Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Chyba tak trzeba będzie zrobić...
Ciężko go pilnować jak jest na wyjazdach i fakt, że bierze ze sobą pudełeczko z suplami, ale nigdy nie wraca puste, bo któregoś dnia zawsze zapomni. 🙄
Nie wiem, jakąś bezsilność poczułam... Nie spodziewałam się, że będzie trzeba chodzić po lekarzach, badać się.damrade, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Tulę za bieli 🫂🫂🫂
Koleżanki które ujrzały cienie i nie wrzuciły zdjęcia, jakie z was koleżanki???😠 a tak na serio, to kciukaski żeby ciemniało ❤️❤️❤️
Ja dziś powtórzyłam betę, będzie za ok 2-3 godz wynik, więc jestem w stresie, oby rosło 🙏🏼Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa, Nieprzejrzysta, Leśneintro, aszin, _ine, Platynova55, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dziewczyny, wczoraj jakaś dobra duszczyszka polecała bodajże omegę 3 w promocji? Nie pamietam niestety kto i gdzie można zakupić? 😂😂 jak ma ktoś dobra pamięć, to prosze pomóżcie 🫂 w ostateczności przescrolluje nasz wątek 🙈
-
@Ultramarynko Kochana! Bardzo Ci dziękuję za ten miesiąc, w którym wiele z nas mogło się otworzyć i poczuć swobodnie, a bez Ciebie nie byłoby to możliwe :* Niech Pan Bóg wynagrodzi Ci to ciepło i dobroć w dzieciątkach
Dziękuję Wam wszystkim za wspaniały miesiąc, który nawet nie wiem, kiedy minął, bo w takim towarzystwie to była sama przyjemność
Naszym mamusiom życzę tylko zdrowia i spokoju, żeby Wasze maleństwa rosły i choć troszkę dawały Wam w kość - ale tak pozytywnie
No i oczywiście jak tylko o nas pomyślicie to zarażajcie nas wiruskami
Wątek marcowy już jest, kto jest gotowy to serdecznie zapraszamKejtKa, damrade, elektro96, Pati2804, ultramaryna_, Kasia111, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, wczoraj jakaś dobra duszczyszka polecała bodajże omegę 3 w promocji? Nie pamietam niestety kto i gdzie można zakupić? 😂😂 jak ma ktoś dobra pamięć, to prosze pomóżcie 🫂 w ostateczności przescrolluje nasz wątek 🙈
W SuperpharmZaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, wczoraj jakaś dobra duszczyszka polecała bodajże omegę 3 w promocji? Nie pamietam niestety kto i gdzie można zakupić? 😂😂 jak ma ktoś dobra pamięć, to prosze pomóżcie 🫂 w ostateczności przescrolluje nasz wątek 🙈
To ja to ja w super pharm, aliness fish omega 3 forteZaczarowan lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Damrade to bardzo szybko będziesz miała wynik. Czekamy dziś razem!
damrade lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
To ja życzę powodzenia wszystkim już oficjalnie. Trzymajcie się, będę czasami podglądać jak tam wasze dzieci.
damrade, elektro96, Dropsik, _ine, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Majlen wrote:Czyli ,że powstawała przy kolejnych cyklach ?
Ja się już uspokoiłam po wizycie u innego lekarzaMajlen lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Tak i tak samo jak się znikąd pojawiła tak samo znikała. Nie wiem skąd, nie wiem jak i po co Też się bałam o wpływ na płodność, ale udało się synka zrobić w końcu
A miałaś jakiś wysiłek fizyczny? Myślę tu o siłowni, czy to nie wpłynie negatywnieStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Powodzenia dziewczyny, Trzymam kciuki za Wasze kropki ❤️🤞😊
_ine, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Cześć dziewczyny!!
Dziś ostatni dzień lutego, nie wiem kiedy to zleciało
Miałam prawie tydzień temu testowanie i niestety...
Ale trzeba się trzymać dobrej myśli
Jutro zaczynamy marzec, więc kolejna szansa
Życzę Wam wszystkim udanego dnia, już zaraz weekend, więc trzeba się cieszyć.
Ściskam wszystkich mocno i powodzenia babeczkiultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Przywitałam się już w temacie marcowym więc żegnam się tutaj. Bardzo dziękuję luty, byłam tu kilka dni ale już widzę, że tworzycie cudowną atmosferę. :*
damrade, _ine, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! To był magiczny miesiąc. Dziekuje Wam za wsparcie i rady! Wszystkie brzuszki gratuluje i ściskam.
Jakoś tak związałam się z Wami ze chyba będę Was podczytywać nie wytrzymam:) nawet nie chyba ale na pewno!
Wskakuje na wątek marcowy:)damrade, MonReve96, _ine, Pati2804, ultramaryna_, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Dziękuję wam za ten wątek. Jesteście niezastąpione i każda z was jest cudowną osobą. Ta grupa daje takie wsparcie jakiego nie ma nigdzie indziej. @Ultramaryna, Tobie szczególnie dziękuję za super poprowadzenie wątku ❤️ powodzenia dla wszystkich. Życzę wam spełnienia TEGO marzenia jak najszybciej.
Mam nadzieję, że będzie mi dane zostać na tym wątku przez co najmniej 9 najbliższych miesięcy 🤞🤞Zaczarowan, damrade, _ine, ultramaryna_, MummyYummy, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Myślę, że lekarz zlecił powtórkę wyników i pilnowanie diety zamiast leków. Chyba to nie jest aż taki dramat. No nie wiem, zgaduję.
O tutaj masz artykuł i tam jest to wytłumaczone.
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 11:55
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Katarzyna439 wrote:Metforminy nie bierze się w ciąży. Z takim wynikiem lekarz pewnie wyśle cię od razu na krzywą glukozy, bo taka jest zazwyczaj procedura i w zależności co tam wyjdzie to pewnie będzie skierowanie do diabetologa, a jeśli ci nic nie wyjdzie to wtedy dopiero po 24tc znowu na krzywą będziesz musiała iść.
O kurczę, a wiesz że mi endokrynolog powiedział, że można? 😂 zwłaszcza przy PCOS, ale dobrze wiedzieć -
Zaczarowan wrote:O kurczę, a wiesz że mi endokrynolog powiedział, że można? 😂 zwłaszcza przy PCOS, ale dobrze wiedzieć
-
Liliowa wrote:Damrade to bardzo szybko będziesz miała wynik. Czekamy dziś razem!👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️