Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Jestem ciekawa jakie Wy macie podejście, bo ostatnio dostałam e-mail z newslettera od jakiegoś androloga, że dużo par nie do końca rozumie cykl starań, bo za cykl starań uważa się taki, w którym jest co dwa, trzy dni w tygodniu, przez cały cykl, pomijając okres. W tym mailu była informacja, że samo staranie się w dni płodne często nie jest wystarczające, że największą szansę na ciąże właśnie jest próbowanie przez cały cykl.
Nie wiem, czy tylko u nas jest to niewykonalne, bo nie mamy zwyczajnie siły i czasu nieraz. Ja mam pracę w dość regularnych godzinach, ale jednak mam też starszych rodziców, których chcę i muszę odwiedzić co drugi dzień, bo mnie potrzebują, więc w dni kiedy ich odwiedzam to często jestem ponad 12 godzin poza domem. Jak wracam to miewam nawet ochotę, ale zwyczajnie nie mam siły, a muszę jeszcze ogarnąć się przed pracą i mam też jakieś obowiązki domowe, no nie ukrywajmy Z kolei mój mąż jak ma stresujący dzień w pracy to nie ma szans, żeby go namówić, z rana kolejnego dnia owszem, ale jak on się budzi to ja już jestem w pracy
Miałam nawet kiedyś taki plan, że na okres płodny wezmę urlop...
Też kiedyś właśnie słyszałam, że najlepiej regularnie co 2 dzień, a nie tylko intensywnie w dni płodne 😂 U nas też niestety niewykonalne, ale jestem ciekawa czy taka regularność daje lepsze efekty.Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Daga121222 wrote:Mi zleca co chwilę jakieś nowe badania, ale chodzę do niego na NFZ. Dopiero od tego cyklu zaczęłam chodzić do niego na monitoring. Mąż jest po badaniach i u niego jest wszystko w porządku.
Także wciąż szukamy przyczyny.
@Daga, wydaje mi się, że u Was jest bardzo podobna sytuacja jak była u nas. Dlatego z doświadczenia powiem Ci, że nieraz lepiej nie czekać za długo z poszerzeniem diagnostyki. My o pierwsze dziecko staraliśmy się rok, mąż wszystko ok, ja chodziłam na monitoring, owu była, hormony w normie. W końcu w 12 cs sie udało . Szczęśliwie urodziłam, stety-niestety, przez CC i podczas operacji okazało się, że miałam zrosty w macicy, które mi usunęli a to było u mnie prawdopodobnie przyczyną problemów z zajściem w ciążę. Zrosty zrobiły się od operacji wyrostka robaczkowego w dzieciństwie i były niewidoczne na usg . Podejrzewam, że gdybym poszła do kliniki leczenia niepłodności wcześniej to pewnie szybciej by mi to wykryli i usyneli. Trzymam mocno za Was kciuki, na pewno się w końcu uda 🤞
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Dobrego dnia dla wszystkich. Tulę za biele 🫂🫂
Ja dzisiaj na homeoffice więc może uda mi się być na bieżąco z wami 😊Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaga121222 wrote:Mi zleca co chwilę jakieś nowe badania, ale chodzę do niego na NFZ. Dopiero od tego cyklu zaczęłam chodzić do niego na monitoring. Mąż jest po badaniach i u niego jest wszystko w porządku.
Także wciąż szukamy przyczyny.
Znalezienie przyczyny może być kluczem do rozwiązania jeśli byś chciała to możesz wrzucić jakie badania miałaś robione i wyniki to może coś doradzimy co można spróbować kolejnego zbadać, ale jeśli wolisz poczekać na inicjatywę lekarza to też superSperanza :) lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jestem ciekawa jakie Wy macie podejście, bo ostatnio dostałam e-mail z newslettera od jakiegoś androloga, że dużo par nie do końca rozumie cykl starań, bo za cykl starań uważa się taki, w którym jest co dwa, trzy dni w tygodniu, przez cały cykl, pomijając okres. W tym mailu była informacja, że samo staranie się w dni płodne często nie jest wystarczające, że największą szansę na ciąże właśnie jest próbowanie przez cały cykl.
Nie wiem, czy tylko u nas jest to niewykonalne, bo nie mamy zwyczajnie siły i czasu nieraz. Ja mam pracę w dość regularnych godzinach, ale jednak mam też starszych rodziców, których chcę i muszę odwiedzić co drugi dzień, bo mnie potrzebują, więc w dni kiedy ich odwiedzam to często jestem ponad 12 godzin poza domem. Jak wracam to miewam nawet ochotę, ale zwyczajnie nie mam siły, a muszę jeszcze ogarnąć się przed pracą i mam też jakieś obowiązki domowe, no nie ukrywajmy Z kolei mój mąż jak ma stresujący dzień w pracy to nie ma szans, żeby go namówić, z rana kolejnego dnia owszem, ale jak on się budzi to ja już jestem w pracy
Właśnie zastanwia mnie, o co tu chodzi, może bardziej ze złe wyznaczymy te dni?
Ja już dawno słyszałam o tym. My się staramy właśnie cały cykl. Na pewno od pierwszych dni po okresie do tak 18dc. A potem roznie, bo przed @ nie mam ochoty 😂
Ale jeśli chodzi o siły mamy podobnie, nie mamy bardzo wybujałego libido, a stres w pracy nie pomaga. W tym miesiącu nawet zainwestowaliśmy w catering, żeby mieć więcej czasu i siły 😂
Oprócz tego miałam rozmowę z mężem, ze coś słabo z naszym libido i w sumie zaczęliśmy robić jakieś nowe rzeczy w łóżku, co tez nas trochę zachęciło mimo braku sił 🫣NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Miałam nawet kiedyś taki plan, że na okres płodny wezmę urlop...Prezesoowa, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
My raczej podchodzimy do tematu tak, aby co te 2-3 dni coś było, ale jak nam się nie chce to się nie zmuszamy. Zaszłam już w 4 ciąże, 3 pierwsze strzały i o jedną staraliśmy się 1.5 roku więc reguły nie ma. Jak ma pyknąć to pyknie jak nie to nie.
Ja jeszcze dodam że raz zaszłam w ciążę mając grypę i serduszkujac 4 dni przed owu bo byliśmy w rozjazdach… i to było jedno jedyne serduszkowanie w tamtym miesiącu. Jakie było moje zaskoczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 09:11
Chmurka21, Prezesoowa, CoffeeDream, Izet, Suzie lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:56
Chmurka21, Prezesoowa, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Zaciekawiło mnie to. Szczerze mówiąc proza życia codziennego właśnie obowiązki, praca a czasami zmęczenie materiału.. to chyba u nas nie było tyle cykli starań 🤪 bo nie pamietam, żeby kiedy kolejek było cały cykl co 2-3 dni tylko głównie w czasie płodnym a później rzadziej bo nie ukrywam, że potrzebujemy regeneracji.
A u Was dziewczyny też tak jest, że potrzebujecie „regeneracji” po intensywnym czasie płodnym?😁Majuna lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
I dziewczyny witam Was. Zrobiłam sobie przerwę, ponieważ dobiły nas z mężem wyniki nasienia. Poczytuje Was! Zagłosowałam na wątek marcowy i na pewno dołączę 🥹
ultramaryna_, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:I dziewczyny witam Was. Zrobiłam sobie przerwę, ponieważ dobiły nas z mężem wyniki nasienia. Poczytuje Was! Zagłosowałam na wątek marcowy i na pewno dołączę 🥹
Hej 🥰 Oo, a co z tymi wynikami? Mocno złe? Czy jakaś suplementacja/ dieta pomoże?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Majuna wrote:W sumie coś w tym jest. Lekarze często zadają pytanie, czy jest regularne współżycie co 2, 3 dni i nie spotkałam się, żeby któryś dodał "w okresie płodnym". Ale też nie dodał "cały cykl". 😅 Ja myślę, że definicja jest taka, bo nie wszyscy jak my staraczki, wyznaczają płodne. Ale nie martw się, my tez byśmy nie dali rady. Tak jak mówisz, codzienność, praca, obowiązki pochłaniają energię. Mąż idzie na piłkę, a to na rower, a to w pracy zdarzy się mu być po 12h. I nie ma sie co dziwić, że sił brak. U mnie po owulacji jest spadek chęci zdecydowanie. Po miesiączce sumiennie serduszkujemy co 2 dni, ale też mamy wtedy dużą ochotę. W owu wiadomo. Ale jak wiem, że już po płodnych, to nawet zdarzy się dłuższa przerwa, bo po prostu się nam nie chce i jesteśmy zmęczeni. Tez już momentami się zastanawiałam, czy to nie błąd... Ale zmuszanie się może tylko wszystko zepsuć. 😐
Ja właśnie mam też takie zdanie, mimo wszystko to ma być przyjemność i bliskość a nie wykonanie jakiegoś zadania. Choć z tym różnie bywa, bo czasami mam wrażenie, że w dni płodne to jest jakieś bardziej mechaniczne, bo przecież powinniśmy 😂
Dlatego też tak jak @Chmurka21 wspomniała, też zaczęliśmy trochę eksperymentować żeby się nie zatracić tylko na zrobieniu dziecka 🤪Majuna, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Zaciekawiło mnie to. Szczerze mówiąc proza życia codziennego właśnie obowiązki, praca a czasami zmęczenie materiału.. to chyba u nas nie było tyle cykli starań 🤪 bo nie pamietam, żeby kiedy kolejek było cały cykl co 2-3 dni tylko głównie w czasie płodnym a później rzadziej bo nie ukrywam, że potrzebujemy regeneracji.
A u Was dziewczyny też tak jest, że potrzebujecie „regeneracji” po intensywnym czasie płodnym?😁
Ja nie u nas z mężem też jest duża różnica w temperamencie i ja bym mogła trzy razy dziennie, a on raz na tydzień więc on potrzebuje regeneracji, a ja nie do końca 🤪Majuna, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 🌞
Ultramaryna 🫂🫂🫂
U mnie dziś już plamienie, czyli jutro 🐒 przyjdzie.
Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Pani w labo w szpitalu powiedziała że homocysteina będzie za tydzień bo to badanie wysyłkowe.. czy wynik nie będzie zakłamany? Słyszałam że to badanie wrażliwe które wymagają szybkiej wysyłki tam gdzie to badaja.. a jutro niby mają to dopiero wysłać 🙄
-
Pati2804 wrote:Pani w labo w szpitalu powiedziała że homocysteina będzie za tydzień bo to badanie wysyłkowe.. czy wynik nie będzie zakłamany? Słyszałam że to badanie wrażliwe które wymagają szybkiej wysyłki tam gdzie to badaja.. a jutro niby mają to dopiero wysłać 🙄
Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:56
Chmurka21, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:57
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
Chmurka21 wrote:Hej 🥰 Oo, a co z tymi wynikami? Mocno złe? Czy jakaś suplementacja/ dieta pomoże?
Ilość i ruchliwość. Leniwe są!
Mam nadzieję, że pomoże i za kilka miesięcy powtórzymy badania. Nie chcę też nakręcać się jednym wynikiem, ponieważ dużo czynników ma wpływ na wynik nasienia. Więc na razie mamy nadzieję 🥹
Masz doświadczenie w tym temacie Chmurko?Chmurka21 lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷