Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, ale dużo tego tutaj przez kilka godzin:)
Co do torbieli krwotocznej- miałam w ostatnim cyklu 6cm! Przesunęła mi macice na lewo i jajnik lewy wskoczył mi pod macice. Zakaz ćwiczeń i dźwigania i gorących przytulanek.
Płyn w zatoce był, endometrium 11mm ale miało tyle przed owu. Więc nie urosło.
Ogólnie gin powiedział że 50/50 czy była owulacja bo rozrysował mi wszystko i opowiedział o kilku warstwach pęcherzyka i że jeśli komórka jajowa była pod warstwą gdzie był wylew to mogła nie wyjść a jeżeli w tej samej wartstwie to mogła wyjść i możliwe zapłodnienie. Ale ogólnie też mówił że krew wylewa się do jajnika i że to nie służy komórce do zaplodnienia bo mogła utknąć w skrzepie i plemnik się nie przebije. Więc nie ważne czy owulacja czy nie bo nawet jeśli była to szanse na zapłodnienie małe przez zaistniałą sytuację.
Ale jak miałam pierwszą ciążę donoszona to miałam też torbiel na jajniku ale malutka bardziej ciałko krwotoczne. -
Leśneintro wrote:To trzymam kciuki za trafna diagnostykę 🤞🏻
Dziękuję, wiele by to ułatwiło 🥹👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Pati , jak humor jak nastawienie? Trzymamy do niedzieli się czy jutro na rozgrzewkę spróbujemy?
I tak jakby wyszedł cień cienia to się nie będzie liczyło bo może być oszukaniem itpWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 21:55
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
O kurcze jutro ostatni dzień. Dziewczyny dajcie czadu! Przez sen już będę trzymać kciuki 🤣
elektro96, Pati2804, CoffeeDream, Chmurka21, damrade, Prezesoowa, Zbuntowana, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
damrade wrote:🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠mnóstwo wirusków dla Was!
Korzystając z okazji mogę odsprzedać komuś Fertistim na próbę - za cenę mocno symboliczną, policzę w wolnej chwili ile jest saszetek, ale polecam od serca, zalewało mnie wodospadami śluzu 😁 od pierwszego dnia poczułam się jakoś lepiej przy tym - może placebo, ale może super skład
Suplement dość fajny, koleżanka z PCOS korzystała i zaszła, oczywiście to nie jedyna rzecz którą stosowała, ale myślę że to miało dobry wpływ, skład fajny, w tym inozytol, sama mam więcej mocy do życia odkąd stosuję, ale już nie mogę🧐mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Izet wrote:O to tak jak ja. Poprzednia ciążę miałam Luxmed ale że w międzyczasie zmieniłam pracę to teraz mam Enel-Med a chciałabym prowadzić prywatnie. Orientujesz się może jak wygląda założenie karty ciąży w EnelMed? Jest tam coś takiego jak swoboda leczenia ?
Jest coś takiego, ale muszę doczytać jutro w pracy. Jak się czegoś dowiem to dam znać 😉Malinowysorbet lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
damrade wrote:Wstręt do kawy - to pamiętacie, nadal pije jedną dziennie i zazwyczaj nie od rana, nie poznaję się.
Wiercenia nagle w brzuchu i ciągnięcia, na piersiach żyły widoczne - łatwo pomylić z okresowymi
Czekoladę wczoraj zeżarłam cała totalnie w sekundę, jak nie ja i dziś zauważyłam że jak myślę o kakaopodobnym czymś to aż mnie telepie, więc wjechały czekoladowe płatki śniadaniowe mojego syna😅 a ja nie jadam takich śniadań w ogóle. W pierwszej ciąży to było od początku parcie na twaróg na słodko - pierogi, naleśniki, serniki.
No i jeszcze miałam 3-4 dni biegunki, nie uciążliwej, normalnie się czułam, czytałam ze to może być w fazie implantacji.
A oprócz tego lekkie mdłości, że masz ochotę zwymiotować ale tylko odruch taki - jak kaszlnięcie.
Tyle z objawow, nie sugerują nic, bo mogą wystąpić przed okresem jak prog odbije mocniej do góry w którymś cyklu. Tylko ta kawa powodowała że wierzyłam 😂😂 kawa to milosc!!damrade lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Zimozielona wrote:Pati , jak humor jak nastawienie? Trzymamy do niedzieli się czy jutro na rozgrzewkę spróbujemy?
I tak jakby wyszedł cień cienia to się nie będzie liczyło bo może być oszukaniem itpdamrade, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Wow, ale dużo tego tutaj przez kilka godzin:)
Co do torbieli krwotocznej- miałam w ostatnim cyklu 6cm! Przesunęła mi macice na lewo i jajnik lewy wskoczył mi pod macice. Zakaz ćwiczeń i dźwigania i gorących przytulanek.
Płyn w zatoce był, endometrium 11mm ale miało tyle przed owu. Więc nie urosło.
Ogólnie gin powiedział że 50/50 czy była owulacja bo rozrysował mi wszystko i opowiedział o kilku warstwach pęcherzyka i że jeśli komórka jajowa była pod warstwą gdzie był wylew to mogła nie wyjść a jeżeli w tej samej wartstwie to mogła wyjść i możliwe zapłodnienie. Ale ogólnie też mówił że krew wylewa się do jajnika i że to nie służy komórce do zaplodnienia bo mogła utknąć w skrzepie i plemnik się nie przebije. Więc nie ważne czy owulacja czy nie bo nawet jeśli była to szanse na zapłodnienie małe przez zaistniałą sytuację.
Ale jak miałam pierwszą ciążę donoszona to miałam też torbiel na jajniku ale malutka bardziej ciałko krwotoczne.Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Pati2804 wrote:Zaczęłam się stresować jak przeczytałam zechcesz rano testować 🤪 ja mam dużo testów wiec mogę testować od jutra codziennie do małpy 🤣 to co testujemy jutro ? 😁😘
Ja też objawów trochę mam ale większość na @. Jutro też masz 9dpo?
A z testów mam tylko pinka więc średnio coś wyjdzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 22:12
-
Zimozielona wrote:To na rozgrzewkę chodź spróbujmy jutro rano:)
Ja też objawów trochę mam ale większość na @. Jutro też masz 9dpo? -
Testujcie jutro, zakończcie luty z pompą.
Pati2804, elektro96, Chmurka21, Kasia111, damrade, Prezesoowa, Klavel Aga, Zbuntowana, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Zimozielona wrote:To na rozgrzewkę chodź spróbujmy jutro rano:)
Ja też objawów trochę mam ale większość na @. Jutro też masz 9dpo?
A z testów mam tylko pinka więc średnio coś wyjdzie:)Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Ja też Dziewczyny jutro testuję 😊 Także zapraszam! 😁
Pati2804, elektro96, Kasia111, Fermina, Zbuntowana, Prezesoowa, kopytko, ultramaryna_, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Suzie wrote:Testujcie jutro, zakończcie luty z pompą.
Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ja też Dziewczyny jutro testuję 😊 Także zapraszam! 😁
Prezesoowa, Zbuntowana, kopytko, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Luty, to już i tak chyba z pompa będzie 😂 jestem w wątkach miesięcznych od października i chyba to jeden z większych wysypow ciążowych 😂
Pati2804, CoffeeDream, elektro96, Suzie, Izet, damrade, Prezesoowa, Zbuntowana, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Pati2804 wrote:Jak mi znowu przyjdzie dopatrywać się kreski na teście pod światło to chyba spóźnię się do pracy.. 😅
Wstań wcześniej Kochana! 😄 Bo jak wyjdą dwie to będzie ciężko się pozbierać 😁elektro96, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Od dwóch dni jest mi ciągle zimno i aż się trzęsę wieczorem z zimna a grzejniki są odpalone.. chyba mnie coś bierze..🤧🤒
Teraz to nie wiem czy chce jutro testować .. chciałabym choć raz zobaczyć wyraźne kreski na teście a nie cienie ledwo widoczne 😅 -
Już nie mogę się doczekać 😈
Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺