Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Klasyczek tj.: „nie myślcie o tym, tylko się starajcie, bo jak komuś zależy to nie wychodzi 🤦🏻♀️”
Poza tym poleciała historia syna naszej dalszej ciotki - oni mieli problem z zajściem i pomogła im jakaś tam konkretna dieta i moja mam polecała konrektne produkty, które mój mąż ma jeść 😂
Ja to traktuje mocno z przymróżeniem oka… 😅😅
To jest nic, ja znam sytuację, że ktoś poszedł do szeptuchy, żeby pomóc synowej zajść w ciążę...damrade, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Beza27 wrote:A daj spokój, ja to nawet przy poprzednich staraniach potrafiłam po okresie zrobić test bo okres wydał mi się dziwny 🙈😂
Oj rozumiem, bo mnie też kusiło 😂😁damrade, Beza27 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesowa, mężczyźni też mogą chorować niestety. Choć sama trombofilia to tylko predyspozycja do zakrzepicy.
Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Speranza :) wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was planuje testować 29 lutego? Ja wtedy zamierzam, a zawsze to raźniej
Ja jestem zapisana na 29.02 , ale u mnie raczej nic z tegoIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Prezesowa, jak wypłacane to pewnie już lżej, trzymam kciuki za resztę badań ✊🏻
Suzie a co to jest szeptucha?🙈
Chochlik, te rady to złoto 🤪Chochlik12, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Suzie wrote:To jest nic, ja znam sytuację, że ktoś poszedł do szeptuchy, żeby pomóc synowej zajść w ciążę...11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Zimozielona wrote:Pati a kiedy będziesz testować? Chce z Tobą żeby było raźniej to może wytrzymamy z testowaniem do tego samego dnia:)
29.02 to będzie bardzo wcześnie bo jakieś 8/9 dni po owu ale w ostatniej ciąży w tym dniu po owu już wyszedł mi cień na teście 😁 a 3.03 to będzie niedziela wiec będzie to dzień wolny od pracy i będzie czas na radość lub smutki 😜 a Ty jaki dzień proponujesz na wspólne testowanie ? 😁😘 -
Może szeptucha to jakaś wiedźma 🙈😅Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa, jak wypłacane to pewnie już lżej, trzymam kciuki za resztę badań ✊🏻
Suzie a co to jest szeptucha?🙈
Chochlik, te rady to złoto 🤪
To jest taka ludowa/słowiańska uzdrowicielka. Taka znachorka 😂Chochlik12, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Smerfetkaa wrote:Ja jestem zapisana na 29.02 , ale u mnie raczej nic z tego
Dlaczego tak uważasz? Przecież to chyba jeszcze wcześnie na jakieś objawy"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Chochlik12 wrote:Hahahaha, jak to działa? Co to za usługa? 🤣🤣
Przyniosła jej teściowa jakąś lalkę i ta szeptucha zrobiła czary-mary i ją zaklnęła 😂👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Olaura wrote:Hej dziewczyny, kilka dni mnie tu nie było, ale znowu miałam przygody. Ledwo co wyszłam z przeziębienia, wróciłam na 4 dni do pracy i podłapałam od dzieci grypę żołądkową. Jak mnie w czwartek przed północą złapało to przez 12 godzin wymiotowałam co 15 min, potem już "tylko" co godzinę przez kolejne 8 godzin. Nic, nawet woda nie zostawała w żołądku. Tak bardzo się bałam o maleństwo i byłam tak wściekła na tych pieprzonych rodziców, którzy ciągle przyprowadzają do przedszkola chore dzieciaki i mają problem z ich odebraniem kiedy do nich dzwonimy, "bo przecież w domu było ok" - taa jasne, a u nas nagle biegunka, wymioty i gorączka, co za przypadek. Ręce mi opadają, wybaczcie, musiałam to z siebie wyrzucić.
A z pozytywów to dzisiaj świętujemy 11 lat razem, a wczoraj była nasza pierwsza rocznica ślubu - miał być obiad w naszej ulubionej restauracji, wyszło inaczej ze względu na okoliczności, ale nadrobimy innym razem
Idę Was teraz nadrabiać -
Dla mnie za wcześnie na testowanie niestety, ale pewnie będę trzymała kciuki za cienie!
@Ovufen miło się czytać po przerwie
@MalinowySorbet dobrze że poszłaś do gina, uspokoiłam się trochę. Trzymam kciuki za jutrzejszą betę 🤞🤞🤞
Oj dziewczyny ja mam jakiś zjazd a jeszcze muszę się przygotować do pracy na jutro totalnie nie mam siły. Wiem że sobie odbiję później te godziny ale i tak…Ovufen, damrade lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Ovufen wrote:Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Ale mamy jakieś spięcia z narzeczonym. Myślałam, że mamy już przegadane temat dziecka. A w tym cyklu jakoś słabo nam to idzie. Mam wrazenia jakby miał gdzieś to co ja czuję, mimo, że wie jak ważne to dla mnie.
Poza tym ostatni tydzień praca praca i jeszcze raz praca. Jakiś katar mnie wziął, to chyba leszczyna 😀
U mnie dziś też rosołek. Ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam bo dziś miałam od rana taki zjazd. I tylko płakałam.
Chyba znudziło mi się mówienie już o tych dniach że o dzisiaj działamy. Mam wrażenie, że stałam się natarczywa. Sama już nie wiem. Rozmawialiśmy I niby nic się w tym temacie u niego nie zmieniło. Ale jakoś tak czuje od niego zero zaangażowania... eh sama nie wiem. Mam taki mętlik w głowie. A wiem, że to wcale nie pomaga.
Straszny dzień dziś mam
Przytulam wszystkich❤️🤗
Przytulam mocno! Ja jakoś zauważam, że faceci mają mało troski o szczegóły dojścia do jakiegoś celu 🤔 my to często odbieramy jako brak zainteresowania tematem (przynajmniej w moim przypadku tak to działa) 😅 …
Nam się zdarzyło czasem popstryć w podobnym klimacie, ja oczekiwałam większego zaangażowania, a im większego oczekiwałam, tym mój się coraz bardziej zamykał. Mieliśmy podobnie z organizacją ślubu - to była nasza wspólna decyzja, oboje tego chcieliśmy, ale strasznie wkurzała mnie bierna postawa wobec wielu rzeczy - tj. wybór ubioru, jakichś dodatków, no i ja naciskałam dlaczego On czegoś nie zrobił, czy nie zareagował optymistycznie jak ja, a Mu było przykro że Mu zarzucam, że nie chce w tym brać udziału przez co się wycofywał. Takie błędne koło. Długo próbowaliśmy rozgryźć co było nie tak, ale teraz widzimy, że oczekiwania, które na siebie nałożyliśmy wzajemnie. 🤔😄damrade lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
ultramaryna_ wrote:Oficjalne wyniki! 🔥🎊🎉
Tytuł wątku marcowego to: „Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️ „ za który dziękujemy @Rachelka23! 🙏😘
@Prezesoowa już oficjalnie zostaje nasza nową prowadząca w przyszłym miesiącu! ❤️🎉 Mam nadzieję, że wpiszesz nam wszystkim pozostałym brzuszki, a Ciebie ekspresowo dopadnie klątwa prowadzącej! ❤️🥰Speranza :), Chochlik12, Zimozielona, Prezesoowa, Mikea, elektro96, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ultramaryna_, ellevv lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Przyniosła jej teściowa jakąś lalkę i ta szeptucha zrobiła czary-mary i ją zaklnęła 😂
Hahahaha, nie wierzę 😂 teściowa złoto 🤍 nie wiem, jak ja bym na to zareagowała…Pati2804 lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
__
aszin wrote:Prezesowa, mężczyźni też mogą chorować niestety. Choć sama trombofilia to tylko predyspozycja do zakrzepicy.
Dziękuję zastanawiam się bardziej, żeby ich przekonać, żeby się zbadali - jak mi coś wyjdzie, bo obydwaj mają córki i jeśli im by faktycznie wyszło to, żeby miały taką informację i w odpowiednim momencie mogły się przebadać i zaoszczędzić problemów/trudnościaszin, Pati2804, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ellevv lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny. Nadrobiłam co tam u Was. Widzę że dzisiaj rosół rządzi, właśnie też będę nastawiać
Co do mojej sytuacji, tak miałam dzisiaj zrobic badania i pojechałam rano. Dowiedziałam się że niestety wypadła jakaś nagla sytuacja i laboratorium dzisiaj nieczynne 🤷🏼♀️ Na szczescie udało mi się dostać na wizytę do ginekologa.
Endometrium grubości 13mm, w jamie macicy możliwe echo 0,38cm. Prawy jajnik z ciakiem żółtym do obserwacji.
Takze coś jest, ale na tak wczesnym etapie, że nie mogła jeszcze nic konkretnie powiedzieć.
Prosiła żebym powtarzała betę co 48h i gdyby działo się coś niepokojącego to mam do niej dzwonic. A jak bedzie ok to za tydzien-dwa przyjsc znowu na wizyte. Co do przyrostu powiedziała, że nie wygląda to źle i mam się nie martwić.
Myślę, że dopiero jutro się dowiem jak zrobię kolejna betę.
Glowa pelna, ale staram się już podejść do tego spokojnie. Co mogłam to zrobiłam 🙂
PS Przeczytałam wszystkie mile słowa, które do mnie kierowałyście. Jesteście naprawdę wspaniałe i zrobiło mi się ciepło na serduszku ❤️Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ooo jak miło 🥰 ja cały czas myślę kiedy testować i albo 29.02 albo 3.03 proponuję 😁
29.02 to będzie bardzo wcześnie bo jakieś 8/9 dni po owu ale w ostatniej ciąży w tym dniu po owu już wyszedł mi cień na teście 😁 a 3.03 to będzie niedziela wiec będzie to dzień wolny od pracy i będzie czas na radość lub smutki 😜 a Ty jaki dzień proponujesz na wspólne testowanie ? 😁😘Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie?
Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość