Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dokładnie, nie ma co umniejszać czyiś problemów. Każdy odczuwa stres związany z różnymi sytuacjami inaczej.

Osoba, która nie miała problemów z zajściem w ciąże albo osoba, która ma dziecko nie rozumie staraczki.
    Ostatnio usłyszałam, że życie bez dziecka pewnie jest ciężkie ale spokojnie tak można żyć- od osoby, która ma już dziecko i kompletnie nie wie co to znaczy walczyć o ciąże.

Jak słyszę wyluzuj i wyjedź na wakacje to nóż w kieszeni się otwiera. Na wakacjach byłam 3 razy w okresie starań, przez pierwszych 7 cykli byłam spokojna i wyluzowana. Wiec do mnie ten argument nie trafia. Trzeba szukać, badać, sprawdzać co jest nie tak i działać. A przestać myśleć się nie da. Jak na czymś zależy to nie da się odpuścić.

Każdy jest inny, każdy ma inną historie, są osoby bardziej wrażliwe, mniej wrażliwej najważniejsze to się wspierać i nie oceniać.

10CS i dla mnie to trudne. Od 2 połowy cyklu czuję się źle, zestresowana, mdli mnie i mam pełno objawów, które kończą się okresem. Dziś pomyślałam czy nie wybrać się do psychologa. Ciężkie to dla mnie, nie wiedziałam, że aż tak te starania zmienią mnie, moje życie i będą próbą dla małżeństwa. Chociaż widzę, że ta cała sytuacja nas wzmocniła. Ale widząc łzy męża serce mi się łamie. Jesteśmy naprawdę radosną parą ale od kilku tygodni jesteśmy tak dobici, zmęczeni i smutni…

Mam dwoje dzieci ale dobrze wiem co czujecie. Tak się czulam przez dwa lata starań o Nikosia. Bardzo wam współczuję tego stresu płaczu..
    Zresztą od ponad roku myślę o kolejnym wiecznie bylo jakieś ale... co prawda próbowaliśmy jak mąż był w Polsce i akurat była owulacja... trafiło się trzy razy i nie udane. Podczas brania anty sierpień- grudzień bywało że zapominałam tabletek nawrt kilka w cyklu okresów nie było i tez robiłam testy i nic. Obawiam się że obecny 1 cs to dopiero początek drogi... długiej drogi.... oboje przytyliśmy, ja mam z NT IO i pewnie jeszcze inne niezbadane jeszcze a mąż nie wspomnę... Także ja o trzecim dziecku pewnie mogę zapomnieć. Tylko że ja jak odpuszczę bede i tak cierpieć mniej niż Wy kochane starające sie tyle czasu o pierwsze maleństwa...

Ale do meritum - wiem jak się czujecie mimo że mam dzieci... bo właśnie walka o to pierwsze to był koszmar.. a co robiłam badania to wszystko idealne

elektro96, Zbuntowana, Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    A Ty gdzie mieszkasz jeśli można zapytać?❤️ też zauważyłam ze więcej lepszych na prowadzeniu. Może zaryzykuję jeśli nic wyjątkowego nie będzie się działo
    Warszawa

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej ,u mnie niefajnie 😔
    Wyszłam właśnie od ginekologa, który powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie, ponieważ owulacja już u mnie wystąpiła niezauważana z powodu cysty krwotocznej w prawym jajniku 32.6mm..
    Czy któraś z was miała podobny problem?
    Zalecił ponowne branie luteiny od 16dc i zbadanie progesteronu w nowym cyklu, no i mam do niego przyjść 10 dnia nowego cyklu
    Czuje się okropnie 😪

Macica- przodozgięta o wymiarze AP-36mm, jednorodna echogenicznie
    Endometrium 4mm
    Przydatki obustronne bez cech heterogennych
    Zatoka Douglasa wolna
    W prawym jajniku cysta krowtoczna 32,6mm
    Lewy jajnik prawidłowej budowy
    Endometrium nie jest trójdzielne
    Przytulam 🫂 przykro mi, ja też się nie znam na tym ale mam nadzieję że uda się to wyleczyć i zapobiec temu następnym razem jeśli się da 🥺😘

Majlen lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z was do czynienia z pustym jajem płodowym? Ja miałam je w tamtym roku, teraz zapytałam gin o jakieś dodatkowe badania itp w kierunku niepłodności, to powiedziała mi, że nie ma mowy o niepłodności bo w ciąże Pani zaszła, tylko coś poszło nie tak. I rok starań liczy się od nowa.

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Mam dwoje dzieci ale dobrze wiem co czujecie. Tak się czulam przez dwa lata starań o Nikosia. Bardzo wam współczuję tego stresu płaczu..
    Zresztą od ponad roku myślę o kolejnym wiecznie bylo jakieś ale... co prawda próbowaliśmy jak mąż był w Polsce i akurat była owulacja... trafiło się trzy razy i nie udane. Podczas brania anty sierpień- grudzień bywało że zapominałam tabletek nawrt kilka w cyklu okresów nie było i tez robiłam testy i nic. Obawiam się że obecny 1 cs to dopiero początek drogi... długiej drogi.... oboje przytyliśmy, ja mam z NT IO i pewnie jeszcze inne niezbadane jeszcze a mąż nie wspomnę... Także ja o trzecim dziecku pewnie mogę zapomnieć. Tylko że ja jak odpuszczę bede i tak cierpieć mniej niż Wy kochane starające sie tyle czasu o pierwsze maleństwa...

Ale do meritum - wiem jak się czujecie mimo że mam dzieci... bo właśnie walka o to pierwsze to był koszmar.. a co robiłam badania to wszystko idealne

Dziękuje za te słowa kochana❤️ Trzymam mocno za Was kciuki, żeby udało się mieć trzeciego wymarzonego skarba ✊🏻✊🏻

Chmurka21, PaulaG lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Izet Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Tak, mam to samo, ale 600 zł na kwartał, myślę właśnie czy nie zaryzykować tylko w luxmed a na genetyczne prywatnie zewnętrznie.

Ty z jakiego miasta jesteś?

Jestem z Krakowa i tu kiepsko z ginami w luxmedzie, 2 dobrych tylko znam, więc może będę próbować do nich się umówić a jak nie to pozostaje mi równoległość + te zwroty. A dodatkowe badania z poza karty ciąży będę musiała płacić

Ja jestem z Wrocławia :) no u nas też Ci ginekolodzy na Luxmed średni. Powiem Ci, że jeśli chodzi o kartę ciąży, badania i zwroty to w Luxmedzie to mega spoko działa. Ja byłam zadowolona bo wszystkie badania, oprócz prenatalnych, to robiłam w ramach pakietu w luxmedzie a te zwroty ze swobody leczenia fajnie zbilansowały część kosztów.

Tyle, że jak już luxmedu nie mam i właśnie się zastanawiam jak to wygląda w EnelMedzie

damrade lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%. Nie mam pojęcia, co ma dać takie gadanie, bo gdyby to była tylko kwestia głowy, to już dawno byłabym w ciąży. Przez pierwszy rok naprawdę miałam luzik. Ale kiedy badasz się, dostajesz kiepskie wyniki, to wystarczyłoby żeby ktoś mnie po prostu przytulił i wsparł. Żadnych głupich rad mi nie potrzeba…
    Gdzieś czytałam ostatnio, że niepłodność to jedna z najbardziej stresujących sytuacji w życiu, można ją porównać nawet do rozwodu, śmierci bliskiej osoby, czy raka. I ja się z tym zgadzam. Nie ma dnia, żebym o tym wszystkim nie myślała. Zawsze te starania, badania, wyniki, leki, są ze mną, z tyłu głowy. Poczucie niesprawiedliwości też się pojawia, bo wydaje się, że poczęcie dziecka powinno być prostą naturalną sprawa. A niestety… Ci którzy być może tych dzieci mieć nie powinni, mają je ot tak. A ja czekam, tracę czas, pieniądze, łzy swoje i męża…
    „Odpuść” i „wyluzuj” tego wszystkiego nie zaleczy. 🙄
    Dlatego ja tak doceniam to że mój mąż po poronieniu jak płakałam to po prostu mnie przytulał i nic nie mówił w stylu "będzie dobrze", kompletnie nic nie mówił i to było najlepsze co mógł zrobić 🥺❤ a jak przestawałam płakać to rozmawialiśmy normalnie o jego pracy, o filmie, o psiakach naszych , co ma kupić na zakupach , dzięki temu bylo mi lżej bo nie patrzył się na mnie jak inni ze współczuciem, tylko staraliśmy się funkcjonować normalnie na tyle na ile to było możliwe. Teraz to doceniam bo nie każdy wie jak się zachować w pewnych sytuacjach i nie mam im tego za złe, ale jednak on postarał się na medal ❤

damrade, elektro96, Kasia111, Malinowysorbet, Chmurka21, PaulaG, notsobadd, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, dzisiaj dzień jakichś trudnych rozkmin. Może jutro zaskoczymy się czymś przyjemnym, może jakieś piękne kreseczki wpadną 😁

Suzie, za tą pizzę zabije… siedzę i myślę o niej cały czas 😝

damrade, Pati2804, Izet, ultramaryna_, Chmurka21, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Może metformina pomoże?
    Myślę, że lekarz zlecił powtórkę wyników i pilnowanie diety zamiast leków. Chyba to nie jest aż taki dramat. No nie wiem, zgaduję.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Ja wiem, że już nic z tego. Nie mam wszystkich wyników, ale wystarczył mi progesteron 1,79...😐 Do dupy z taką robotą ( za przeproszeniem). Pierwszy raz mi tak testy zrobiły w konia... Na badania wydałam 130 zł...I czekam jak na szpilkach i gówno z tego...
    Nie wiem w którym kierunku teraz mam iść, jestem zła, że dałam się nabrać. A miałam idealne objawy! Idę sobie popłakać 😪
    🫂🫂🥺😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ostatni dzień lutego, niech dzieje się magia 🤞🏻

Pati2804, damrade, ultramaryna_, Dropsik, elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Dziewczyny a miała któraś z was do czynienia z pustym jajem płodowym? Ja miałam je w tamtym roku, teraz zapytałam gin o jakieś dodatkowe badania itp w kierunku niepłodności, to powiedziała mi, że nie ma mowy o niepłodności bo w ciąże Pani zaszła, tylko coś poszło nie tak. I rok starań liczy się od nowa.
    Coooo 🫣 jak to liczy się od nowa?? Chyba oszalała, wkurzyłabym się jakbym coś takiego usłyszała, jesteś zadowolona z tej gin? Może warto zmienić? Myśleliście o pójściu do kliniki?

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dziewczyny bardzo miło było Was czytać w tym wątku, dzięki za wszystkie miłe słowa i cenne porady. Wszystkim staraczkom życzę żeby jak najszybciej ujrzały swój cud i mogły tulic go w ramionach:). Trzymam kciuki za wszystkie ciąże i przesyłam pozdrowieni :). Ja na razie spasuje ze staraniami i forum też, chyba jednak to na mnie za duża presję wywiera i myślenie w kółko o tym temacie mi nie służy. Może jeszcze kiedyś tu wrócę. Trzymajcie się kochane i dzięki za wszystko!
    Powodzenia i do zobaczenia! 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Jeżeli już o tym pisałaś, to przepraszam,ale jaki jest powód Twoich nieregularnych cykli?

Wcześniej miałam rozregulowana przez tarczycę. Zaczęłam się leczyć i było ok i były normalne. Teraz znowu coś się odwaliło. Naprawdę nie wiem, będę poszerzać diagnostykę.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:

Dołączam się ją mam jedno ale o to pierwsze była walka .. już zupełnie się poddałam na 5 rocznicę mieliśmy prezent synek wyczekany ...ale ile bólu wrednych ludzi ... chciałabym drugie też wielki problem ciaza steacona teraz torbiel.. 2 mięśniaki.. nadwaga niedoczynność... jakiś lekarz powiedział nam że nigdy nie będę w ciazy ... tylko cud... więc jest cud ... życzę mam wszystkim tego cudu... Ściskam.. przy torbieli wszystkie objawy jak na ciążę... bol brzucha zatrzymanie miesiaczki nie dobrze mi bylo osłabienie...

ultramaryna_, PaulaG lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ach, dzisiaj dzień jakichś trudnych rozkmin. Może jutro zaskoczymy się czymś przyjemnym, może jakieś piękne kreseczki wpadną 😁

Suzie, za tą pizzę zabije… siedzę i myślę o niej cały czas 😝

Przepraszam 😆

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Warszawa
    Ooo, napiszesz kogo polecasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 21:43

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wcześniej miałam rozregulowana przez tarczycę. Zaczęłam się leczyć i było ok i były normalne. Teraz znowu coś się odwaliło. Naprawdę nie wiem, będę poszerzać diagnostykę.
    To trzymam kciuki za trafna diagnostykę 🤞🏻

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ooo, napiszesz kogo polecasz?
    Jeszcze nie wiem czy polecam, bo pójdę dopiero pierwszy raz, ale umówiłam się do Angeliki Piotrowskiej-Gwizdak - ma bardzo dobre opinie

Leśneintro lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pracy, podczytywałam Was dzisiaj na początku na bieżąco a później eh..😅 jutro znowu do pracy także nie mam czasu myśleć o objawach , chyba że rano i wstanę i teraz wieczorem 🤪 pobolewa mnie delikatnie podbrzusze także ten 😅 wkrętka jest, nie powiem 🙈 już kilka objawów ciążowych mam ale to znacie z doświadczenia 🤣 mam nadzieję że rano się nie wykruszę i poczekam z testem 😁
    Zimozielona jak tam żyjesz ? 😘 jakieś objawy ? 😁 pamięta że jedziemy na tym samym wózku 😊😘

Przytulam wszystkie które tego dzisiaj potrzebują i niezmiennie wysyłam dużo pozytywnej energii i myśli 🍀✊🫂❤
    Każda z nas jest wyjątkowa i każda zasługuje na najlepsze ❤
    Co z pozytywnych rzeczy dzisiaj Wam się wydarzyło? 😘 Ja dzisiaj usłyszałam w pracy od małej dziewczynki jak mówi do mnie "pięknego dnia" i się wzruszyłam 🥺 to było mega słodkie 🥰

Chmurka21, damrade, Prezesoowa, Zbuntowana, ultramaryna_, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ