Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli powinien być przezroczysty, bez koloru mlecznego ?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ja już dostałam wyniki progesteronu:
7 dpo - 15.40
9 dpo - 10.65
Także w tym cyklu raczej nie udało, można śmiało odpuszczać testowanie 🥲👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
W ogóle co do objawów to ciąża nr 2 jest dużo bogatsza pod tym względem dla mnie niż ciąża nr 1, bo dosyć często mnie boli podbrzusze. W ciąży nr 1 aż tak często chyba nie bolało. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego. Ostatecznie nawet bety nie mierzyłam bo stwierdził, że nie chce się stresować i dopiero 05.03 na wizycie zobaczę co i jak. Zabawne jest jest, że w ciąży byłam 10 miesięcy temu i już prawie zapomniałam jak to było 😅😅😅🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
damrade wrote:Ja już dostałam wyniki progesteronu:
7 dpo - 15.40
9 dpo - 10.65
Także w tym cyklu raczej nie udało, można śmiało odpuszczać testowanie 🥲
Będziesz badać jeszcze 11dpo ?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Będziesz badać jeszcze 11dpo ?👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Izet wrote:W ogóle co do objawów to ciąża nr 2 jest dużo bogatsza pod tym względem dla mnie niż ciąża nr 1, bo dosyć często mnie boli podbrzusze. W ciąży nr 1 aż tak często chyba nie bolało. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego. Ostatecznie nawet bety nie mierzyłam bo stwierdził, że nie chce się stresować i dopiero 05.03 na wizycie zobaczę co i jak. Zabawne jest jest, że w ciąży byłam 10 miesięcy temu i już prawie zapomniałam jak to było 😅😅😅
No szybko zadzialaliscie 😄 A jak się odnajdujesz i czujesz z tym, że w sumie nie miałaś zbyt długiej przerwy?
Oczywiście to luźne pytanie. Nie musisz odpowiadać, jeśli nie masz ochoty -
damrade wrote:11 dpo nie będę miała jak podjechać do laba, mogę ewentualnie 12 dpo, ale jest sens Twoim zdaniem?
No jak uważasz, ale jak już zbadałaś 2 razy to jak zbadasz trzeci to będziesz mieć pełny ogląd sytuacji
bo jednak implementacja może być i 12 dpodamrade lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Tak powinien być przezroczysty. Jeśli jest teraz koloru mlecznego to do owulki jeszcze kilka dni
Kupiłam testy owulacyjne to będę sprawdzać, ale w środę mam też wizytę u ginekologaPrezesoowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CoffeeDream wrote:No szybko zadzialaliscie 😄 A jak się odnajdujesz i czujesz z tym, że w sumie nie miałaś zbyt długiej przerwy?
Oczywiście to luźne pytanie. Nie musisz odpowiadać, jeśli nie masz ochoty
Nie no spoko, żaden problem
No powiem Ci, że trochę nie spodziewaliśmy się, że tak szybko to pójdzie 😅 o pierwszego synka staraliśmy się rok, więc myslam, że zajdzie conajmniej z 3/4 miesiące minimum w optymistycznym scenariuszu 😅 a tu niespodzianka bo poszło migiem. Trochę się obawiam bo ja jestem po CC, ale byłam już u gin kilka razy i mówił, że blizna super wygląda.
Ale ogolenie mega się cieszę. Moim największym marzeniem było mieć dzieci, z mężem chcieliśmy conajmniej 2. A że ja w marcu kończę 36 lat to nie chcieliśmy za bardzo czekać więc zabraliśmy się do działania a tu niespodzianka. Posiadanie 2 maluchów w domu to będzie wyzwanie ale ja bardzo optymistycznie podchodzę do tego wszystkiego oby wszystko było dobrze w ciąży ze mną i bobasem i nic więcej do szczęścia mi nie trzebaPrezesoowa, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Sosenka93, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Prezesoowa wrote:No jak uważasz, ale jak już zbadałaś 2 razy to jak zbadasz trzeci to będziesz mieć pełny ogląd sytuacji
bo jednak implementacja może być i 12 dpoPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Dziewczyny ja się powoli zbieram do dentysty i w związku z tym proszę o odrobinę ciepłych myśli, bo niczego się nie boję jak dentysty. I choćbym nie wiem co robiła i jak próbowała sobie wytłumaczyć to na samą myśl mam po prostu drgawki z nerwów ostatnio jak byłam to przed wejściem do gabinetu prawie się poryczałam, a teraz jestem jeszcze przed samym okresem to stabilność moich emocji pojechała daleko na wakacje
damrade, elektro96, Dropsik, Speranza :), CoffeeDream, Suzie, KejtKa, MummyYummy, Chochlik12, Liyss🧚🏻, Cezarowa, notsobadd, PaulaG, ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Dziewczyny ja się powoli zbieram do dentysty i w związku z tym proszę o odrobinę ciepłych myśli, bo niczego się nie boję jak dentysty. I choćbym nie wiem co robiła i jak próbowała sobie wytłumaczyć to na samą myśl mam po prostu drgawki z nerwów ostatnio jak byłam to przed wejściem do gabinetu prawie się poryczałam, a teraz jestem jeszcze przed samym okresem to stabilność moich emocji pojechała daleko na wakacje
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Izet wrote:Nie no spoko, żaden problem
No powiem Ci, że trochę nie spodziewaliśmy się, że tak szybko to pójdzie 😅 o pierwszego synka staraliśmy się rok, więc myslam, że zajdzie conajmniej z 3/4 miesiące minimum w optymistycznym scenariuszu 😅 a tu niespodzianka bo poszło migiem. Trochę się obawiam bo ja jestem po CC, ale byłam już u gin kilka razy i mówił, że blizna super wygląda.
Ale ogolenie mega się cieszę. Moim największym marzeniem było mieć dzieci, z mężem chcieliśmy conajmniej 2. A że ja w marcu kończę 36 lat to nie chcieliśmy za bardzo czekać więc zabraliśmy się do działania a tu niespodzianka. Posiadanie 2 maluchów w domu to będzie wyzwanie ale ja bardzo optymistycznie podchodzę do tego wszystkiego oby wszystko było dobrze w ciąży ze mną i bobasem i nic więcej do szczęścia mi nie trzeba
Faaajnie, będzie niewielka różnica w wieku i też super 😊 Sama zastanawiam się jak to będzie z planowaniem 2go bąbelka, jeśli już będzie ten pierwszy. Również chciałabym niewielka różnice wieku, ale często się to zmienia po ciąży 😄
No, ale na razie niech pojawi się to pierwsze bobo to będę planować dalej 😁
Powodzenia i dużo zdrówka dla Was!Izet lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny ja się powoli zbieram do dentysty i w związku z tym proszę o odrobinę ciepłych myśli, bo niczego się nie boję jak dentysty. I choćbym nie wiem co robiła i jak próbowała sobie wytłumaczyć to na samą myśl mam po prostu drgawki z nerwów ostatnio jak byłam to przed wejściem do gabinetu prawie się poryczałam, a teraz jestem jeszcze przed samym okresem to stabilność moich emocji pojechała daleko na wakacje
Znieczulenie, jeśli możesz weź i będzie dobrze 😊 Ja już bez znieczulenia nic nie robie u dentysty. Szkoda nerwów.damrade, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
A ja z kolei rzadko biorę znieczulenie u dentysty, nie mam takiej potrzeby. Mój lęk stomatologiczny polega na czymś innym. Nieważne u kogo jestem to wszyscy narzekają na moja wąską szczękę.
Eh, w tym tygodniu musze się umówić na kontrolę właśnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 13:59
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Dziewczyny mam pytanie - w którym dniu cyklu jest w ogóle sens robić Betę? Mam zawsze 28-dniowe cykle (jak w zegarku). W tym miesiącu chciałabym wiedzieć jak najszybciej i najlepiej na pewno, żeby móc zarezerwować wyjazd. Doradźcie coś proszę"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Speranza :) wrote:Dziewczyny mam pytanie - w którym dniu cyklu jest w ogóle sens robić Betę? Mam zawsze 28-dniowe cykle (jak w zegarku). W tym miesiącu chciałabym wiedzieć jak najszybciej i najlepiej na pewno, żeby móc zarezerwować wyjazd. Doradźcie coś proszę
Najszybciej miałam pozytywną w 9 dpo (też cykle jak w zegarku), ale myślę że żeby był sens i brak podejrzeń, że się coś przesunęło i jest za wcześnie to w dniu spodziewanego okresu.Speranza :), CoffeeDream, damrade lubią tę wiadomość