Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Speranza i Aszin, teraz to Wy mi dałyście nadzieję!
Jedna apka pokazuje @ za 5 dni a jedna za 7 dni. Pewnie jak nie dostanę w pt to wtedy zatestuje.
Speranza może się skuszę na testowanie z Tobą 29.02 🙈
Jakby się udało to miałabym najpiękniejszy prezent urodzinowy bo za tydzień mam urodziny 🥹
Też mam urodziny, ale właśnie raczej nie będę testować. Boje się rozczarowania. Chociaż wtedy też nie będę mogła ewentualnie wypić bo będę myśleć co jeśli... -
CoffeeDream wrote:Ja mam kremowy od kilku dni. A jest to jakoś 8dpo.
U mnie sucho, nie licząc Utrogestanu, który wypływa. Nie czuję kompletnie żadnych objawów. Zresztą nie wiem nawet co miałabym czuć"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati2804 wrote:Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈
Ja mam sucho ale i podczas dni płodnych miałam sucho. W tamtym miesiącu za to byłam zalana białym kremowym śluzem, także różnie Pati - napisałam Ci wiadomość priv
Pati2804 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Speranza :) wrote:U mnie sucho, nie licząc Utrogestanu, który wypływa. Nie czuję kompletnie żadnych objawów. Zresztą nie wiem nawet co miałabym czuć
Nie martw się. U mnie też ogólnie bez objawów. Dziś mnie jedynie jakoś podbrzusze kluje, ale sama nie wiem czy to na pewno klucie 😅 ciężko powiedzieć...Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Dlaczego tak uważasz? Przecież to chyba jeszcze wcześnie na jakieś objawy
Tak mysle, bo mam objawy na @ - charakterystyczny ból kolan i piszczeli. Ogólnie nawet śluzu płodnego nie miałam także myślę że pozamiataneIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Tak mysle, bo mam objawy na @ - charakterystyczny ból kolan i piszczeli. Ogólnie nawet śluzu płodnego nie miałam także myślę że pozamiatane
Dopóki 🐒 nie przyszła, to miej nadzieję, ja też staram się mieć. A jak coś, to przejdziemy do marcowego wątku i będziemy w super towarzystwie:)damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Smerfetkaa wrote:Tak mysle, bo mam objawy na @ - charakterystyczny ból kolan i piszczeli. Ogólnie nawet śluzu płodnego nie miałam także myślę że pozamiatane
No no, serio nie ma co się nakręcać ktoś tu nawet wspominał, że objawy nawet przy wczesnej ciąży mogą być podobne do @ za sprawą progesteronu 😊damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:A który to u Was cykl starań? U nas 3cs i w zasadzie to nigdy nie było takich tekstów, że dziś działamy itp. Raczej to wychodziło naturalnie. Po prostu ją wiedziałam kiedy działać i próbowałam go jakoś rozkręcić 😅 Nie chce, żeby to wychodziło z obowiązku. Chociaż wiem, że z tym może bywać różnie.
U nas podobnie. W sumie mówiłam mężowi jakie mam objawy, że teraz ten okres płodny, a potem samo poszło.CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Też mam urodziny, ale właśnie raczej nie będę testować. Boje się rozczarowania. Chociaż wtedy też nie będę mogła ewentualnie wypić bo będę myśleć co jeśli...
Kochana a którego dokładnie masz urodziny? Który jesteś DC?
Ja w sumie nie planowałam testować, bo ten miesiąc to był średni pod względem starań ale został mi jeden ostatni test 🙈damrade lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Kochana a którego dokładnie masz urodziny? Który jesteś DC?
Ja w sumie nie planowałam testować, bo ten miesiąc to był średni pod względem starań ale został mi jeden ostatni test 🙈
W piątek już 🙈 dlatego nie wiem czy testując w czwartek nie popsuję sobie urodzin.
A u mnie to 19dc. -
Speranza :) wrote:Dopóki 🐒 nie przyszła, to miej nadzieję, ja też staram się mieć. A jak coś, to przejdziemy do marcowego wątku i będziemy w super towarzystwie:)
Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dobry, wczesny wieczór, miłe Panie 😊
"Wylogowałam się" na dziś, ale już jestem 😊
@Malinowysorbet, super, że byłaś dziś u lekarza ♥️ Trzymam kciuki, za Ciebie i Kropka, wysyłam pozytywne myśli 💪🥰
@Suzie, piękny bukiet 😍
@Prezesoowa, przykro mi z powodu d-dimerów 🫂 Grunt, że wiesz, że powinnaś działać - dla swojego zdrowia i dla maluszka, który na pewno się niedługo pojawi 🥰 Powodzenia, nasza przyszła Prowadząco ✊
@Pati, czyli jutro intensywny dzień 😊 Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli.
Dziewczyny, tulę za wszystkie 🐒 i biele 🫂 Ja ma swój okres wciąż czekam 🙄 Zaczynam czuć się taka zdechła, także mam nadzieję, że to kwestia godzin, a nie dni, bo chcę już zacząć nowy cykl starań 🙂
Prezesoowa, damrade, ultramaryna_, Suzie, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie?
Ja nawet jak zrobiłabym test 12 dpo i wyjdzie biel i wiem, że na 99% nie ma ciąży to ja dalej się łudzę 🙈
Za każdym razem jak chodziłam do ginekologa i on nie widział ciałka żółtego i wiedziałam, że nic z tego to dopóki nie mam @ to się łudzę i mam nadzieję. Strasznie mnie to meczy. Proszę powiedzcie, że nie jestem w tym sama 🙈
Tez tak miałam i pewnie będę miała...damrade, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Dziewczyny, czy suplementy, które przyjmujecie (mówię o tych typowo ciążowych) planujecie brać już po ujrzeniu ⏸️?
Aktualnie biorę Puerię Uno, ale ona ma dwie formy kwasu foliowego - zwykły i metylowy, po 400 mcg. Zamówiłam sobie kwas foliowy metylowany, bo chce przyjmować w takiej formie, więc Pueria odpada.
Myślałam, żeby sobie skomponować jakoś zestaw, ale trochę obawiam się, że o czymś zapomnę albo nie trafię z dawką. -
Speranza :) wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was planuje testować 29 lutego? Ja wtedy zamierzam, a zawsze to raźniej
Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Pati2804 wrote:Dziewczyny które są 4/5/6/7 dni po owulacji , macie teraz kremowy śluz czy sucho ? Bo ja mam dużo kremowego 🙈
Pati2804 lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url]