Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    @Nieprzejrzysta przytulam mocno 🫂

@Dropsik 😂😂 ah te laby, nie ma co, niektóre należy omijać. Trzymam kciuki za wyniki! 🌞 jakie badania robiłaś?
    Te badania do 10tc. Kiła ,toxo, HIV, mocz, glukoza itp.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Cysta to inaczej torbiel . Ja mam właśnie torbiel krwitoczną w jajniku ponad 3cm. A brałaś luteinę narz inne leki ? A po jakim czasie się wchonely i czy ponownie pojawiały się w cyklach ?
    U mnie to się pojawiały w okolicy owu, ja je czułam,bo jednak miały 5/6cm i jak szłam do lekarza po kilku dniach to one już najczęściej były zapadnięte i się wchłaniały. Raz lekarz dał mi na to Distreptaze, takie czopki, ale inna lekarka nic i nie było różnicy, bo znikały tak samo. Miałam tak co najmniej kilka razy. Nie mogę wykluczyc,bo nie sprawdziałam tego u lekarza, ale mogłam też ją mieć w tym szczęśliwym, ostatnim cyklu, bo czułam taki specyficzny ból, ale to tylko domysły. Podobno nie przeszkadza to w zapłodnieniu. U mnie Endo przy tym było trojliniowe i grube. Więc chyba nie wpływało na owulację, a raczej było efektem owulacji. Tak zrozumiałam.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zamówił nam pizzę, żeby nakarmić mój rosnący pms. :D

elektro96, Kasia111, Dropsik, Zaczarowan, CoffeeDream, Chmurka21, damrade, MummyYummy, ultramaryna_, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik będziesz prowadzić ciążę na NFZ? Ja jutro idę zrobić te badania 🙃

@Chmurka kciuki za wyniki męża 🤞🏻 niestety takie mamy czasy, że często wyniki nasienia są słabe, natomiast nasi rodzice po prostu tego nie badali, w razie czego będzie wiadomo co trzeba poprawić i będziecie mieli plan działania :)

@Nieprzejrzysta przykro mi, że test Cię tak oszukał :( przytulam

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    O ranyyyy, jak ja Ci zazdroszczę 😭

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Kochany mąż ❤️

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    O, z mężem to już w ogóle. Bardzo przeżywam, bo w piątek idzie na te badania nasienia. Nie chce nawet myśleć, ze coś wyjdzie nie tak, widzę ile go to stresu kosztuje. Mówi mi, ze ma złe przeczucia, ze to jego wina. Staram się mu tlumaczyc, ze w tych sprawach nie ma czegoś takiego jak „wina”, przecież nikt sobie tego specjalnie nie robi.
    Dzięki za wsparcie ❤️ i ściskam za was kciuki 🥰🥰🥰
    Nie ma tutaj winy. Niepłodność zawsze jest problemem danej pary. Nigdy jednej osoby, wbij mężowi do głowy :)

Chmurka21, Izet, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie to się pojawiały w okolicy owu, ja je czułam,bo jednak miały 5/6cm i jak szłam do lekarza po kilku dniach to one już najczęściej były zapadnięte i się wchłaniały. Raz lekarz dał mi na to Distreptaze, takie czopki, ale inna lekarka nic i nie było różnicy, bo znikały tak samo. Miałam tak co najmniej kilka razy. Nie mogę wykluczyc,bo nie sprawdziałam tego u lekarza, ale mogłam też ją mieć w tym szczęśliwym, ostatnim cyklu, bo czułam taki specyficzny ból, ale to tylko domysły. Podobno nie przeszkadza to w zapłodnieniu. U mnie Endo przy tym było trojliniowe i grube. Więc chyba nie wpływało na owulację, a raczej było efektem owulacji. Tak zrozumiałam.
    Aa czyli pomimo tego ,że jest ta torbiel z krwii to i tak zaszłaś w ciążę?
    No ja dziś poszłam i powiedział właśnie, że już miałam owulację i ten pęcherzyk uszkodził mu naczynko krwionosne, z którego powstała torbiel z tej krwi i ma ponad 3cm
    Zlecił luteinę, a jutro idę do drugiego lekarza, zobaczę ci mi powie

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    @Dropsik będziesz prowadzić ciążę na NFZ? Ja jutro idę zrobić te badania 🙃

@Chmurka kciuki za wyniki męża 🤞🏻 niestety takie mamy czasy, że często wyniki nasienia są słabe, natomiast nasi rodzice po prostu tego nie badali, w razie czego będzie wiadomo co trzeba poprawić i będziecie mieli plan działania :)

@Nieprzejrzysta przykro mi, że test Cię tak oszukał :( przytulam
    Prowadzę na NFZ dla badań, ale mam prywatnie lekarza któremu ufam. Ten prywatny wie o tym na NFZ, ale na NFZ nie wie o prywatnym 😂

Zaczarowan, CoffeeDream, damrade, Kasia111, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Aa czyli pomimo tego ,że jest ta torbiel z krwii to i tak zaszłaś w ciążę?
    No ja dziś poszłam i powiedział właśnie, że już miałam owulację i ten pęcherzyk uszkodził mu naczynko krwionosne, z którego powstała torbiel z tej krwi i ma ponad 3cm
    Zlecił luteinę, a jutro idę do drugiego lekarza, zobaczę ci mi powie
    Tak podejrzewam, ale nie mogę mieć pewności bez badania. W sumie mogłam zapytać na USG, czy jest ślad, ale nie przyszło mi do głowy.
    U Ciebie problemem może być cienkie endometrium, bo chyba pisałaś, że miało 4mm?
    U mnie te torbiele wzięły się z nikąd, w czasie starań oczywiście, bo jakże by inaczej 😂 I nie miałam w każdym cyklu, ale czasem dwie czy trzy podrząd. Nie rozumiem tego, nawet próbowałam brać rutinoscorbin i witaminę C, ale nie wiem czy to by przyniosło efekt 😂

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, u mnie cukier nieładny :( 102 a norma do 92 w ciąży :/ Nigdy nie miałam problemów z cukrem, więc jestem trochę w szoku. Ani podczas starań, ani w poprzedniej ciąży, nie wiem co to się zadziało 🤷‍♀️ Muszę się przypilnować w takim razie.

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos torbieli, to w sierpniu miałam „torbielke” (2,8cm) krwotoczna oraz oznaki przebytej owulacji xd w sensie byłam u dwóch lekarzy, bo strasznie mnie bolało w lewym boku, a miałam wcześniej torbiele. Lekarka na usg powiedziała, ze torbiel, ciąży z tego jajnika nie będzie i kazała już iść się leczyć na nieplodnosc.
    Poszłam do lekarza od nieplodnosci, a on mi powiedział, ze miałam owulacje; bo jest dobre endometrium i płyn w zatoce i coś tam jeszcze. Wiec chyba jedno nie wyklucza drufiego

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Tak podejrzewam, ale nie mogę mieć pewności bez badania. W sumie mogłam zapytać na USG, czy jest ślad, ale nie przyszło mi do głowy.
    U Ciebie problemem może być cienkie endometrium, bo chyba pisałaś, że miało 4mm?
    U mnie te torbiele wzięły się z nikąd, w czasie starań oczywiście, bo jakże by inaczej 😂 I nie miałam w każdym cyklu, ale czasem dwie czy trzy podrząd. Nie rozumiem tego, nawet próbowałam brać rutinoscorbin i witaminę C, ale nie wiem czy to by przyniosło efekt 😂
    U mnie to tak właściwie też z nikąd się to wzięło, bo jak byłam miesiąc temu na wizycie ,też w okoloowulacyjnym , to nic nie było, tylko teraz nagle mam torbiel krwistą 😃
    A ile mm powinno mieć prawidłowe endometrium?
    Ja tak w ogóle to jestem dopiero miesiąc po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, nie wiem czy to może mieć wpływ?
    A to endometrium mi urośnie?

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    O, z mężem to już w ogóle. Bardzo przeżywam, bo w piątek idzie na te badania nasienia. Nie chce nawet myśleć, ze coś wyjdzie nie tak, widzę ile go to stresu kosztuje. Mówi mi, ze ma złe przeczucia, ze to jego wina. Staram się mu tlumaczyc, ze w tych sprawach nie ma czegoś takiego jak „wina”, przecież nikt sobie tego specjalnie nie robi.
    Dzięki za wsparcie ❤️ i ściskam za was kciuki 🥰🥰🥰
    O to ja mam ciekawostkę. Tez staraliśmy się już parę miesięcy i nic. Byliśmy pod koniec stycznia w poradni i właśnie mąż był na badaniu nasienia. Był przerażony i bał się, że z plemnikami jest źle albo w ogóle jest bezpłodny i to jego wina, że nie mogę zajść w ciążę. Wyniki wyszly bardzo dobre. Z tej poradni doslownie wylecial na skrzydlach taki dumny i kilka dni po tym miałam dni płodne więc był tak podjarany swoją złotą armią że ciągle chcial działać 😆 W tym właśnie cyklu pierwszy raz się udało 😉 także trzymam kciuki i za Was 😚

elektro96, CoffeeDream, Izet, Chmurka21, Kasia111, Dropsik, Olaura, ultramaryna_, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • luśka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie też po owu nie było aż tak dużego skoku jak myślałam ale to chyba zależy od organizmu , zobacz mój wykres , jesteśmy na podobnym etapie jeśli chodzi o temperatury 🙂
    CoffeeDream wrote:
    Wg mnie to też nie ma co mierzyć 4dpo. A po owulacji temperatura spada, ale później powoli wzrasta za sprawą progesteronu. Obserwuj jeszcze i ewentualnie 7dpo zbadaj, bo wcześniej to pieniądze w błoto tak jak @Prezesoowa wspomniała. 😉

Dopiero nadrabiam bo w pracy nie miałam ani chwili na spojrzenie w telefon…
    Dzięki za pomoc dziewczyny. Czekam do soboty, skoczę rano na proga i wszystko będzie jasne ☺️

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś planuje prowadzić ciążę w luxmedzie równolegle z prywatnym zewnętrznym lekarzem?

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    A propos torbieli, to w sierpniu miałam „torbielke” (2,8cm) krwotoczna oraz oznaki przebytej owulacji xd w sensie byłam u dwóch lekarzy, bo strasznie mnie bolało w lewym boku, a miałam wcześniej torbiele. Lekarka na usg powiedziała, ze torbiel, ciąży z tego jajnika nie będzie i kazała już iść się leczyć na nieplodnosc.
    Poszłam do lekarza od nieplodnosci, a on mi powiedział, ze miałam owulacje; bo jest dobre endometrium i płyn w zatoce i coś tam jeszcze. Wiec chyba jedno nie wyklucza drufiego

Tak ,mi też powiedział, że powstała mi ra torbiel ,w skutek przebytej owulacji

Chmurka21, damrade lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo miło było Was czytać w tym wątku, dzięki za wszystkie miłe słowa i cenne porady. Wszystkim staraczkom życzę żeby jak najszybciej ujrzały swój cud i mogły tulic go w ramionach:). Trzymam kciuki za wszystkie ciąże i przesyłam pozdrowieni :). Ja na razie spasuje ze staraniami i forum też, chyba jednak to na mnie za duża presję wywiera i myślenie w kółko o tym temacie mi nie służy. Może jeszcze kiedyś tu wrócę. Trzymajcie się kochane i dzięki za wszystko!

CoffeeDream, Chmurka21, elektro96, Malinowysorbet, Dropsik, Zaczarowan, Olaura, notsobadd, MummyYummy, Platynova55, damrade, _ine, ultramaryna_, PaulaG, Karos31, Pati2804, Prezesoowa, ellevv lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tą pizzą mi smaka zrobiłaś … ja chce PMS a jeszcze muszę trochę poczekać do tego momentu…(jedyna wymówka która dziala na męża aby nie trzymać diety)

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    A ktoś planuje prowadzić ciążę w luxmedzie równolegle z prywatnym zewnętrznym lekarzem?

Ja mam pakiet z enel medu i będę chciała pewnie dodatkowo prywatnie prowadzić.

damrade lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ