Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:No dobrze, ugięłam się i zatestowalam… niestety bielsze nie będzie… 11dpo
Łezki się polały, nie ukrywam. Duże nadzieje pokładałam w tym cyklu… wszystko było tak jak powinno…
1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud…
Mam podobne odczucia, u nas też podobny czas starań, ale nie możemy się poddać! Ten cud w końcu przyjdzie do nas na pewno 🙂Zbuntowana lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
elektro96 wrote:No dobrze, ugięłam się i zatestowalam… niestety bielsze nie będzie… 11dpo
Łezki się polały, nie ukrywam. Duże nadzieje pokładałam w tym cyklu… wszystko było tak jak powinno…
1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud…
Bardzo mi przykro 🥹 ale 11 dpo to może być jeszcze za wcześnie, na pewno o tym wiesz 😘 Tutaj każda z nas czeka na swój mały cud, po prostu czasami musimy trochę dłużej poczekać. Przytulam mocno, pozwól sobie na smutek, ale nie trać nadziei, najlepsze na Ciebie czeka ♥️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Ja pamiętam że się starałam 8 cykli o pierwsze dzieciatko i mialam duży stres w pracy który blokował mi sluz plodny . Zastosowałam ten zel conceive plus i zaskoczyło w pierwszym cyklu. Ale najlepiej to zmienić pracę albo pojechać na urlop:p więc czasem trzeba poznać przyczynę. Z kolei moja szwagierka też nie mogła zajść w ciążę z pierwszym dzieckiem i poszla na serię masaży i od razu też wtedy zaskoczyło.
kopytko, CoffeeDream, damrade lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Kochana, może jeszcze jest za wcześnie :* przytulam Cię mocno, przyjdzie ten cud i to całkiem niedługo :*damrade lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liliowa wrote:U mnie taki teścik https://zapodaj.net/plik-dQvZih3IfW z trzeciego moczu .
Dziś 9 dpo dopiero a w niedziele jeszcze pisałam że czuję zagniezdzenie. Z tym że ja mam tendecje do biochemow więc na nic się nie nastawiam. Byłam już na becie, o 17 wyniki
Czekamy na wyniki 🤞🏻Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Majlen wrote:Hej dziewczyny 😊
Coś dziwnego mi się zadziało z aplikacją. Jeszcze wczoraj prognozowana owulacja wypadała na 2 marca czyli 15dc, a teraz nagle dzień owulacji przeskoczył na dziś 🙄, co jest nie możliwe, bo mój cykl ostatni trwał 30dni i nawet nie mam takiego śluzu jak przy owulacji, test też negatywny
Miałyście kiedyś problem z kołem w aplikacji?
Taak, też mi ostatnio owulacja przesunęła się o 2 dni do przodu 🙄 -
Gregorka wrote:Dziękuję 🩷 robiłam morfologie, OB, progesteron, betę i biocenoza pochwy-na wynik muszę poczekam 3-5dni. Pozlstale wyniki wyszly dobrze, mam nadziejje,że do wieczorka m
🐵poczeka,żeby pani doktor mogła zobaczyć te polipy w swoim fachowym okiem ☺️ -
Hejka!
@elektro, przytulam ♥️🫂 Kurczę, no Twoje objawy wyglądały naprawdę obiecująco. Płacz, ile trzeba, Kochana!
@Zaczarowan, kciuki za wyniki 💪♥️
@Majuna, sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam 🎂🥳
Dziewczyny, które zobaczymy dwie kreseczki - czekamy na Wasze bety 😍
@Pati, rozumiem Cię, że szukasz i trzymam kciuki, żebyś znalazła kogoś, kto rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości i po prostu pomoże ✊
Ja chyba mam spóźniony zapłon 🙄 Wczoraj spoko, że przyszła 🐒, dziś odczuwam poirytowanie, że znowu wszystko od początku. Ja wiem, że to nie jest normalne.i to będzie 3 CS 😅 Ale ja jestem w życiu zawodowym bardzo zadaniową osobą i nie znoszę powtarzalnych czynności - każdy projekt, którego się podejmuję, jest inny. A z kolei w życiu rodzinnym lubię taką rutynę i powtarzalność (wiecie, pranie, suszenie, obiadki, książeczki na dobranoc). I nie wiem, co się stało, że to tematu starań podeszłam jak do projektu 🤯
No, to pomarudziłam 😅, a teraz dalej do roboty, bo miesiąc sam się nie zamknie 🤭 Zajrzę do Was wieczorkiem, żeby poczytać ♥️
Miłego dnia!
Przytulam wszystkie, które tego potrzebują 🫂🫂🫂
damrade, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud…▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
@MummyYummy Trochę tak z tym jest niestety - Projekt Dziecko 😄
MummyYummy, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@elektro96 Glowa do góry! Jeszcze nic straconego. Ja wg moich wyliczeń mam 10dpo i najwcześniej to zatestuje w czwartek. Chociaż i to się zastanawiam czy nie przeciągnąć do piątku.
Na razie obserwuję temperaturę i inne objawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 12:55
-
1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud…MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
No niestety nie można slepo wierzyć aplikacji 😃
Ja planowo będę mieć sobota lub niedziela, na dziś dzisiejszy nie czuję jakichś objawów, śluz białawy wodnisty, test owulacyjny negatywny ( jedna kreska ciemna, a druga lekutko widoczna ), wrażliwe sutki i wczoraj mnie bolał lewy jajnikStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Cześć dziewczyny, wróciłam z wakacji ! wchodzę tutaj i 260 stron więcej niż było :o mam nadzieję, że przewijały się same dobre informacje, że walentynki były gorące i udane czekam na wątek marcowy żebym mogła już z wami być na bieżąco :*
Prezesoowa, Platynova55, CoffeeDream, Chmurka21, damrade, MummyYummy, Zbuntowana, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Przytulam mocno 🫂🫂🫂🫂
Nie staram się 1,5 roku, a 9 miesięcy; ale tez jest mi już tak ciężko, z miesiąca na miesiąc coraz ciężej. Niby już nie mam takiego myślenia jak na początku, ze ciagle myśle ze jestem w ciąży, ale jednak złudzenia cały czas są.
Myśle, ze musi być dobrze i w końcu obie ujrzymy dwie kreski. ❤️damrade lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud… -
Dziewczyny, cały dzień się źle czuje, podbrzusze mnie boli, piersi spuchnięte, a okresu nie ma. Jednak zrobię test dzisiaj po pracy i ewentualnie jutro rano jak się nic nie wydarzy.
Leśneintro, damrade, MummyYummy, Fermina, Zbuntowana, Karos31, Dropsik, PaulaG, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog