Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Aszin, trzymam kciuki za wizytę 🤞🤞
-
Hej dziewczyny, witam się z Wami dopiero teraz, bo zapierdziel w pracy.. 🙈 Jak się czujecie? Dzisiaj @aszin ma chyba o 17 wizytę, wiec trzymamy kciukasy!
Widzę, że pisałyście o tyciu w ciąży, powiem Wam, że doświadczenia w tym temacie nie mam, bo to moje pierwsze dziecię będzie, ale sama jestem ciekawa. Ogólnie jestem bardzo drobna, wiec liczę na to, że mały brzuszek będzie.. ❤️
_ine, damrade, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny, tak o 17, ale pewnie będzie opóźnienie 🥹
Zaczarowan, _ine, Dropsik lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin, kciukaski ❤️
Ja dziś się zameldowałam w szpitalu na oddziale endokrynologii na 3 dni, na okresowe badania po wycięciu nadnercza. W końcu mam komu mówić że w ciąży jestem 😂 lekarze się cieszą, bo to świadczy że z hormonami powinno być dobrze i drugie nadnercze przejęło pracę
Obiecałam sobie tutaj się wyspać na zaś - więc zapadam się w głęboki sen. Bez dziecka, bez męża, święty spokój😂Zaczarowan, Karos31, Dropsik, _ine, sernik_z_rodzynkami, Kasia111, Izet, MonReve96 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:aszin, kciukaski ❤️
Ja dziś się zameldowałam w szpitalu na oddziale endokrynologii na 3 dni, na okresowe badania po wycięciu nadnercza. W końcu mam komu mówić że w ciąży jestem 😂 lekarze się cieszą, bo to świadczy że z hormonami powinno być dobrze i drugie nadnercze przejęło pracę
Obiecałam sobie tutaj się wyspać na zaś - więc zapadam się w głęboki sen. Bez dziecka, bez męża, święty spokój😂
W takim razie… odpoczywaj 😂😂❤️damrade, _ine lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny, witam się z Wami dopiero teraz, bo zapierdziel w pracy.. 🙈 Jak się czujecie? Dzisiaj @aszin ma chyba o 17 wizytę, wiec trzymamy kciukasy!
Widzę, że pisałyście o tyciu w ciąży, powiem Wam, że doświadczenia w tym temacie nie mam, bo to moje pierwsze dziecię będzie, ale sama jestem ciekawa. Ogólnie jestem bardzo drobna, wiec liczę na to, że mały brzuszek będzie.. ❤️
Hej, ja mam mdłości i czasami mam odruchy wymiotne 🙈 i pociągnie. No i piersi troszkę bola. Poza tym wczoraj głowa mnie bolała,a dziś jest lepiej.
A jak tam?02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos31 wrote:Hej, ja mam mdłości i czasami mam odruchy wymiotne 🙈 i pociągnie. No i piersi troszkę bola. Poza tym wczoraj głowa mnie bolała,a dziś jest lepiej.
A jak tam?
jejku, trochę tych objawów masz.. 🫂 ale to dobrze, chociaż czujesz, że jesteś w ciąży 😂 (oczywiście żartuje, moja teściowa zawsze tak mówi).
U mnie podobnie- poranne mdłości, wymioty.. zmęczenie totalne 😂 ale kocham ten stan mimo wszystko.damrade lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, wzięłabym się w końcu za te rozpiskę. Jak to widzicie? Zapisujemy przy naszych Nickach najbliższe terminy wizyt jak narazie? Czy zbliżony termin porodu? 😂🙈🙈
No, ale jak Ci się chce 🤷♀️ Dla mnie nie jest to istotne, i tak przed wizytami raczej się odzywamy, że idziemy.damrade, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Wizyty będą często gęsto i to zwiększa zakres Twoich obowiązków... Ja bym się w to nie bawiła szczerze mówiąc. Możemy takie rzeczy w stopce umieszczać.
No, ale jak Ci się chce 🤷♀️ Dla mnie nie jest to istotne, i tak przed wizytami raczej się odzywamy, że idziemy.
W sumie masz racje 😂😂 -
Cześć, dziewczyny! Ja wiem, strasznie dawno się nie odzywałam, ale tempo tutaj mnie przerażało i nie byłam w ogóle w stanie nadrobić 🫣
Byłam dziś na wizycie - maluch ma już 1,72 cm, serducho bije jak taki koliberek, wszystko jest w porządku. Dostałam skierowanie na badania, a następna wizyta za miesiąc. W międzyczasie jeszcze tylko muszę poszukać miejsca na prenatalne, bo lekarka u której byłam ich nie robi. Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️Dropsik, damrade, _ine, sernik_z_rodzynkami, Kasia111, Izet lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Cześć, dziewczyny! Ja wiem, strasznie dawno się nie odzywałam, ale tempo tutaj mnie przerażało i nie byłam w ogóle w stanie nadrobić 🫣
Byłam dziś na wizycie - maluch ma już 1,72 cm, serducho bije jak taki koliberek, wszystko jest w porządku. Dostałam skierowanie na badania, a następna wizyta za miesiąc. W międzyczasie jeszcze tylko muszę poszukać miejsca na prenatalne, bo lekarka u której byłam ich nie robi. Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️
Niech rośnie maluszek! -
Tajlandia22 wrote:Cześć, dziewczyny! Ja wiem, strasznie dawno się nie odzywałam, ale tempo tutaj mnie przerażało i nie byłam w ogóle w stanie nadrobić 🫣
Byłam dziś na wizycie - maluch ma już 1,72 cm, serducho bije jak taki koliberek, wszystko jest w porządku. Dostałam skierowanie na badania, a następna wizyta za miesiąc. W międzyczasie jeszcze tylko muszę poszukać miejsca na prenatalne, bo lekarka u której byłam ich nie robi. Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️damrade lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj glukoza 84 ❤️ Będę to jeszcze monitorować pewnie, ale nie wiem skąd ten poprzedni wynik 😑 Wywaliło mi tą glukozę w kosmos, się jednak przygotowanie do badania ma znaczenie 👍 Tym razem było jak trzeba, bez paska nussbeissera przed snem 😆
Zaczarowan, _ine, Karos31, sernik_z_rodzynkami, Kasia111, damrade, MonReve96 lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na wizycie - maluch ma już 1,72 cm, serducho bije jak taki koliberek, wszystko jest w porządku. Dostałam skierowanie na badania, a następna wizyta za miesiąc. W międzyczasie jeszcze tylko muszę poszukać miejsca na prenatalne, bo lekarka u której byłam ich nie robi. Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️
Cudownie Tajlandia! Ja w ten wtorek zobaczyłam to malutkie pulsowanie na ekranie, super widok
I u mnie podobnie z prenatalnymi. Mój lekarz ich nie robi. Pewnie pójdę do Medicover lub Centrum Damiana, bo chyba mam w pakiecie. Ale muszę poszukać, upewnić się i zapisać. Taki plan na kolejny tydzień!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 14:12
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:W sumie masz racje 😂😂
Zgadzam się. Nie przejmuj się Zaczarowana, ja myślę że już nikt nie zagląda na pierwszą stronę kto ma tu być to już jest i przeskakujemy od razu do aktualnej rozmowy.
Ale skoro zostało już nas mniej, to może macie ochotę napisać coś o sobie, żebyśmy mogły się lepiej poznać? Bez narzucania formuły, co kto chce, np którą ciąża, w jakim jesteście wieku, co lubicie robić, na co najbardziej się cieszycie a czego najbardziej boicie w ciąży?Zaczarowan, Karos31, Izet lubią tę wiadomość
-
Ja w tym roku skończyłam 31 lat, z mężem jestem 7, po ślubie będzie 3. To nasze pierwsze dziecko 😁 przerażona jestem ogólnie cała nowa rzeczywistością, że zmieni się dosłownie wszystko i że nie będę już mogła, kiedy tylko zechce, poleżeć na kanapie i nie robić nic, odkładać wszystko na później 🤪 a cieszę się ogólnie, że będę miała taką małą istotkę przy sobie, zawsze jak patrzyłam na dzieci koleżanek to miałam takie ukłucie zazdrości 🥹
_ine, Karos31, Zaczarowan, Tajlandia22, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ja podobnie Skończonych 31 lat, rocznikowo 32. Z partnerem jesteśmy razem 6 lat. Nigdy nie mieliśmy potrzeby ślubu, ale po drugim poronieniu zaczęliśmy rozmawiać o adopcji. A nie wiem czy wiecie, większość ośrodków adopcyjnych w Polsce wymaga 3 lub nawet 5 lat stażu małżeńskiego. Dlatego stwierdziliśmy, że nie będziemy walczyć z systemem i w zeszłe wakacje wzięliśmy ślub. Oczywiście 95% gości nie miało pojęcia o historii stojącej za śłubem
Najbardziej boję się komplikacji w trakcie ciąży i kolejnego poronienia. A najbardziej marzę żeby przytulić do siebie swoje dziecko 💚Karos31, Zaczarowan, Tajlandia22, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość
-
Ja w tym roku 32 lata, to moja trzecia ciąża, pierwsza córkę urodziłam w 2015r, druga ciąża (synek) zakończona w listopadzie z powodu wady genetycznej trisomia18(przypadek), ból niesamowity. Teraz boje się znów badań prenatalnych , próbuje myślec pozytywnie ,wierzę,że nie mogę mieć aż takiego pecha żeby znowu było coś nie tak, ale myśli dziwne i tak mam. Na każdą wizytę jak mam iść to czuję stres i nie patrzę na monitor ,dopóki lekarz nie powie,że wszystko ok..
_ine, Zaczarowan, Tajlandia22, Dropsik, Izet, damrade lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.