Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja podchodzę chłodno do tego. Pierwszy raz nie akceptuję żadnego objawu. Wszystkie jestem w stanie wytłumaczyć. Chociaż tak analizując to mam najmniej objawów ciążowych od lata.
Zatestuje jutro ale bez nadzieiPati2804, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
To ja mówię dobranoc i liczę na dobre wieści jutro. 🥳
Pati2804, CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Wstań wcześniej Kochana! 😄 Bo jak wyjdą dwie to będzie ciężko się pozbierać 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 22:23
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Od dwóch dni jest mi ciągle zimno i aż się trzęsę wieczorem z zimna a grzejniki są odpalone.. chyba mnie coś bierze..🤧🤒
Teraz to nie wiem czy chce jutro testować .. chciałabym choć raz zobaczyć wyraźne kreski na teście a nie cienie ledwo widoczne 😅
A i ja z zimnem mam tak samo. Telepie mnie i się kłócę z mężem jak zobaczę okno otwarte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 22:24
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:No ja też tak właśnie chciałam mocno wymarzone 2duze kreski. A tak to jak wyjdzie cień to czy to oszukaniec i czy nie będzie biochemu i czemu taka niska i znów połamie kciuki od rozkręcania testow
To testujemy jutro na rozgrzewkę, ale przygotujmy się na biel 😅😘 -
Kciuki za jutrzejsze teściki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 niech wpadnie nam jeszcze kilka brzuszków w ten „dodatkowy” dzień w roku 😊
Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Oby małpa była dla Ciebie łaskawa 😘
Ja to na początku cyklu założyłam sobie ze nie zatestuje szybciej niż 10 Marca czyli 4 dni po dacie miesiączki ale chyba to niemożliwe w moim przypadku 🤪Leśneintro, damrade, Prezesoowa lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
A waszym zdaniem luteina mogła mi wywołać wcześniejszą owulację? Bo jak dziś byłam u tego lekarza, który mi powiedział, że mam torbiel kwotoczną ,to powiedział że powstała z powodu pęknięcia pęcherzyka, bo była owulacja, a ja ledwo co okres skoczyłam, bo teraz jestem w 12dc, a miesiączka trwała 6 dni, więc czy to możliwe , że miałam owulację tak wcześnie przez luteinę dopochwową?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Trzymam kciuki dziewczyny za testy!!!
Ja dzisiaj 12dpo okres ma być w sobote.. ale testów nie mam. Czekam do poniedziałku chyba. Szkoda kasy mi na jedną kreskę....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Ja testowałam 2 dni temu. Było to 8-9dpo.
Testów mam ostry zapas. 5 płytkowych i 5 strumieniowych testeo, jeden pink strumieniowy (niby czuły) oraz 2 paskowe facelle 😂
No i waham się.
Dzisiaj nasikalam do kubeczka i zobaczyłam tam farfocle, wiec stwierdziłam, ze to są fragmenty endometrium, ze to się złuszcza już przed czasem 😂 nie wiem czy ktoś powiela moja teorie? I stwierdziłam, ze nie będę robić testu, bo już widzę prawie okres.
Dodatkowo No co tu dużo kryć. Czuje się jak co miesiąc, bóle brzucha okropne itp. Jedyne co, to bol pleców taki ostry, 20-22 dc.
Ale jak zrobię jutro i będzie biel, to będę sie czuć złe, wiec chyba nie robię 🤣👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Speranza :) wrote:Wiem jak to jest... Przykro mi...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Chmurka21 wrote:Ja testowałam 2 dni temu. Było to 8-9dpo.
Testów mam ostry zapas. 5 płytkowych i 5 strumieniowych testeo, jeden pink strumieniowy (niby czuły) oraz 2 paskowe facelle 😂
No i waham się.
Dzisiaj nasikalam do kubeczka i zobaczyłam tam farfocle, wiec stwierdziłam, ze to są fragmenty endometrium, ze to się złuszcza już przed czasem 😂 nie wiem czy ktoś powiela moja teorie? I stwierdziłam, ze nie będę robić testu, bo już widzę prawie okres.
Dodatkowo No co tu dużo kryć. Czuje się jak co miesiąc, bóle brzucha okropne itp. Jedyne co, to bol pleców taki ostry, 20-22 dc.
Ale jak zrobię jutro i będzie biel, to będę sie czuć złe, wiec chyba nie robię 🤣Chmurka21, Prezesoowa, Zbuntowana, ultramaryna_, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Ja testowałam 2 dni temu. Było to 8-9dpo.
No i waham się.
Ale jak zrobię jutro i będzie biel, to będę sie czuć złe, wiec chyba nie robię 🤣
Ja właśnie przed chwilą pisałam jedno.... a potem pooglądałam galerię wykresów ciążowych w których 50/50 np w 8/9dpo I a 12-15 dpo już II i zaś mam nadzieję 🤣Pati2804, Chmurka21, ultramaryna_, damrade lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Ja właśnie przed chwilą pisałam jedno.... a potem pooglądałam galerię wykresów ciążowych w których 50/50 np w 8/9dpo I a 12-15 dpo już II i zaś mam nadzieję 🤣
elektro96, PaulaG lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:Trzymam kciuki dziewczyny za testy!!!
Ja dzisiaj 12dpo okres ma być w sobote.. ale testów nie mam. Czekam do poniedziałku chyba. Szkoda kasy mi na jedną kreskę....PaulaG, Zbuntowana, damrade lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa wrote:Och znam ten ból.. nie dalej jak wczoraj moja wspaniała bezpośrednia przełożona mnie wypytywała czy nadal nie jestem w ciąży i co z tym moim mężem, że nie potrafi mi dzieciaka zrobić jak to takie proste. I jeszcze dowaliła, że "no a z takim ogniem patrzył na Ciebie na ślubie a tu takie nic..". Już nie wytrzymałam i jej powiedziałam, że to jest ostatni raz kiedy odnosi się w jakikolwiek sposób do mojego życia prywatnego, chyba że ma ochotę na sprawę sądową dot. mobbingu w pracy
Swoją drogą nie jestem pierwszą osobą, która jej to zarzuca, ale dziwnym trafem laska jest nie do ruszenia pomimo totalnego braku kompetencji.damrade, Prezesoowa lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Idę spać i trzymam rano kciuki za resztę testujących ✊🍀❤ oby to był cudowny ostatni dzień lutego ❤
Dobranoc 🍀CoffeeDream, Chmurka21, Zbuntowana, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:To ja pooglądam wykresy 8/9dpo pozytywnie zakończone aby nie rozmyślić się rano 🤣
Widziałam takie! W galerii ale również u siebie w 2017 roku 🥰 9dpo dwie mocne kreski 🥰 życzę Ci tego samego, wam wszystkim po kolei 🥰Pati2804, Zbuntowana, damrade lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url]