Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochliku a zawsze ile trwa twój cykl?
I
Ja zawsze czytam wasze objawy ciążowe i szukam tego u siebie czy przypadkiem też takich objawów nie mam 🤪damrade, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss - około 30 dni 😄 więc pewnie jakiś bezowulacyjny teraz mam… (to przypuszczenie moje i jednej z dziewczyn tu na forum). Już mi to mocno ciąży, bo czuję od dwóch tygodni jakby mi się zbierało na 🐒, a później nagle się to wycofuje… 🥹 ból piersi jest i znika, podobnie z bólem brzucha… 🥲
U mnie to raczej nie objaw ciążowy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:57
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Liyss🧚🏻 wrote:Chochliku a zawsze ile trwa twój cykl?
I
Ja zawsze czytam wasze objawy ciążowe i szukam tego u siebie czy przypadkiem też takich objawów nie mam 🤪27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream wrote:U mnie pik wychodził 3 dni z rzędu, ale wzięłam pod uwagę ten pierwszy dzień, bo i może najbardziej wyraźny się wydawał. Ale i tak nie mam 100% pewności. Żaden z nich nie był wybarwiony jak kontrolna kreska. Natomiast widać było, że 3dpo już jest bladsza.
A robiłaś dwa razy dziennie? Bo dobrze jest robić rano a potem wieczorem wtedy nie pominiesz pikuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:57
Pati2804 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Chochlik, współczuje bo takie uczucie na @ i już wiesz, że go masz a jednak nie to najgorzej. Oby wszystko wróciło do normy u Ciebie 😍
Elektro, ja bardziej mam objawy okresowe bo czuję właśnie taki ból brzucha okresowy, ból piersi już od chyba 9 dni, ból w udach. No i typowo PMS- po humorze czuję @ za rogiem. A Ty coś czujesz?😅Chochlik12 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dobrego dnia dziewczyny
@_ine - dajesz nadzieję, bo u mnie w tym cyklu absolutnie żadnych objawów, przynajmniej żadnych konkretnych. Zwykle się czegoś doszukuję, a tym razem nic.
Coś czuję, że zacznę wcześniej testować, żeby wiedzieć jak najszybciej co z urlopem._ine lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Fermina wrote:Na szczęście przeczucia nie zawsze się sprawdzają więc będę trzymać kciuki za tę Twoją podwójną owulację.
Mam bliźnięta po stronie mamy. Moja siostra była też w ciąży bliźniaczej, właśnie też trzeciej ale niestety jedno straciła. Kuzynka ma bliźnięta. Trochę tego jest.
Edit. Te po stronie mamy to jest w ogóle prababcia i ona miała 2 pary bliźniąt, tego sobie nie wyobrażam w ogóle. 🙃
Jak bardzo chcesz uniknąć bliźniaków to możesz chodzić na monitoringi - będzie widać kiedy się kroi podwójna owu, ale no nie zawsze mogą dwa pęcherzyki pęknąć etc 😬 więc ciężko zapanować
Oby jak najlepiej się złożyło dla ciebie!
Speranza :), Fermina, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
elektro96 wrote:Dziewczyny z dwoma kreseczkami lub te, które mają już dzieci - czy u Was były jakieś objawy i czułyście, że się udało, czy jednak było to zaskoczenie? 😊
W tej ciąży też było inne to, że kilka dni po owulacji czułam to samo co przed karmieniem synka (takie szczypanie brodawek jakby pokarm miał zaraz polecieć). Która z dziewczyn karmiła to wie jakie to uczucie. Więc dwie ciąże a trochę różne objawy no i inaczej przebiegają te ciąże.elektro96, CoffeeDream, MummyYummy, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:Dzięki za kciuki, tak żartowałam, że podwójna owulacja to podwójna szansa, więc jak nie jedna to może druga zadziałała 😂 a jak nie to trudno, tu jest tak wspaniałe towarzystwo, że każdy cykl mija bardzo przyjemnie, mnóstwo wsparcia 🙏🏼💛
Jak bardzo chcesz uniknąć bliźniaków to możesz chodzić na monitoringi - będzie widać kiedy się kroi podwójna owu, ale no nie zawsze mogą dwa pęcherzyki pęknąć etc 😬 więc ciężko zapanować
Oby jak najlepiej się złożyło dla ciebie!
Dokladnie takiego wsparcia, jakie opisujesz, mi trzeba!
I to nie tak, że się tak strasznie bronię przed dwójką na raz, po prostu dużo jest we mnie obaw tak w ogóle w związku z kolejnym dzieckiem. Jeżeli będą bliźniaki (jeżeli w ogóle będzie ciąża) to też biorę! -
Liyss🧚🏻 wrote:Chochlik, współczuje bo takie uczucie na @ i już wiesz, że go masz a jednak nie to najgorzej. Oby wszystko wróciło do normy u Ciebie 😍
Elektro, ja bardziej mam objawy okresowe bo czuję właśnie taki ból brzucha okresowy, ból piersi już od chyba 9 dni, ból w udach. No i typowo PMS- po humorze czuję @ za rogiem. A Ty coś czujesz?😅CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Chciałam zapytać, jak wygląda wasz płodny śluz?
Bo nie wiem czy mój jest już płodny..
Jak przesuwam na zewnątrz po wargach to jest wodnisty, a jak badałam sobie szyjke, no to w środku już był mleczny, ale wodnisty. Więc jest płodny?
Niby czuje mokro i widzę, że jest go więcej.
Szyjka jest wysoko, średnio otwarta, w aplikacji też mam 'statystycznie dni plodne'.Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Cześć dziewczyny 😊💗
Jak przesuwam na zewnątrz po wargach to jest wodnisty, a jak badałam sobie szyjke, no to w środku już był mleczny, ale wodnisty. Więc jest płodny?
Szyjka jest wysoko, średnio otwarta, w aplikacji też mam 'statystycznie dni plodne'.
Śluz płodny jest przede wszystkim rozciągliwy, porównuje się go do białka jaja kurzegoCoffeeDream, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Szyjka jest wysoko, średnio otwarta, w aplikacji też mam 'statystycznie dni plodne'.27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Szyjka jest wysoko, średnio otwarta, w aplikacji też mam 'statystycznie dni plodne'.
Taki wodnisty śluz też zalicza się do płodnych ale mniej niż ten rozciągliwy jak białko jaja, tylko wydaje mi się, że ten mleczny kolor nie pasuje bo on powinien być dosłownie prawie jak woda.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ogólnie to już 2 dni minęły od brania globulek, więc stwierdziłam, że raczej nie zaszkodzę 😁
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Elektro najważniejsze to czuć spokój. Trzymam kciuki za testowanie ✊🏻 Który to będzie dpo?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Teoretycznie powinien przypominać białko kurze i być rozciągliwy🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Jeszcze co do testowania, to ja obie ciążę wyłapałam 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Co zabawne, w pierwszej ciąży testowałam 2 dni przed pozytywnym testem ciążowym w terminie miesiączki i była biel a po 2 kolejnych dniach już widoczne kreseczki😜
Dlatego w drugiej ciąży nawet nie robiłam testów wcześniej. Prawda jest taka, że nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia dlatego najpewniej te testy wychodzą właśnie dzień lub dwa po terminie miesiączki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 13:20
elektro96, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Liyss🧚🏻 wrote:Elektro najważniejsze to czuć spokój. Trzymam kciuki za testowanie ✊🏻 Który to będzie dpo?
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia