Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @CoffeeDream, jeśli chodzi o herbatki, to wiem tyle, że warto unikać hibiskusa, bo teoretycznie może wywoływać skurcze i po prostu lekarze zalecają, żeby sie wstrzymać, ale.to bardziej niż w ciąży. A Roibos jest polecany, ponieważ nie zawiera teiny 😊 Także na zdrowie!

Wasze zdrówko! ❤️🍷

MummyYummy, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Dziewczyny, AMH 4,52 w wieku 34lat. Co sądzicie? W sumie to prawie całe dorosłe życie na AH. Może to być tego efekt? Prolaktyna na lekach spadła z 65 na 5.

Przecież to jest super dobry wynik dziewczyno !

Depeche89 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 24 lutego, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej soboty dziewczyny :) Mi się dzisiaj nic nie chce, rano byłam na fitnessie i zakupach, a teraz nie robię nic :) Muszę się jakoś zmobilizować do sprzątania

Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 24 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Co do wakacji, to my tak trochę krakowskim targiem - wybieramy się, ale niedaleko, bo nad Bałtyk 🤭 Nie chcę odbierać dzieciakom przyjemności z chlapania się w wodzie (oby tylko pogoda dopisała), z drugiej strony wiem, jaka jestem osobą i jeśli do tego czasu uda się zajść, to będę panikować w każdym miesiącu 😅 Ale ja mam po prostu taki charakter.

My planujemy dwutygodniowy urlop teraz w połowie marca, gdzieś daleko, gdzie będzie ciepło. Ale przez to, że nie wiem czy będzie za tydzień okres, to na razie nie kupiliśmy biletów lotniczych. Trochę kiepsko tak wszystko wstrzymywać, bo jak się okaże że jak zwykle nic z tego , a jakaś fajna wycieczka przepadnie to będę żałowac. Takie to życie na pół gwizdka przy tych staraniach...

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 🥰 teraz moja aktywność nieco spadła, wiecie- obowiązki i praca 😂 ale już jestem!

Tule dziewczyny za biele 🫂 oby szybko małpki przyszły, nowy cykl- nowe nadzieje 🌞

Dziewczyny, co pijecie zamiast kawki? Przeczytałam, że dzienna dawka dla kobiet ciężarnych to ok. szklanka :( szczerze mówiąc- źle to znoszę. Macie jakieś alternatywy? Coś co pobudzi, da kopniaka, a wciąż będzie względnie zdrowe/bezpieczne? 🙏🙏

Dobrego weekendu, odpoczywajcie dziewczyny ❤️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A do osób, które piją zakwas. Czytałam, że najlepiej zacząć od 50ml, a później szklankę dziennie. Jak Wy pijecie? :)
    Ja od początku około pół szklanki

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko-testy owulacyjne wskazują, że dziś mam pik, a u mnie sahara. Czy mialyscie kiedyś tak?

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dziękuję za wiarę, ale już wszystko jasne ❤️😘

IMG-6255.jpg

Także 🐵 przybywaj!
    A ja dalej trzymam kciuki! Nie zniechęcisz mnie:)

Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w ogóle dziewczyny. Nie będę miała czasu tu zaglądać tak często- w pracy duże ciśnienie.

U mnie teraz płodne, ale totalnie nie mam siły działać…

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka30 wrote:
    Hej dziewczyny. Potrzebuje rady 🥺
    14.02 test pozytywny, beta 19,73 progesteron 16,51
    16.02 beta 52,71 progesteron 22,14
    Uznałam że jest ok.
    21.02 coś mnie tchnęło żeby powtórzyć betę i wyniki 117,80.. wizyta u ginekologa, stwierdził że jest ok i kazał czekać, powtórzyć betę za 2 dni.
    23.02 beta 122,0 progesteron 6,35 😭
    Czy da się coś jeszcze zrobić, żeby uratować tą ciążę?
    Patka, forum widziało już spadki i wzrosty. Czasem ciałko żółte musi ruszyć. Ale również po moich przejściach wiem że matka natura wie co robi. Biochemy są mega częste. My je wyłapujemy bo obserwujemy wszystko w naszym ciele starając się o kropka.

Patka30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Pati, właśnie testy warto robić i super, że mierzysz tempersture, ja wciąż nie mogę się zmobilizować 😅 U mnie dziś 27 dc - przed AH były podobne, takie 26-27 dni, a pierwszy po tabletkach miał aż 39 dni, tylko że wtedy owulacja była w aż w 27 dc, a teraz z testów wynika, że 10-11, także raczej czekam na okres 🙈🙂 Pati, to może u Ciebie już po owulce, skoro jajnik się nie odzywa?

@Suzie, szybki poród dobrze brzmi 😊

@Zimozielona, to też jest ogromne przeżycie, jak dzidziuś pojawia się wcześniej, niż się go spodziewasz 🥺 A jeśli mogę spytać, to w którym tygodniku urodziłaś?

@Gregorka, ujęło mnie, jak pięknie piszesz o psiakach 😍 Porzucenie zwierzęcia w kartonie - za to ludzie powinni pierdzieć w pasiak 😡 Nie chcesz psa, to go po prostu nie bierz do domu, a jak już coś się wydarzy, bo rozumiem, że da różne sytuacje, to są cywilizowane instytucje, takie jak schroniska czy fundację, a nie, kurrrrrde, las 🤬

@ultramarynko, @Marzycielko, przytulam 🫂

@Olo, jeju, ale mieliście przeboje zdrowotne... Dużo zdrówka ♥️

@CoffeeDream, jeśli chodzi o herbatki, to wiem tyle, że warto unikać hibiskusa, bo teoretycznie może wywoływać skurcze i po prostu lekarze zalecają, żeby sie wstrzymać, ale.to bardziej niż w ciąży. A Roibos jest polecany, ponieważ nie zawiera teiny 😊 Także na zdrowie!

@AnitaK, współczuję bólu 😥 Trzymaj się!

Na podtrzymaniu byłam od testu ciążowego pozytywnego, następnie od 19 tyg na ginekologii leżałam do 23tyg4dni kiedy przenieśli mnie na patologię ciąży bo już można uratować a nie poronienie. Następnie mnie wypuścili i w 29 przyjęli znowu na patologię pod stały zapis ktg ( bez wstawania z łóżka) do 33tyg, w tym 2 tygodnie na porodówce a nie na patologii bo każdego dnia wieczorem kazali być bez jedzenia do 13 bo o 9 obchód i potem rozmowy czy już idę na cc czy walczymy o każdy dzień.

Moja kruszynka nie oddychała - zapominała oddychać i została w szpitalu w inkubatorze do wagi 2500 i wtedy nas wypuścili i rok z monitorem oddechu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 15:32

preg.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...zrobiłam jeszcze raz betę bez proga i wyszła 346,53 mlU/ml. To wynik po 3 dniach od ostatniego. Jest poniżej normy. Czy to oznacza koniec? 😭 nie mam żadnych plamien, czy dziwnych bóli...😔

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Na podtrzymaniu byłam od testu ciążowego pozytywnego, następnie od 19 tyg na ginekologii leżałam do 23tyg4dni kiedy przenieśli mnie na patologię ciąży bo już można uratować a nie poronienie. Następnie mnie wypuścili i w 29 przyjęli znowu na patologię pod stały zapis ktg ( bez wstawania z łóżka) do 33tyg, w tym 2 tygodnie na porodówce a nie na patologii bo każdego dnia wieczorem kazali być bez jedzenia do 13 bo o 9 obchód i potem rozmowy czy już idę na cc czy walczymy o każdy dzień.

Moja kruszynka nie oddychała - zapominała oddychać i została w szpitalu w inkubatorze do wagi 2500 i wtedy nas wypuścili i rok z monitorem oddechu.

Jeju, Zimozielona, to też sporo przeszliście przez całą ciążę 🥺 Myślałam, że może tak po prostu z zaskoczenia Cię wzięło, a Wy walczyliście o każdy dzień
    Jesteście bardzo dzielni ♥️

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny...zrobiłam jeszcze raz betę bez proga i wyszła 346,53 mlU/ml. To wynik po 3 dniach od ostatniego. Jest poniżej normy. Czy to oznacza koniec? 😭 nie mam żadnych plamien, czy dziwnych bóli...😔

Kochana, a robiłaś w tym samym laboratorium?

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    My planujemy dwutygodniowy urlop teraz w połowie marca, gdzieś daleko, gdzie będzie ciepło. Ale przez to, że nie wiem czy będzie za tydzień okres, to na razie nie kupiliśmy biletów lotniczych. Trochę kiepsko tak wszystko wstrzymywać, bo jak się okaże że jak zwykle nic z tego , a jakaś fajna wycieczka przepadnie to będę żałowac. Takie to życie na pół gwizdka przy tych staraniach...

Doskonale to rozumiem. Tak samo do tego podchodzę 🙄

Wysłany: 24 lutego, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, a robiłaś w tym samym laboratorium?
    W roznych, a to moga być aż takie różnice?

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko-testy owulacyjne wskazują, że dziś mam pik, a u mnie sahara. Czy mialyscie kiedyś tak?

Hm, ale w środku nie ma też tego śluzu?

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Powtórz za 2 dni i z progiem 🙏 czasami jest mniejszy przyrost, spokojnie. Może jeszcze wystartuje 🌞 a przyjmujesz może progra/luteinę?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeju, Zimozielona, to też sporo przeszliście przez całą ciążę 🥺 Myślałam, że może tak po prostu z zaskoczenia Cię wzięło, a Wy walczyliście o każdy dzień
    Jesteście bardzo dzielni ♥️
    To było 7 lat temu i potem chorowałam mocno i dostałam w wakacje zielone światło na drugie ze teraz albo nigdy już. No i tak mijają miesiące i ostatnie dwa cykle poronienie i Biochem. Liczę w środku ze może teraz się uda…

Taki prawdziwy tęczowy kropek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 15:46

Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 24 lutego, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Powtórz za 2 dni i z progiem 🙏 czasami jest mniejszy przyrost, spokojnie. Może jeszcze wystartuje 🌞 a przyjmujesz może progra/luteinę?
    Nie przyjmuje proga ani luteiny, wizytę mam dopiero za tydzień :( powtórzę wyniki za 2 dni :(

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ