Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieprzejrzysta wrote:Mi się dziś śniło, że byłam na usg i widziałam 3 centymetrowe dzieciątko z nóżkami i z rączkami ♥️ Coś wspaniałego 🥰
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam co tam u Was. Widzę że dzisiaj rosół rządzi, właśnie też będę nastawiać
Co do mojej sytuacji, tak miałam dzisiaj zrobic badania i pojechałam rano. Dowiedziałam się że niestety wypadła jakaś nagla sytuacja i laboratorium dzisiaj nieczynne 🤷🏼♀️ Na szczescie udało mi się dostać na wizytę do ginekologa.
Endometrium grubości 13mm, w jamie macicy możliwe echo 0,38cm. Prawy jajnik z ciakiem żółtym do obserwacji.
Takze coś jest, ale na tak wczesnym etapie, że nie mogła jeszcze nic konkretnie powiedzieć.
Prosiła żebym powtarzała betę co 48h i gdyby działo się coś niepokojącego to mam do niej dzwonic. A jak bedzie ok to za tydzien-dwa przyjsc znowu na wizyte. Co do przyrostu powiedziała, że nie wygląda to źle i mam się nie martwić.
Myślę, że dopiero jutro się dowiem jak zrobię kolejna betę.
Glowa pelna, ale staram się już podejść do tego spokojnie. Co mogłam to zrobiłam 🙂
PS Przeczytałam wszystkie mile słowa, które do mnie kierowałyście. Jesteście naprawdę wspaniałe i zrobiło mi się ciepło na serduszku ❤️PaulaG, Speranza :), Suzie, Kasia111, elektro96, damrade, MummyYummy, aszin, Prezesoowa, Dropsik, karolakaro, AnitaK, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, Mikea, Majuna, CoffeeDream, Karos31, Gregorka, ultramaryna_, KejtKa, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Suzie wrote:
Suzie lubi tę wiadomość
-
Wiecie z tą opieką to jest koszmar...
Mój mąż wyjechał do ie jak Nikodem miał 19 miesięcy a Lena 4 miesiące.
Do listopada 2020 byłam na rodzicielskim + zaległy urlop. Od grudnia czyli Lenka do złobka miała prawie 1.5 roczku a Nikoś do przedszkola jako 2.5 latek. A ja do pracy... zmniejszylam etat na 3/4. I tak o 5 pobudka cyc dla Leny Nikodem śniadanie siebie ogarnąć i o 6.05 wychodzilam z domu... pieszo do żłobka (ok 800m) potem na przystanek do przedszkola i stamtad taxi do pracy... 6h pracy zakupy do domu prysznic i po dzieci. Wracałam z nimi o 15-16 obiadek przygotowanie na nastepny dzień i spać.
No i co? Chorowali okropnie. Po roku przeszłam na pół etatu ale to i tak nic nie dało
.. pracownicy sie wkurzali ze weekendów nie pracuje, moge tylko na rano.... i tak miałam tydzien l4 tydzień pracy i czasem nie cały.... w końcu dałam wniosek o wychowawczy... w ciagu roku wykorzystałam cała opiekę... plus urlop plus te 2 dni opieki plus ok 14 dni zwolnienia na siebie. Nie mialam ani razu premii. Zarabiałam tylko na żłobek i przedszkole zostawało mi 100 zł.
Jak sobie to przypomnę....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Wiecie z tą opieką to jest koszmar...
Mój mąż wyjechał do ie jak Nikodem miał 19 miesięcy a Lena 4 miesiące.
Do listopada 2020 byłam na rodzicielskim + zaległy urlop. Od grudnia czyli Lenka do złobka miała prawie 1.5 roczku a Nikoś do przedszkola jako 2.5 latek. A ja do pracy... zmniejszylam etat na 3/4. I tak o 5 pobudka cyc dla Leny Nikodem śniadanie siebie ogarnąć i o 6.05 wychodzilam z domu... pieszo do żłobka (ok 800m) potem na przystanek do przedszkola i stamtad taxi do pracy... 6h pracy zakupy do domu prysznic i po dzieci. Wracałam z nimi o 15-16 obiadek przygotowanie na nastepny dzień i spać.
No i co? Chorowali okropnie. Po roku przeszłam na pół etatu ale to i tak nic nie dało
.. pracownicy sie wkurzali ze weekendów nie pracuje, moge tylko na rano.... i tak miałam tydzien l4 tydzień pracy i czasem nie cały.... w końcu dałam wniosek o wychowawczy... w ciagu roku wykorzystałam cała opiekę... plus urlop plus te 2 dni opieki plus ok 14 dni zwolnienia na siebie. Nie mialam ani razu premii. Zarabiałam tylko na żłobek i przedszkole zostawało mi 100 zł.
Jak sobie to przypomnę....
Podziwiam, naprawdę podziwiam!PaulaG lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dziewczyny czy Wy też tak macie?
Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈Speranza :), elektro96, damrade, Leśneintro, Prezesoowa, Dropsik, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, PaulaG lubią tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
PaulaG wrote:Co bierzesz na arytmię?
Betaloc 50 mg, do tego magnez i pije elektrolityPaulaG lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny. Nadrobiłam co tam u Was. Widzę że dzisiaj rosół rządzi, właśnie też będę nastawiać
Co do mojej sytuacji, tak miałam dzisiaj zrobic badania i pojechałam rano. Dowiedziałam się że niestety wypadła jakaś nagla sytuacja i laboratorium dzisiaj nieczynne 🤷🏼♀️ Na szczescie udało mi się dostać na wizytę do ginekologa.
Endometrium grubości 13mm, w jamie macicy możliwe echo 0,38cm. Prawy jajnik z ciakiem żółtym do obserwacji.
Takze coś jest, ale na tak wczesnym etapie, że nie mogła jeszcze nic konkretnie powiedzieć.
Prosiła żebym powtarzała betę co 48h i gdyby działo się coś niepokojącego to mam do niej dzwonic. A jak bedzie ok to za tydzien-dwa przyjsc znowu na wizyte. Co do przyrostu powiedziała, że nie wygląda to źle i mam się nie martwić.
Myślę, że dopiero jutro się dowiem jak zrobię kolejna betę.
Glowa pelna, ale staram się już podejść do tego spokojnie. Co mogłam to zrobiłam 🙂
PS Przeczytałam wszystkie mile słowa, które do mnie kierowałyście. Jesteście naprawdę wspaniałe i zrobiło mi się ciepło na serduszku ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 14:45
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie?
Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈
Jakoś w tym miesiącu czuję spokój 🙄 Za 3 dni mam testowanie, ale jakoś nie szczególnie to do mnie dociera, że to już. Raczej nic z tego.27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Ale mamy jakieś spięcia z narzeczonym. Myślałam, że mamy już przegadane temat dziecka. A w tym cyklu jakoś słabo nam to idzie. Mam wrazenia jakby miał gdzieś to co ja czuję, mimo, że wie jak ważne to dla mnie.
Poza tym ostatni tydzień praca praca i jeszcze raz praca. Jakiś katar mnie wziął, to chyba leszczyna 😀
U mnie dziś też rosołek. Ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam bo dziś miałam od rana taki zjazd. I tylko płakałam.
Chyba znudziło mi się mówienie już o tych dniach że o dzisiaj działamy. Mam wrażenie, że stałam się natarczywa. Sama już nie wiem. Rozmawialiśmy I niby nic się w tym temacie u niego nie zmieniło. Ale jakoś tak czuje od niego zero zaangażowania... eh sama nie wiem. Mam taki mętlik w głowie. A wiem, że to wcale nie pomaga.
Straszny dzień dziś mam
Przytulam wszystkich❤️🤗PaulaG lubi tę wiadomość
-
Ovufen wrote:Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Ale mamy jakieś spięcia z narzeczonym. Myślałam, że mamy już przegadane temat dziecka. A w tym cyklu jakoś słabo nam to idzie. Mam wrazenia jakby miał gdzieś to co ja czuję, mimo, że wie jak ważne to dla mnie.
Poza tym ostatni tydzień praca praca i jeszcze raz praca. Jakiś katar mnie wziął, to chyba leszczyna 😀
U mnie dziś też rosołek. Ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam bo dziś miałam od rana taki zjazd. I tylko płakałam.
Chyba znudziło mi się mówienie już o tych dniach że o dzisiaj działamy. Mam wrażenie, że stałam się natarczywa. Sama już nie wiem. Rozmawialiśmy I niby nic się w tym temacie u niego nie zmieniło. Ale jakoś tak czuje od niego zero zaangażowania... eh sama nie wiem. Mam taki mętlik w głowie. A wiem, że to wcale nie pomaga.
Straszny dzień dziś mam
Przytulam wszystkich❤️🤗
My przy pierwszym staraniu podobne emocje przechodziliśmy, pewnie wewnętrznie się bał takiej zmiany, nie wiedział co będzie jak wyjdzie i nie angażował się. Teraz o drugie bardziej się zgadza na wszystko i wie że trzeba przycisnąć ☺️Ovufen lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie?
Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈damrade, Prezesoowa, AnitaK, NiedoszlaWielodzietna, elektro96, Pati2804, Mikea, MummyYummy, PaulaG, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Elektro trzymam kciuki! 🫂A jakieś objawy są?
Ja już 22dc wiec też końcówka ale ja byłam u ginekologa kilka dni temu więc zakładam, że jakby coś było to by już widział coś 😅
Beza bo chyba mózg staraczkowy jest jakiś dziwny ale dobrze, że jesteśmy w tym razem 😅damrade lubi tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Elektro trzymam kciuki! 🫂A jakieś objawy są?
Ja już 22dc wiec też końcówka ale ja byłam u ginekologa kilka dni temu więc zakładam, że jakby coś było to by już widział coś 😅
Beza bo chyba mózg staraczkowy jest jakiś dziwny ale dobrze, że jesteśmy w tym razem 😅
22dc to chyba nie miał szans nic zobaczyć Będziesz testowała?Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Liyss, jak dziś jest 22dc a Ty byłaś kilka dni temu, to nie ma nawet opcji, że coś zobaczył , ewentualnie owulację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 15:30
damrade, Speranza :), Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Dziewczyny, czy któraś z Was planuje testować 29 lutego? Ja wtedy zamierzam, a zawsze to raźniej
Liyss🧚🏻, PaulaG lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza i Aszin, teraz to Wy mi dałyście nadzieję!
Jedna apka pokazuje @ za 5 dni a jedna za 7 dni. Pewnie jak nie dostanę w pt to wtedy zatestuje.
Speranza może się skuszę na testowanie z Tobą 29.02 🙈
Jakby się udało to miałabym najpiękniejszy prezent urodzinowy bo za tydzień mam urodziny 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 15:37
aszin, Speranza :), AnitaK, Mikea, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Smerfetka i Leśneintro dzięki! 🩷
My wracamy już do siebie, a na dodatek od rana mnie już kręci w podbrzuszu na okres. 😑 Nie spodziewałam się cudu w pierwszym cyklu, ale niech chociaż organizm da mi zatestować 😑👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Smerfetkaa wrote:Hahha chcesz powiedziec co to za rady? Aż chętnie poczytam jak to widzą ludzie strarsi:)
Ja często słyszałam: jedźcie na wakacje! Nie może Wam tak zależeć! 🤣
Klasyczek tj.: „nie myślcie o tym, tylko się starajcie, bo jak komuś zależy to nie wychodzi 🤦🏻♀️”
Poza tym poleciała historia syna naszej dalszej ciotki - oni mieli problem z zajściem i pomogła im jakaś tam konkretna dieta i moja mam polecała konrektne produkty, które mój mąż ma jeść 😂
Ja to traktuje mocno z przymróżeniem oka… 😅😅11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
@Olaura zdrówka Kochana :* rozumiem rozgoryczenie. Obserwuję z boku innych znajomych rodziców i ich podobne zachowania strasznie mnie wkurzają, więc nie wiem czy nie robiłabym o to awantur jako rodzic jakoś przy pandemii dało się to ukrócić i nie przyjmować przeziębionych dzieciaków..
@Suzie przepięknie Ci wyszedł ten bukiet. Teraz żałuję, że się swojego pozbyłam, ale ciągle siedziało mi w głowie jak babcia mi powtarzała, że za suszonymi kwiatami usycha związek
U nas dziś na obiad makaron z krewetkami i brokułem w sosie śmietanowym z natką pietruszki. Mieliśmy piękny plan, żeby zjeść w domku na wsi, ale tak pizgało, że obiad wrócił z nami do domu
Cieszę się bardzo, że jesteśmy tu razem i mamy siebie, bo nie potrafię jakoś tak otwarcie rozmawiać z bliskimi o staraniach. Dzis nawet koleżanka mi mówiła, że tabletki, które miałam na gardło nie są zalecane w ciąży i odebrałam to jako sugestie 🙄
Wczoraj za to dotarły moje wyniki d-dimerów i tak jak sądziłam są znacznie przekroczone. Pani z diagnostyki dzwoniła trzy minuty po opublikowaniu wyników i nie chciała zakończyć rozmowy dopóki nie obiecałam, że pójdę z tym do lekarza. Mama oczywiście od razu mi wciskała Clexane i jakieś tabletki na zakrzepicę. No i niby wiedziałam, ale się łudziłam i wyryczałam się mężowi, że rano się obudzi a ja będę nieżywa, bo zabije mnie zator płucny 🫣 także jutro wypłata i zamawiam z testdna to badanie na trombofilię 🫣
A powiedzcie mi, czy mężczyźni też na to chorują czy tylko przekazują dalej? Bo już uruchomił mi się myśliwy i zastanawiam się czy mam braci w tym uświadamiać jak coś wyjdzie czy nie 😔
@Malinowy Sorbeciku trzymam nadal kciuki za Twoje maleństwo:*Suzie, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".