Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:@CoffeeDream, jeśli chodzi o herbatki, to wiem tyle, że warto unikać hibiskusa, bo teoretycznie może wywoływać skurcze i po prostu lekarze zalecają, żeby sie wstrzymać, ale.to bardziej niż w ciąży. A Roibos jest polecany, ponieważ nie zawiera teiny 😊 Także na zdrowie!
Wasze zdrówko! ❤️🍷
MummyYummy, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Depeche89 wrote:Dziewczyny, AMH 4,52 w wieku 34lat. Co sądzicie? W sumie to prawie całe dorosłe życie na AH. Może to być tego efekt? Prolaktyna na lekach spadła z 65 na 5.
Przecież to jest super dobry wynik dziewczyno !Depeche89 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Miłej soboty dziewczyny Mi się dzisiaj nic nie chce, rano byłam na fitnessie i zakupach, a teraz nie robię nic Muszę się jakoś zmobilizować do sprzątania
Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
MummyYummy wrote:Co do wakacji, to my tak trochę krakowskim targiem - wybieramy się, ale niedaleko, bo nad Bałtyk 🤭 Nie chcę odbierać dzieciakom przyjemności z chlapania się w wodzie (oby tylko pogoda dopisała), z drugiej strony wiem, jaka jestem osobą i jeśli do tego czasu uda się zajść, to będę panikować w każdym miesiącu 😅 Ale ja mam po prostu taki charakter.
My planujemy dwutygodniowy urlop teraz w połowie marca, gdzieś daleko, gdzie będzie ciepło. Ale przez to, że nie wiem czy będzie za tydzień okres, to na razie nie kupiliśmy biletów lotniczych. Trochę kiepsko tak wszystko wstrzymywać, bo jak się okaże że jak zwykle nic z tego , a jakaś fajna wycieczka przepadnie to będę żałowac. Takie to życie na pół gwizdka przy tych staraniach...CoffeeDream lubi tę wiadomość
Hej dziewczyny! 🥰 teraz moja aktywność nieco spadła, wiecie- obowiązki i praca 😂 ale już jestem!
Tule dziewczyny za biele 🫂 oby szybko małpki przyszły, nowy cykl- nowe nadzieje 🌞
Dziewczyny, co pijecie zamiast kawki? Przeczytałam, że dzienna dawka dla kobiet ciężarnych to ok. szklanka szczerze mówiąc- źle to znoszę. Macie jakieś alternatywy? Coś co pobudzi, da kopniaka, a wciąż będzie względnie zdrowe/bezpieczne? 🙏🙏
Dobrego weekendu, odpoczywajcie dziewczyny ❤️ -
CoffeeDream wrote:A do osób, które piją zakwas. Czytałam, że najlepiej zacząć od 50ml, a później szklankę dziennie. Jak Wy pijecie?
CoffeeDream lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Patka30 wrote:Hej dziewczyny. Potrzebuje rady 🥺
14.02 test pozytywny, beta 19,73 progesteron 16,51
16.02 beta 52,71 progesteron 22,14
Uznałam że jest ok.
21.02 coś mnie tchnęło żeby powtórzyć betę i wyniki 117,80.. wizyta u ginekologa, stwierdził że jest ok i kazał czekać, powtórzyć betę za 2 dni.
23.02 beta 122,0 progesteron 6,35 😭
Czy da się coś jeszcze zrobić, żeby uratować tą ciążę?Patka30 lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Pati, właśnie testy warto robić i super, że mierzysz tempersture, ja wciąż nie mogę się zmobilizować 😅 U mnie dziś 27 dc - przed AH były podobne, takie 26-27 dni, a pierwszy po tabletkach miał aż 39 dni, tylko że wtedy owulacja była w aż w 27 dc, a teraz z testów wynika, że 10-11, także raczej czekam na okres 🙈🙂 Pati, to może u Ciebie już po owulce, skoro jajnik się nie odzywa?
@Suzie, szybki poród dobrze brzmi 😊
@Zimozielona, to też jest ogromne przeżycie, jak dzidziuś pojawia się wcześniej, niż się go spodziewasz 🥺 A jeśli mogę spytać, to w którym tygodniku urodziłaś?
@Gregorka, ujęło mnie, jak pięknie piszesz o psiakach 😍 Porzucenie zwierzęcia w kartonie - za to ludzie powinni pierdzieć w pasiak 😡 Nie chcesz psa, to go po prostu nie bierz do domu, a jak już coś się wydarzy, bo rozumiem, że da różne sytuacje, to są cywilizowane instytucje, takie jak schroniska czy fundację, a nie, kurrrrrde, las 🤬
@ultramarynko, @Marzycielko, przytulam 🫂
@Olo, jeju, ale mieliście przeboje zdrowotne... Dużo zdrówka ♥️
@CoffeeDream, jeśli chodzi o herbatki, to wiem tyle, że warto unikać hibiskusa, bo teoretycznie może wywoływać skurcze i po prostu lekarze zalecają, żeby sie wstrzymać, ale.to bardziej niż w ciąży. A Roibos jest polecany, ponieważ nie zawiera teiny 😊 Także na zdrowie!
@AnitaK, współczuję bólu 😥 Trzymaj się!
Na podtrzymaniu byłam od testu ciążowego pozytywnego, następnie od 19 tyg na ginekologii leżałam do 23tyg4dni kiedy przenieśli mnie na patologię ciąży bo już można uratować a nie poronienie. Następnie mnie wypuścili i w 29 przyjęli znowu na patologię pod stały zapis ktg ( bez wstawania z łóżka) do 33tyg, w tym 2 tygodnie na porodówce a nie na patologii bo każdego dnia wieczorem kazali być bez jedzenia do 13 bo o 9 obchód i potem rozmowy czy już idę na cc czy walczymy o każdy dzień.
Moja kruszynka nie oddychała - zapominała oddychać i została w szpitalu w inkubatorze do wagi 2500 i wtedy nas wypuścili i rok z monitorem oddechu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 15:32
-
Dziewczyny...zrobiłam jeszcze raz betę bez proga i wyszła 346,53 mlU/ml. To wynik po 3 dniach od ostatniego. Jest poniżej normy. Czy to oznacza koniec? 😭 nie mam żadnych plamien, czy dziwnych bóli...😔▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Zimozielona wrote:Na podtrzymaniu byłam od testu ciążowego pozytywnego, następnie od 19 tyg na ginekologii leżałam do 23tyg4dni kiedy przenieśli mnie na patologię ciąży bo już można uratować a nie poronienie. Następnie mnie wypuścili i w 29 przyjęli znowu na patologię pod stały zapis ktg ( bez wstawania z łóżka) do 33tyg, w tym 2 tygodnie na porodówce a nie na patologii bo każdego dnia wieczorem kazali być bez jedzenia do 13 bo o 9 obchód i potem rozmowy czy już idę na cc czy walczymy o każdy dzień.
Moja kruszynka nie oddychała - zapominała oddychać i została w szpitalu w inkubatorze do wagi 2500 i wtedy nas wypuścili i rok z monitorem oddechu.
Jeju, Zimozielona, to też sporo przeszliście przez całą ciążę 🥺 Myślałam, że może tak po prostu z zaskoczenia Cię wzięło, a Wy walczyliście o każdy dzień
Jesteście bardzo dzielni ♥️ -
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny...zrobiłam jeszcze raz betę bez proga i wyszła 346,53 mlU/ml. To wynik po 3 dniach od ostatniego. Jest poniżej normy. Czy to oznacza koniec? 😭 nie mam żadnych plamien, czy dziwnych bóli...😔
Kochana, a robiłaś w tym samym laboratorium? -
Speranza :) wrote:My planujemy dwutygodniowy urlop teraz w połowie marca, gdzieś daleko, gdzie będzie ciepło. Ale przez to, że nie wiem czy będzie za tydzień okres, to na razie nie kupiliśmy biletów lotniczych. Trochę kiepsko tak wszystko wstrzymywać, bo jak się okaże że jak zwykle nic z tego , a jakaś fajna wycieczka przepadnie to będę żałowac. Takie to życie na pół gwizdka przy tych staraniach...
Doskonale to rozumiem. Tak samo do tego podchodzę 🙄 -
MummyYummy wrote:Kochana, a robiłaś w tym samym laboratorium?▪︎MTHFR C677T (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny...zrobiłam jeszcze raz betę bez proga i wyszła 346,53 mlU/ml. To wynik po 3 dniach od ostatniego. Jest poniżej normy. Czy to oznacza koniec? 😭 nie mam żadnych plamien, czy dziwnych bóli...😔
Powtórz za 2 dni i z progiem 🙏 czasami jest mniejszy przyrost, spokojnie. Może jeszcze wystartuje 🌞 a przyjmujesz może progra/luteinę? -
MummyYummy wrote:Jeju, Zimozielona, to też sporo przeszliście przez całą ciążę 🥺 Myślałam, że może tak po prostu z zaskoczenia Cię wzięło, a Wy walczyliście o każdy dzień
Jesteście bardzo dzielni ♥️
Taki prawdziwy tęczowy kropek..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 15:46
Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Powtórz za 2 dni i z progiem 🙏 czasami jest mniejszy przyrost, spokojnie. Może jeszcze wystartuje 🌞 a przyjmujesz może progra/luteinę?▪︎MTHFR C677T (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸