głowę. Tak samo codziennie to nie wpływa źle na plemniki. Dłuższe przerwy są niezalecane, wiadomo, regularność ważna, ale no lepiej mieć raz na 6 dni, w okresie płodnym częściej niż się zafiksować na tych co dwa dni i oszaleć…

Mi na przykład 3-4 po owu libido leci w dół i nic się nie chce 🥲 a nasze rekordy miesięczne to 5-6 numerków. To i tak za dużo, bo u mnie okres trwa z 7 dni 😂

Suzie, MummyYummy, Malinowysorbet, Mikea lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Biało, dziś 11dpo. Czekam już grzecznie na 🐵
    Tule 🫂❤️

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Szczerze mówiąc nie wiem co robić 🥺
    Ale planuję zapisać nas do kliniki niepłodności. Może tam nas lepiej poprowadzą. Ale dam jeszcze jedną szansę swojemu lekarzowi i pójdę na kolejny monitoring.
    6 marca mam wizytę, więc zobaczę co mi zaproponuje.
    Jestem przybita, ale wiem, że to też nic nie da..
    Wczoraj dowiedziałam się o ciąży mojej bliskiej koleżanki… oczywiście się ucieszyłam, ale z drugiej strony strasznie mnie to zabolało. Ale nie można tracić nadziei
    Rozumiem Cię 🥺🫂 ja od nowego cyklu planuje iść do kliniki, liczę,że tam mi pomogą 😊

• damrade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak kiedyś mój mąż był chory, leżał osłabiony, ja miałam dni płodne i odmówił mi starania się - to się popłakałam 😆 no właśnie do tego doprowadzają te co 2 dni albo inne tego typu zasady 🤪 bo człowiek myśli że to właśnie przez ten jeden przypadek się nie uda 😁 że to faktycznie miał być szczęśliwy miesiąc.

elektro96, MummyYummy, Dropsik, Kasia111, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Homocysteina jest wrażliwa na warunki i może być przełamana. Powinna być badana od razu, na miejscu najlepiej.
    Ehh, czyli dupa .. tylko dziwi mnie to że w SZPITALU tak robią 🙄

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Izet Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa co do starań to każdy lekarz mi powtarzał dokładnie to, co napisałaś, czyli co 2 dni od około 8 dnia cyklu i przez pewnien czas z pierwszym dzieckiem tak próbowaliśmy i to był koszmar dla mnie. Jednak wolę spontaniczność i bliskość niż jakieś wybijanie razy w ciągu miesiąca 😅 U mnie w pierwszą ciążę się udało w końcu zajść jak olaliśmy temat i po prostu zaczęliśmy ❤️ kiedy naszła nas ochota.

Teraz zaszłam w ciążę dosłownie za pierwszym podejściem. Nie liczyłam dni płodnych, Jescze byłam chora kiedy myślałam, że mam dni płodne więc byłam pewna, że w lutym nic z tego nie będzie. Kochaliśmy się po prostu bo mieliśmy ochotę i niespodziewanie zaszłam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 10:24

Speranza :), Prezesoowa, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Pamiętam jak kiedyś mój mąż był chory, leżał osłabiony, ja miałam dni płodne i odmówił mi starania się - to się popłakałam 😆 no właśnie do tego doprowadzają te co 2 dni albo inne tego typu zasady 🤪 bo człowiek myśli że to właśnie przez ten jeden przypadek się nie uda 😁 że to faktycznie miał być szczęśliwy miesiąc.

Wiem coś o tym... Też sobie co miesiąc wkręcam różne teorie :D

damrade, Chmurka21 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Czytałam że co 2 dni to mit, zmuszanie się do systemu, który tylko rozwala głowę. Tak samo codziennie to nie wpływa źle na plemniki. Dłuższe przerwy są niezalecane, wiadomo, regularność ważna, ale no lepiej mieć raz na 6 dni, w okresie płodnym częściej niż się zafiksować na tych co dwa dni i oszaleć…

Mi na przykład 3-4 po owu libido leci w dół i nic się nie chce 🥲 a nasze rekordy miesięczne to 5-6 numerków. To i tak za dużo, bo u mnie okres trwa z 7 dni 😂

W młodszych czasach 6-7 to było dziennie, ach co to były za czasy :D miło czasem powspominać :P teraz to mogę pomarzyć, mąż to po dwóch razach - o ile w ogóle da się skusić - to wygląda jakby miał ducha wyzionąć :D

Pati2804, damrade, MummyYummy, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziękuje ❤️
    Haha czyli nie jesteśmy sami w tym odpoczynku po maratonie 😁

Plan jest taki, że wdrażamy zdrowszy tryb życia, suplementację i powtórkę badania nasienia za jakiś czas. Mamy nadzieję, że wyniki będą podrasowane 🥹

Morfologia ładna ale leniwce 😂
    A Twój mąż bierze jakieś suple?

DZIEWCZYNY, PYTANIE O OLEJ Z CZARNUSZKI.
    Zamówiłam mężowi i przyjmuje go ale strasznie ten olej siedzi mu na żołądku czy u waszych mężczyzn też coś takiego jest czy mój małż ma delikatny żołądek 🙈?
    Ja szocika zawsze robilam( olej+sok z cytryny+miod) pyszniusi 🤩😁

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jestem ciekawa jakie Wy macie podejście, bo ostatnio dostałam e-mail z newslettera od jakiegoś androloga, że dużo par nie do końca rozumie cykl starań, bo za cykl starań uważa się taki, w którym <3 jest co dwa, trzy dni w tygodniu, przez cały cykl, pomijając okres. W tym mailu była informacja, że samo staranie się w dni płodne często nie jest wystarczające, że największą szansę na ciąże właśnie jest próbowanie przez cały cykl.

Nie wiem, czy tylko u nas jest to niewykonalne, bo nie mamy zwyczajnie siły i czasu nieraz. Ja mam pracę w dość regularnych godzinach, ale jednak mam też starszych rodziców, których chcę i muszę odwiedzić co drugi dzień, bo mnie potrzebują, więc w dni kiedy ich odwiedzam to często jestem ponad 12 godzin poza domem. Jak wracam to miewam nawet ochotę, ale zwyczajnie nie mam siły, a muszę jeszcze ogarnąć się przed pracą i mam też jakieś obowiązki domowe, no nie ukrywajmy :P Z kolei mój mąż jak ma stresujący dzień w pracy to nie ma szans, żeby go namówić, z rana kolejnego dnia owszem, ale jak on się budzi to ja już jestem w pracy :P
    Miałam nawet kiedyś taki plan, że na okres płodny wezmę urlop... :P :P

Mam co do tego mieszane uczucia, bo nie wszyscy mają tyle czasu, chęci i w ogóle. Chyba lepiej jak jest ochota, a nie żeby się na siłę zmuszać, bo trzeba :D

Prezesoowa, Majuna, damrade lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    No coś Ty, na pewno nie. Jeszcze obie będziemy mamami :)

Tego nam życzę :)

Nie jest lekko w życiu ani jakoś idealnie, ale narzekać też nie mogę. Do pełni szczęścia to mi tylko dziecka brakuje :( a najlepiej to dwójki albo trójki :P mam wrażenie, że dziadziejemy z mężem :P

Majuna, elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    W sumie coś w tym jest. Lekarze często zadają pytanie, czy jest regularne współżycie co 2, 3 dni i nie spotkałam się, żeby któryś dodał "w okresie płodnym". Ale też nie dodał "cały cykl". 😅 Ja myślę, że definicja jest taka, bo nie wszyscy jak my staraczki, wyznaczają płodne. Ale nie martw się, my tez byśmy nie dali rady. Tak jak mówisz, codzienność, praca, obowiązki pochłaniają energię. Mąż idzie na piłkę, a to na rower, a to w pracy zdarzy się mu być po 12h. I nie ma sie co dziwić, że sił brak. U mnie po owulacji jest spadek chęci zdecydowanie. Po miesiączce sumiennie serduszkujemy co 2 dni, ale też mamy wtedy dużą ochotę. W owu wiadomo. Ale jak wiem, że już po płodnych, to nawet zdarzy się dłuższa przerwa, bo po prostu się nam nie chce i jesteśmy zmęczeni. Tez już momentami się zastanawiałam, czy to nie błąd... Ale zmuszanie się może tylko wszystko zepsuć. 😐

Pewnie chodzi właśnie, że nie wszyscy wiedzą jak wyznaczyć dni płodne. Ostatnio koleżance, która urodziła (rok starań) mówiłam, że jest coś takiego jak mierzenie temperatury, bo nie wiedziała 🙈

Majuna lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że najtrudniej jest wyważyć wszystko, żeby nie stracić przyjemności ze zbliżeń, a z drugiej strony nie mieć wyrzutów, że mogło się zrobić więcej. Ale takie "mechaniczne" podchodzenie do dni płodnych czesto źle wpływa na związek. Panowie też chyba trudniej radzą sobie z presją. Ciężkie to wszystko dla nas staraczek. Zachować w tym wszystkim zdrowy rozsądek i znaleźć złoty środek.

Majuna, damrade, Pati2804, Speranza :), MummyYummy, Izet, Dropsik, Liyss🧚🏻, Chmurka21 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaciekawiło mnie to. Szczerze mówiąc proza życia codziennego właśnie obowiązki, praca a czasami zmęczenie materiału.. to chyba u nas nie było tyle cykli starań 🤪 bo nie pamietam, żeby kiedy kolejek było cały cykl co 2-3 dni tylko głównie w czasie płodnym a później rzadziej bo nie ukrywam, że potrzebujemy regeneracji.

A u Was dziewczyny też tak jest, że potrzebujecie „regeneracji” po intensywnym czasie płodnym?😁

Tak, teraz już dawno po dniach płodnych, a obojgu nam się nie chce już za bardzo. Po okresie to jednak większe chęci 😆

Majuna, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 16:49

Prezesoowa, elektro96, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziękuje ❤️
    Haha czyli nie jesteśmy sami w tym odpoczynku po maratonie 😁

Plan jest taki, że wdrażamy zdrowszy tryb życia, suplementację i powtórkę badania nasienia za jakiś czas. Mamy nadzieję, że wyniki będą podrasowane 🥹

Morfologia ładna ale leniwce 😂
    A Twój mąż bierze jakieś suple?

DZIEWCZYNY, PYTANIE O OLEJ Z CZARNUSZKI.
    Zamówiłam mężowi i przyjmuje go ale strasznie ten olej siedzi mu na żołądku czy u waszych mężczyzn też coś takiego jest czy mój małż ma delikatny żołądek 🙈?
    Ja kupiłam olej z czarnuszki w kapsułkach jak olej z wiesiołka. I mąż bierze nie narzeka

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ