Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
damrade wrote:Nie wiem jak jest ze zwykłą niedoczynnością, może da się nie brać leków i naturalnie pracować nad tym tsh, ale jak mam hashimoto i i tak muszę łykać do końca życia letrox - to będę brać tyle żeby się czuć dobrze. Ja się czuję najlepiej przy 1.5 tsh i będę zawsze takie sobie do takiego dążyć, choć by każdy lekarz mi odmówił.
No ja mam dopiero brać, ale na razie nie wiem jak długo. Ponoć zwykłą da się unormować i potem leki można odstawić. A Hashimoto, no właśnie, na podstawie samego tsh nie zdiagnozuje się tego...damrade lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
_ine wrote:cześć dziewczyny, długo mnie tu nie było. zmarł mi teść, więc miniony tydzień był smutnym czasem pożegnań i pogrzebu. nie zaglądałam tu i nawet nie oszukuję się, że dam radę nadrobić.
beta tydzień temu wynosiła 2089, więcej już nie badałam, choć korci mnie ogromnie.
jutro pierwsza wizyta z USG, stresuję się nią niesamowicie. może zobaczę już serduszko?
dobrego poniedziałku!
Myślę, że jest szansa_ine lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
_ine wrote:cześć dziewczyny, długo mnie tu nie było. zmarł mi teść, więc miniony tydzień był smutnym czasem pożegnań i pogrzebu. nie zaglądałam tu i nawet nie oszukuję się, że dam radę nadrobić.
beta tydzień temu wynosiła 2089, więcej już nie badałam, choć korci mnie ogromnie.
jutro pierwsza wizyta z USG, stresuję się nią niesamowicie. może zobaczę już serduszko?
dobrego poniedziałku!
Wiadomo taka wizyta to stres, ale trzeba być dobrej myśli, myślę że bijące serduszko wynagrodzi całe te nerwy 😉
U mnie według aplikacji 8 dpo, bolą mnie piersi, wczoraj wieczorem miałam jakiś dziwny kłujący ból brzucha. Nie chce się nakręcać, sama się na siebie wkurzam, bo takie objawy o niczym nie muszą świadczyć, ale najchętniej to już bym testowała 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 09:44
damrade, _ine, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
dobrego poniedziałku!
A który to dzień ciąży z om ? Serduszko widać przeważnie przy becie około 10000 w okolicach 7/8 tc🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
dobrego poniedziałku!
🫂 Przytulam za smutki.
I czekamy na wiadomości po USG 🥰 -
Dziewczynki a jak wy liczycie dpo?
Jeżeli jest wyłapany pik paskami to jak to liczyć? Od piku czy po 24h czy 48h ? -
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Dziewczynki a jak wy liczycie dpo?
Jeżeli jest wyłapany pik paskami to jak to liczyć? Od piku czy po 24h czy 48h ?
A byłaś kiedyś na monitoringu, żeby sprawdzić ile od piku u Ciebie występuje owulka? Bo tak to może być ciężko określićCoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczynki a jak wy liczycie dpo?
Ja jak wylapałam w tym miesiącu pik to liczę dpo od następnego dnia czyli jak pik był u mnie 17 luty, to od 18tego liczę dpo. Ale ja nie byłam na monitoringu. Na razie sobie sprawdzam na luzie przy pomocy testów i temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 10:00
-
Dziewczyny, dajcie sobie przyzwolenie na odczuwanie „symptomów”. Która z nas nie czułam nigdy objawów w drugiej połowie cyklu niech pierwsza rzuci kamieniem 😅
Ine, kciuki za jutro ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 10:04
damrade, Platynova55, Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Zaczarowan wrote:Już nieco ochłonęłam, wg aplikacji dzisiaj mam 6w4d i podobno jest młodsza.. Muszę zluzowac trochę, najważniejsze że jest pęcherzyk i wyniki badań mówią to, co mówią. Trzeba się cieszyć tym, co jest 😂 dziecka nie ma na świecie, a matka już narzuca presję.. ohhh!! 🙈🙈
Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️damrade, Zaczarowan lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Ostatnio kilka Was wspomniało, że apka Ovu też przesunęła Wam owulke o 2 dni? Mi to jakoś nie pasuje... 😄🤔
Mi też przesunęła najpierw o dwa dni, a potem zmieniła o jeden w tył i to niby 5 dni po owulacji dopiero postanowiła się przesunąćdamrade, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczynki a jak wy liczycie dpo?
U mnie biel. Wg apki 10 dpo. Wiem że to nie przesądza.. ale w obu ciazach wiedziałam 6 dni i 4 dni przed @. Wiem ze z tego nic nie bedzie.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
Prezesoowa wrote:Mi też przesunęła najpierw o dwa dni, a potem zmieniła o jeden w tył i to niby 5 dni po owulacji dopiero postanowiła się przesunąć
damrade, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było! Lata temu przeszłam z tym forum dwie ciążę a teraz staramy się o trzecią. Dla mnie już trochę późno bo mam w tym roku 38 lat więc i chcę, i boję się ale stwierdziłam z mężem, że po prostu zobaczymy co los przyniesie. U mnie jeszcze przed owu ale czuję, że przyda mi się towarzystwo więc sobie przycupnę.
damrade, CoffeeDream, Suzie, ellevv, Liyss🧚🏻, Platynova55, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, PaulaG, ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ostatnio kilka Was wspomniało, że apka Ovu też przesunęła Wam owulke o 2 dni? Mi to jakoś nie pasuje... 😄🤔
CoffeeDream lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnyFermina wrote:Cześć Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było! Lata temu przeszłam z tym forum dwie ciążę a teraz staramy się o trzecią. Dla mnie już trochę późno bo mam w tym roku 38 lat więc i chcę, i boję się ale stwierdziłam z mężem, że po prostu zobaczymy co los przyniesie. U mnie jeszcze przed owu ale czuję, że przyda mi się towarzystwo więc sobie przycupnę.
Hej hej rozgość sięFermina lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Cześć Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było! Lata temu przeszłam z tym forum dwie ciążę a teraz staramy się o trzecią. Dla mnie już trochę późno bo mam w tym roku 38 lat więc i chcę, i boję się ale stwierdziłam z mężem, że po prostu zobaczymy co los przyniesie. U mnie jeszcze przed owu ale czuję, że przyda mi się towarzystwo więc sobie przycupnę.
Ja też mam synka z 2019, więc już dawno chcieliśmy mu rodzeństwo, a w tym roku udało się ruszyć ze staraniami ☺️Fermina lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm