X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No ja z tym walczę jak już wspomniałam, ale czasami nie potrafię... Nie wiem, czasami są dni, gdzie aż sama się dziwię, że moja pewność siebie jest na wysokim poziomie, a zaraz przychodzą dni, że jest bliska zeru.

Teraz jest też pełni artykułów psychologicznych o tym, że wychowanie bardzo wpływa na pewność człowieka. Wiem, że czasami to aż tego czytać się nie da, ale w tym przypadku się akurat zgadzam. Uważam, że im bardziej rodzic chwali, docenia swoje dziecko to tym bardziej ono jest pewne siebie w dorosłym życiu. Kiedyś też wiadomo był inny sposób wychowywania i nie było na porządku dziennym mówienie dziecku o swoich uczuciach. Ja swoim rodzicom jestem bardzo wdzięczna, bo dzieciństwo miałam super🫶, jednak uważam z biegiem lat, że często jak chciałam jako dziecko zrobić coś nowego, iść na jakieś dodatkowe zajęcia to nie dostawałam zbyt dużego wsparcia. Zazwyczaj to bylo, żebym robiła jak uważam, albo to nie, bo coś tam...A dziecku ciężko podjąć decyzję i potrzebuje tego przysłowiowego "kopa".
    Ciekawa jestem jakie macie przemyślenia w tym kierunku? 🤔

Tak sobie myślę, co do tej raz wysokiej raz niskiej pewności siebie, to że my kobiety przeżywamy jakby 4 pory roku w ciągu jednego miesiąca przez nasz cykl i czasem mamy lepszy dostęp do naszych zasobów psychofizcznych, a czasem gorszy. Możemy jednak uczyć się jak mieć do tego lepszy dostęp.

A w kontekście wspomnień z dzieciństwa i tego, co chciałaś robić, a nie miałaś wsparcia, to czy jest w dalszym ciągu coś, co chciałabyś spróbować zrobić tak dla siebie?

elektro96, damrade lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Prezesowa, czy Ty idziesz jutro na proga ? 😝

Tak idę. Zbadam jeszcze estradiol (będzie kosmos), ferrytynę, żelazo, wit. D i B12 i d-dimery :) Też się wybierasz?

Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ach, no ja to też jestem bardzo rodzinna i emocjonalna. I nie chce nawet myśleć, że kiedyś może zabraknąć rodziców.

No tak, robić swoje i nie patrzeć co ludzie powiedzą - staram się to praktykować 😄

To brzmi prosto, ale wiem, że tak nie jest. Do dzisiaj jak w pracy staję w swojej własnej obronie to mam ciśnienie 200, a potem 3 dni wyrzutów sumienia, bo powinnam cicho siedzieć, ale ostatecznie jestem z siebie dumna, że o siebie zadbałam :)

Majuna, Malinowysorbet, CoffeeDream, Pati2804, MummyYummy, damrade lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CoffeDream mam bardzo,o podobnie jak Ty. Przez jakiś czas czuje się pewna siebie, a nagle nadchodzi taki dzień gdzie mam wrażenie że coś jest ze mną nie tak, że jestem gorsza od innych bo coś tam.
    Jestem dodatkowo osoba wysoko wrażliwa i bardzo pomogła mi w tym książka" kobiety, które czują za bardzo". Po przeczytaniu jej poszłam też na terapię. Ten krok, który zrobiłam nie był po to żeby pójść popłakać do psychoterapeuty bo mam depresje, albo jak to mam źle bo inni mają lepiej ale po to żeby poznać siebie i "polubic" za to jaka jestem.
    Ucze się tego cały czas ale już widzę dużą różnice w podejściu do życia 😉

Chmurka21 lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak idę. Zbadam jeszcze estradiol (będzie kosmos), ferrytynę, żelazo, wit. D i B12 i d-dimery :) Też się wybierasz?
    Tak, pójdę jutro i chciałabym zrobić podobny komplet, bo nigdy nie badałam ferrytyny, B12 i kwasu foliowego.
    To widzimy się jutro w labie 😎

Prezesoowa lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    W szpitalu nie badają od razu i nawet gdzieś wysyłają? No to słabo :/ Nic już nie zrobisz. Zobaczysz chociaż jak reszta wyników :)
    Większość badań robią na miejscu ale akurat to nie 🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja dziś byłam na wizycie u gina. Stwierdził, że moim problemem jest wysoka prolaktyna, prawdopodobnie gruczolak przysadki. Z drugiej strony mówił, że to leczy się najłatwiej. Na USG w 13 dniu cyklu endometrium 1,3 mm, brak pęcherzyków na jajnikach.

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny mam tak że analizuje wszystko co się dzieje 100 razy na minutę.. tak samo jak te badania , co chwilę coś czytam , szukam , myślę zamiast poczekać do wizyty , ja już knuje swoje teorie 😜🙈 i też nie jestem pewna siebie, ciężko mi o siebie walczyć w pracy na przykład.. ja lubię spoko i ciszę 😊 dlatego odpuszczam zazwyczaj a jak nie to mam wyrzuty sumienia..
    No i u mnie jak coś mam zrobic to muszę to zrobić od razu bo jak nie to myśl o tym nie daje mi spokoju 🙈 dlatego ciągle się czymś stresuje i nie potrafię mieć wywalone na niektóre rzeczy a powinnam 🤷‍♀️ tak samo jak byłam w ciąży to codziennie się martwiłam że co jest nie tak , ani na chwilę nie zaznałam spokoju.. chciałaby to zmienić w następnej ciazy bo inaczej na głowę dostanę 🙈

elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam trochę głupie pytanie do Was 😆

Czy jedzenie orzechów brazylijskich nie wpłynęło na Wasze cykle miesiączkowe? Moja 🐒 spóźnia się okropnie (już 41 dzień cyklu - gdzie normalnie miałam w miarę regularnie, około 30 dni) i jedyna różnica między poprzednimi cyklami w mojej diecie jest taka, że codziennie jem po 2 orzechy. Szukam już jakiekokolwiek kierunkowskazu, co się mogło wydarzyć w tym miesiącu i moje przypuszczenie padło w tym kierunku… 😫

12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Ja dziś byłam na wizycie u gina. Stwierdził, że moim problemem jest wysoka prolaktyna, prawdopodobnie gruczolak przysadki. Z drugiej strony mówił, że to leczy się najłatwiej. Na USG w 13 dniu cyklu endometrium 1,3 mm, brak pęcherzyków na jajnikach.
    Ojej dobrze że masz to zdiagnozowane i możecie działać aby to wyleczyć 😘 przykro mi z powodu usg .. 🥺🫂 ale teraz jak zadziałacie na prolaktyne to oby cykle szybko wróciły do normy ✊🍀😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No ja z tym walczę jak już wspomniałam, ale czasami nie potrafię... Nie wiem, czasami są dni, gdzie aż sama się dziwię, że moja pewność siebie jest na wysokim poziomie, a zaraz przychodzą dni, że jest bliska zeru.

Teraz jest też pełni artykułów psychologicznych o tym, że wychowanie bardzo wpływa na pewność człowieka. Wiem, że czasami to aż tego czytać się nie da, ale w tym przypadku się akurat zgadzam. Uważam, że im bardziej rodzic chwali, docenia swoje dziecko to tym bardziej ono jest pewne siebie w dorosłym życiu. Kiedyś też wiadomo był inny sposób wychowywania i nie było na porządku dziennym mówienie dziecku o swoich uczuciach. Ja swoim rodzicom jestem bardzo wdzięczna, bo dzieciństwo miałam super🫶, jednak uważam z biegiem lat, że często jak chciałam jako dziecko zrobić coś nowego, iść na jakieś dodatkowe zajęcia to nie dostawałam zbyt dużego wsparcia. Zazwyczaj to bylo, żebym robiła jak uważam, albo to nie, bo coś tam...A dziecku ciężko podjąć decyzję i potrzebuje tego przysłowiowego "kopa".
    Ciekawa jestem jakie macie przemyślenia w tym kierunku? 🤔

W moim przypadku to niestety nie to. Rodzice mnie chwalili, mówili codziennie, że mnie kochają. Niestety w szkole tak kolorowo nie było, najlepsza koleżanka bardzo wpłynęła na moje niskie poczucie wartości. U mnie to chyba wina innych dzieci. :(

CoffeeDream, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Mam trochę głupie pytanie do Was 😆

Czy jedzenie orzechów brazylijskich nie wpłynęło na Wasze cykle miesiączkowe? Moja 🐒 spóźnia się okropnie (już 41 dzień cyklu - gdzie normalnie miałam w miarę regularnie, około 30 dni) i jedyna różnica między poprzednimi cyklami w mojej diecie jest taka, że codziennie jem po 2 orzechy. Szukam już jakiekokolwiek kierunkowskazu, co się mogło wydarzyć w tym miesiącu i moje przypuszczenie padło w tym kierunku… 😫

A miałaś potwierdzoną owulację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

I co zalecił doktor? Rozpisał jakieś kolejne badania i leczenie?

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A miałaś potwierdzoną owulację?

Niestety nie 🥹🥹 trochę zostawiłam temat w tym miesiącu

12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie lutowe staraczki :) dołączam i ja już w 13 dniu cyklu! :) cykl rozpoczęty niestety grypą i lekami, ale kto wie... :)

Ślub 31.07.2021 r.
    Będę mieć 38 lat w maju, mąż 37.
    To dopiero początki naszych starań. Do tej pory mierzyłam temperatury i obserwowałam śluz, współżycie głównie w po 3 dniu od skoku albo na początku cyklu po @.
    Amh 0,82 ng/ml
    31.05.2023 histeroskopia, po której pogorszyła mi się znacznie jakość życia ze względu to, że równiutko od zabiegu mam stały ból nad talerzami biodrowymi-chodzę na terapię manualną, fizjoterapię uroginekologiczną, masaże, fizykoterapię-bez poprawy (okresowo dostaje napadów bólowych w stawach od pasa w dół, z bólem kości piszczeli, i bólów skóry nawet od ubrania; ból nad talerzami stały)
    Chondromalacja leczona Arthrylem, ale po odstawieniu znów cieniutka chrząstka (!)
    Diagnostyka reumatologiczna-bez rozpoznania, choć przeciwciała przeciwjądrowe podwyższone i stały ból (CRP, OB w normie, MRI stawow krzyżowo-biodrowych w normnie, MRI w odcinku lędźwiowo-krzyżowym ze zmianami, ale wg lekarzy i fizjoterapeutów nie powinno dawać takich dolegliwości bólowych)

Także mierze się z niezłym wyzwaniem!

Przyjmuje Pregna Start od kilku dni, wcześniej brałam regularnie tylko witaminy Vitaminer Prenatal, pije olej z wiesiołka z Olini (nieregularnie), siemie lniane (bardziej na żołądek niż na śluz i też nieregularnie :)

Prezesoowa, ultramaryna_, Chmurka21, AnitaK lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Z polecenia androloga bierze TENfertilON, dodatkowo jeszcze Wit. d 2000j. U męża wyszły problemy hormonalne, obniżony testosteron. Mieścił się w widełkach, ale oczywiście te widełki to za mało dla jego wieku… Dlatego dostał jeszcze kurację clo, najpierw 1 tabletka na 3 dni, ale wyniki krwi poprawiły się niewiele, więc teraz bierze co drugi dzień tabletkę. Kuracja trwa od grudnia.
    Na początku kwietnia musi powtórzyć badanie nasienia, więc dopiero wtedy będę widzieć, czy są jakieś efekty.
    Dodatkowo staram się dokładać elementy z akademii płodności. Mąż wykluczył też słodycze, bo niestety to był jego nałóg. Zobaczymy 😊
    Ogólnie u męża wyszła morfologia 0%, dość mocno obniżona ilość plemników. My też byliśmy załamani wynikiem, także rozumiem Cię i Twoje przygnębienie całkowicie. Ale trzeba być dobrej myśli. Nas lekarz nie skreślił i dał do zrozumienia, że jest nadzieja, więc myślę, że tym bardziej tak jest i u Was, bo wyniki Twojego męża wypadają dużo lepiej 😊 Czy Twój mąż miał wykonane usg jąder ?

Trzymam kciuki za Was, jeśli lekarz powiedział, że jest nadzieja to na pewno tak jest zwłaszcza, że wdrożyliście pewne kroki, które na pewno poprawią wynik. Trzymam za Was kciuki!

Dziękuje elektro 🥹
    Miał robione USG, robi co rok, miał jakieś małe torbiele ale lekarz powiedział, że nic takiego tylko kontrolować raz do roku. A U Twojego męża czysto?

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Robiłaś rezonans mózgu? Mi lekarz początkowo też mówił, że wynik wskazuje na guzka ale 2 rezonanse potwierdziły, że czysto. Miałaś robiona makroprolaktynę i prolaktynę po obciążeniu?😊

Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Witajcie lutowe staraczki :) dołączam i ja już w 13 dniu cyklu! :) cykl rozpoczęty niestety grypą i lekami, ale kto wie... :)

Ślub 31.07.2021 r.
    Będę mieć 38 lat w maju, mąż 37.
    To dopiero początki naszych starań. Do tej pory mierzyłam temperatury i obserwowałam śluz, współżycie głównie w po 3 dniu od skoku albo na początku cyklu po @.
    Amh 0,82 ng/ml
    31.05.2023 histeroskopia, po której pogorszyła mi się znacznie jakość życia ze względu to, że równiutko od zabiegu mam stały ból nad talerzami biodrowymi-chodzę na terapię manualną, fizjoterapię uroginekologiczną, masaże, fizykoterapię-bez poprawy (okresowo dostaje napadów bólowych w stawach od pasa w dół, z bólem kości piszczeli, i bólów skóry nawet od ubrania; ból nad talerzami stały)
    Chondromalacja leczona Arthrylem, ale po odstawieniu znów cieniutka chrząstka (!)
    Diagnostyka reumatologiczna-bez rozpoznania, choć przeciwciała przeciwjądrowe podwyższone i stały ból (CRP, OB w normie, MRI stawow krzyżowo-biodrowych w normnie, MRI w odcinku lędźwiowo-krzyżowym ze zmianami, ale wg lekarzy i fizjoterapeutów nie powinno dawać takich dolegliwości bólowych)

Także mierze się z niezłym wyzwaniem!

Przyjmuje Pregna Start od kilku dni, wcześniej brałam regularnie tylko witaminy Vitaminer Prenatal, pije olej z wiesiołka z Olini (nieregularnie), siemie lniane (bardziej na żołądek niż na śluz i też nieregularnie :)

Witamy :) Widzę, że też jesteś w podobnym wieku, AMH też podobne. W kupie raźniej :) Powodzonka w tym cyklu!

pp2018 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Trzymam kciuki za Was, jeśli lekarz powiedział, że jest nadzieja to na pewno tak jest zwłaszcza, że wdrożyliście pewne kroki, które na pewno poprawią wynik. Trzymam za Was kciuki!

Dziękuje elektro 🥹
    Miał robione USG, robi co rok, miał jakieś małe torbiele ale lekarz powiedział, że nic takiego tylko kontrolować raz do roku. A U Twojego męża czysto?
    Tak, w USG wszystko wyszło prawidłowo. Jedyne kwestie, na które zwrócił uwagę lekarz to właśnie te hormony i nieprzegrzewanie jąder.
    Na ostatniej wizycie androlog rzucił tekstem, że może ta kontrola nie będzie potrzebna, bo uda się zajść w ciążę wcześniej i nie ukrywam narobiło mi to dużo nadziei… Trochę boję się zderzenia z rzeczywistością.

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lutego 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Tak, w USG wszystko wyszło prawidłowo. Jedyne kwestie, na które zwrócił uwagę lekarz to właśnie te hormony i nieprzegrzewanie jąder.
    Na ostatniej wizycie androlog rzucił tekstem, że może ta kontrola nie będzie potrzebna, bo uda się zajść w ciążę wcześniej i nie ukrywam narobiło mi to dużo nadziei… Trochę boję się zderzenia z rzeczywistością.

Wiem, że łatwo się mówi, bo ostatnio sama straciłam nadzieję ale jak jestem pozytywnie nastawiona to widzę, że mój mąż też. Mój mąż też ma nadzieje, że te witaminy i styl życia, dieta pomogą. Ustaliliśmy, że dopiero po powtórce badań ewentualnie będziemy się martwić. Ale gdzieś w głębi łudzę się, że uda się szybciej przed ponownymi badaniami i Wam też tego życzę 🥹

Buziaki!

Dropsik, ultramaryna_, damrade, Pati2804, Chmurka21, Karos31 lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ