Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Tak jest ☺️ trochę smutno, bo na codzien nie ma możliwości się widywać. Ja i brat mieszkamy w innych zakątkach PL i też rzadko się widujemy. Rodziców staram się odwiedzać co jakieś 3 tygodnie.
CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, smacznej kawki życzę - ja sobie właśnie popijam
@Sikoreczka przytulam za małpę, ale masz rację, lepiej w te stronę niż odwrotnie.
@Prezesoowa trzymam kciuki za tatę.
Co do strony diagnostyki to ja sprawdzam co najmniej 5 razy dziennie mimo że jasno jest napisane że czas oczekiwania od 5 dni roboczych….do 12…damrade, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Z tymi wynikami, to gdyby człowiek miał pewność, że w momencie pojawienia się wyników dostaje SMS to by nie odświeżał jak głupi. A tak to różnie bywa z smsami od labo
NiedoszlaWielodzietna, damrade, Suzie, Dropsik, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Czy już zaglądam na stronę diagnostyki i sprawdzam wyniki, chociaż wiem, ze przed 11 nic nie będzie? Oczywiście!
NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, AnitaK, elektro96, ultramaryna_, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Z tymi wynikami, to gdyby człowiek miał pewność, że w momencie pojawienia się wyników dostaje SMS to by nie odświeżał jak głupi. A tak to różnie bywa z smsami od labo
Ja to nawet nie zaznaczam, że chcę smsa, bo jak i tak nerwowo co chwilę sprawdzam czy coś jest to pewnie bym zauważyła zanim sms by dotarłdamrade, Leśneintro, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ale słuchajcie ja teraz sprawdziłam wyniki badań genetycznych- miałam czekać minimum 7 dni roboczych i były!
Mam Pai-1 w układzie heterozygotycznym i MTHFR A1298C też heterozygota. Ktoś wie co to oznacza? Heparyna?ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Cześć Dziewczyny!
Miłego dnia - w końcu mamy piąteczek . Trzymam kciuki za wszystkie badania, wizyty u lekarzy i testujące (czy ktoś dzisiaj sika? ). Ja już też po badaniach, więc za jakieś pół godziny zaczynam odświeżać diagnistykę .
Prezesoowa - jak zwykle Twoja wiedza jest nieoceniona - dzięki za info o tym AMH - dobrze, że dzisiaj zrobiłam żelazo i ferrytyną. Trzymam kciuki za CIebie i tatęSuzie, damrade, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Wczoraj byłam w kinie z koleżanką, a po powrocie zrobiłam sobie SPA. Kula do kąpieli, peelingi, maseczka. Normalnie jak królowa.
Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, damrade, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:Ale słuchajcie ja teraz sprawdziłam wyniki badań genetycznych- miałam czekać minimum 7 dni roboczych i były!
Mam Pai-1 w układzie heterozygotycznym i MTHFR A1298C też heterozygota. Ktoś wie co to oznacza? Heparyna?
Metylowane witaminy co do MTHR, a co do Pai-1 to zależy pewnie od lekarza i acard/heparyna albo obydwie opcje, ale to pewnie dziewczyny, które mają stwierdzone powiedzą coś więcejNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Cześć Dziewczyny!
Miłego dnia - w końcu mamy piąteczek . Trzymam kciuki za wszystkie badania, wizyty u lekarzy i testujące (czy ktoś dzisiaj sika? ). Ja już też po badaniach, więc za jakieś pół godziny zaczynam odświeżać diagnistykę .
Prezesoowa - jak zwykle Twoja wiedza jest nieoceniona - dzięki za info o tym AMH - dobrze, że dzisiaj zrobiłam żelazo i ferrytyną. Trzymam kciuki za CIebie i tatę
No właśnie - czy @MummyYummy nie miała powtarzać testu?MummyYummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny 😊
Prezesoowa kciuki dla taty 🍀🍀🍀
Sikoreczka współczuję bólu 🫂
Ciekawe czy ja dzisiaj w końcu rozpocznę nowy cykl 🙄 oczywiście nie mam żadnych objawów na okres 🙈🙈🙈
Ja wczoraj wypiłam sobie lampkę czerwonego wina, a co 😁
U mnie progesteron 7 dpo jest w granicach 11 nq/ml, badałam przez 2 miesiące. W zeszłym miesiącu byłam też u ginekologa po owulacji i owulacja była. Pamiętam jak badałam w poprzedniej ciąży dzień po terminie @ to mialam 16 nq/ml i brałam 2x dziennie duphaston.
Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞damrade, Prezesoowa, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Będzie marcowy wątek?
Zbuntowana lubi tę wiadomość
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
12.12.24--->II 🤰
8.02.25----> I prenatalne 🫂
23.08.2025---> termin 🙏
Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...
Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Ale słuchajcie ja teraz sprawdziłam wyniki badań genetycznych- miałam czekać minimum 7 dni roboczych i były!
Mam Pai-1 w układzie heterozygotycznym i MTHFR A1298C też heterozygota. Ktoś wie co to oznacza? Heparyna?
U mnie wyszło PAI-1 w układzie homozygotycznym. I z uwagi na wcześniejsze poronienie lekarz przepisał mi hemapryne od pozytywnego testu. Ale to wszystko zależy od lekarza, bo są różne podejścia. Miałam też konsultacje z hematologiem i on powiedział że to nie jest wskazanie do heparyny ale zostawia decyzje dla ginekologa.NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Dobry ten z Lidla? Muszę koniecznie zakupić jutro 😄
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
nick nieaktualnyAnitaK wrote:Dzień dobry dziewczyny 😊
Prezesoowa kciuki dla taty 🍀🍀🍀
Sikoreczka współczuję bólu 🫂
Ciekawe czy ja dzisiaj w końcu rozpocznę nowy cykl 🙄 oczywiście nie mam żadnych objawów na okres 🙈🙈🙈
Ja wczoraj wypiłam sobie lampkę czerwonego wina, a co 😁
U mnie progesteron 7 dpo jest w granicach 11 nq/ml, badałam przez 2 miesiące. W zeszłym miesiącu byłam też u ginekologa po owulacji i owulacja była. Pamiętam jak badałam w poprzedniej ciąży dzień po terminie @ to mialam 16 nq/ml i brałam 2x dziennie duphaston.
Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞
A nie planujesz powtarzać testu?Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:
No właśnie - czy @MummyYummy nie miała powtarzać testu?Prezesoowa, damrade, Speranza :), Leśneintro, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺