Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie prawdopodobnie za miesiąc będzie taka sytuacja, że okres przypadnie na przełom marca i kwietnia. I bądź mądra jak się do wątku miesięcznego zapisać 🤔
Chmurka21, damrade lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Hej Dziewczyny 🥰
Melduję się po wielkiej przerwie, ale niestety jak nas dopadło rsv to skończyliśmy z młodym w szpitalu i później jeszcze złapaliśmy grypę 😵💫🫠
U nas miesiąc poszedł na straty, bo dwa tygodnie w szpitalu spędziłam z synkiem, trzeciego ja chorowałam na zapalenie oskrzeli 🫠
Muszę teraz ogarnąć swój organizm po chorobie i poprawić wyniki tarczycy, bo mocno poleciały…
Gratuluję każdej dwóch kresek❤️
Natomiast ściskam każdą, dla której luty nie był łaskawy 💔❤️damrade, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
@Chmurka21 też miałam rozkminy o wakacjach i do tej pory nie wykupiłam, bo co jak będę w ciąży. Chociaż gdyby tylko o to chodziło to bym już dawno kupiła. U mnie jeszcze remont mieszkania się na to nakłada. Więc najprędzej to jakiś last minute wjedzie.
Czego to kobieta nie zrobi, żeby wspomóc się przy staraniach 😄 Byłam w Lidlu i wpadłam w szał. Kupiłam zakwasik buraczany, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, suszone morele i awokado 😁 Mi akurat orzechy brazylijskie podchodzą w miarę choć nie są to moje ulubione.
A mam pytanko. Ja bardzo lubię herbatkę Roiboos. Ona chyba nie zaszkodzi w staraniach? Orientujecie się?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 13:14
damrade, Chmurka21, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:@Chmurka21 też miałam rozkminy o wakacjach i do tej pory nie wykupiłam, bo co jak będę w ciąży. Chociaż gdyby tylko o to chodziło to bym już dawno kupiła. U mnie jeszcze remont mieszkania się na to nakłada. Więc najprędzej to jakiś last minute wjedzie.
Czego to kobieta nie zrobi, żeby wspomóc się przy staraniach 😄 Byłam w Lidlu i wpadłam w szał. Kupiłam zakwasik buraczany, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, suszone morele i awokado 😁 Mi akurat orzechy brazylijskie podchodzą w miarę choć nie są to moje ulubione.
A mam pytanko. Ja bardzo lubię herbatkę Roiboos. Ona chyba nie zaszkodzi w staraniach? Orientujecie się?
Chyba można ją pić, bo ma jakieś właściwości prozdrowotne.CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Faktycznie, właśnie doczytałam, że może być źródłem żelaza 🤔
Niech ktoś się jeszcze może wypowie, ale ja nigdy nie słyszałam, żeby nie pić roiboosa.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry dziewczyny 😊
🫂 za biele, 🐒 i spadającą betę 😥
U mnie wyjątkowo bolący okres 😥
Miłego dnia 🌞🌞🌞 -
CoffeeDream wrote:@Chmurka21 też miałam rozkminy o wakacjach i do tej pory nie wykupiłam, bo co jak będę w ciąży. Chociaż gdyby tylko o to chodziło to bym już dawno kupiła. U mnie jeszcze remont mieszkania się na to nakłada. Więc najprędzej to jakiś last minute wjedzie.
A mam pytanko. Ja bardzo lubię herbatkę Roiboos. Ona chyba nie zaszkodzi w staraniach? Orientujecie się?damrade, CoffeeDream, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja piję dużo roibossa przed ciążą piłam i teraz też. Lubię, czytałam kiedyś, że jest lepsza niż zwykła herbata. Kobiety w ciąży nie powinny za dużo zielonej herbaty pić z kolei.
No ja w zasadzie to tylko ten rooibos piję. Bardzo mi smakuje waniliowy lub korzenny z Lidla. A z dodatkiem miodu to w ogóle pychotka ❤️ -
Marzycielka wrote:Dziewczynki ja melduję biel 😭😭😭😭😭😭Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Chmurka21 wrote:Tak w ogóle to cześć dziewczyny 😅
Pobieżnie przeglądałam forum wczoraj, bo nie miałam czasu w pracy. Trochę się odcinam, bo zaczynam mieć ciążowe schizy 😂
Ja się zawsze zastanawiam, bo mam okres na przełomie miesięcy, zawsze jakoś koniec jednego miesiąca, początek drugiego, w którym wątku być w razie mi się uda 😂😂😂 ale to są już takie dywagacje bezsensowne.
Teraz doszła mi panika, a co jeśli będę w ciąży, a pod koniec marca mam wakacje wykupione. Niby dopłaciłam prawie 1000 zł za dodatkowe ubezpieczenie, ale ponoć aż tak super to nie działa 😂 z kolei nie wiem sama, bo zdania są podzielone co do latania we wczesnej ciąży 😂
Palnijcie mnie w łeb, bo nie wiem po co to rozminiam, raczej 🐒 za rogiem 🤣🤣damrade lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
CoffeeDream wrote:A do osób, które piją zakwas. Czytałam, że najlepiej zacząć od 50ml, a później szklankę dziennie. Jak Wy pijecie?👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Mikea wrote:@ultramaryna - przepis na ziółka znalazłam gdzieś tu na forum, nie jestem pewna czy to Sroka, bo od niego mieszanka jest albo do owu albo cały cykl, a ta jest stricte od owu.
Przywrotnik
Pokrzywa
Krwawnik
W stosunku 1:1:1. W oryginalnym wpisie było po 40g ale kupiłam na allegro saszetki po 100g i wszystko wymieszalam w słoiku.
Łyżkę ziół zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie. Można zaparzyć na zapas. Ja sobie właśnie rano zaparzalam dzbanek i popijałam przez cały dzień.
One przede wszystkim działają na podniesienie progesteronu?Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
@Pati, właśnie testy warto robić i super, że mierzysz tempersture, ja wciąż nie mogę się zmobilizować 😅 U mnie dziś 27 dc - przed AH były podobne, takie 26-27 dni, a pierwszy po tabletkach miał aż 39 dni, tylko że wtedy owulacja była w aż w 27 dc, a teraz z testów wynika, że 10-11, także raczej czekam na okres 🙈🙂 Pati, to może u Ciebie już po owulce, skoro jajnik się nie odzywa?
@Suzie, szybki poród dobrze brzmi 😊
@Zimozielona, to też jest ogromne przeżycie, jak dzidziuś pojawia się wcześniej, niż się go spodziewasz 🥺 A jeśli mogę spytać, to w którym tygodniku urodziłaś?
@Gregorka, ujęło mnie, jak pięknie piszesz o psiakach 😍 Porzucenie zwierzęcia w kartonie - za to ludzie powinni pierdzieć w pasiak 😡 Nie chcesz psa, to go po prostu nie bierz do domu, a jak już coś się wydarzy, bo rozumiem, że da różne sytuacje, to są cywilizowane instytucje, takie jak schroniska czy fundację, a nie, kurrrrrde, las 🤬
@ultramarynko, @Marzycielko, przytulam 🫂
@Olo, jeju, ale mieliście przeboje zdrowotne... Dużo zdrówka ♥️
@CoffeeDream, jeśli chodzi o herbatki, to wiem tyle, że warto unikać hibiskusa, bo teoretycznie może wywoływać skurcze i po prostu lekarze zalecają, żeby sie wstrzymać, ale.to bardziej niż w ciąży. A Roibos jest polecany, ponieważ nie zawiera teiny 😊 Także na zdrowie!
@AnitaK, współczuję bólu 😥 Trzymaj się!
CoffeeDream, Suzie, Gregorka, AnitaK, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Co do wakacji, to my tak trochę krakowskim targiem - wybieramy się, ale niedaleko, bo nad Bałtyk 🤭 Nie chcę odbierać dzieciakom przyjemności z chlapania się w wodzie (oby tylko pogoda dopisała), z drugiej strony wiem, jaka jestem osobą i jeśli do tego czasu uda się zajść, to będę panikować w każdym miesiącu 😅 Ale ja mam po prostu taki charakter.
CoffeeDream, damrade, Gregorka, ultramaryna_, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ja się wakacjami nie przejmuje, bo prawdopodobnie pojedziemy do Świnoujścia, więc
CoffeeDream, ultramaryna_, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog