Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawdopodobnie za miesiąc będzie taka sytuacja, że okres przypadnie na przełom marca i kwietnia. I bądź mądra jak się do wątku miesięcznego zapisać 🤔

Chmurka21, damrade lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🥰
    Melduję się po wielkiej przerwie, ale niestety jak nas dopadło rsv to skończyliśmy z młodym w szpitalu i później jeszcze złapaliśmy grypę 😵‍💫🫠
    U nas miesiąc poszedł na straty, bo dwa tygodnie w szpitalu spędziłam z synkiem, trzeciego ja chorowałam na zapalenie oskrzeli 🫠
    Muszę teraz ogarnąć swój organizm po chorobie i poprawić wyniki tarczycy, bo mocno poleciały…

Gratuluję każdej dwóch kresek❤️
    Natomiast ściskam każdą, dla której luty nie był łaskawy 💔❤️

damrade, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
    26.01- 2 cm fasolki 😍
    17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
    20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurka21 też miałam rozkminy o wakacjach i do tej pory nie wykupiłam, bo co jak będę w ciąży. Chociaż gdyby tylko o to chodziło to bym już dawno kupiła. U mnie jeszcze remont mieszkania się na to nakłada. Więc najprędzej to jakiś last minute wjedzie.

Czego to kobieta nie zrobi, żeby wspomóc się przy staraniach 😄 Byłam w Lidlu i wpadłam w szał. Kupiłam zakwasik buraczany, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, suszone morele i awokado 😁 Mi akurat orzechy brazylijskie podchodzą w miarę choć nie są to moje ulubione.

A mam pytanko. Ja bardzo lubię herbatkę Roiboos. Ona chyba nie zaszkodzi w staraniach? Orientujecie się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2024, 13:14

damrade, Chmurka21, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Chmurka21 też miałam rozkminy o wakacjach i do tej pory nie wykupiłam, bo co jak będę w ciąży. Chociaż gdyby tylko o to chodziło to bym już dawno kupiła. U mnie jeszcze remont mieszkania się na to nakłada. Więc najprędzej to jakiś last minute wjedzie.

Czego to kobieta nie zrobi, żeby wspomóc się przy staraniach 😄 Byłam w Lidlu i wpadłam w szał. Kupiłam zakwasik buraczany, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, suszone morele i awokado 😁 Mi akurat orzechy brazylijskie podchodzą w miarę choć nie są to moje ulubione.

A mam pytanko. Ja bardzo lubię herbatkę Roiboos. Ona chyba nie zaszkodzi w staraniach? Orientujecie się?

Chyba można ją pić, bo ma jakieś właściwości prozdrowotne.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Chyba można ją pić, bo ma jakieś właściwości prozdrowotne.
    Faktycznie, właśnie doczytałam, że może być źródłem żelaza 🤔

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Faktycznie, właśnie doczytałam, że może być źródłem żelaza 🤔

Niech ktoś się jeszcze może wypowie, ale ja nigdy nie słyszałam, żeby nie pić roiboosa. :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update odnosnie zakwasu z buraka z Lidla - polecanko 👌 Sok a zakwas to jednak znacząca różnica. Sok mi kompletnie nie podchodzi, wręcz mnie po nim mdli. A ten zakwasik jest pyszny. Wyczuwalny delikatnie czosnek. ☺️

damrade lubi tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊

🫂 za biele, 🐒 i spadającą betę 😥

U mnie wyjątkowo bolący okres 😥

Miłego dnia 🌞🌞🌞

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Ja piję dużo roibossa przed ciążą piłam i teraz też. Lubię, czytałam kiedyś, że jest lepsza niż zwykła herbata. Kobiety w ciąży nie powinny za dużo zielonej herbaty pić z kolei.

damrade, CoffeeDream, Olo323 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja piję dużo roibossa przed ciążą piłam i teraz też. Lubię, czytałam kiedyś, że jest lepsza niż zwykła herbata. Kobiety w ciąży nie powinny za dużo zielonej herbaty pić z kolei.

No ja w zasadzie to tylko ten rooibos piję. Bardzo mi smakuje waniliowy lub korzenny z Lidla. A z dodatkiem miodu to w ogóle pychotka ❤️

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do osób, które piją zakwas. Czytałam, że najlepiej zacząć od 50ml, a później szklankę dziennie. Jak Wy pijecie? :)

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Dziewczynki ja melduję biel 😭😭😭😭😭😭
    🫂😢 Że też musiała przyjść… 😭

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Tak w ogóle to cześć dziewczyny 😅

Pobieżnie przeglądałam forum wczoraj, bo nie miałam czasu w pracy. Trochę się odcinam, bo zaczynam mieć ciążowe schizy 😂
    Ja się zawsze zastanawiam, bo mam okres na przełomie miesięcy, zawsze jakoś koniec jednego miesiąca, początek drugiego, w którym wątku być w razie mi się uda 😂😂😂 ale to są już takie dywagacje bezsensowne.

Teraz doszła mi panika, a co jeśli będę w ciąży, a pod koniec marca mam wakacje wykupione. Niby dopłaciłam prawie 1000 zł za dodatkowe ubezpieczenie, ale ponoć aż tak super to nie działa 😂 z kolei nie wiem sama, bo zdania są podzielone co do latania we wczesnej ciąży 😂
    Palnijcie mnie w łeb, bo nie wiem po co to rozminiam, raczej 🐒 za rogiem 🤣🤣
    Jak będziesz to pojedziecie jeszcze szczęśliwsi, we trójkę 🤷‍♀️😅❤️

• damrade Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A do osób, które piją zakwas. Czytałam, że najlepiej zacząć od 50ml, a później szklankę dziennie. Jak Wy pijecie? :)
    Ja pije butelkę na raz 😁 ale lepiej powoli przyzwyczajać bo może przeczyścić

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    @ultramaryna - przepis na ziółka znalazłam gdzieś tu na forum, nie jestem pewna czy to Sroka, bo od niego mieszanka jest albo do owu albo cały cykl, a ta jest stricte od owu.

Przywrotnik
    Pokrzywa
    Krwawnik

W stosunku 1:1:1. W oryginalnym wpisie było po 40g ale kupiłam na allegro saszetki po 100g i wszystko wymieszalam w słoiku.

Łyżkę ziół zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie. Można zaparzyć na zapas. Ja sobie właśnie rano zaparzalam dzbanek i popijałam przez cały dzień.
    O kurczę, ale super 🤩 Dziękuję, kochana, już mam plan na wieczór, zajmę się zamawianiem ziół na kolejny cykl 🫶
    One przede wszystkim działają na podniesienie progesteronu?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, właśnie testy warto robić i super, że mierzysz tempersture, ja wciąż nie mogę się zmobilizować 😅 U mnie dziś 27 dc - przed AH były podobne, takie 26-27 dni, a pierwszy po tabletkach miał aż 39 dni, tylko że wtedy owulacja była w aż w 27 dc, a teraz z testów wynika, że 10-11, także raczej czekam na okres 🙈🙂 Pati, to może u Ciebie już po owulce, skoro jajnik się nie odzywa?

@Suzie, szybki poród dobrze brzmi 😊

@Zimozielona, to też jest ogromne przeżycie, jak dzidziuś pojawia się wcześniej, niż się go spodziewasz 🥺 A jeśli mogę spytać, to w którym tygodniku urodziłaś?

@Gregorka, ujęło mnie, jak pięknie piszesz o psiakach 😍 Porzucenie zwierzęcia w kartonie - za to ludzie powinni pierdzieć w pasiak 😡 Nie chcesz psa, to go po prostu nie bierz do domu, a jak już coś się wydarzy, bo rozumiem, że da różne sytuacje, to są cywilizowane instytucje, takie jak schroniska czy fundację, a nie, kurrrrrde, las 🤬

@ultramarynko, @Marzycielko, przytulam 🫂

@Olo, jeju, ale mieliście przeboje zdrowotne... Dużo zdrówka ♥️

@CoffeeDream, jeśli chodzi o herbatki, to wiem tyle, że warto unikać hibiskusa, bo teoretycznie może wywoływać skurcze i po prostu lekarze zalecają, żeby sie wstrzymać, ale.to bardziej niż w ciąży. A Roibos jest polecany, ponieważ nie zawiera teiny 😊 Także na zdrowie!

@AnitaK, współczuję bólu 😥 Trzymaj się!

CoffeeDream, Suzie, Gregorka, AnitaK, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Ja pije butelkę na raz 😁 ale lepiej powoli przyzwyczajać bo może przeczyścić

Ja wypiłam pół buteleczki. Powoli będę się przyzwyczajać 😄 bo i tak mi coś bulboni w brzuchu, więc nie będę ryzykować 😅

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wakacji, to my tak trochę krakowskim targiem - wybieramy się, ale niedaleko, bo nad Bałtyk 🤭 Nie chcę odbierać dzieciakom przyjemności z chlapania się w wodzie (oby tylko pogoda dopisała), z drugiej strony wiem, jaka jestem osobą i jeśli do tego czasu uda się zajść, to będę panikować w każdym miesiącu 😅 Ale ja mam po prostu taki charakter.

CoffeeDream, damrade, Gregorka, ultramaryna_, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaciekawiłyście mnie z zakwasem, a dokładniej z jego właściwościami przeczyszczającymi 🤭

CoffeeDream, elektro96, damrade lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wakacjami nie przejmuje, bo prawdopodobnie pojedziemy do Świnoujścia, więc :D

CoffeeDream, ultramaryna_, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ