Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawdopodobnie za miesiąc będzie taka sytuacja, że okres przypadnie na przełom marca i kwietnia. I bądź mądra jak się do wątku miesięcznego zapisać 🤔

Chmurka21, damrade lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🥰
    Melduję się po wielkiej przerwie, ale niestety jak nas dopadło rsv to skończyliśmy z młodym w szpitalu i później jeszcze złapaliśmy grypę 😵‍💫🫠
    U nas miesiąc poszedł na straty, bo dwa tygodnie w szpitalu spędziłam z synkiem, trzeciego ja chorowałam na zapalenie oskrzeli 🫠
    Muszę teraz ogarnąć swój organizm po chorobie i poprawić wyniki tarczycy, bo mocno poleciały…

Gratuluję każdej dwóch kresek❤️
    Natomiast ściskam każdą, dla której luty nie był łaskawy 💔❤️

damrade, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurka21 też miałam rozkminy o wakacjach i do tej pory nie wykupiłam, bo co jak będę w ciąży. Chociaż gdyby tylko o to chodziło to bym już dawno kupiła. U mnie jeszcze remont mieszkania się na to nakłada. Więc najprędzej to jakiś last minute wjedzie.

Czego to kobieta nie zrobi, żeby wspomóc się przy staraniach 😄 Byłam w Lidlu i wpadłam w szał. Kupiłam zakwasik buraczany, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, suszone morele i awokado 😁 Mi akurat orzechy brazylijskie podchodzą w miarę choć nie są to moje ulubione.

A mam pytanko. Ja bardzo lubię herbatkę Roiboos. Ona chyba nie zaszkodzi w staraniach? Orientujecie się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 13:14

damrade, Chmurka21, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Chmurka21 też miałam rozkminy o wakacjach i do tej pory nie wykupiłam, bo co jak będę w ciąży. Chociaż gdyby tylko o to chodziło to bym już dawno kupiła. U mnie jeszcze remont mieszkania się na to nakłada. Więc najprędzej to jakiś last minute wjedzie.

Czego to kobieta nie zrobi, żeby wspomóc się przy staraniach 😄 Byłam w Lidlu i wpadłam w szał. Kupiłam zakwasik buraczany, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, suszone morele i awokado 😁 Mi akurat orzechy brazylijskie podchodzą w miarę choć nie są to moje ulubione.

A mam pytanko. Ja bardzo lubię herbatkę Roiboos. Ona chyba nie zaszkodzi w staraniach? Orientujecie się?

Chyba można ją pić, bo ma jakieś właściwości prozdrowotne.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Chyba można ją pić, bo ma jakieś właściwości prozdrowotne.
    Faktycznie, właśnie doczytałam, że może być źródłem żelaza 🤔

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Faktycznie, właśnie doczytałam, że może być źródłem żelaza 🤔

Niech ktoś się jeszcze może wypowie, ale ja nigdy nie słyszałam, żeby nie pić roiboosa. :D

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update odnosnie zakwasu z buraka z Lidla - polecanko 👌 Sok a zakwas to jednak znacząca różnica. Sok mi kompletnie nie podchodzi, wręcz mnie po nim mdli. A ten zakwasik jest pyszny. Wyczuwalny delikatnie czosnek. ☺️

damrade lubi tę wiadomość

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊

🫂 za biele, 🐒 i spadającą betę 😥

U mnie wyjątkowo bolący okres 😥

Miłego dnia 🌞🌞🌞

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    29.11.24 beta i prog 🤞🤞🤞
    10.12.14 g.15:00 👨‍⚕️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Ja piję dużo roibossa przed ciążą piłam i teraz też. Lubię, czytałam kiedyś, że jest lepsza niż zwykła herbata. Kobiety w ciąży nie powinny za dużo zielonej herbaty pić z kolei.

damrade, CoffeeDream, Olo323 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja piję dużo roibossa przed ciążą piłam i teraz też. Lubię, czytałam kiedyś, że jest lepsza niż zwykła herbata. Kobiety w ciąży nie powinny za dużo zielonej herbaty pić z kolei.

No ja w zasadzie to tylko ten rooibos piję. Bardzo mi smakuje waniliowy lub korzenny z Lidla. A z dodatkiem miodu to w ogóle pychotka ❤️

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do osób, które piją zakwas. Czytałam, że najlepiej zacząć od 50ml, a później szklankę dziennie. Jak Wy pijecie? :)

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Dziewczynki ja melduję biel 😭😭😭😭😭😭
    🫂😢 Że też musiała przyjść… 😭

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Tak w ogóle to cześć dziewczyny 😅

Pobieżnie przeglądałam forum wczoraj, bo nie miałam czasu w pracy. Trochę się odcinam, bo zaczynam mieć ciążowe schizy 😂
    Ja się zawsze zastanawiam, bo mam okres na przełomie miesięcy, zawsze jakoś koniec jednego miesiąca, początek drugiego, w którym wątku być w razie mi się uda 😂😂😂 ale to są już takie dywagacje bezsensowne.

Teraz doszła mi panika, a co jeśli będę w ciąży, a pod koniec marca mam wakacje wykupione. Niby dopłaciłam prawie 1000 zł za dodatkowe ubezpieczenie, ale ponoć aż tak super to nie działa 😂 z kolei nie wiem sama, bo zdania są podzielone co do latania we wczesnej ciąży 😂
    Palnijcie mnie w łeb, bo nie wiem po co to rozminiam, raczej 🐒 za rogiem 🤣🤣
    Jak będziesz to pojedziecie jeszcze szczęśliwsi, we trójkę 🤷‍♀️😅❤️

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A do osób, które piją zakwas. Czytałam, że najlepiej zacząć od 50ml, a później szklankę dziennie. Jak Wy pijecie? :)
    Ja pije butelkę na raz 😁 ale lepiej powoli przyzwyczajać bo może przeczyścić

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    @ultramaryna - przepis na ziółka znalazłam gdzieś tu na forum, nie jestem pewna czy to Sroka, bo od niego mieszanka jest albo do owu albo cały cykl, a ta jest stricte od owu.

Przywrotnik
    Pokrzywa
    Krwawnik

W stosunku 1:1:1. W oryginalnym wpisie było po 40g ale kupiłam na allegro saszetki po 100g i wszystko wymieszalam w słoiku.

Łyżkę ziół zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie. Można zaparzyć na zapas. Ja sobie właśnie rano zaparzalam dzbanek i popijałam przez cały dzień.
    O kurczę, ale super 🤩 Dziękuję, kochana, już mam plan na wieczór, zajmę się zamawianiem ziół na kolejny cykl 🫶
    One przede wszystkim działają na podniesienie progesteronu?

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, właśnie testy warto robić i super, że mierzysz tempersture, ja wciąż nie mogę się zmobilizować 😅 U mnie dziś 27 dc - przed AH były podobne, takie 26-27 dni, a pierwszy po tabletkach miał aż 39 dni, tylko że wtedy owulacja była w aż w 27 dc, a teraz z testów wynika, że 10-11, także raczej czekam na okres 🙈🙂 Pati, to może u Ciebie już po owulce, skoro jajnik się nie odzywa?

@Suzie, szybki poród dobrze brzmi 😊

@Zimozielona, to też jest ogromne przeżycie, jak dzidziuś pojawia się wcześniej, niż się go spodziewasz 🥺 A jeśli mogę spytać, to w którym tygodniku urodziłaś?

@Gregorka, ujęło mnie, jak pięknie piszesz o psiakach 😍 Porzucenie zwierzęcia w kartonie - za to ludzie powinni pierdzieć w pasiak 😡 Nie chcesz psa, to go po prostu nie bierz do domu, a jak już coś się wydarzy, bo rozumiem, że da różne sytuacje, to są cywilizowane instytucje, takie jak schroniska czy fundację, a nie, kurrrrrde, las 🤬

@ultramarynko, @Marzycielko, przytulam 🫂

@Olo, jeju, ale mieliście przeboje zdrowotne... Dużo zdrówka ♥️

@CoffeeDream, jeśli chodzi o herbatki, to wiem tyle, że warto unikać hibiskusa, bo teoretycznie może wywoływać skurcze i po prostu lekarze zalecają, żeby sie wstrzymać, ale.to bardziej niż w ciąży. A Roibos jest polecany, ponieważ nie zawiera teiny 😊 Także na zdrowie!

@AnitaK, współczuję bólu 😥 Trzymaj się!

CoffeeDream, Suzie, Gregorka, AnitaK, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Ja pije butelkę na raz 😁 ale lepiej powoli przyzwyczajać bo może przeczyścić

Ja wypiłam pół buteleczki. Powoli będę się przyzwyczajać 😄 bo i tak mi coś bulboni w brzuchu, więc nie będę ryzykować 😅

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wakacji, to my tak trochę krakowskim targiem - wybieramy się, ale niedaleko, bo nad Bałtyk 🤭 Nie chcę odbierać dzieciakom przyjemności z chlapania się w wodzie (oby tylko pogoda dopisała), z drugiej strony wiem, jaka jestem osobą i jeśli do tego czasu uda się zajść, to będę panikować w każdym miesiącu 😅 Ale ja mam po prostu taki charakter.

CoffeeDream, damrade, Gregorka, ultramaryna_, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaciekawiłyście mnie z zakwasem, a dokładniej z jego właściwościami przeczyszczającymi 🤭

CoffeeDream, elektro96, damrade lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wakacjami nie przejmuje, bo prawdopodobnie pojedziemy do Świnoujścia, więc :D

CoffeeDream, ultramaryna_, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ