X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No dobrze, ugięłam się i zatestowalam… niestety bielsze nie będzie… 11dpo
    Łezki się polały, nie ukrywam. Duże nadzieje pokładałam w tym cyklu… wszystko było tak jak powinno…
    1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud…
    Przytulam ❤️ ale może jeszcze nie wszystko stracone?
    Mam podobne odczucia, u nas też podobny czas starań, ale nie możemy się poddać! Ten cud w końcu przyjdzie do nas na pewno 🙂

Zbuntowana lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro96 bardzo mi przykro 🫂

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Łezki się polały, nie ukrywam. Duże nadzieje pokładałam w tym cyklu… wszystko było tak jak powinno…
    1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud…

Bardzo mi przykro 🥹 ale 11 dpo to może być jeszcze za wcześnie, na pewno o tym wiesz 😘 Tutaj każda z nas czeka na swój mały cud, po prostu czasami musimy trochę dłużej poczekać. Przytulam mocno, pozwól sobie na smutek, ale nie trać nadziei, najlepsze na Ciebie czeka ♥️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że się starałam 8 cykli o pierwsze dzieciatko i mialam duży stres w pracy który blokował mi sluz plodny . Zastosowałam ten zel conceive plus i zaskoczyło w pierwszym cyklu. Ale najlepiej to zmienić pracę albo pojechać na urlop:p więc czasem trzeba poznać przyczynę. Z kolei moja szwagierka też nie mogła zajść w ciążę z pierwszym dzieckiem i poszla na serię masaży i od razu też wtedy zaskoczyło.

kopytko, CoffeeDream, damrade lubią tę wiadomość

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Kochana, może jeszcze jest za wcześnie :* przytulam Cię mocno, przyjdzie ten cud i to całkiem niedługo :*

damrade lubi tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    U mnie taki teścik https://zapodaj.net/plik-dQvZih3IfW z trzeciego moczu .
    Dziś 9 dpo dopiero a w niedziele jeszcze pisałam że czuję zagniezdzenie. Z tym że ja mam tendecje do biochemow więc na nic się nie nastawiam. Byłam już na becie, o 17 wyniki

Czekamy na wyniki 🤞🏻

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej dziewczyny 😊
    Coś dziwnego mi się zadziało z aplikacją. Jeszcze wczoraj prognozowana owulacja wypadała na 2 marca czyli 15dc, a teraz nagle dzień owulacji przeskoczył na dziś 🙄, co jest nie możliwe, bo mój cykl ostatni trwał 30dni i nawet nie mam takiego śluzu jak przy owulacji, test też negatywny
    Miałyście kiedyś problem z kołem w aplikacji?

Taak, też mi ostatnio owulacja przesunęła się o 2 dni do przodu 🙄

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziękuję 🩷 robiłam morfologie, OB, progesteron, betę i biocenoza pochwy-na wynik muszę poczekam 3-5dni. Pozlstale wyniki wyszly dobrze, mam nadziejje,że do wieczorka m
    🐵poczeka,żeby pani doktor mogła zobaczyć te polipy w swoim fachowym okiem ☺️
    A jak oglądać polipy to nie lepiej w pierwszej fazie, po okresie od razu? Teraz to tak chyba może wyjść niemiarodajnie. Tak mi się wydaje 🤔

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen u mnie aplikacja też żyje własnym życiem, mi owulację (jestem już po) wyznaczyło na dzień, z którym się nie zgadzam :D

CoffeeDream, damrade, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

@elektro, przytulam ♥️🫂 Kurczę, no Twoje objawy wyglądały naprawdę obiecująco. Płacz, ile trzeba, Kochana!

@Zaczarowan, kciuki za wyniki 💪♥️

@Majuna, sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam 🎂🥳

Dziewczyny, które zobaczymy dwie kreseczki - czekamy na Wasze bety 😍

@Pati, rozumiem Cię, że szukasz i trzymam kciuki, żebyś znalazła kogoś, kto rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości i po prostu pomoże ✊

Ja chyba mam spóźniony zapłon 🙄 Wczoraj spoko, że przyszła 🐒, dziś odczuwam poirytowanie, że znowu wszystko od początku. Ja wiem, że to nie jest normalne.i to będzie 3 CS 😅 Ale ja jestem w życiu zawodowym bardzo zadaniową osobą i nie znoszę powtarzalnych czynności - każdy projekt, którego się podejmuję, jest inny. A z kolei w życiu rodzinnym lubię taką rutynę i powtarzalność (wiecie, pranie, suszenie, obiadki, książeczki na dobranoc). I nie wiem, co się stało, że to tematu starań podeszłam jak do projektu 🤯

No, to pomarudziłam 😅, a teraz dalej do roboty, bo miesiąc sam się nie zamknie 🤭 Zajrzę do Was wieczorkiem, żeby poczytać ♥️

Miłego dnia!

Przytulam wszystkie, które tego potrzebują 🫂🫂🫂

damrade, nick nieaktualny, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Przytulam 🫂 ale może jeszcze jakiś osikaniec z tego wyjdzie 🤞

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MummyYummy Trochę tak z tym jest niestety - Projekt Dziecko 😄

MummyYummy, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro96 Glowa do góry! Jeszcze nic straconego. Ja wg moich wyliczeń mam 10dpo i najwcześniej to zatestuje w czwartek. Chociaż i to się zastanawiam czy nie przeciągnąć do piątku.
    Na razie obserwuję temperaturę i inne objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 12:55

• damrade Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jeszcze nie puszczam kciuki!🤞🏼 do okresu pozostaje trochę czasu!

MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie można slepo wierzyć aplikacji 😃
    Ja planowo będę mieć sobota lub niedziela, na dziś dzisiejszy nie czuję jakichś objawów, śluz białawy wodnisty, test owulacyjny negatywny ( jedna kreska ciemna, a druga lekutko widoczna ), wrażliwe sutki i wczoraj mnie bolał lewy jajnik

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wróciłam z wakacji ! wchodzę tutaj i 260 stron więcej niż było :o mam nadzieję, że przewijały się same dobre informacje, że walentynki były gorące i udane :) czekam na wątek marcowy żebym mogła już z wami być na bieżąco :*

nick nieaktualny, Platynova55, CoffeeDream, Chmurka21, damrade, MummyYummy, Zbuntowana, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Przytulam mocno 🫂🫂🫂🫂
    Nie staram się 1,5 roku, a 9 miesięcy; ale tez jest mi już tak ciężko, z miesiąca na miesiąc coraz ciężej. Niby już nie mam takiego myślenia jak na początku, ze ciagle myśle ze jestem w ciąży, ale jednak złudzenia cały czas są.
    Myśle, ze musi być dobrze i w końcu obie ujrzymy dwie kreski. ❤️

damrade lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Przytulam mocno. Boli biały test i boli doszukiwanie się cienia. Ja raz w miesiącu łamie paznokcie od rozkręcania testów w kółko…

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cały dzień się źle czuje, podbrzusze mnie boli, piersi spuchnięte, a okresu nie ma. Jednak zrobię test dzisiaj po pracy i ewentualnie jutro rano jak się nic nie wydarzy.

Leśneintro, damrade, MummyYummy, Fermina, Zbuntowana, Karos31, Dropsik, PaulaG, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję objaw nie z tej ziemi. Płacz . Mogę dziś płakać o wszystko. To dowodzi że progesteron spadł mi masakrycznie. No szkoda.

preg.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ