X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Oficjalne wyniki! 🔥🎊🎉

Tytuł wątku marcowego to: „Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️ „ za który dziękujemy @Rachelka23! 🙏😘

@Prezesoowa już oficjalnie zostaje nasza nową prowadząca w przyszłym miesiącu! ❤️🎉 Mam nadzieję, że wpiszesz nam wszystkim pozostałym brzuszki, a Ciebie ekspresowo dopadnie klątwa prowadzącej! ❤️🥰

Tytuł piękny :D

Nie ukrywam, że trochę się stresuję, bo wysoko postawiłaś poprzeczkę i będzie bardzo ciężko Ci dorównać :)

Myślicie, że jak założę wątek dopiero 29 lutego do południa to będzie w porządku? Wtedy powinnam mieć więcej czasu :)

Mikea, Pati2804, elektro96, damrade, CoffeeDream, MummyYummy, ultramaryna_, KejtKa, NiedoszlaWielodzietna, Leśneintro, ellevv lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie?
    Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
    Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈
    Mam tak co miesiąc :) nawet przy braniu dupka

Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Nie ukrywam, że trochę się stresuję, bo wysoko postawiłaś poprzeczkę i będzie bardzo ciężko Ci dorównać :)

Myślicie, że jak założę wątek dopiero 29 lutego do południa to będzie w porządku? Wtedy powinnam mieć więcej czasu :)

Myślę, że tak. :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hahahaha, nie wierzę 😂 teściowa złoto 🤍 nie wiem, jak ja bym na to zareagowała…

Przyjęła koleżanka te lalkę, ale była mocno zdziwiona. Teraz już ma dziecko i teściowa pilnuje, żeby ta lalka była blisko łóżeczka, bo będzie chronić dziecko. :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Olaura zdrówka Kochana :* rozumiem rozgoryczenie. Obserwuję z boku innych znajomych rodziców i ich podobne zachowania strasznie mnie wkurzają, więc nie wiem czy nie robiłabym o to awantur jako rodzic :P jakoś przy pandemii dało się to ukrócić i nie przyjmować przeziębionych dzieciaków..

@Suzie przepięknie Ci wyszedł ten bukiet. Teraz żałuję, że się swojego pozbyłam, ale ciągle siedziało mi w głowie jak babcia mi powtarzała, że za suszonymi kwiatami usycha związek :P

U nas dziś na obiad makaron z krewetkami i brokułem w sosie śmietanowym z natką pietruszki. Mieliśmy piękny plan, żeby zjeść w domku na wsi, ale tak pizgało, że obiad wrócił z nami do domu :)

Cieszę się bardzo, że jesteśmy tu razem i mamy siebie, bo nie potrafię jakoś tak otwarcie rozmawiać z bliskimi o staraniach. Dzis nawet koleżanka mi mówiła, że tabletki, które miałam na gardło nie są zalecane w ciąży i odebrałam to jako sugestie 🙄

Wczoraj za to dotarły moje wyniki d-dimerów i tak jak sądziłam są znacznie przekroczone. Pani z diagnostyki dzwoniła trzy minuty po opublikowaniu wyników i nie chciała zakończyć rozmowy dopóki nie obiecałam, że pójdę z tym do lekarza. Mama oczywiście od razu mi wciskała Clexane i jakieś tabletki na zakrzepicę. No i niby wiedziałam, ale się łudziłam i wyryczałam się mężowi, że rano się obudzi a ja będę nieżywa, bo zabije mnie zator płucny 🫣 także jutro wypłata i zamawiam z testdna to badanie na trombofilię 🫣
    A powiedzcie mi, czy mężczyźni też na to chorują czy tylko przekazują dalej? Bo już uruchomił mi się myśliwy i zastanawiam się czy mam braci w tym uświadamiać jak coś wyjdzie czy nie 😔

@Malinowy Sorbeciku trzymam nadal kciuki za Twoje maleństwo:*
    Trzymam kciuki za badania ✊😘 oby nic nie wyszło.. ale ja tez juz panikuje że będę musiała się kluć 🤪

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję :) zastanawiam się bardziej, żeby ich przekonać, żeby się zbadali - jak mi coś wyjdzie, bo obydwaj mają córki i jeśli im by faktycznie wyszło to, żeby miały taką informację i w odpowiednim momencie mogły się przebadać i zaoszczędzić problemów/trudności
    Najlepsza rzecz jaką dziś przeczytałam , że chcesz ustrzec przed tym córki swoich braci , pięknie 🥺❤ takie gesty cenię!

Speranza :), Prezesoowa, Mikea, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No u mnie tak samo. 29tego może wyjść cień a niedziela jak pojedzie rodzinka będzie można się cieszyć albo płakać z winem i wtedy będzie wiadomo bez nadziei że a może jednak itp wóz albo przewóz:) wytrzymasz Pati do 03.03 bez testu?
    Wytrzymam do 3.03 😁

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Myślę że będzie dobrze 😁😘

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś byłam z mężem po kościele na spacerze, ponad 4 km zrobione ale pogoda była super, nie wiało w ogóle i super się spacerowało 😁 dużo ludzi też spacerowało z psiakami 🐶
    A na obiad były ziemniaczki z koperkiem, sos ciemny, buraczki i polędwiczki 🤤 dziś gotowała teściowa 😁 ja robiłam deser , ciastka francuskie z malinami i oprószone cukrem pudrem 😊
    A teraz odpoczywam przy kawce a mąż zmienia żarówkę w aucie , dlatego teraz mogę Was nadrobić bo mam chwilkę😅
    Musze dziś iść szybciej spać żeby na pierwszy dzień pracy się wyspać, dalej to przeżywam 😅 jutro wieczorem Wam dam znać co i jak bo pracuje od 10 do 20 .. 🙈

Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Majuna, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈

Nieprzejrzysta, PaulaG, NiedoszlaWielodzietna, AnitaK lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny ja dziś byłam z mężem po kościele na spacerze, ponad 4 km zrobione ale pogoda była super, nie wiało w ogóle i super się spacerowało 😁 dużo ludzi też spacerowało z psiakami 🐶
    A na obiad były ziemniaczki z koperkiem, sos ciemny, buraczki i polędwiczki 🤤 dziś gotowała teściowa 😁 ja robiłam deser , ciastka francuskie z malinami i oprószone cukrem pudrem 😊
    A teraz odpoczywam przy kawce a mąż zmienia żarówkę w aucie , dlatego teraz mogę Was nadrobić bo mam chwilkę😅
    Musze dziś iść szybciej spać żeby na pierwszy dzień pracy się wyspać, dalej to przeżywam 😅 jutro wieczorem Wam dam znać co i jak bo pracuje od 10 do 20 .. 🙈

A wizytę u hematologa o której masz?

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈
    Rano miałam kremowy tak ze aż sprawdziłam czy nie okres bo tak mokro, teraz lepki. Za to dziś mnie zgięło 3 razy z bólu brzucha. 6dpo. W sumie to takie ukłucia a nie skurcze. Poza tym mam masakrę z piersiami ale to akurat jest kwestia dupka którego biorę.

damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro trzymam kciuki! 🫂A jakieś objawy są?

Ja już 22dc wiec też końcówka ale ja byłam u ginekologa kilka dni temu więc zakładam, że jakby coś było to by już widział coś 😅

Beza bo chyba mózg staraczkowy jest jakiś dziwny ale dobrze, że jesteśmy w tym razem 😅
    Raczej nic szczególnego, powiedziałabym że przedokresowo… Cycki nadal się buntują 🤣 Czuję, że są pełne. Jeden boli, drugi swędzi 🤣🤣🤣 W piątek musiałam położyć się na drzemkę, ale akurat to dopadło większość dziewczyn, chyba przez pogodę 😁
    W środku mam dużo kremowego śluzu, wydaje mi się że wymacałam szyjkę twardą zamkniętą.

Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Wytrzymam do 3.03 😁
    No ja też spróbuję ale ciężko będzie:)

Pati2804 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A wizytę u hematologa o której masz?
    11.40 więc bede musiala iść na przerwę w pracy 🤣🙈

elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Raczej nic szczególnego, powiedziałabym że przedokresowo… Cycki nadal się buntują 🤣 Czuję, że są pełne. Jeden boli, drugi swędzi 🤣🤣🤣 W piątek musiałam położyć się na drzemkę, ale akurat to dopadło większość dziewczyn, chyba przez pogodę 😁
    W środku mam dużo kremowego śluzu, wydaje mi się że wymacałam szyjkę twardą zamkniętą.
    Ja też próbuje w tym cyklu badac szyjkę i mam nisko, zamknięta i chyba twarda

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też próbuje w tym cyklu badac szyjkę i mam nisko, zamknięta i chyba twarda
    To jest niestety nadal dla mnie czarna magia 😩 pewności nie mam, że to to co powinnam wyczuć 🤣
    Ale jeżeli byłaby to prawda, to chyba dobrze?

Pati2804 lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 lutego 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Ja jestem 10 dpo i od samej owulacji mam kremowy śluz. Często czuje, że mam wilgotno.

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

-10.01.- 4 wizyta
    -13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Ale mamy jakieś spięcia z narzeczonym. Myślałam, że mamy już przegadane temat dziecka. A w tym cyklu jakoś słabo nam to idzie. Mam wrazenia jakby miał gdzieś to co ja czuję, mimo, że wie jak ważne to dla mnie.

Poza tym ostatni tydzień praca praca i jeszcze raz praca. Jakiś katar mnie wziął, to chyba leszczyna 😀

U mnie dziś też rosołek. Ale dopiero teraz jakoś się ogarnęłam bo dziś miałam od rana taki zjazd. I tylko płakałam.
    Chyba znudziło mi się mówienie już o tych dniach że o dzisiaj działamy. Mam wrażenie, że stałam się natarczywa. Sama już nie wiem. Rozmawialiśmy I niby nic się w tym temacie u niego nie zmieniło. Ale jakoś tak czuje od niego zero zaangażowania... eh sama nie wiem. Mam taki mętlik w głowie. A wiem, że to wcale nie pomaga.

Straszny dzień dziś mam

Przytulam wszystkich❤️🤗

A który to u Was cykl starań? U nas 3cs i w zasadzie to nigdy nie było takich tekstów, że dziś działamy itp. Raczej to wychodziło naturalnie. Po prostu ją wiedziałam kiedy działać i próbowałam go jakoś rozkręcić 😅 Nie chce, żeby to wychodziło z obowiązku. Chociaż wiem, że z tym może bywać różnie.

damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To jest niestety nadal dla mnie czarna magia 😩 pewności nie mam, że to to co powinnam wyczuć 🤣
    Ale jeżeli byłaby to prawda, to chyba dobrze?
    Zarówno przed okresem jak i we wczesnej ciąży szyjka jest zamknięta, w ciąży na początku twarda, później rozmiękła i wysoko - ale kiedy następuje ta zmiana to ciężko powiedzieć, indywidualna sprawa.
    Przed okresem moja szyjka jest mega nisko, czubek podbródka na dotyk i otwiera się - wtedy wiem że trzeba szykować podpaski

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ