Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Gregorka wrote:Hejka 🤗
@Pati2804 dziękuję że wypiłaś za nasze zdrowko i przyszle kropeczki😁😊❤️🤰
Ja ograniam papierkowa robotę i lecę do pracy.
Trzymam za dzisiejsze testujące mocne kciuki,aby ujrzały piekne ⏸️
Przytulam za biele, następny cykl będzie tym trzałem w dziesiątkę ☺️🩷👌
Ja postanowiłam wczoraj z młodsza siostra przenocować u rodziców i to była świetna decyzja od rana przytulanki z pieskami i dzięki temu mogę później wyjechać, bo mam sporo bliżej do pracy ☺️
Przesylam zdjecia naszych slodkich kawalerow,ktorzy slą całusy🐶🐶❤️❤️❤️
https://ibb.co/rpXJnzh
https://ibb.co/pyVVCX1Gregorka lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Marzycielka wrote:Dziewczynki ja melduję biel 😭😭😭😭😭😭👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
MummyYummy wrote:@damrade, na test może być jeszcze za wcześnie, ale mimo tego Twój organizm już może wykonywać tytaniczną pracę, stąd ta senność i napady głodu 😉
Ja wczoraj oglądałam galerię wykresów przy długich cyklach często testy nawet 10 dpo wychodzą negatywne a już o wiele później pozytyw. Ale rano wstałam i zrobiłam - fuck logic 😁 Dopóki człowiek ma swoich błędach nie poobija się to się nie nauczy
Tak w ogóle starałam sie jak najmniej dzielić się objawami i przeczuciami z mężem, żeby w razie niepowodzenia nie miał rozczarowania, jak my przeżywamy co miesiąc 😖 szkoda mi jeszcze jego psychiki. On wie że może się nie udać prędko, bo już kiedyś przez to przeszliśmy, wie o badaniach które robię i mało o objawach. Niech żyje w spokoju chłop 😊Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
MummyYummy wrote:@Speranza, ucięło mi poprzedni komentarz 🙄 To piękny wynik 😍 Nie masz się czym martwić, Kochana 😊
@ultramaryna, czekolada dobra na wszystko 🤭 Na zdrowie! Trzymam kciuki, bo do niedzieli wszystko jeszcze może się zmienić ✊💪
@Pati, to chyba właśnie tak działa - przypomną sobie, co dobre i chęci większe 😅 A jak dzisiaj jajniki i plecy?
Ja też się bardzo z Wami zżyłam 🥺 Najlepiej, żebyśmy wszystkie jednocześnie wysikały dwie kreski i to szybko! ♥️ Pati, z tym wątkiem to jest niezła myśl!
@CoffeeDream, czasem nie można się oprzeć przed poparzeniem na te malutkie ubranka 🥺 Ale jeszcze będziemy je kupować ♥️💪
@Zbuntowana, nie przepraszaj ♥️ Potrzebujesz takiej chwili, żeby iść dalej, Kochana, a my będziemy Cię w tym wspierać ♥️💪
@Mikea, te teściowe 😉🤣 Ja miałam oba terminy blisko urodzin swojej i jak nic do kobiety nie mam, tak lrzyslowiowo zaciskałam nogi, żeby tylko nie urodzić w tym terminie, bo później przez całe życie świętowanie z babcią to tak średnio 🤭
@Pati, jesteś bardzo dzielna ♥️ Mocno Ci kibicuję, żebyś nie wracała na zbyt długo do pracy ✊
@Liyss, no znajoma to bardzo empatyczna... Z tego, co się orientuję, to ciąża jest widoczna na USG dopiero wtedy, kiedy beta wynosi przynajmniej około 1000, a i tak lekarz musi być niezły w te klocki i mieć dobry sprzęt 🙂 Ale niech ktoś nam to potwierdzi 😊
@Gregorka, jakie piękne psiaki ♥️♥️♥️
U mnie 🐒 brak. Z jednej aplikacji termin na dzisiaj, z drugiej na wtorek, ale z moich obliczeń to 14 dpo, także ten wtorek jest mało możliwy. Test wczoraj negatywny, także nie mam w planach go powtarzać 😊 Co ciekawe, wiesiołek chyba pomógł mi na PMS, bo nie jestem jakoś specjalnie rozdrażniona.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Suzie wrote:Dzień dobry! Śniło mi się dzisiaj, że rodziłam 🙈
CoffeeDream, damrade, Leśneintro, Dropsik, Prezesoowa, ultramaryna_, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Marzycielka wrote:Dziewczynki ja melduję biel 😭😭😭😭😭😭
Przytulam 🫂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@Marzycielka, Tulę🥺🫂🫂👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Brzmi dobrze, a jak będzie to się okaże 😂 dziękuję 😘
Ja wczoraj oglądałam galerię wykresów przy długich cyklach często testy nawet 10 dpo wychodzą negatywne a już o wiele później pozytyw. Ale rano wstałam i zrobiłam - fuck logic 😁 Dopóki człowiek ma swoich błędach nie poobija się to się nie nauczy
Tak w ogóle starałam sie jak najmniej dzielić się objawami i przeczuciami z mężem, żeby w razie niepowodzenia nie miał rozczarowania, jak my przeżywamy co miesiąc 😖 szkoda mi jeszcze jego psychiki. On wie że może się nie udać prędko, bo już kiedyś przez to przeszliśmy, wie o badaniach które robię i mało o objawach. Niech żyje w spokoju chłop 😊
Ja ogólnie też nie zwierzam się z objawów dla M. U mnie tylko przed @ jest problem, bo wtedy emocje biorą górę i pękam... Robię się płaczliwa i on to widzi i jak mnie dopytuje, to ja nie wytrzymuje i w bek...
Zresztą mój tak samo mówi, że jeszcze spokojnie, uda się.damrade, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Testowałam dzisiaj ostatni raz 27dc/31. Po tym krwawieniu jeśli miałoby coś być, to by już było widać. Widocznie ten wirus mnie rozregulował i być może okres nawet w terminie nie przyjdzie. Ale nadziei na ciążę w tym cyklu nie mam. W marcu i kwietniu jestem w większości poza domem, więc nie będzie starań. Od maja wrócimy do akcji…
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!!!!!! ❤️❤️❤️Chmurka21, AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
@ultramaryna - przepis na ziółka znalazłam gdzieś tu na forum, nie jestem pewna czy to Sroka, bo od niego mieszanka jest albo do owu albo cały cykl, a ta jest stricte od owu.
Przywrotnik
Pokrzywa
Krwawnik
W stosunku 1:1:1. W oryginalnym wpisie było po 40g ale kupiłam na allegro saszetki po 100g i wszystko wymieszalam w słoiku.
Łyżkę ziół zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie. Można zaparzyć na zapas. Ja sobie właśnie rano zaparzalam dzbanek i popijałam przez cały dzień.damrade, CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Patka30 wrote:Bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi ❤️
A mogę coś zrobić na przyszłość? Aby spróbować uniknąć takich sytuacji? 🥺
Może to jednak kwestia progesteronu, który tak szybko spadł - np niewydolność ciałka żółtego. Wtedy np dostaniesz leki (luteina), którą będziesz brać od kolejnego zobaczenia dwóch kresek.
Lekarz po zapoznaniu się z tymi wynikami powinien dać Ci kierunek i plan na kolejne cykle.
To bardzo trudna sytuacja, współczuję Ci mocno. Pamiętaj, że nie jesteś niczemu winna. 🫂🫂🫂Patka30 lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Dziewczyny, AMH 4,52 w wieku 34lat. Co sądzicie? W sumie to prawie całe dorosłe życie na AH. Może to być tego efekt? Prolaktyna na lekach spadła z 65 na 5.🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Depeche89 wrote:Dziewczyny, AMH 4,52 w wieku 34lat. Co sądzicie? W sumie to prawie całe dorosłe życie na AH. Może to być tego efekt? Prolaktyna na lekach spadła z 65 na 5.
4,5 w takim wieku to całkiem spoko wynikStarania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Mikea wrote:Przyjmowanie antykoncepcji nie ma wpływu na stężenie AMH w organizmie. Poziom tego hormonu jest silnie związany z liczbą pierwotnych pęcherzyków w jajnikach. AH blokuje owulacje, ale nie wpływa na ilość jajeczek.
4,5 w takim wieku to całkiem spoko wynik🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Depeche89 wrote:A to nie za dużo? Nie wskazuje na pcos?
Pcos to raczej chyba powyżej 7. Moja koleżanka miała 7.5 w wieku 28 lat i endokrynolog zachwalała, ze super amh. Ja niestety niecałe 30 lat i 1.97… wiadomo, mogło być gorzej.
Myśle, ze u Ciebie spoko wynik. Zawsze lepiej wyższe amh niż niższe, taka prawda👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Tak w ogóle to cześć dziewczyny 😅
Pobieżnie przeglądałam forum wczoraj, bo nie miałam czasu w pracy. Trochę się odcinam, bo zaczynam mieć ciążowe schizy 😂
Ja się zawsze zastanawiam, bo mam okres na przełomie miesięcy, zawsze jakoś koniec jednego miesiąca, początek drugiego, w którym wątku być w razie mi się uda 😂😂😂 ale to są już takie dywagacje bezsensowne.
Teraz doszła mi panika, a co jeśli będę w ciąży, a pod koniec marca mam wakacje wykupione. Niby dopłaciłam prawie 1000 zł za dodatkowe ubezpieczenie, ale ponoć aż tak super to nie działa 😂 z kolei nie wiem sama, bo zdania są podzielone co do latania we wczesnej ciąży 😂
Palnijcie mnie w łeb, bo nie wiem po co to rozminiam, raczej 🐒 za rogiem 🤣🤣damrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Tak w ogóle to cześć dziewczyny 😅
Pobieżnie przeglądałam forum wczoraj, bo nie miałam czasu w pracy. Trochę się odcinam, bo zaczynam mieć ciążowe schizy 😂
Ja się zawsze zastanawiam, bo mam okres na przełomie miesięcy, zawsze jakoś koniec jednego miesiąca, początek drugiego, w którym wątku być w razie mi się uda 😂😂😂 ale to są już takie dywagacje bezsensowne.
Teraz doszła mi panika, a co jeśli będę w ciąży, a pod koniec marca mam wakacje wykupione. Niby dopłaciłam prawie 1000 zł za dodatkowe ubezpieczenie, ale ponoć aż tak super to nie działa 😂 z kolei nie wiem sama, bo zdania są podzielone co do latania we wczesnej ciąży 😂
Palnijcie mnie w łeb, bo nie wiem po co to rozminiam, raczej 🐒 za rogiem 🤣🤣
Ps. Ja też mam terminy miesiączek na przełomie,
Zawsze wypadają między 27 a 02 😁, na razie ovufriend pokazuje na 2 marca ale jak się spóźni lekko to już w marcowym wątku nie zatestuje na pewno 🥺Chmurka21 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42