Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Metylowane witaminy co do MTHR, a co do Pai-1 to zależy pewnie od lekarza i acard/heparyna albo obydwie opcje, ale to pewnie dziewczyny, które mają stwierdzone powiedzą coś więcej
Czekam jeszcze na dwa wyniki badań, jak będę miała wszystko napisze maila do mojego lekarza na szczęście jestem w 12dc więc nawet jakby coś kliknęło w tym miesiącu to zdążę jeszcze dostać jakieś wytyczne przed potencjalnym testowaniemPrezesoowa, Speranza :), Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Ale macie tempo 😃 Ciężko mi ostatnio idzie nadrabianie Was, jakoś mam mało czasu, żeby tu zaglądać
Kurczę, ja miałam odpuścić sprawdzanie w tym cyklu, ale umówiłam się na monitoring we wtorek 🙈 To będzie 16 dc, a owu mam zwykle 18-20. W zeszłym cyklu owu była z lewego jajnika czyli teraz rozumiem powinien to być prawy i bardzo chce to sprawdzić, bo przez całe swoje życie jeśli czuje ból jajnika to tylko lewego, nigdy nawet leciutko nie czułam prawego więc jestem ciekawa co tam wyjdzie, może jest jakiś nieaktywny? 🙈 Boję się, no ale lepiej wiedzieć co i jak.
Czytam, że ktoś tu miał dzisiaj powtarzać test więc mocne kciuki 🤞🏻🍀 i oczywiście miłego piątku dla wszystkich 🤩
Prezesoowa, Gregorka, ultramaryna_, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:Należało Ci się a na czym byłyście w kinie?
Na "Dobrych nieznajomych", teraz ciągle piszemy o tym filmie na Messengerze 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Kreska41 wrote:Będzie marcowy wątek?
Ma być, teraz jest głosowanie na nazwę.Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
notsobadd wrote:Ale macie tempo 😃 Ciężko mi ostatnio idzie nadrabianie Was, jakoś mam mało czasu, żeby tu zaglądać
Kurczę, ja miałam odpuścić sprawdzanie w tym cyklu, ale umówiłam się na monitoring we wtorek 🙈 To będzie 16 dc, a owu mam zwykle 18-20. W zeszłym cyklu owu była z lewego jajnika czyli teraz rozumiem powinien to być prawy i bardzo chce to sprawdzić, bo przez całe swoje życie jeśli czuje ból jajnika to tylko lewego, nigdy nawet leciutko nie czułam prawego więc jestem ciekawa co tam wyjdzie, może jest jakiś nieaktywny? 🙈 Boję się, no ale lepiej wiedzieć co i jak.
Czytam, że ktoś tu miał dzisiaj powtarzać test więc mocne kciuki 🤞🏻🍀 i oczywiście miłego piątku dla wszystkich 🤩
I dobrze, że się umówiłaś, będziesz wiedzieć na czym stoisz masz długie cykle, skoro owu tak późno?Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
A właśnie, oglądałyście ostatnio coś fajnego? Jakiś dobry film albo serial?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie a tak pamiętam z jakiejś dyskusji że trzeba uważać na mięte, czy któraś wie dlaczego. Ja to piję dwa razy dziennie (zamieniłam kawę na miętę właśnie bo mi bardzo zasmakowała). Czy ta mięta może mi jakoś zaszkodzić w staraniach?
damrade lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Prezesoowa wrote:I dobrze, że się umówiłaś, będziesz wiedzieć na czym stoisz masz długie cykle, skoro owu tak późno?
Niestety tak przy staraniach te 34-35 dni cyklu to katorga. Mam nadzieje, ze NAC który teraz dołożyłam nic nie przesunął i nie umówiłam się za późno. Ale się nie zanosi, prawy jajnik jak zawsze „martwy” i nic nie czuć. Zawsze na kontrolnym PCOS-owym USG był bardziej zapchany pęcherzykami, może to jest przyczyna 😒
Trzymam mocno kciuki za Twojego proga 🙂🤞🏻Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Prezesoowa wrote:Dlatego, ze taki dobry czy taki kiepski?
Za dużo rzeczy do analizy i co chwilę nowe pomysły co się tak naprawdę tam wydarzyło 😆Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
MonReve96 wrote:A właśnie, oglądałyście ostatnio coś fajnego? Jakiś dobry film albo serial?
Kasztanowy ludzik ostatnio oglądałam na Netflixie, połknęłam w jeden dzień 🙈 ale ja kocham kryminały, chociaż wolę książki. Ale to mnie mega trzymało w napięciuMonReve96 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Niestety tak przy staraniach te 34-35 dni cyklu to katorga. Mam nadzieje, ze NAC który teraz dołożyłam nic nie przesunął i nie umówiłam się za późno. Ale się nie zanosi, prawy jajnik jak zawsze „martwy” i nic nie czuć. Zawsze na kontrolnym PCOS-owym USG był bardziej zapchany pęcherzykami, może to jest przyczyna 😒
Trzymam mocno kciuki za Twojego proga 🙂🤞🏻
A miałaś robione badanie drożności?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja byłam w tym tygodniu na "Bracia ze stali" i wyszłam mocno spłakana. Bardzo smutna historia i mocno trigerrujaca dla perfekcjonistów i osób z wymagającymi rodzicami.
Z seriali to zaczęliśmy drugi sezon Tokio Vice, bo pierwszy nam mocno siadłultramaryna_ lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Słuchajcie a tak pamiętam z jakiejś dyskusji że trzeba uważać na mięte, czy któraś wie dlaczego. Ja to piję dwa razy dziennie (zamieniłam kawę na miętę właśnie bo mi bardzo zasmakowała). Czy ta mięta może mi jakoś zaszkodzić w staraniach?
Ja pije mięty dużo i też chętnie dowiem się, czy szkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 10:44
Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Mikea wrote:Ja byłam w tym tygodniu na "Bracia ze stali" i wyszłam mocno spłakana. Bardzo smutna historia i mocno trigerrujaca dla perfekcjonistów i osób z wymagającymi rodzicami.
Z seriali to zaczęliśmy drugi sezon Tokio Vice, bo pierwszy nam mocno siadł
Też chciałabym ten film zobaczyć.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
No dobrze, ja już mam wyniki… widzę że ferrytyna beznadziejna, a żelazo za wysokie…
Progesteron w normie w widełkach, ale powiedzcie czy rzeczywiście jest to norma dla staraczek?
Zerknijcie, bardzo proszę, bo zmartwiłam się…
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:Słuchajcie a tak pamiętam z jakiejś dyskusji że trzeba uważać na mięte, czy któraś wie dlaczego. Ja to piję dwa razy dziennie (zamieniłam kawę na miętę właśnie bo mi bardzo zasmakowała). Czy ta mięta może mi jakoś zaszkodzić w staraniach?
Chodzi o Testosteron. Tylko nie pamiętam czy mięta podwyższa czy obniża jego poziom 😅NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
A propos drożności. Mam umówioną wizytę u specjalistki od endometriozy, bo chcę zasięgnąć drugiej opinii.
Słyszałam, że podczas badania USG mogą podać kontrast, dzięki czemu lepiej widzą jak się wybarwia endometrium, a jeśli kontrast wypłynie jajnikami to od razu też widać czy są drożne.
Spotkała się któraś z Was z czymś takim? Jak ostatnio miałam USG w sprawie endo, to było bez żadnego kontrastu, ale wtedy to był mały prywatny gabinet, a teraz to będzie specjalna klinika.Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89