Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
ultramaryna_ wrote:Oficjalne wyniki! 🔥🎊🎉
Tytuł wątku marcowego to: „Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️ „ za który dziękujemy @Rachelka23! 🙏😘
@Prezesoowa już oficjalnie zostaje nasza nową prowadząca w przyszłym miesiącu! ❤️🎉 Mam nadzieję, że wpiszesz nam wszystkim pozostałym brzuszki, a Ciebie ekspresowo dopadnie klątwa prowadzącej! ❤️🥰
Tytuł piękny
Nie ukrywam, że trochę się stresuję, bo wysoko postawiłaś poprzeczkę i będzie bardzo ciężko Ci dorównać
Myślicie, że jak założę wątek dopiero 29 lutego do południa to będzie w porządku? Wtedy powinnam mieć więcej czasuMikea, Pati2804, elektro96, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ultramaryna_, KejtKa, NiedoszlaWielodzietna, Leśneintro, ellevv lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie?
Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Tytuł piękny
Nie ukrywam, że trochę się stresuję, bo wysoko postawiłaś poprzeczkę i będzie bardzo ciężko Ci dorównać
Myślicie, że jak założę wątek dopiero 29 lutego do południa to będzie w porządku? Wtedy powinnam mieć więcej czasu
Myślę, że tak.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Chochlik12 wrote:Hahahaha, nie wierzę 😂 teściowa złoto 🤍 nie wiem, jak ja bym na to zareagowała…
Przyjęła koleżanka te lalkę, ale była mocno zdziwiona. Teraz już ma dziecko i teściowa pilnuje, żeby ta lalka była blisko łóżeczka, bo będzie chronić dziecko.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:@Olaura zdrówka Kochana :* rozumiem rozgoryczenie. Obserwuję z boku innych znajomych rodziców i ich podobne zachowania strasznie mnie wkurzają, więc nie wiem czy nie robiłabym o to awantur jako rodzic jakoś przy pandemii dało się to ukrócić i nie przyjmować przeziębionych dzieciaków..
@Suzie przepięknie Ci wyszedł ten bukiet. Teraz żałuję, że się swojego pozbyłam, ale ciągle siedziało mi w głowie jak babcia mi powtarzała, że za suszonymi kwiatami usycha związek
U nas dziś na obiad makaron z krewetkami i brokułem w sosie śmietanowym z natką pietruszki. Mieliśmy piękny plan, żeby zjeść w domku na wsi, ale tak pizgało, że obiad wrócił z nami do domu
Cieszę się bardzo, że jesteśmy tu razem i mamy siebie, bo nie potrafię jakoś tak otwarcie rozmawiać z bliskimi o staraniach. Dzis nawet koleżanka mi mówiła, że tabletki, które miałam na gardło nie są zalecane w ciąży i odebrałam to jako sugestie 🙄
Wczoraj za to dotarły moje wyniki d-dimerów i tak jak sądziłam są znacznie przekroczone. Pani z diagnostyki dzwoniła trzy minuty po opublikowaniu wyników i nie chciała zakończyć rozmowy dopóki nie obiecałam, że pójdę z tym do lekarza. Mama oczywiście od razu mi wciskała Clexane i jakieś tabletki na zakrzepicę. No i niby wiedziałam, ale się łudziłam i wyryczałam się mężowi, że rano się obudzi a ja będę nieżywa, bo zabije mnie zator płucny 🫣 także jutro wypłata i zamawiam z testdna to badanie na trombofilię 🫣
A powiedzcie mi, czy mężczyźni też na to chorują czy tylko przekazują dalej? Bo już uruchomił mi się myśliwy i zastanawiam się czy mam braci w tym uświadamiać jak coś wyjdzie czy nie 😔
@Malinowy Sorbeciku trzymam nadal kciuki za Twoje maleństwo:*Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziękuję zastanawiam się bardziej, żeby ich przekonać, żeby się zbadali - jak mi coś wyjdzie, bo obydwaj mają córki i jeśli im by faktycznie wyszło to, żeby miały taką informację i w odpowiednim momencie mogły się przebadać i zaoszczędzić problemów/trudności
Speranza :), Prezesoowa, Mikea, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:No u mnie tak samo. 29tego może wyjść cień a niedziela jak pojedzie rodzinka będzie można się cieszyć albo płakać z winem i wtedy będzie wiadomo bez nadziei że a może jednak itp wóz albo przewóz:) wytrzymasz Pati do 03.03 bez testu?
-
Prezesoowa wrote:Tytuł piękny
Myślicie, że jak założę wątek dopiero 29 lutego do południa to będzie w porządku? Wtedy powinnam mieć więcej czasuSperanza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dziś byłam z mężem po kościele na spacerze, ponad 4 km zrobione ale pogoda była super, nie wiało w ogóle i super się spacerowało 😁 dużo ludzi też spacerowało z psiakami 🐶
A na obiad były ziemniaczki z koperkiem, sos ciemny, buraczki i polędwiczki 🤤 dziś gotowała teściowa 😁 ja robiłam deser , ciastka francuskie z malinami i oprószone cukrem pudrem 😊
A teraz odpoczywam przy kawce a mąż zmienia żarówkę w aucie , dlatego teraz mogę Was nadrobić bo mam chwilkę😅
Musze dziś iść szybciej spać żeby na pierwszy dzień pracy się wyspać, dalej to przeżywam 😅 jutro wieczorem Wam dam znać co i jak bo pracuje od 10 do 20 .. 🙈Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Majuna, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈
Nieprzejrzysta, PaulaG, NiedoszlaWielodzietna, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny ja dziś byłam z mężem po kościele na spacerze, ponad 4 km zrobione ale pogoda była super, nie wiało w ogóle i super się spacerowało 😁 dużo ludzi też spacerowało z psiakami 🐶
A na obiad były ziemniaczki z koperkiem, sos ciemny, buraczki i polędwiczki 🤤 dziś gotowała teściowa 😁 ja robiłam deser , ciastka francuskie z malinami i oprószone cukrem pudrem 😊
A teraz odpoczywam przy kawce a mąż zmienia żarówkę w aucie , dlatego teraz mogę Was nadrobić bo mam chwilkę😅
Musze dziś iść szybciej spać żeby na pierwszy dzień pracy się wyspać, dalej to przeżywam 😅 jutro wieczorem Wam dam znać co i jak bo pracuje od 10 do 20 .. 🙈
A wizytę u hematologa o której masz?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Pati2804 wrote:Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈
damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Elektro trzymam kciuki! 🫂A jakieś objawy są?
Ja już 22dc wiec też końcówka ale ja byłam u ginekologa kilka dni temu więc zakładam, że jakby coś było to by już widział coś 😅
Beza bo chyba mózg staraczkowy jest jakiś dziwny ale dobrze, że jesteśmy w tym razem 😅
W środku mam dużo kremowego śluzu, wydaje mi się że wymacałam szyjkę twardą zamkniętą.Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Raczej nic szczególnego, powiedziałabym że przedokresowo… Cycki nadal się buntują 🤣 Czuję, że są pełne. Jeden boli, drugi swędzi 🤣🤣🤣 W piątek musiałam położyć się na drzemkę, ale akurat to dopadło większość dziewczyn, chyba przez pogodę 😁
W środku mam dużo kremowego śluzu, wydaje mi się że wymacałam szyjkę twardą zamkniętą. -
Pati2804 wrote:Ja też próbuje w tym cyklu badac szyjkę i mam nisko, zamknięta i chyba twarda
Ale jeżeli byłaby to prawda, to chyba dobrze?Pati2804 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja jestem 10 dpo i od samej owulacji mam kremowy śluz. Często czuje, że mam wilgotno.ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Ovufen wrote:Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Ale mamy jakieś spięcia z narzeczonym. Myślałam, że mamy już przegadane temat dziecka. A w tym cyklu jakoś słabo nam to idzie. Mam wrazenia jakby miał gdzieś to co ja czuję, mimo, że wie jak ważne to dla mnie.
Poza tym ostatni tydzień praca praca i jeszcze raz praca. Jakiś katar mnie wziął, to chyba leszczyna 😀
U mnie dziś też rosołek. Ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam bo dziś miałam od rana taki zjazd. I tylko płakałam.
Chyba znudziło mi się mówienie już o tych dniach że o dzisiaj działamy. Mam wrażenie, że stałam się natarczywa. Sama już nie wiem. Rozmawialiśmy I niby nic się w tym temacie u niego nie zmieniło. Ale jakoś tak czuje od niego zero zaangażowania... eh sama nie wiem. Mam taki mętlik w głowie. A wiem, że to wcale nie pomaga.
Straszny dzień dziś mam
Przytulam wszystkich❤️🤗
A który to u Was cykl starań? U nas 3cs i w zasadzie to nigdy nie było takich tekstów, że dziś działamy itp. Raczej to wychodziło naturalnie. Po prostu ją wiedziałam kiedy działać i próbowałam go jakoś rozkręcić 😅 Nie chce, żeby to wychodziło z obowiązku. Chociaż wiem, że z tym może bywać różnie.damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:To jest niestety nadal dla mnie czarna magia 😩 pewności nie mam, że to to co powinnam wyczuć 🤣
Ale jeżeli byłaby to prawda, to chyba dobrze?
Przed okresem moja szyjka jest mega nisko, czubek podbródka na dotyk i otwiera się - wtedy wiem że trzeba szykować podpaskielektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm