Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka 🤗
    @Pati2804 dziękuję że wypiłaś za nasze zdrowko i przyszle kropeczki😁😊❤️🤰
    Ja ograniam papierkowa robotę i lecę do pracy.
    Trzymam za dzisiejsze testujące mocne kciuki,aby ujrzały piekne ⏸️
    Przytulam za biele, następny cykl będzie tym trzałem w dziesiątkę ☺️🩷👌
    Ja postanowiłam wczoraj z młodsza siostra przenocować u rodziców i to była świetna decyzja od rana przytulanki z pieskami i dzięki temu mogę później wyjechać, bo mam sporo bliżej do pracy ☺️
    Przesylam zdjecia naszych slodkich kawalerow,ktorzy slą całusy🐶🐶❤️❤️❤️
    https://ibb.co/rpXJnzh
    https://ibb.co/pyVVCX1
    Hej jakbyś piękni ci panowie... miłego dnia Kochane... trzymam kciuki za testujące i dzięki za toast winny

Gregorka lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Dziewczynki ja melduję biel 😭😭😭😭😭😭
    🫂

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • damrade Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @damrade, na test może być jeszcze za wcześnie, ale mimo tego Twój organizm już może wykonywać tytaniczną pracę, stąd ta senność i napady głodu 😉
    Brzmi dobrze, a jak będzie to się okaże 😂 dziękuję 😘

Ja wczoraj oglądałam galerię wykresów przy długich cyklach często testy nawet 10 dpo wychodzą negatywne a już o wiele później pozytyw. Ale rano wstałam i zrobiłam - fuck logic 😁 Dopóki człowiek ma swoich błędach nie poobija się to się nie nauczy

Tak w ogóle starałam sie jak najmniej dzielić się objawami i przeczuciami z mężem, żeby w razie niepowodzenia nie miał rozczarowania, jak my przeżywamy co miesiąc 😖 szkoda mi jeszcze jego psychiki. On wie że może się nie udać prędko, bo już kiedyś przez to przeszliśmy, wie o badaniach które robię i mało o objawach. Niech żyje w spokoju chłop 😊

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Speranza, ucięło mi poprzedni komentarz 🙄 To piękny wynik 😍 Nie masz się czym martwić, Kochana 😊

@ultramaryna, czekolada dobra na wszystko 🤭 Na zdrowie! Trzymam kciuki, bo do niedzieli wszystko jeszcze może się zmienić ✊💪

@Pati, to chyba właśnie tak działa - przypomną sobie, co dobre i chęci większe 😅 A jak dzisiaj jajniki i plecy?

Ja też się bardzo z Wami zżyłam 🥺 Najlepiej, żebyśmy wszystkie jednocześnie wysikały dwie kreski i to szybko! ♥️ Pati, z tym wątkiem to jest niezła myśl!

@CoffeeDream, czasem nie można się oprzeć przed poparzeniem na te malutkie ubranka 🥺 Ale jeszcze będziemy je kupować ♥️💪

@Zbuntowana, nie przepraszaj ♥️ Potrzebujesz takiej chwili, żeby iść dalej, Kochana, a my będziemy Cię w tym wspierać ♥️💪

@Mikea, te teściowe 😉🤣 Ja miałam oba terminy blisko urodzin swojej i jak nic do kobiety nie mam, tak lrzyslowiowo zaciskałam nogi, żeby tylko nie urodzić w tym terminie, bo później przez całe życie świętowanie z babcią to tak średnio 🤭

@Pati, jesteś bardzo dzielna ♥️ Mocno Ci kibicuję, żebyś nie wracała na zbyt długo do pracy ✊

@Liyss, no znajoma to bardzo empatyczna... Z tego, co się orientuję, to ciąża jest widoczna na USG dopiero wtedy, kiedy beta wynosi przynajmniej około 1000, a i tak lekarz musi być niezły w te klocki i mieć dobry sprzęt 🙂 Ale niech ktoś nam to potwierdzi 😊

@Gregorka, jakie piękne psiaki ♥️♥️♥️

U mnie 🐒 brak. Z jednej aplikacji termin na dzisiaj, z drugiej na wtorek, ale z moich obliczeń to 14 dpo, także ten wtorek jest mało możliwy. Test wczoraj negatywny, także nie mam w planach go powtarzać 😊 Co ciekawe, wiesiołek chyba pomógł mi na PMS, bo nie jestem jakoś specjalnie rozdrażniona.
    Dziękuję Ci kochana za wsparcie co ja bym bez was zrobiła...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzień dobry! Śniło mi się dzisiaj, że rodziłam 🙈
    U mnie analogiczne 😱 że wysikałam dwie kreski!

CoffeeDream, damrade, Leśneintro, Dropsik, Prezesoowa, ultramaryna_, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Dziewczynki ja melduję biel 😭😭😭😭😭😭

Przytulam 🫂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • damrade Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marzycielka, Tulę🥺🫂🫂

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Brzmi dobrze, a jak będzie to się okaże 😂 dziękuję 😘

Ja wczoraj oglądałam galerię wykresów przy długich cyklach często testy nawet 10 dpo wychodzą negatywne a już o wiele później pozytyw. Ale rano wstałam i zrobiłam - fuck logic 😁 Dopóki człowiek ma swoich błędach nie poobija się to się nie nauczy

Tak w ogóle starałam sie jak najmniej dzielić się objawami i przeczuciami z mężem, żeby w razie niepowodzenia nie miał rozczarowania, jak my przeżywamy co miesiąc 😖 szkoda mi jeszcze jego psychiki. On wie że może się nie udać prędko, bo już kiedyś przez to przeszliśmy, wie o badaniach które robię i mało o objawach. Niech żyje w spokoju chłop 😊

Ja ogólnie też nie zwierzam się z objawów dla M. U mnie tylko przed @ jest problem, bo wtedy emocje biorą górę i pękam... Robię się płaczliwa i on to widzi i jak mnie dopytuje, to ja nie wytrzymuje i w bek...
    Zresztą mój tak samo mówi, że jeszcze spokojnie, uda się.

damrade, Speranza :) lubią tę wiadomość

• tralalina Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Testowałam dzisiaj ostatni raz 27dc/31. Po tym krwawieniu jeśli miałoby coś być, to by już było widać. Widocznie ten wirus mnie rozregulował i być może okres nawet w terminie nie przyjdzie. Ale nadziei na ciążę w tym cyklu nie mam. W marcu i kwietniu jestem w większości poza domem, więc nie będzie starań. Od maja wrócimy do akcji…
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!!!!!! ❤️❤️❤️

Chmurka21, AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Patka30 - bardzo współczuję, może lekarz coś więcej doradzi albo przepisze

@Marzycielka 🫂🫂🫂

Patka30 lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna - przepis na ziółka znalazłam gdzieś tu na forum, nie jestem pewna czy to Sroka, bo od niego mieszanka jest albo do owu albo cały cykl, a ta jest stricte od owu.

Przywrotnik
    Pokrzywa
    Krwawnik

W stosunku 1:1:1. W oryginalnym wpisie było po 40g ale kupiłam na allegro saszetki po 100g i wszystko wymieszalam w słoiku.

Łyżkę ziół zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie. Można zaparzyć na zapas. Ja sobie właśnie rano zaparzalam dzbanek i popijałam przez cały dzień.

damrade, CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Patka30 Nowa

Wysłany: 24 lutego, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    @Patka30 - bardzo współczuję, może lekarz coś więcej doradzi albo przepisze

@Marzycielka 🫂🫂🫂

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi ❤️

A mogę coś zrobić na przyszłość? Aby spróbować uniknąć takich sytuacji? 🥺

• Mikea Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka30 wrote:
    Bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi ❤️

A mogę coś zrobić na przyszłość? Aby spróbować uniknąć takich sytuacji? 🥺
    Wiesz, może to jednorazowa sytuacja, bo zarodek się zaczął rozwijać i w pewnym momencie przestał ze względu na jakąś wadę, którą miał. To się zdarza, jest całkowicie naturalne.

Może to jednak kwestia progesteronu, który tak szybko spadł - np niewydolność ciałka żółtego. Wtedy np dostaniesz leki (luteina), którą będziesz brać od kolejnego zobaczenia dwóch kresek.

Lekarz po zapoznaniu się z tymi wynikami powinien dać Ci kierunek i plan na kolejne cykle.

To bardzo trudna sytuacja, współczuję Ci mocno. Pamiętaj, że nie jesteś niczemu winna. 🫂🫂🫂

Patka30 lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, AMH 4,52 w wieku 34lat. Co sądzicie? W sumie to prawie całe dorosłe życie na AH. Może to być tego efekt? Prolaktyna na lekach spadła z 65 na 5.

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Dziewczyny, AMH 4,52 w wieku 34lat. Co sądzicie? W sumie to prawie całe dorosłe życie na AH. Może to być tego efekt? Prolaktyna na lekach spadła z 65 na 5.
    Przyjmowanie antykoncepcji nie ma wpływu na stężenie AMH w organizmie. Poziom tego hormonu jest silnie związany z liczbą pierwotnych pęcherzyków w jajnikach. AH blokuje owulacje, ale nie wpływa na ilość jajeczek.

4,5 w takim wieku to całkiem spoko wynik :)

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Przyjmowanie antykoncepcji nie ma wpływu na stężenie AMH w organizmie. Poziom tego hormonu jest silnie związany z liczbą pierwotnych pęcherzyków w jajnikach. AH blokuje owulacje, ale nie wpływa na ilość jajeczek.

4,5 w takim wieku to całkiem spoko wynik :)
    A to nie za dużo? Nie wskazuje na pcos?

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:

Pcos to raczej chyba powyżej 7. Moja koleżanka miała 7.5 w wieku 28 lat i endokrynolog zachwalała, ze super amh. Ja niestety niecałe 30 lat i 1.97… wiadomo, mogło być gorzej.
    Myśle, ze u Ciebie spoko wynik. Zawsze lepiej wyższe amh niż niższe, taka prawda

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to cześć dziewczyny 😅

Pobieżnie przeglądałam forum wczoraj, bo nie miałam czasu w pracy. Trochę się odcinam, bo zaczynam mieć ciążowe schizy 😂
    Ja się zawsze zastanawiam, bo mam okres na przełomie miesięcy, zawsze jakoś koniec jednego miesiąca, początek drugiego, w którym wątku być w razie mi się uda 😂😂😂 ale to są już takie dywagacje bezsensowne.

Teraz doszła mi panika, a co jeśli będę w ciąży, a pod koniec marca mam wakacje wykupione. Niby dopłaciłam prawie 1000 zł za dodatkowe ubezpieczenie, ale ponoć aż tak super to nie działa 😂 z kolei nie wiem sama, bo zdania są podzielone co do latania we wczesnej ciąży 😂
    Palnijcie mnie w łeb, bo nie wiem po co to rozminiam, raczej 🐒 za rogiem 🤣🤣

damrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Sam wynik amh to za mało, żeby stwierdzić pcos. Miałaś kiedyś podejrzenie pcos?

• damrade Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Tak w ogóle to cześć dziewczyny 😅

Pobieżnie przeglądałam forum wczoraj, bo nie miałam czasu w pracy. Trochę się odcinam, bo zaczynam mieć ciążowe schizy 😂
    Ja się zawsze zastanawiam, bo mam okres na przełomie miesięcy, zawsze jakoś koniec jednego miesiąca, początek drugiego, w którym wątku być w razie mi się uda 😂😂😂 ale to są już takie dywagacje bezsensowne.

Teraz doszła mi panika, a co jeśli będę w ciąży, a pod koniec marca mam wakacje wykupione. Niby dopłaciłam prawie 1000 zł za dodatkowe ubezpieczenie, ale ponoć aż tak super to nie działa 😂 z kolei nie wiem sama, bo zdania są podzielone co do latania we wczesnej ciąży 😂
    Palnijcie mnie w łeb, bo nie wiem po co to rozminiam, raczej 🐒 za rogiem 🤣🤣
    Myślę że jeśli będziesz się dobrze czuła to wakacje ci nie zaszkodzą ❤️ ja planowałam podróż na końcówkę 2 trymestru ale jednak już było ciężko i odwołałam. Żałuję że w 1 coś nie wykombinowałam

Ps. Ja też mam terminy miesiączek na przełomie,
    Zawsze wypadają między 27 a 02 😁, na razie ovufriend pokazuje na 2 marca ale jak się spóźni lekko to już w marcowym wątku nie zatestuje na pewno 🥺

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ