Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Tak jest ☺️ trochę smutno, bo na codzien nie ma możliwości się widywać. Ja i brat mieszkamy w innych zakątkach PL i też rzadko się widujemy. Rodziców staram się odwiedzać co jakieś 3 tygodnie.
CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, smacznej kawki życzę - ja sobie właśnie popijam
@Sikoreczka przytulam za małpę, ale masz rację, lepiej w te stronę niż odwrotnie.
@Prezesoowa trzymam kciuki za tatę.
Co do strony diagnostyki to ja sprawdzam co najmniej 5 razy dziennie mimo że jasno jest napisane że czas oczekiwania od 5 dni roboczych….do 12…damrade, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Z tymi wynikami, to gdyby człowiek miał pewność, że w momencie pojawienia się wyników dostaje SMS to by nie odświeżał jak głupi. A tak to różnie bywa z smsami od labo
NiedoszlaWielodzietna, damrade, Suzie, Dropsik, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Czy już zaglądam na stronę diagnostyki i sprawdzam wyniki, chociaż wiem, ze przed 11 nic nie będzie? Oczywiście!
NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, AnitaK, elektro96, ultramaryna_, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Leśneintro wrote:Z tymi wynikami, to gdyby człowiek miał pewność, że w momencie pojawienia się wyników dostaje SMS to by nie odświeżał jak głupi. A tak to różnie bywa z smsami od labo
Ja to nawet nie zaznaczam, że chcę smsa, bo jak i tak nerwowo co chwilę sprawdzam czy coś jest to pewnie bym zauważyła zanim sms by dotarłdamrade, Leśneintro, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Ale słuchajcie ja teraz sprawdziłam wyniki badań genetycznych- miałam czekać minimum 7 dni roboczych i były!
Mam Pai-1 w układzie heterozygotycznym i MTHFR A1298C też heterozygota. Ktoś wie co to oznacza? Heparyna?ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Cześć Dziewczyny!
Miłego dnia - w końcu mamy piąteczek . Trzymam kciuki za wszystkie badania, wizyty u lekarzy i testujące (czy ktoś dzisiaj sika? ). Ja już też po badaniach, więc za jakieś pół godziny zaczynam odświeżać diagnistykę .
Prezesoowa - jak zwykle Twoja wiedza jest nieoceniona - dzięki za info o tym AMH - dobrze, że dzisiaj zrobiłam żelazo i ferrytyną. Trzymam kciuki za CIebie i tatęSuzie, damrade, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Wczoraj byłam w kinie z koleżanką, a po powrocie zrobiłam sobie SPA. Kula do kąpieli, peelingi, maseczka. Normalnie jak królowa.
Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, damrade, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Ale słuchajcie ja teraz sprawdziłam wyniki badań genetycznych- miałam czekać minimum 7 dni roboczych i były!
Mam Pai-1 w układzie heterozygotycznym i MTHFR A1298C też heterozygota. Ktoś wie co to oznacza? Heparyna?
Metylowane witaminy co do MTHR, a co do Pai-1 to zależy pewnie od lekarza i acard/heparyna albo obydwie opcje, ale to pewnie dziewczyny, które mają stwierdzone powiedzą coś więcejNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
Speranza :) wrote:Cześć Dziewczyny!
Miłego dnia - w końcu mamy piąteczek . Trzymam kciuki za wszystkie badania, wizyty u lekarzy i testujące (czy ktoś dzisiaj sika? ). Ja już też po badaniach, więc za jakieś pół godziny zaczynam odświeżać diagnistykę .
Prezesoowa - jak zwykle Twoja wiedza jest nieoceniona - dzięki za info o tym AMH - dobrze, że dzisiaj zrobiłam żelazo i ferrytyną. Trzymam kciuki za CIebie i tatę
No właśnie - czy @MummyYummy nie miała powtarzać testu?MummyYummy lubi tę wiadomość
Suzie wrote:Wczoraj byłam w kinie z koleżanką, a po powrocie zrobiłam sobie SPA. Kula do kąpieli, peelingi, maseczka. Normalnie jak królowa.
Należało Ci się a na czym byłyście w kinie?Zbuntowana lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny 😊
Prezesoowa kciuki dla taty 🍀🍀🍀
Sikoreczka współczuję bólu 🫂
Ciekawe czy ja dzisiaj w końcu rozpocznę nowy cykl 🙄 oczywiście nie mam żadnych objawów na okres 🙈🙈🙈
Ja wczoraj wypiłam sobie lampkę czerwonego wina, a co 😁
U mnie progesteron 7 dpo jest w granicach 11 nq/ml, badałam przez 2 miesiące. W zeszłym miesiącu byłam też u ginekologa po owulacji i owulacja była. Pamiętam jak badałam w poprzedniej ciąży dzień po terminie @ to mialam 16 nq/ml i brałam 2x dziennie duphaston.
Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞damrade, Prezesoowa, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Będzie marcowy wątek?
Zbuntowana lubi tę wiadomość
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Ale słuchajcie ja teraz sprawdziłam wyniki badań genetycznych- miałam czekać minimum 7 dni roboczych i były!
Mam Pai-1 w układzie heterozygotycznym i MTHFR A1298C też heterozygota. Ktoś wie co to oznacza? Heparyna?
U mnie wyszło PAI-1 w układzie homozygotycznym. I z uwagi na wcześniejsze poronienie lekarz przepisał mi hemapryne od pozytywnego testu. Ale to wszystko zależy od lekarza, bo są różne podejścia. Miałam też konsultacje z hematologiem i on powiedział że to nie jest wskazanie do heparyny ale zostawia decyzje dla ginekologa.NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Dobry ten z Lidla? Muszę koniecznie zakupić jutro 😄
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
AnitaK wrote:Dzień dobry dziewczyny 😊
Prezesoowa kciuki dla taty 🍀🍀🍀
Sikoreczka współczuję bólu 🫂
Ciekawe czy ja dzisiaj w końcu rozpocznę nowy cykl 🙄 oczywiście nie mam żadnych objawów na okres 🙈🙈🙈
Ja wczoraj wypiłam sobie lampkę czerwonego wina, a co 😁
U mnie progesteron 7 dpo jest w granicach 11 nq/ml, badałam przez 2 miesiące. W zeszłym miesiącu byłam też u ginekologa po owulacji i owulacja była. Pamiętam jak badałam w poprzedniej ciąży dzień po terminie @ to mialam 16 nq/ml i brałam 2x dziennie duphaston.
Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞
A nie planujesz powtarzać testu?Zbuntowana lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:
No właśnie - czy @MummyYummy nie miała powtarzać testu?Prezesoowa, damrade, Speranza :), Leśneintro, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺