Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny,
Tak ma szybko bo dzisiaj zalatany dzień ale trzymam kciuki za testujące i wysyłam pozytywna energię🦄 😁🤞Suzie, CoffeeDream, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Dzień dobry :*
Wpadłam tylko na szybko życzyć Wam wspaniałego i pełnego uśmiechu dnia i lecę dalej :*damrade, Suzie, notsobadd, CoffeeDream, ultramaryna_, Gregorka, Zbuntowana, Olo323, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Patka30 wrote:Hej dziewczyny. Potrzebuje rady 🥺
14.02 test pozytywny, beta 19,73 progesteron 16,51
16.02 beta 52,71 progesteron 22,14
Uznałam że jest ok.
21.02 coś mnie tchnęło żeby powtórzyć betę i wyniki 117,80.. wizyta u ginekologa, stwierdził że jest ok i kazał czekać, powtórzyć betę za 2 dni.
23.02 beta 122,0 progesteron 6,35 😭
Czy da się coś jeszcze zrobić, żeby uratować tą ciążę?
Ja bym na Twoim miejscu dzwoniła do ginekologa i może przepisze Tobie progesteron bo masz bardzo niski , może uda się go podnieść .. ☹ nie masz krwawień? -
ultramaryna_ wrote:@Mikea kurczę, no ten progesteron to jest słaby 🥺😢 Rozmawiałaś o tym z lekarzem? Zna problem?
W tym cyklu 7dpo i jest 8ng 🙈 jedyna różnica pomiędzy tamtym a tym cyklem jest taka, że wtedy piłam ziółka na drugą fazę cyklu. I na pewno do nich wrócę 😅
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Pati2804 wrote:Ojej, a zawsze tak masz ? Z jakiego powodu ? 🙁
Przed okresem woda mi się zatrzymuje i puchne w piersiach i w brzuchu👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Uznałam że jest ok.
21.02 coś mnie tchnęło żeby powtórzyć betę i wyniki 117,80.. wizyta u ginekologa, stwierdził że jest ok i kazał czekać, powtórzyć betę za 2 dni.
Czy da się coś jeszcze zrobić, żeby uratować tą ciążę?
Bardzo niski progresteron, chyba musisz się skontaktować z lekarzem.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Uznałam że jest ok.
Czy da się coś jeszcze zrobić, żeby uratować tą ciążę?🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Pati2804 wrote:Przykro mi 🥺
Ja bym na Twoim miejscu dzwoniła do ginekologa i może przepisze Tobie progesteron bo masz bardzo niski , może uda się go podnieść .. ☹ nie masz krwawień?
Nie mam żadnych plamień ani krwawień..
A jeśli lekarz przepisze mi teraz progesteron to coś pomoże czy już za późno, bo niski przyrost bety? -
aszin wrote:Niestety niski progesteron i praktycznie brak przyrostu moim zdaniem, to ciąża biochemiczna. Powtórz jeszcze betę po weekendzie, ale myślę że będzie spadać. Przykro mi 🫂
A krwawienie kiedy może się pojawić przy takich wynikach?
Nie wiem co robić 😭 -
Patka30 wrote:Nie mam żadnych plamień ani krwawień..
A jeśli lekarz przepisze mi teraz progesteron to coś pomoże czy już za późno, bo niski przyrost bety?
Beta jeszcze jakoś rośnie, ale mnie niepokoi ten spadek progesteronu.
Ale Dziewczyny coś więcej pewnie powiedzą. -
CoffeeDream wrote:Beta jeszcze jakoś rośnie, ale mnie niepokoi ten spadek progesteronu.
Ale Dziewczyny coś więcej pewnie powiedzą.🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Patka30 wrote:A krwawienie kiedy może się pojawić przy takich wynikach?
Nie wiem co robić 😭🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Mikea wrote:W zeszłym cyklu badałam 6-8-10dpo i wynosił 14-7-4ng. Także lekarka stwierdziła, że jest szybki spadek i jeśli w kolejnych cyklach zobaczę ⏸️ to wprowadzimy luteine. Inny lekarz stwierdził, że to normalne, że spada 🤷🏻♀️
W tym cyklu 7dpo i jest 8ng 🙈 jedyna różnica pomiędzy tamtym a tym cyklem jest taka, że wtedy piłam ziółka na drugą fazę cyklu. I na pewno do nich wrócę 😅
Pochwal się, jakie ziółka, to też przetestuję 🙂Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Patka30 wrote:Dziewczyny, dziękuję bardzo za odpowiedzi 🥺
Chyba pozostaje mi tylko czekać.. oczywiście jak najszybciej spróbuję skontaktować się z lekarzem
W razie czego pamiętaj, że możesz na nas liczyć i postaramy się pomóc jak najlepiej potrafimy. 🫂 -
Pati2804 wrote:Miło że pytasz 🥰 Tak w poniedziałek wracam po ponad 4-miesiecznej przerwie w pracy. Po poronieniu poszłam na 8 tygodni skróconego macierzyńskiego z powodu martwego urodzenia a później wzięłam jeszcze zwykły urlop. Nie było żadnego l4 po poronieniu typu od psychiatry czy coś w tym stylu. Po prostu potrzebowałam dojść do siebie w domu zanim wyruszę do ludzi . Dobrze czułam się tylko w domu z mężem i rodziną, jak wychodziłam na zakupy bo musiałam czy coś załatwić na mieście ,to bylo mi z tym bardzo źle I ciężko, nie mogłam patrzeć się na kobiety w ciąży i dzieci bo czułam ze zaraz się rozpłacze.. a płakałam długo, jak nikt nie widział, tylko mąż wiedział i był dla mnie dużym wsparciem.
Teraz czuję strach przed powrotem i brakiem zrozumienia bo niektórzy myślą że "to był dopiero płód a nie dziecko" ale ja już je kochałam i wyobrażałam sobie nasze wspólne życie..
A przy poronieniu cierpiałam fizycznie i psychicznie, dla mnie to były na tym etapie bardzo silne skurcze, aż lekarze się dziwili . Ale teraz już jest lepiej, ale mimo że staram się tego nie pokazywać i nie mówić o tym, to dalej o tym myślę każdego dnia i o moim dziecku które straciłam 🥺 ale tak jak pisałam wcześniej chce iść do przodu i mam nadzieję że za jakiś czas będę mogła nie spać o tej godzinie w nocy, nie z powodu serialu na netflixie i lampki wina ,a z powodu budzącego się w nocy mojego dziecka 🍀Pati2804 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..