Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Trzymam mocno kciuki :*
A to rozbieranie testu to tak w ramach ćwiczeń na bezstresowe podejście?Prezesoowa, Zbuntowana, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Cześć dziewczyny, co do jakości nasienia - mój miał słabe, okazało się że miał żylaki podwózka nasiennego i zdecydowaliśmy się na operację. Po kilku miesiącach po tej operacji zaczęłam zachodzić w ciążę (wcześniej rok bez ciazy). (a że dwie pierwsze ciąże straciłam, to inna historia :p)
Więc polecam przy słabych wynikach przejść się do androloga na USG. Oczywiście luźne majtki, suple i aktywność fizyczna równolegle bezdyskusyjnie. No i oczywiście ograniczenie alkoholu. My tu się zarzynamy dla zdrowych ciąży, faceci też mają się poczuwać! Takie moje zdanie, ja w tym obszarze jestem stanowcza :p
A u Twojego męża morfologia wyszła słaba, że poszedł do androloga?20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Suzie wrote:Mój mąż na szczęście bierze swoje leki. Ba, to on zachęca do witamin i pilnuje żebyśmy brali. Teraz jak zamawiałam dla siebie to chciał, żeby mu też zamówić, więc spore zamówienie poszło. Widać, że chce coś poprawić.
CoffeeDream, Suzie, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
@Majuna Oczywiście, dziękuję za przedstawienie swojego punktu widzenia 🌸 Wiem, wiem, że może to potrwać jeszcze kilka miesięcy. Sobie uświadamiam, że mogliśmy wcześniej zacząć starania, ale kto by się spodziewał...
Muszę porozmawiać z mężem na spokojnie, żeby zrobił chociaż kontrolną morfologię+poziom witamin.Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Majuna wrote:Dzień dobry! Miłego dnia wszystkim życzę!
@CoffeeDream Dokładnie, zobacz jak wyjdzie cytologia. Każdej z nas się śpieszy do dzidziutka, ale nie ma co dawać się ponieść. Kilka miesięcy potrzeba u zdrowych par, więc myślę że narazie nie ma co się doszukiwać problemu. Ale jeśli minie kolejne kilka miesięcy to warto wykonać podstawowe badania. Nie odbierz źle mojej wypowiedzi, jeśli lepiej się poczujesz już robiąc badania, to działaj! 😘 Chcę jedynie powiedzieć, że warto się od samego początku nastawić, że jednak kilka miesięcy może to zająć i cieszyć się wspólnymi chwilami, ale życzę Ci byś się mogła cieszyć jak najszybciej ❤
@Zbuntowana ważne, że byłaś u lekarza, są leki, a zaraz będzie nowy plan działania. Dużo siły dla Ciebie. ❤
Tulę za biele dziewczyny, ale pewnie jeszcze za wcześnie u Was, także dalej trzymam kciuki. 🤞🏻
Za wredne małpy też 🫂
@ultramaryna_ świetnie prowadziłaś wątek. Jestem pod wrażeniem, ile byłas w stanie poświęcić czasu, by każdemu coś odpisać, pamiętać. Gratuluję. 👏
Naszym lutowym brzuchatkom życzę dużo zdrowia, dla Was i dla Waszych dzidziolków. Rośnijcie zdrowo, a ciąża niech przebiega bezproblemowo.
W robocie zamknięcie miesiąca, więc działam. Odezwę się u Pani Prezes na marcowym 😁
Ultramaryna dziękuję jesteś świetna prowadząca masz spora wiedzę... I każda z nas przyjęłaś z wielką chęcią dziękuję...
Dziękuję Wam dziewczyny za ten luty...a marzec u Prezesowej orzywitajmy wszystkie z przytupem ... Ja pewnie znów jako wolny strzelec bo nie wiadomo kiedy znów będzie wszystko git ... narazie królowa odpuściła sobie ten rok styczeń i luty... takiego długiego cyklu nie pamiętam... eh.. któraś z Was pisała że sprawdzała u wujka Google że testy negatywne a może jednak ciaza... eh... Ja też... tak to z nzmi jest
...Majuna, Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Ja również dziękuję Wam za ten luty ❤ był piękny i pełen miłości i wsparcia 🥰🥺
Brzuchatkom życzę zdrowia i spokojnych kolejnych miesięcy oczekiwań na bobaska który u Was zamieszkał i spokoju 😘🍀 aby szczęście Was nie opuszczało 🍀
A tym które zostają, widzimy się na marcowym wątku 😘 oby to był nasz ostatni wątek jako NIEbrzuchatkowe 😁 😘 miłego dnia ! 🌞_ine, Majuna, Prezesoowa, aszin, CoffeeDream, ultramaryna_, Platynova55, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:A u Twojego męża morfologia wyszła słaba, że poszedł do androloga?
Jeśli dobrze pamiętam morfologię miał na poziomie 4%, ale miał stwierdzoną nieprawidłową ruchliwość. Po operacji ruchliwość się poprawiła, morfologia trochę chwilowo pogorszyła, a potem znów poprawiła po suplach i sporcie.Majuna, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
@Prezesoowa następna z wielką pamięcią, już widzę, że też postawisz poprzeczkę na marcowym. 😅 Dziękuję, że pytasz. We wczorajszej wizycie wielkiej nadziei nie pokładałam. Wczoraj był 5dc i miałam robione usg, żeby podejrzeć, jak to wygląda. No i wizualnie jest pięknie, ładne jajniki, po 8 pęcherzyków na każdy. Wyniki hormonów również bez zastrzeżeń. Co do proga odniosła się, że to dobry wynik, ja się do końca z tym nie zgadzam (14.80ng/ml). Obejrzała wyniki męża i z kolei ona stwierdziła, że nie są złe, ani dobre (androlog mówił że dobre). Dostaliśmy też wyniki hormonalne męża i tam niestety dwie wartości są wystrzelone, także też idzie jeszcze raz do androloga. Mówi, że można zbadać AMH, lecz według niej to formalność. Ewentualnie drożność. Według niej nie wymagam stymulacji. No owulki mam swoje podobno. Ogólnie powiedziała, że warto dać sobie kilka miesięcy, ale mnie to już nie satysfakcjonuje bo daliśmy już sobie prawie rok 😜 Wtedy warto uderzyć do kliniki i pomysleć o metodach, które tam proponują. To będzie fajna lekarka na pójście w drobnych sprawach, ale nie w drodze po dzidziolka. Z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę, tu mamy Pana który pracuje w klinice niepłodności, także na pewno Wam dam znać. Jeśli nie wyjdę z konkretnym planem, to chyba się załamię, a może i nie, bo z upływem czasu coraz bardziej luzuję. Inaczej bym oszalała. 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 09:15
ultramaryna_, Prezesoowa, damrade, Dropsik, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
CoffeeDream wrote:@Majuna Oczywiście, dziękuję za przedstawienie swojego punktu widzenia 🌸 Wiem, wiem, że może to potrwać jeszcze kilka miesięcy. Sobie uświadamiam, że mogliśmy wcześniej zacząć starania, ale kto by się spodziewał...
Muszę porozmawiać z mężem na spokojnie, żeby zrobił chociaż kontrolną morfologię+poziom witamin.
Oj rozumiem Cię, my też to odkładaliśmy, bo praca, bo remont i przeprowadzka, teraz żałuję tego czasu. Ale wiesz, myślałam że zajdę od "pstryknięcia palca" 🤣 Ja wierzę, że tak miało u mnie w życiu widocznie być i zawsze wierzę, że coś się dzieje właśnie po coś. Ogólnie uważam, że w życiu mam dużo szczęścia, więc wierzę że z czasem czeka mnie kolejna radość. 😊😊😊Zbuntowana, Chmurka21, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majuna wrote:Oj rozumiem Cię, my też to odkładaliśmy, bo praca, bo remont i przeprowadzka, teraz żałuję tego czasu. Ale wiesz, myślałam że zajdę od "pstryknięcia palca" 🤣 Ja wierzę, że tak miało u mnie w życiu widocznie być i zawsze wierzę, że coś się dzieje właśnie po coś. Ogólnie uważam, że w życiu mam dużo szczęścia, więc wierzę że z czasem czeka mnie kolejna radość. 😊😊😊
Majuna lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Dziewczyny kochane! Dzisiaj miałam testowac a okazalo sie rano ze nie mam ani 1 szt! Hahahahah uwierzycie ?! 🤣
To chyba znak żeby sobie darować 🤣damrade, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Zbuntowana wrote:Majunia trzymam kciuki żeby ta radość była szybko ...
Dziękuję! ❤Każda z nas będzie się cieszyć, Ty również!
@Smerfetkaa my jako zawodowe staraczki musimy Cię wysłać do apteki po test. 🤣🤣🤣
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
CoffeeDream wrote:Powoli zastanawiam się w czym tkwi problem... Czy nie poprosić M. żeby zbadał kontrolnie nasienie. Chociaż wolałabym, żeby to z jego inicjatywy wyszło, ale myślę, że on to jeszcze raczej o tym sam nie pomyśli... Plus ogólnie całą inna morfologia i poziom witamin. Co prawda zawsze morfologię miał super, ale ciekawe jak z witaminami u niego.
Ech,doskonale wiem, co czujesz. Nie wiem, jakie Twoj maz ma podejście, ale u nas dopiero w piątek idzie na badania. Ogólnie po czasie, to nie wiem czy był sens już od początku się nakręcać, bo wprowadziło to nas w taki beznadziejny tryb, oczekiwania na badania 😂 (przynajmniej mnie)
Byłam u pierwszego lekarza od nieplodnosci w sierpniu, bo miałam problem z jajnikiem. To byl 3ci nieudany cykl. Lekarz stwierdził, ze mam owulacje i wszystko git. Doradził, Żebyśmy ustalili z mężem termin, kiedy pójdzie zbadać nasienie, gdyby się nie udało, ale nie za szybko, żeby nie wchodzić w ten tryb badań. I myśle, ze w pewnym sensie jest to spoko.
Ale rozumiem doskonale, ze chciałabyś zbadać wszystko już, bo ja tez tak mam 😂 ćwiczę trochę cierpliwość.
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Prezesoowa wrote:Jeżeli przepisał Ci luteinę bez potwierdzenia owulacji to polecam zmienić lekarza. Wg mnie to jeśli jesteś świeżo po odstawieni antykoncepcji hormonalnej to trzeba dać organizmowi czas na powrót do naturalnego cyklu hormonalnego. Rozumiem podanie luteiny w celu wywołania krwawienia (bo to nie miesiączka) przy przedłużającym się cyklu, ale 16 dc to raczej ciężko powiedzieć o rozciągnięciu cyklu w czasie. Niektóre kobiety po odstawieniu AH to mają owulacje w 20-23 dni cyklu, a podanie luteiny w 16 dc by im to po prostu zahamowało.
Tak tak, dobrze mówisz z tą luteina I o zmianie lekarza.
Boże jestem taka zła, że wybrałam właśnie jego, ale trudno to już za mną..
Wyszłam właśnie od drugiego ginekologa i tu u niego całkiem inne podejście, również zobaczył tą torbiel krwotoczna w prawym jajniku 3cm, ale powiedział, że to normalne po braniu tabletek antykoncepcyjnych I, że cały cykl musi się sam wyregulować, ta torbiel powinna się wchłonąć po kolejnej miesiączce, a dodatkowo dziś endometrium mam 7mm, a wczoraj u tego chu*****o lekarza, 3mm - czy to możliwe, że źle wykonał badanie? Czy w noc mi wzrosło do 7mm
No podsumowując, tamtego zostawiam za sobą, jestem spokojna po dzisiejszej wizycie ☺️ultramaryna_, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CoffeeDream wrote:A Ty potwierdzalas owulke u gina? Przepraszam, nie pamiętam już 🙈
I czy badaliscie nasienie czy na razie nie doszukujcie się tam problemu?
Nie potwierdzałam, ale na podstawie obserwacji wydaje mi się, że mam. Zaczynam podejrzewać niewydolność ciałka żółtego albo coś. Będę badać progesteron, prolaktynę itp. w czymś musi być przyczyna.
Nasienia nie badaliśmy, bo to dopiero pierwszy cykl starań był. Pomyślimy nad tym później.
A okresu nadal nie ma, ja już nie mam sił, cała napuchnięta jestem i wszystko mnie boli.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry dziewczyny 😊
U mnie znowu młyn w robocie, staram się nadrabiać wieczorami, ale zbyt szybko zasypiam by być na bieżąco.
U mnie 3 dzień małpy, ale jest tak dziwna, że aż dziś rano sikalam na test. No cóż, bielsze nie będzie 🤣
Trzymam kciuki za wszystkie, które przechodzą na wątek marcowy, by obfitował w mnogość kresek.
I za te, którym się udało i zostają na lutowym - spokojnych, nudnych ciąż, niech się Wam bombelki zdrowo chowają pod waszymi serduszkami 😊Majuna, ultramaryna_, Prezesoowa, damrade, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Ogólnie to wierzę, że wkrótce moje problemy się rozwiążą. Próbuje myśleć pozytywnie. Teraz dodatkowo suplementacja, kolejne badania i może coś ruszy do przodu. Dzisiaj 36dc.
Prezesoowa, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
I cudownie było tutaj być przed cały miesiąc. Życzę udanych i nudnych ciąż, i mam nadzieję, że jeszcze gdzieś się jeszcze spotkamy. Trzymajcie się kochane. Do zobaczenia w marcowym, a później w kwietniowym wątku (bo tam na pewno będę 😂).
ultramaryna_, _ine, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Hej! 🌸
U mnie niestety żadna niespodzianka - biel/12dpo. No chyba nic z tego, tak jak myślałam... Nie ma co się łudzić.
Z ciekawostek, dzisiaj Ovu znowu przesunęło mi owulke na ten dzień, gdzie zakładałam, że była.Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Majuna wrote:
@Smerfetkaa my jako zawodowe staraczki musimy Cię wysłać do apteki po test. 🤣🤣🤣
Hahaha ale się załatwiłam 🙈 dopiero po pracy będę mogła ogarnąć 🙈Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡