Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Hej! 🌸
U mnie niestety żadna niespodzianka - biel/12dpo. No chyba nic z tego, tak jak myślałam... Nie ma co się łudzić.
Z ciekawostek, dzisiaj Ovu znowu przesunęło mi owulke na ten dzień, gdzie zakładałam, że była. -
Chciałabym podziękować Wam za ten lutowy wątek. Było super, bardzo fajne i ciepłe, wspierające osoby 😍.
Gratulacje dla wszystkich ciężarnych i powodzenia ✊🏻
A z resztą zobaczymy się w marcowym wątku walczyć o dzidzię 🤞🏻Pati2804, Suzie, notsobadd, CoffeeDream, Platynova55, Prezesoowa, Leśneintro, Zbuntowana, Malinowysorbet, kopytko, elektro96, ultramaryna_, Dropsik, PaulaG, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Pati2804 wrote:🫂 tak pod koniec cyklu przesuwa owulke ? Aż dziwne 🙄
Nie wiem... Wprowadziłam wynik testu i tempke dzisiejszą i chyba na podstawie tego tak wywnioskowalo 😏
Eeech, czekam, aż wybuchnę płaczem, bo na razie jakbym się tego spodziewała i przyjęłam to na chłodno. Tylko boli jednak mimo wszystko.20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
notsobadd wrote:No właśnie czytam, że wredna 🐒 nie chce do Ciebie przyjść jak na złość. Nadal nic? 🙈
Rano nie było, a teraz nawet mi się nie chce już sprawdzać. Jak będę na siku to zobaczę 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Pati2804 wrote:🫂 tak pod koniec cyklu przesuwa owulke ? Aż dziwne 🙄
Mnie się chyba też tak raz zdarzyło 🤦🏻♀️damrade lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Hej! 🌸
U mnie niestety żadna niespodzianka - biel/12dpo. No chyba nic z tego, tak jak myślałam... Nie ma co się łudzić.
Z ciekawostek, dzisiaj Ovu znowu przesunęło mi owulke na ten dzień, gdzie zakładałam, że była.
🫂 To co, winkujemy? Ja muszę serio odreagować po tym cyklu i miesiącu 🤦🏻♀️Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Hej dziewczyny ☺️
Ja właśnie czekam u lekarza, ciekawe co mi powie na tą moją torbiel krwotoczna, którą wykrył wczoraj inny ginekolog .
Naczytałam się i to nie jest coś poważnego, piszą, że jest to powszechne wśród kobiet i napewno się wchłonie, trochę mnie to uspokoiło, bo jak Wyszłam wczoraj od niego, to popłakałam się, tymbardziej, że mi powiedział " no ja tak naprawdę, to nie wiem co Pani jest" ... i zaczął gadać o zastrzykach
Dziś mam juz inne nastawienie, mam na dzieje, że będzie dobrze 🩷Pati2804, CoffeeDream, ultramaryna_, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CoffeeDream wrote:Nie wiem... Wprowadziłam wynik testu i tempke dzisiejszą i chyba na podstawie tego tak wywnioskowalo 😏
Eeech, czekam, aż wybuchnę płaczem, bo na razie jakbym się tego spodziewała i przyjęłam to na chłodno. Tylko boli jednak mimo wszystko.CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Hej dziewczyny ☺️
Ja właśnie czekam u lekarza, ciekawe co mi powie na tą moją torbiel krwotoczna, którą wykrył wczoraj inny ginekolog .
Naczytałam się i to nie jest coś poważnego, piszą, że jest to powszechne wśród kobiet i napewno się wchłonie, trochę mnie to uspokoiło, bo jak Wyszłam wczoraj od niego, to popłakałam się, tymbardziej, że mi powiedział " no ja tak naprawdę, to nie wiem co Pani jest" ... i zaczął gadać o zastrzykach
Dziś mam juz inne nastawienie, mam na dzieje, że będzie dobrze 🩷Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:🫂 To co, winkujemy? Ja muszę serio odreagować po tym cyklu i miesiącu 🤦🏻♀️
No jutro na pewno winka się napiję. 🍷Już raczej nic z tego nie będzie . Jutro jeszcze rano dla sportu sikne, ale nie nastawiam się.Pati2804 lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Zimozielona wrote:Hej, biało:)
Dzisiaj chyba zbiorowy przytulas 🫂Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Powoli zastanawiam się w czym tkwi problem... Czy nie poprosić M. żeby zbadał kontrolnie nasienie. Chociaż wolałabym, żeby to z jego inicjatywy wyszło, ale myślę, że on to jeszcze raczej o tym sam nie pomyśli... Plus ogólnie całą inna morfologia i poziom witamin. Co prawda zawsze morfologię miał super, ale ciekawe jak z witaminami u niego.
Dropsik, damrade, Izet lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Pati2804 wrote:Pewnie jak zobaczę 14 dpo że jest biel to się wkurze ale na razie jest tak wcześnie że może nie być nic widać 🙂 a o ile Ci spadła temp ?
Pati2804, damrade lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Coffee, jak się zna wroga to wtedy łatwiej walczyć. Widzę, że nie staracie się długo więc może po prostu nie ma problemu a wystarczy trochę więcej czasu.
Ty kochana byłaś u gin, robiłaś podstawowe badania i miałaś potwierdzoną owu?
U nas po kilku miesiącach starań mąż poszedł zbadać nasienie i teraz wiemy, że tutaj jest problem bo wyniki wyszły słabe. Teraz wiemy z czym walczyć.
CoffeeDream, damrade lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dzień dobry! Wczoraj miałam tak intensywny dzień, że w ogóle za Wami nie nadążyłam. Kciuki za testy nieodmiennie. Niech w ten ostatni dzień dzieje się magia!
Edit: doczytałam, że już było kilka białych. Ale kciuki trzymam nadal. Najwyżej przejdą dla Was na marcowy wątekWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 08:04
Zbuntowana, Pati2804, ultramaryna_, damrade lubią tę wiadomość
-
Rozebrałam pinka i widzę cos delikatnie , ale nie wiem czy to wyobraźnia czy to serio słabiutka kreska 🤣 zobaczymy jutro 😘 na zdjęciu nie widać 🙈
Fermina, Platynova55, Prezesoowa, CoffeeDream, Zbuntowana, elektro96, Karos31, notsobadd, ultramaryna_, Sosenka93, Zaczarowan, PaulaG, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:A waszym zdaniem luteina mogła mi wywołać wcześniejszą owulację? Bo jak dziś byłam u tego lekarza, który mi powiedział, że mam torbiel kwotoczną ,to powiedział że powstała z powodu pęknięcia pęcherzyka, bo była owulacja, a ja ledwo co okres skoczyłam, bo teraz jestem w 12dc, a miesiączka trwała 6 dni, więc czy to możliwe , że miałam owulację tak wcześnie przez luteinę dopochwową?
Luteina nie wywołuje ani nie przyspiesza owulacji. Bierzemy ją dopiero po potwierdzonej owulacji, bo inaczej może zahamować cały proces i mogą powstać torbiele.
@Dropsiku, a od której godziny nie jadłaś dzień przed badaniem? Lepsza glukoza wychodzi jak lekki posiłek zjada się ok. 21-22 na dzień przed badaniem, bo długi post wywołuje skok glukozy
Dziewczynki moje Kochane tulę Was wszystkie za biele :* wierzę, że są one tylko tymczasowe, bo chcecie rozpocząć marzec na pełnej bombie i sypniecie pozytywnymi testami na samym początku
Nie mam dziś dużo pracy, więc ogarnę co mam do zrobienia i zakładam
Spędziłam wczoraj super wieczór ze znajomymi i z mężem, choć jestem mega niewyspana to było warto! Mieliśmy też lekko podlane piwkiem rozmowy i prawie się posikałam ze śmiechu w taksówce. Babka, która nas wiozła zaczepiała mi męża, a on biedny nic nie świadomy nawet się nie skapnąłWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 08:08
CoffeeDream, Zbuntowana, Pati2804, notsobadd, ultramaryna_, Dropsik lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Coffee, jak się zna wroga to wtedy łatwiej walczyć. Widzę, że nie staracie się długo więc może po prostu nie ma problemu a wystarczy trochę więcej czasu.
Ty kochana byłaś u gin, robiłaś podstawowe badania i miałaś potwierdzoną owu?
U nas po kilku miesiącach starań mąż poszedł zbadać nasienie i teraz wiemy, że tutaj jest problem bo wyniki wyszły słabe. Teraz wiemy z czym walczyć.
W sumie to może u mnie był problem do tej pory, bo niby na cytologii wykryto stan zapalny. Teraz go leczyłam globulkami. Zobaczymy po @ jak wyjdzie cytologia.
Nigdy nie potwierdzalam owulki u gina. Może w takim razie w przyszłym miesiącu to zrobię.
Ogólnie to mój M. ma pełno supli, tylko ostatnio zauważyłam, że ma jakiś problem i zapomina ich łykać. Już go za to opieprzylam i dalej to samo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 08:09
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸