Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamieszana93 wrote:Hej! Na pinku chyba wyszedł mi cień, ale taki prawie niedostrzegalny, więc nadal nic nie wiem (dziś 11dpo). 🙈
Zaczarowan, Prezesoowa, Majuna, damrade, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Liliowa wrote:Dzisiaj jeszcze raz robiłam test po jednej kawie i trochę ciemniejszy: https://zapodaj.net/plik-zB8hGHwY1K
Idę na badanie bhcg, wyniki po 16.
Oby było ponad 30 🙏
Trzymamy kciuki! ❤️ -
@Majlen kciuki za wizytę 😘🤞
@Pati2804 i @Zimozielona nasze szalone testerki 😅❤️ Za wcześnie, jedziemy dalej! 😘
@Zbuntowana i @elektro96 dziękuję Wam za te słowa, oczy mi się trochę spociły 🥹😅 Bardzo zależało mi, żeby stworzyć miejsce, do którego każda z Was będzie chciała wracać ❤️
@Majuna już zaciskam 🤞 za wizytę 😘
Ja się jeszcze z Wami nie żegnam, bo zrobię to jak nasza @Prezesoowa stworzy marcowy ❤️🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 10:01
Majuna, Prezesoowa, elektro96, Majlen, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Prezesoowa wrote:Wizyta brzmi i tak o wiele bardziej profesjonalnie niż spora część wizyt, które dziewczyny tu opisują
Twój prog generalnie jest bardzo ładny a jakie masz podejście do badania AMH i drożności?
Myślę, że nowy lekarz może Wam zlecić jeszcze jakieś dodatkowe badania, zanim ustali plan, ale mogę się oczywiście mylić już od dziś trzymam kciuki za wizytę :*
Tak, też uważam, że nie ma dramatu. Byłam u tej Pani już kiedyś w innej sprawie i zdecydowanie ma dobre podejście do pacjentów i nie zlewa ich. Wydaje mi się, że ona głównie od ciężarnych babeczek jest. Co do AMH i drożności, to oczywiście jak mi kolejna osoba jutro to powie to oczywiście zrobię. Mam nadzieję tylko, że będzie dopuszczalne zrobienie badania drożności tą metodą z pianką, bo podobno jest mniej inwazyjna i mniej niekomfortowa niż zwykłe HSG. A nie ukrywam, trochę się boję bólu. 🙈
Jasne, na razie nastawiam się na robienie badań i ewentualnie dalej plan. Ale samo zlecenie badań da mi kopa, bo będę wiedziała, co robić. Androlog określił go jako konkretnego, nieprzedłużającego niepotrzebnie i takiego, co omija jakieś kroki jeśli widzi, że nie są potrzebne. A tak naprawdę o to mi w tym wszystkim chodzi, bo przecież jakbym chciała w kółko słyszeć, że dać sobie czas, to bym nie chodziła na wizyty. Dzięki za kciuki kochana. 🤩Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Liliowa wrote:Dzisiaj jeszcze raz robiłam test po jednej kawie i trochę ciemniejszy: https://zapodaj.net/plik-zB8hGHwY1K
Oby było ponad 30 🙏
To już legitna kreseczka jest!👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Zamieszana93 wrote:Hej! Na pinku chyba wyszedł mi cień, ale taki prawie niedostrzegalny, więc nadal nic nie wiem (dziś 11dpo). 🙈
My tu wszystkie mamy sokoli wzrok, dopatrzymy się, dawaj fotę! 😜ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Oby było ponad 30 🙏
Tutaj to już piękna krecha 😍damrade lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Depeche89 wrote:@Majlen
@Suzie
Jestem z Wami. Też we wrześniu odstawiłam, myślałam, że będzie wszystko ok a cykl do tej pory jeszcze się nie uregulował. Ostatnio na USG miałam endometrium ze 2mm. Ale lekarz stwierdził, że brak również pęcherzyków, a jednak jak sprawdziłam sama to są. Mam wrażenie, że jak zobaczył moja podwyższoną prolaktyne to się na tym ufiksował. Kończymy z moim partnerem remont mieszkania i szukam ginekologa z prawdziwego zdarzenia.
Dziewczyny, ja w czerwcu odstawiłam AH. Do września były jakieś przypały, ale teraz jak patrzę na aplikacje, to ostatnie 4 cykle równo 29 dni każdy. Owulacje raczej mam tego samego dnia. A na początku miałam cykle to 24 to 34, wiec trochę chyba jesy w tym prawdy, ze organizm z czasem (o ile nie ma jakichś poważnych zaburzeń) się stabilizuje.
Niestety mam ciagle plamienia przed @ oraz bol do 20 dc do @. Szukam nowego lekarza.
Trzymam kciuki za wasze cykle po AH🥰
Nie wiem czy tak miałyście, ale ja się naczytałam, ze po AH to się zachodzi w mgnieniu oka i tez mi to siadło na psychikę, ze mi się nie udało tak szybko👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
ultramaryna_ wrote:@Majlen kciuki za wizytę 😘🤞
@Pati2804 i @Zimozielona nasze szalone testerki 😅❤️ Za wcześnie, jedziemy dalej! 😘
@Zbuntowana i @elektro96 dziękuję Wam za te słowa, oczy mi się trochę spociły 🥹😅 Bardzo zależało mi, żeby stworzyć miejsce, do którego każda z Was będzie chciała wracać ❤️
@Majuna już zaciskam 🤞 za wizytę 😘
Ja się jeszcze z Wami nie żegnam, bo zrobię to jak nasza @Prezesoowa stworzy marcowy ❤️🥰
Dziękuję @ultramaryna za kciuki 😘
No tu u nowego, innego ginekologa całkiem inne podejście, również zobaczył tą torbiel krwotoczna w prawym jajniku 3cm, ale powiedział, że to normalne po braniu tabletek antykoncepcyjnych I, że cały cykl musi się sam wyregulować, ta torbiel powinna się wchłonąć po kolejnej miesiączce, a dodatkowo dziś endometrium mam 7mm, a wczoraj u tego chu*****o lekarza, 3mm - czy to możliwe, że źle wykonał badanie? Czy w noc mi wzrosło do 7mm
No podsumowując, tamtego zostawiam za sobą, jestem spokojna po dzisiejszej wizycie ☺️Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Sosenka93 wrote:Dzień dobry 🙂
Białe testy a kysz! Kciuki za jutro dziewczyny ♥️
@Mjalen, też kiedyś miałam torbiel, po miesiącu już nie było. Dostałam leki i się wchłonęła sama. Będzie dobrze !
Ja również chciałam podziękować za piękny luty, co prawda nie zatestowałam, nie było mi dane 😁 w marcu też nie zatestuje bo 🐒 wypada tak (o ile przyjdzie prawidłowo), że kolejny test dopiero w pierwszej połowie kwietnia bo mąż praca na święta dopiero 🙈 ale miło będzie z Wami spędzić ten marzec 🤗
Dziękuję za potwierdzenie, że wszystko wróci na dobrze tory 😘, dziś po drugim lekarzu, też jestem już spokojna, bo ten wczoraj to mnie ostro przestraszył i to jego podejście do mnie..Sosenka93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, ja w czerwcu odstawiłam AH. Do września były jakieś przypały, ale teraz jak patrzę na aplikacje, to ostatnie 4 cykle równo 29 dni każdy. Owulacje raczej mam tego samego dnia. A na początku miałam cykle to 24 to 34, wiec trochę chyba jesy w tym prawdy, ze organizm z czasem (o ile nie ma jakichś poważnych zaburzeń) się stabilizuje.
Niestety mam ciagle plamienia przed @ oraz bol do 20 dc do @. Szukam nowego lekarza.
Nie wiem czy tak miałyście, ale ja się naczytałam, ze po AH to się zachodzi w mgnieniu oka i tez mi to siadło na psychikę, ze mi się nie udało tak szybko
Mi trochę siadło, jak rozmawialiśmy że znajomymi i mówię właśnie, ze po tabletkach to troche czasu minie zanim organizm sie zregeneruje i zajde w ciążę, no a znajoma na to, że ona już po miesiącu od odstawienia zaszła, więc trochę to mnie poryłoStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, ja w czerwcu odstawiłam AH. Do września były jakieś przypały, ale teraz jak patrzę na aplikacje, to ostatnie 4 cykle równo 29 dni każdy. Owulacje raczej mam tego samego dnia. A na początku miałam cykle to 24 to 34, wiec trochę chyba jesy w tym prawdy, ze organizm z czasem (o ile nie ma jakichś poważnych zaburzeń) się stabilizuje.
Nie wiem czy tak miałyście, ale ja się naczytałam, ze po AH to się zachodzi w mgnieniu oka i tez mi to siadło na psychikę, ze mi się nie udało tak szybko
U mnie mówili, że płodność podkręcona, żeby uważać jak się jeszcze nie chce, a tu psikus. Najpierw miałam równe cykle co 26 dni. Potem się unormowało do przedziału 32-34 (takie miałam przed AH), a teraz 36 i nic. A ja się śmiałam z aplikacji OvuFriend, że wyznaczyło mi okres na początek marca w okolicy 40dc, a zaraz się okaże, że to prawda będzie. 😂👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Wracam po nieobecności, ale nie wiem czy zdążę was nadrobić po nieobecności 🙈 tak mnie zmiotło we wtorek i środę, że po powrocie z pracy szłam spać i budziłam się dopiero nad ranem 🫣 dawno nie miałam takich bólów głowy 🫨 dziś już prawie git, ale ciężki dzień w pracy 😵💫
Suzie, damrade, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:U mnie mówili, że płodność podkręcona, żeby uważać jak się jeszcze nie chce, a tu psikus. Najpierw miałam równe cykle co 26 dni. Potem się unormowało do przedziału 32-34 (takie miałam przed AH), a teraz 36 i nic. A ja się śmiałam z aplikacji OvuFriend, że wyznaczyło mi okres na początek marca w okolicy 40dc, a zaraz się okaże, że to prawda będzie. 😂
Ogólnie z AH to zależy. Ja zaczynałam brać tabletki jako "zdrowa" osoba, a po ich odstawieniu w 7 miesięcy przytyłam 32 kg, których nie mogłam zrzucić. Niedoczynność tarczycy, zaraz później IO, potem PCOS i kilka kolejnych rzeczy AH jak się zacznie w "dobrym" momencie to zataja wiele problemów hormonalnych po drodze, a przynajmniej tak było w moim przypadku powiedziałam, że nigdy więcejWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
A jeszcze mnie nurtuje temat z tą torbielą i wysiłkiem fizycznym. Czy mogę chodzić na siłownię? Biegać itp ?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:Ogólnie z AH to zależy. Ja zaczynałam brać tabletki jako "zdrowa" osoba, a po ich odstawieniu w 7 miesięcy przytyłam 32 kg, których nie mogłam zrzucić. Niedoczynność tarczycy, zaraz później IO, potem PCOS i kilka kolejnych rzeczy AH jak się zacznie w "dobrym" momencie to zataja wiele problemów hormonalnych po drodze, a przynajmniej tak było w moim przypadku powiedziałam, że nigdy więcej
Przykro mi, że tak zdarzyło. Ja znam dziewczynę co się przechwalała, że po odstawieniu AH "bez niczego" schudła sobie 5-6 kg. I tak chodziła i się wszystkim chwaliła...👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Hej! Przykro mi z powodu bieli...
Ja też po AH czekałam 8 tygodni na pierwszy okres po odstawieniu i teraz dopiero 1 cs...
Tez sie poschizowałam ze właśnie po ah sie zachodzi od razu.. jak widac po 1 dziecku nie wyszło bo 2.5 roku a drugie wyszło na AH...
Bardzo wam dziękuję za miłe przyjęcie.. fajnie sie tu czułam. Nie olewana że to dopiero 1cs...
Ale nie powiem troche sie bałam że jak mi wyjdzie za pierwszym razem to mnie znienawidzicie.... jak widać posiedzę z wami dłużej. 🥰
Wg jestem chora... mam stan podgorączkowy i oczywiscie wmawiałabym sobie ciążę gdyby nie to ze mam też okropny karar i moje dzieci rowniez..... 😮💨🤒Suzie, damrade, Chmurka21 lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Hej! Przykro mi z powodu bieli...
Ja też po AH czekałam 8 tygodni na pierwszy okres po odstawieniu i teraz dopiero 1 cs...
Tez sie poschizowałam ze właśnie po ah sie zachodzi od razu.. jak widac po 1 dziecku nie wyszło bo 2.5 roku a drugie wyszło na AH...
Bardzo wam dziękuję za miłe przyjęcie.. fajnie sie tu czułam. Nie olewana że to dopiero 1cs...
Ale nie powiem troche sie bałam że jak mi wyjdzie za pierwszym razem to mnie znienawidzicie.... jak widać posiedzę z wami dłużej. 🥰
Wg jestem chora... mam stan podgorączkowy i oczywiscie wmawiałabym sobie ciążę gdyby nie to ze mam też okropny karar i moje dzieci rowniez..... 😮💨🤒
Jesteśmy tu dla każdej. Nieważne czy pierwsze, drugie czy dziecko dziecko, czy wyjdzie od razu czy za pół roku.damrade, PaulaG, Prezesoowa, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Ultra Marynka bardzo dziękujemy za poprowadzenie nas przez luty!! To był na maksa magiczny wątek ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 10:45
elektro96, KejtKa, PaulaG, Prezesoowa, Nieprzejrzysta, Leśneintro, _ine, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm