Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Oficjalne wyniki! 🔥🎊🎉

Tytuł wątku marcowego to: „Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️ „ za który dziękujemy @Rachelka23! 🙏😘

@Prezesoowa już oficjalnie zostaje nasza nową prowadząca w przyszłym miesiącu! ❤️🎉 Mam nadzieję, że wpiszesz nam wszystkim pozostałym brzuszki, a Ciebie ekspresowo dopadnie klątwa prowadzącej! ❤️🥰

Tytuł piękny :D

Nie ukrywam, że trochę się stresuję, bo wysoko postawiłaś poprzeczkę i będzie bardzo ciężko Ci dorównać :)

Myślicie, że jak założę wątek dopiero 29 lutego do południa to będzie w porządku? Wtedy powinnam mieć więcej czasu :)

Mikea, Pati2804, elektro96, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ultramaryna_, KejtKa, NiedoszlaWielodzietna, Leśneintro, ellevv lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie?
    Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
    Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈
    Mam tak co miesiąc :) nawet przy braniu dupka

Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Nie ukrywam, że trochę się stresuję, bo wysoko postawiłaś poprzeczkę i będzie bardzo ciężko Ci dorównać :)

Myślicie, że jak założę wątek dopiero 29 lutego do południa to będzie w porządku? Wtedy powinnam mieć więcej czasu :)

Myślę, że tak. :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hahahaha, nie wierzę 😂 teściowa złoto 🤍 nie wiem, jak ja bym na to zareagowała…

Przyjęła koleżanka te lalkę, ale była mocno zdziwiona. Teraz już ma dziecko i teściowa pilnuje, żeby ta lalka była blisko łóżeczka, bo będzie chronić dziecko. :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Olaura zdrówka Kochana :* rozumiem rozgoryczenie. Obserwuję z boku innych znajomych rodziców i ich podobne zachowania strasznie mnie wkurzają, więc nie wiem czy nie robiłabym o to awantur jako rodzic :P jakoś przy pandemii dało się to ukrócić i nie przyjmować przeziębionych dzieciaków..

@Suzie przepięknie Ci wyszedł ten bukiet. Teraz żałuję, że się swojego pozbyłam, ale ciągle siedziało mi w głowie jak babcia mi powtarzała, że za suszonymi kwiatami usycha związek :P

U nas dziś na obiad makaron z krewetkami i brokułem w sosie śmietanowym z natką pietruszki. Mieliśmy piękny plan, żeby zjeść w domku na wsi, ale tak pizgało, że obiad wrócił z nami do domu :)

Cieszę się bardzo, że jesteśmy tu razem i mamy siebie, bo nie potrafię jakoś tak otwarcie rozmawiać z bliskimi o staraniach. Dzis nawet koleżanka mi mówiła, że tabletki, które miałam na gardło nie są zalecane w ciąży i odebrałam to jako sugestie 🙄

Wczoraj za to dotarły moje wyniki d-dimerów i tak jak sądziłam są znacznie przekroczone. Pani z diagnostyki dzwoniła trzy minuty po opublikowaniu wyników i nie chciała zakończyć rozmowy dopóki nie obiecałam, że pójdę z tym do lekarza. Mama oczywiście od razu mi wciskała Clexane i jakieś tabletki na zakrzepicę. No i niby wiedziałam, ale się łudziłam i wyryczałam się mężowi, że rano się obudzi a ja będę nieżywa, bo zabije mnie zator płucny 🫣 także jutro wypłata i zamawiam z testdna to badanie na trombofilię 🫣
    A powiedzcie mi, czy mężczyźni też na to chorują czy tylko przekazują dalej? Bo już uruchomił mi się myśliwy i zastanawiam się czy mam braci w tym uświadamiać jak coś wyjdzie czy nie 😔

@Malinowy Sorbeciku trzymam nadal kciuki za Twoje maleństwo:*
    Trzymam kciuki za badania ✊😘 oby nic nie wyszło.. ale ja tez juz panikuje że będę musiała się kluć 🤪

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję :) zastanawiam się bardziej, żeby ich przekonać, żeby się zbadali - jak mi coś wyjdzie, bo obydwaj mają córki i jeśli im by faktycznie wyszło to, żeby miały taką informację i w odpowiednim momencie mogły się przebadać i zaoszczędzić problemów/trudności
    Najlepsza rzecz jaką dziś przeczytałam , że chcesz ustrzec przed tym córki swoich braci , pięknie 🥺❤ takie gesty cenię!

Speranza :), Prezesoowa, Mikea, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No u mnie tak samo. 29tego może wyjść cień a niedziela jak pojedzie rodzinka będzie można się cieszyć albo płakać z winem i wtedy będzie wiadomo bez nadziei że a może jednak itp wóz albo przewóz:) wytrzymasz Pati do 03.03 bez testu?
    Wytrzymam do 3.03 😁

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Myślę że będzie dobrze 😁😘

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś byłam z mężem po kościele na spacerze, ponad 4 km zrobione ale pogoda była super, nie wiało w ogóle i super się spacerowało 😁 dużo ludzi też spacerowało z psiakami 🐶
    A na obiad były ziemniaczki z koperkiem, sos ciemny, buraczki i polędwiczki 🤤 dziś gotowała teściowa 😁 ja robiłam deser , ciastka francuskie z malinami i oprószone cukrem pudrem 😊
    A teraz odpoczywam przy kawce a mąż zmienia żarówkę w aucie , dlatego teraz mogę Was nadrobić bo mam chwilkę😅
    Musze dziś iść szybciej spać żeby na pierwszy dzień pracy się wyspać, dalej to przeżywam 😅 jutro wieczorem Wam dam znać co i jak bo pracuje od 10 do 20 .. 🙈

Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Majuna, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈

Nieprzejrzysta, PaulaG, NiedoszlaWielodzietna, AnitaK lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny ja dziś byłam z mężem po kościele na spacerze, ponad 4 km zrobione ale pogoda była super, nie wiało w ogóle i super się spacerowało 😁 dużo ludzi też spacerowało z psiakami 🐶
    A na obiad były ziemniaczki z koperkiem, sos ciemny, buraczki i polędwiczki 🤤 dziś gotowała teściowa 😁 ja robiłam deser , ciastka francuskie z malinami i oprószone cukrem pudrem 😊
    A teraz odpoczywam przy kawce a mąż zmienia żarówkę w aucie , dlatego teraz mogę Was nadrobić bo mam chwilkę😅
    Musze dziś iść szybciej spać żeby na pierwszy dzień pracy się wyspać, dalej to przeżywam 😅 jutro wieczorem Wam dam znać co i jak bo pracuje od 10 do 20 .. 🙈

A wizytę u hematologa o której masz?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈
    Rano miałam kremowy tak ze aż sprawdziłam czy nie okres bo tak mokro, teraz lepki. Za to dziś mnie zgięło 3 razy z bólu brzucha. 6dpo. W sumie to takie ukłucia a nie skurcze. Poza tym mam masakrę z piersiami ale to akurat jest kwestia dupka którego biorę.

damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro trzymam kciuki! 🫂A jakieś objawy są?

Ja już 22dc wiec też końcówka ale ja byłam u ginekologa kilka dni temu więc zakładam, że jakby coś było to by już widział coś 😅

Beza bo chyba mózg staraczkowy jest jakiś dziwny ale dobrze, że jesteśmy w tym razem 😅
    Raczej nic szczególnego, powiedziałabym że przedokresowo… Cycki nadal się buntują 🤣 Czuję, że są pełne. Jeden boli, drugi swędzi 🤣🤣🤣 W piątek musiałam położyć się na drzemkę, ale akurat to dopadło większość dziewczyn, chyba przez pogodę 😁
    W środku mam dużo kremowego śluzu, wydaje mi się że wymacałam szyjkę twardą zamkniętą.

Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 lutego, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Wytrzymam do 3.03 😁
    No ja też spróbuję ale ciężko będzie:)

Pati2804 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A wizytę u hematologa o której masz?
    11.40 więc bede musiala iść na przerwę w pracy 🤣🙈

elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Raczej nic szczególnego, powiedziałabym że przedokresowo… Cycki nadal się buntują 🤣 Czuję, że są pełne. Jeden boli, drugi swędzi 🤣🤣🤣 W piątek musiałam położyć się na drzemkę, ale akurat to dopadło większość dziewczyn, chyba przez pogodę 😁
    W środku mam dużo kremowego śluzu, wydaje mi się że wymacałam szyjkę twardą zamkniętą.
    Ja też próbuje w tym cyklu badac szyjkę i mam nisko, zamknięta i chyba twarda

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też próbuje w tym cyklu badac szyjkę i mam nisko, zamknięta i chyba twarda
    To jest niestety nadal dla mnie czarna magia 😩 pewności nie mam, że to to co powinnam wyczuć 🤣
    Ale jeżeli byłaby to prawda, to chyba dobrze?

Pati2804 lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 lutego, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Ja jestem 10 dpo i od samej owulacji mam kremowy śluz. Często czuje, że mam wilgotno.

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Ale mamy jakieś spięcia z narzeczonym. Myślałam, że mamy już przegadane temat dziecka. A w tym cyklu jakoś słabo nam to idzie. Mam wrazenia jakby miał gdzieś to co ja czuję, mimo, że wie jak ważne to dla mnie.

Poza tym ostatni tydzień praca praca i jeszcze raz praca. Jakiś katar mnie wziął, to chyba leszczyna 😀

U mnie dziś też rosołek. Ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam bo dziś miałam od rana taki zjazd. I tylko płakałam.
    Chyba znudziło mi się mówienie już o tych dniach że o dzisiaj działamy. Mam wrażenie, że stałam się natarczywa. Sama już nie wiem. Rozmawialiśmy I niby nic się w tym temacie u niego nie zmieniło. Ale jakoś tak czuje od niego zero zaangażowania... eh sama nie wiem. Mam taki mętlik w głowie. A wiem, że to wcale nie pomaga.

Straszny dzień dziś mam

Przytulam wszystkich❤️🤗

A który to u Was cykl starań? U nas 3cs i w zasadzie to nigdy nie było takich tekstów, że dziś działamy itp. Raczej to wychodziło naturalnie. Po prostu ją wiedziałam kiedy działać i próbowałam go jakoś rozkręcić 😅 Nie chce, żeby to wychodziło z obowiązku. Chociaż wiem, że z tym może bywać różnie.

damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To jest niestety nadal dla mnie czarna magia 😩 pewności nie mam, że to to co powinnam wyczuć 🤣
    Ale jeżeli byłaby to prawda, to chyba dobrze?
    Zarówno przed okresem jak i we wczesnej ciąży szyjka jest zamknięta, w ciąży na początku twarda, później rozmiękła i wysoko - ale kiedy następuje ta zmiana to ciężko powiedzieć, indywidualna sprawa.
    Przed okresem moja szyjka jest mega nisko, czubek podbródka na dotyk i otwiera się - wtedy wiem że trzeba szykować podpaski

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ