Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Klasyczek tj.: „nie myślcie o tym, tylko się starajcie, bo jak komuś zależy to nie wychodzi 🤦🏻‍♀️”
    Poza tym poleciała historia syna naszej dalszej ciotki - oni mieli problem z zajściem i pomogła im jakaś tam konkretna dieta i moja mam polecała konrektne produkty, które mój mąż ma jeść 😂

Ja to traktuje mocno z przymróżeniem oka… 😅😅

To jest nic, ja znam sytuację, że ktoś poszedł do szeptuchy, żeby pomóc synowej zajść w ciążę...

damrade, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    A daj spokój, ja to nawet przy poprzednich staraniach potrafiłam po okresie zrobić test bo okres wydał mi się dziwny 🙈😂

Oj rozumiem, bo mnie też kusiło 😂😁

damrade, Beza27 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • aszin Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, mężczyźni też mogą chorować niestety. Choć sama trombofilia to tylko predyspozycja do zakrzepicy.

Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was planuje testować 29 lutego? Ja wtedy zamierzam, a zawsze to raźniej :D

Ja jestem zapisana na 29.02 , ale u mnie raczej nic z tego :(

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, jak wypłacane to pewnie już lżej, trzymam kciuki za resztę badań ✊🏻

Suzie a co to jest szeptucha?🙈

Chochlik, te rady to złoto 🤪

Chochlik12, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To jest nic, ja znam sytuację, że ktoś poszedł do szeptuchy, żeby pomóc synowej zajść w ciążę...
    Hahahaha, jak to działa? Co to za usługa? 🤣🤣

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Pati a kiedy będziesz testować? Chce z Tobą żeby było raźniej to może wytrzymamy z testowaniem do tego samego dnia:)
    Ooo jak miło 🥰 ja cały czas myślę kiedy testować i albo 29.02 albo 3.03 proponuję 😁
    29.02 to będzie bardzo wcześnie bo jakieś 8/9 dni po owu ale w ostatniej ciąży w tym dniu po owu już wyszedł mi cień na teście 😁 a 3.03 to będzie niedziela wiec będzie to dzień wolny od pracy i będzie czas na radość lub smutki 😜 a Ty jaki dzień proponujesz na wspólne testowanie ? 😁😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może szeptucha to jakaś wiedźma 🙈😅

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa, jak wypłacane to pewnie już lżej, trzymam kciuki za resztę badań ✊🏻

Suzie a co to jest szeptucha?🙈

Chochlik, te rady to złoto 🤪

To jest taka ludowa/słowiańska uzdrowicielka. Taka znachorka 😂

Chochlik12, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja jestem zapisana na 29.02 , ale u mnie raczej nic z tego :(

Dlaczego tak uważasz? Przecież to chyba jeszcze wcześnie na jakieś objawy

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hahahaha, jak to działa? Co to za usługa? 🤣🤣

Przyniosła jej teściowa jakąś lalkę i ta szeptucha zrobiła czary-mary i ją zaklnęła 😂

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Hej dziewczyny, kilka dni mnie tu nie było, ale znowu miałam przygody. Ledwo co wyszłam z przeziębienia, wróciłam na 4 dni do pracy i podłapałam od dzieci grypę żołądkową. Jak mnie w czwartek przed północą złapało to przez 12 godzin wymiotowałam co 15 min, potem już "tylko" co godzinę przez kolejne 8 godzin. Nic, nawet woda nie zostawała w żołądku. Tak bardzo się bałam o maleństwo i byłam tak wściekła na tych pieprzonych rodziców, którzy ciągle przyprowadzają do przedszkola chore dzieciaki i mają problem z ich odebraniem kiedy do nich dzwonimy, "bo przecież w domu było ok" - taa jasne, a u nas nagle biegunka, wymioty i gorączka, co za przypadek. Ręce mi opadają, wybaczcie, musiałam to z siebie wyrzucić.

A z pozytywów to dzisiaj świętujemy 11 lat razem, a wczoraj była nasza pierwsza rocznica ślubu - miał być obiad w naszej ulubionej restauracji, wyszło inaczej ze względu na okoliczności, ale nadrobimy innym razem ;)

Idę Was teraz nadrabiać :)
    Życzę dużo zdrówka i kolejnych pięknych lat razem 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie za wcześnie na testowanie niestety, ale pewnie będę trzymała kciuki za cienie!

@Ovufen miło się czytać po przerwie

@MalinowySorbet dobrze że poszłaś do gina, uspokoiłam się trochę. Trzymam kciuki za jutrzejszą betę 🤞🤞🤞

Oj dziewczyny ja mam jakiś zjazd a jeszcze muszę się przygotować do pracy na jutro :( totalnie nie mam siły. Wiem że sobie odbiję później te godziny ale i tak…

Ovufen, damrade lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Ale mamy jakieś spięcia z narzeczonym. Myślałam, że mamy już przegadane temat dziecka. A w tym cyklu jakoś słabo nam to idzie. Mam wrazenia jakby miał gdzieś to co ja czuję, mimo, że wie jak ważne to dla mnie.

Poza tym ostatni tydzień praca praca i jeszcze raz praca. Jakiś katar mnie wziął, to chyba leszczyna 😀

U mnie dziś też rosołek. Ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam bo dziś miałam od rana taki zjazd. I tylko płakałam.
    Chyba znudziło mi się mówienie już o tych dniach że o dzisiaj działamy. Mam wrażenie, że stałam się natarczywa. Sama już nie wiem. Rozmawialiśmy I niby nic się w tym temacie u niego nie zmieniło. Ale jakoś tak czuje od niego zero zaangażowania... eh sama nie wiem. Mam taki mętlik w głowie. A wiem, że to wcale nie pomaga.

Straszny dzień dziś mam

Przytulam wszystkich❤️🤗

Przytulam mocno! Ja jakoś zauważam, że faceci mają mało troski o szczegóły dojścia do jakiegoś celu 🤔 my to często odbieramy jako brak zainteresowania tematem (przynajmniej w moim przypadku tak to działa) 😅 …
    Nam się zdarzyło czasem popstryć w podobnym klimacie, ja oczekiwałam większego zaangażowania, a im większego oczekiwałam, tym mój się coraz bardziej zamykał. Mieliśmy podobnie z organizacją ślubu - to była nasza wspólna decyzja, oboje tego chcieliśmy, ale strasznie wkurzała mnie bierna postawa wobec wielu rzeczy - tj. wybór ubioru, jakichś dodatków, no i ja naciskałam dlaczego On czegoś nie zrobił, czy nie zareagował optymistycznie jak ja, a Mu było przykro że Mu zarzucam, że nie chce w tym brać udziału przez co się wycofywał. Takie błędne koło. Długo próbowaliśmy rozgryźć co było nie tak, ale teraz widzimy, że oczekiwania, które na siebie nałożyliśmy wzajemnie. 🤔😄

damrade lubi tę wiadomość

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Oficjalne wyniki! 🔥🎊🎉

Tytuł wątku marcowego to: „Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️ „ za który dziękujemy @Rachelka23! 🙏😘

@Prezesoowa już oficjalnie zostaje nasza nową prowadząca w przyszłym miesiącu! ❤️🎉 Mam nadzieję, że wpiszesz nam wszystkim pozostałym brzuszki, a Ciebie ekspresowo dopadnie klątwa prowadzącej! ❤️🥰
    @Prezesoowa gratulacje, coś czuję że też jako prowadząca, tak jak ultramaryna , przyniesiesz nam szczęście w marcu 😁😘 tytuł super , zresztą wszystkie były mega fajne 🥰

Speranza :), Chochlik12, Zimozielona, Prezesoowa, Mikea, elektro96, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ultramaryna_, ellevv lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Przyniosła jej teściowa jakąś lalkę i ta szeptucha zrobiła czary-mary i ją zaklnęła 😂

Hahahaha, nie wierzę 😂 teściowa złoto 🤍 nie wiem, jak ja bym na to zareagowała…

Pati2804 lubi tę wiadomość

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26

__

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Prezesowa, mężczyźni też mogą chorować niestety. Choć sama trombofilia to tylko predyspozycja do zakrzepicy.

Dziękuję :) zastanawiam się bardziej, żeby ich przekonać, żeby się zbadali - jak mi coś wyjdzie, bo obydwaj mają córki i jeśli im by faktycznie wyszło to, żeby miały taką informację i w odpowiednim momencie mogły się przebadać i zaoszczędzić problemów/trudności

aszin, Pati2804, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ellevv lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny. Nadrobiłam co tam u Was. Widzę że dzisiaj rosół rządzi, właśnie też będę nastawiać:D
    Co do mojej sytuacji, tak miałam dzisiaj zrobic badania i pojechałam rano. Dowiedziałam się że niestety wypadła jakaś nagla sytuacja i laboratorium dzisiaj nieczynne 🤷🏼‍♀️ Na szczescie udało mi się dostać na wizytę do ginekologa.
    Endometrium grubości 13mm, w jamie macicy możliwe echo 0,38cm. Prawy jajnik z ciakiem żółtym do obserwacji.
    Takze coś jest, ale na tak wczesnym etapie, że nie mogła jeszcze nic konkretnie powiedzieć.
    Prosiła żebym powtarzała betę co 48h i gdyby działo się coś niepokojącego to mam do niej dzwonic. A jak bedzie ok to za tydzien-dwa przyjsc znowu na wizyte. Co do przyrostu powiedziała, że nie wygląda to źle i mam się nie martwić.
    Myślę, że dopiero jutro się dowiem jak zrobię kolejna betę.
    Glowa pelna, ale staram się już podejść do tego spokojnie. Co mogłam to zrobiłam 🙂

PS Przeczytałam wszystkie mile słowa, które do mnie kierowałyście. Jesteście naprawdę wspaniałe i zrobiło mi się ciepło na serduszku ❤️
    Będę codziennie trzymać za Was kciuki i czekać na dobre wieści ✊❤🍀

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ooo jak miło 🥰 ja cały czas myślę kiedy testować i albo 29.02 albo 3.03 proponuję 😁
    29.02 to będzie bardzo wcześnie bo jakieś 8/9 dni po owu ale w ostatniej ciąży w tym dniu po owu już wyszedł mi cień na teście 😁 a 3.03 to będzie niedziela wiec będzie to dzień wolny od pracy i będzie czas na radość lub smutki 😜 a Ty jaki dzień proponujesz na wspólne testowanie ? 😁😘
    No u mnie tak samo. 29tego może wyjść cień a niedziela jak pojedzie rodzinka będzie można się cieszyć albo płakać z winem i wtedy będzie wiadomo bez nadziei że a może jednak itp wóz albo przewóz:) wytrzymasz Pati do 03.03 bez testu?

Pati2804 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie?
    Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
    Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈
    Nie jesteś sama , ja też się łudziłam w styczniu aż do 🐒😅😘

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ