Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Izet wrote:A który to dzień ciąży z om ? Serduszko widać przeważnie przy becie około 10000 w okolicach 7/8 tc
Powinnam mieć już będę powyżej 10 tys., a nawet bliżej 30 tys. Przy czym to jest 5+5. No zobaczymy
Elektro96 - co do objawów, w cyklu styczniowym czułam ich całą masę, jasno i wyraźnie. Oczywiście ciąży nie było 🤦♀️
W lutym nie czułam nic, test zrobiłam dla zasady - dwie kreskielektro96, damrade, Liyss🧚🏻, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Dziewczyny z dwoma kreseczkami lub te, które mają już dzieci - czy u Was były jakieś objawy i czułyście, że się udało, czy jednak było to zaskoczenie? 😊
U mnie w pierwszej ciąży były bardzo wyraźne objawy kilka dni po owu, głównie mega silne kłucia jajnika i bardzo wyraźne mdłości Betę robiłam 9dpo i wyszła 9 . W drugiej ciąży powiedziałabym, że nic tak spektakularnego, zwykły PMS, ale w obu ciążach jeszcze przed miesiączką zaczęłam mieć bardzo dziwne, barwne sny i wyśniłam, i ciążę, i płeć maluchów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 10:31
CoffeeDream, elektro96, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Powinnam mieć już będę powyżej 10 tys., a nawet bliżej 30 tys. Przy czym to jest 5+5. No zobaczymy
Elektro96 - co do objawów, w cyklu styczniowym czułam ich całą masę, jasno i wyraźnie. Oczywiście ciąży nie było 🤦♀️
W lutym nie czułam nic, test zrobiłam dla zasady - dwie kreski
I to jest przykład, że nigdy nic nie wiadomo i nie warto sugerować się tak mocno objawami 😄Prezesoowa, Fermina, damrade, Izet, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:Witamy, zapraszamy, rozgość się ❤️ trzymam kciuki żeby los był łaskawy 🤞🏼
Ja też mam synka z 2019, więc już dawno chcieliśmy mu rodzeństwo, a w tym roku udało się ruszyć ze staraniami ☺️
Czy ja dobrze widzę u Ciebie podwójną owu? Ja się trochę "boję", że jak nam się uda to będą bliźnięta bo mam w rodzinie a też mój wiek do tego predysponuje. Trochę bym chciała a trochę boję się, że nie ogarnę. -
Prezesoowa wrote:A byłaś kiedyś na monitoringu, żeby sprawdzić ile od piku u Ciebie występuje owulka? Bo tak to może być ciężko określić
Kiedyś miałam monitoring ale wtedy nie robiłam nic dodatkowo aby określić pikCoffeeDream lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Fermina wrote:U mnie w pierwszej ciąży były bardzo wyraźne objawy kilka dni po owu, głównie mega silne kłucia jajnika i bardzo wyraźne mdłości Betę robiłam 9dpo i wyszła 9 . W drugiej ciąży powiedziałabym, że nic tak spektakularnego, zwykły PMS, ale w obu ciążach jeszcze przed miesiączką zaczęłam mieć bardzo dziwne, barwne sny i wyśniłam, i ciążę, i płeć maluchów.
Tymi snami dajesz mi nadzieję, bo wczoraj przyśniły mi się 2 kreski na czterech testach ciążowych 😅Fermina, elektro96, Liyss🧚🏻, KejtKa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Hej Fermina 😊
Coffedream może jakiś probiotyk dopochwowy? Ja miałam brać po leczeniu, też miałam sucho (co prawda nie pamiętam czy mi pomogl probiotyk ale może 😂)
elektro, ja pamiętam że miałam przeczucie wewnętrzne, no nie umiem tego określić. Objawy były takie jak zawsze, więcej białego śluzu i jakieś dziwne rzeczy ale starałam się wyprzeć z siebie to wewnętrzne uczucie żeby się nie nastawić. No ale nie dało rady 😂 to uczucie było inne niż, co miesiąc gdzie się nastawiam i obserwuje objawy itp ale ciężko to określić słowami 🙈
Ja gdyby nie to, że jestem przed owulka, to mam pełne symptomy ciążowe i gdybym była już po owulacji to bym się nakręcała 🤪😂 takie mdłości mam i takie zmęczenie i nie mam ochoty na jedzenie ale jestem równocześnie głodna jak wilk, nieprawdopodobne to jest. Nawet mi zaświtało "a może ten okres to nie był okres" 😂😂 ale twardo się trzymam bo przecież tempka spadła 🤪 hahaha smiac mi się z siebie chce ale objawy mam jak w pierwszej ciąży 😂
Mi też śniły mi się dwie kreski przed testem w poprzedniej ciąży 😛 i miałam mega barwne sny, już nie pamiętam jakie ale ja na ogół nie pamiętam snów więc to było coś dziwnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 10:37
Fermina, Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:I to jest przykład, że nigdy nic nie wiadomo i nie warto sugerować się tak mocno objawami 😄
Nadal wiemy, że nic nie wiemy
U mnie to dawno było, ale pamiętam, że na samym początku miałam jakąś taką fazę, że na widok dzieci micha mi się cieszyła i dzieci cieszyły się do mnie, a to dość niespotykane, bo ja jestem z tych stanowczych ciotek i zaraz po tym przyszło mi takie mega przeczucie, że jestem w ciąży, chociaż nie miałam do tego wiele podstaw no, a potem nie dało się ukryć, bo bite 4 tygodnie jadłam tylko ryby z lodami waniliowymi, nic mniej ani nic więcejelektro96, damrade, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
elektro96 wrote:Dziewczyny z dwoma kreseczkami lub te, które mają już dzieci - czy u Was były jakieś objawy i czułyście, że się udało, czy jednak było to zaskoczenie? 😊
Ja nie czułam totalnie nic. Staraliśmy się więc wjechał test po dacie spodziewanej miesiączki, były piękne grube krechy ale poza tym nic się z moim organizmem nie działo (poza innymi problemami z utrzymaniem). Żadnych mdłości, senności, kłucia itd. totalne zero. Natomiast jak staraliśmy się teraz w styczniu to sikałam na test nawet po okresie bo wszystko wydawało mi się podejrzane 🤣
Ale to tak jest, z córką podeszliśmy totalnie na spontanie, myślałam, że to potrwa trochę, zakręcony czas, młodość, w sierpniu mieliśmy 4 wesela, sesję ślubną i tak jakoś zaszłam przy pierwszym strzale 🙈 a tutaj już mam z tyłu głowy upływający czas, córkę modląca się o rodzeństwo i dzieje mi się wszystko i wszystko jest podejrzane 🙈 ciekawe jak będzie w marcu, oby mąż wrócił na płodneStarania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Fermina wrote:Cześć Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było! Lata temu przeszłam z tym forum dwie ciążę a teraz staramy się o trzecią. Dla mnie już trochę późno bo mam w tym roku 38 lat więc i chcę, i boję się ale stwierdziłam z mężem, że po prostu zobaczymy co los przyniesie. U mnie jeszcze przed owu ale czuję, że przyda mi się towarzystwo więc sobie przycupnę.
Hej 🩷Fermina lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Ja jak wylapałam w tym miesiącu pik to liczę dpo od następnego dnia czyli jak pik był u mnie 17 luty, to od 18tego liczę dpo. Ale ja nie byłam na monitoringu. Na razie sobie sprawdzam na luzie przy pomocy testów i temperatury.
Aha no ja zrobiłam pasek owulacyjny, miałam mierzyć temperaturę ale tylko na planach się skończyło. Również nie byłam na monitoringu.
Ja pik miałam 16.02 o 10:00 to jestem tak jakby 10 dpo wg Twojej instrukcji o ile pasek określiłam dobrze bo dawno tego nie robiłam 👍🏻CoffeeDream lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Aha no ja zrobiłam pasek owulacyjny, miałam mierzyć temperaturę ale tylko na planach się skończyło. Również nie byłam na monitoringu.
Ja pik miałam 16.02 o 10:00 to jestem tak jakby 10 dpo wg Twojej instrukcji o ile pasek określiłam dobrze bo dawno tego nie robiłam 👍🏻
U mnie pik wychodził 3 dni z rzędu, ale wzięłam pod uwagę ten pierwszy dzień, bo i może najbardziej wyraźny się wydawał. Ale i tak nie mam 100% pewności. Żaden z nich nie był wybarwiony jak kontrolna kreska. Natomiast widać było, że 3dpo już jest bladsza. -
Fermina wrote:Czy ja dobrze widzę u Ciebie podwójną owu? Ja się trochę "boję", że jak nam się uda to będą bliźnięta bo mam w rodzinie a też mój wiek do tego predysponuje. Trochę bym chciała a trochę boję się, że nie ogarnę.
Wolałabym mieć bliźnięta teraz, bo wiem że przez moją pracę za dużo mnie kosztują takie przerwy na macierzyńskie i przez to na trzecie już raczej się nie zdecyduje. A tak za jednym zamachem miałabym trójkę. Ale na zdrowiu to na pewno by się nie źle odbiło, no cóż 😁
Oczywiście jak będzie jeden maluszek to będę jak najbardziej spełniona ☺️🙏🏼 wierzę w los, jak będzie tak będzie!
Na pewno im późniejsza ciąża tym więcej szans na bliźnięta ❤️ a po jakiej stronie w rodzinie masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 10:56
Fermina, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Ja w rodzinie nie mam, ani nigdy nie miałam podwójnej owu, więc tak byłam w szoku, że aż sobie w stopkę zapisałam, ale coś czuję że nici z tego cyklu, mam dziwne wewnętrzne prseczucie że się nie udało.
Wolałabym mieć bliźnięta teraz, bo wiem że przez moją pracę za dużo mnie kosztują takie przerwy na macierzyńskie i przez to na trzecie już raczej się nie zdecyduje. A tak za jednym zamachem miałabym trójkę. Ale na zdrowiu to na pewno by się nie źle odbiło, no cóż 😁
Oczywiście jak będzie jeden maluszek to będę jak najbardziej spełniona ☺️🙏🏼 wierzę w los, jak będzie tak będzie!
Na pewno im późniejsza ciąża tym więcej szans na bliźnięta ❤️ a po jakiej stronie w rodzinie masz?
Na szczęście przeczucia nie zawsze się sprawdzają więc będę trzymać kciuki za tę Twoją podwójną owulację.
Mam bliźnięta po stronie mamy. Moja siostra była też w ciąży bliźniaczej, właśnie też trzeciej ale niestety jedno straciła. Kuzynka ma bliźnięta. Trochę tego jest.
Edit. Te po stronie mamy to jest w ogóle prababcia i ona miała 2 pary bliźniąt, tego sobie nie wyobrażam w ogóle. 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:03
damrade lubi tę wiadomość
-
Ja już czułam tyle objawów, tyle razy miałam przeczucia.. mam wrażenie, że im bliżej dnia testowania tym większe objawy 🙈
I właśnie żyję sobie w zawieszeniu, że pewnie się nie udało ale z drugiej strony się łudzę i mam nadzieję, że jednak. Rozdwojenie jaźni 🤪 ale wybaczam to sobie! Bo jak człowiekowi zależy to tak jest.
Chciałabym, żeby wszystkie dziewczyny, które marzą o dzieciątku zaznały tego szczęścia 🥹Fermina, elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, damrade, Speranza :), MummyYummy, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Noi ugielam się i zamówiłam testy owu🙈 a miałam nie robić, żeby się dodatkowo nie nakręcać. Ciekawe czy w ogóle przyjdą przed owulacją, niby jutro maja przyjść ale zobaczymy
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Wiesz co, ja bym się totalnie nie sugerowała objawami bo nieraz jak bardzo się czeka na te 2 kreseczki to sie na siłę dopatruje tych objawów .
W pierwszej ciąży do 10 tc nie miałam żadnych szczególnych objawów. Tyle, że ja zawsze miałam mega bolesne miesiączki a w szczęśliwym cyklu praktycznie nic mnie nie bolało okresowo i okazało się, że ciąża. Po 10 tc mega wymiotny 😅
Teraz - początek ciąży nr 2. Kłuje mnie jeden jajnik i od czasu do czasu mam też lekkie „okresowe” bóle brzucha. Do tego mam większy apetyt i jest mi gorąco, podczas gdy ja jestem typowym zmarzluchem.
Ale powiem Ci, że mimo pozytywnego testu ciążowego podchodzę z ogromną rezerwą do tej ciąży. Na samym początku niestety mogą się różne rzeczy zdarzyć. Będę się cieszyć po wizycie serduszkowej w 7/8 tc a zacznę cokolwiek kupować po prenatalnych a już najpewniej po 16 tc jak poznamy płeć
elektro96 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Hej dziewczyny 😄 u mnie dzisiaj 45 dzień cyklu, ciążowe wychodzą negatywnie. 😫
Daje temu jeszcze z kilka dni i chyba czas powoli coś z tym robić 😅11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥