Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Dwa pęcherzyki, jeden z zarodkiem, drugi ciałkiem żółtym, ale odkleja się kosmówka. Dostałam leki i mam pojawić się za tydzień. Ciąża może się utrzymać lub nie, mogą zostać dwa zarodki, jeden lub niestety w ogóle.
damrade lubi tę wiadomość
-
Serniczku, jak będziesz brać l4 i wracać to czy nie zmaleje ci zasiłek na urlopie macierzyńskim? Poczytaj o tym❤️
No i tak jak koleżanki mówią - koniecznie badanie zrób, może już dawno masz przeciwciała 🤞🏼👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Nie chce o tym myśleć, bo trochę się podłamałam. Chociaż ginekolog mówiła, że w ciąży mnogiej to jest częste.🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Nie chce o tym myśleć, bo trochę się podłamałam. Chociaż ginekolog mówiła, że w ciąży mnogiej to jest częste.
Zaczarowan, damrade, Izet, Karos31 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Podobno można sprawdzić przeciwciała. Może sprawdź u siebie. Jak jesteś nauczycielem w przedszkolu to duża szansa, że jesteś zabezpieczona. Może zapytaj swojego gina?
Też o tym czytałam, na pewno zapytam na wizycie, kiedy je zbadaćdamrade lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:W pełni cię rozumiem, u nas tez panuje rumień.. Rumień jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży
;(
@Kasia111 oooo.. to zapowiada się bardzo ciekawy wieczór! Pozwól sobie na radość i jak czujesz, że chcesz powiedzieć bliskim to, to zrób ❤️
😔 A Ty pracujesz czy jesteś na zwolnieniu? -
aszin wrote:Dwa pęcherzyki, jeden z zarodkiem, drugi ciałkiem żółtym, ale odkleja się kosmówka. Dostałam leki i mam pojawić się za tydzień. Ciąża może się utrzymać lub nie, mogą zostać dwa zarodki, jeden lub niestety w ogóle.
Cały czas trzymam kciuki, żeby było dobrze🤞 -
Aszin nawet nie wyobrażam sobie stresu, jaki musisz odczuwać ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy, dostałaś leki. Zrobilas wszystko, co w Twojej mocy, żeby było dobrze. Teraz pozostaje tylko czekać bo niestety nie na wszystko mamy wpływ. Ale ja wierzę, będzie wszystko dobrze 🤞
damrade, rolka355, Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
damrade wrote:Serniczku, jak będziesz brać l4 i wracać to czy nie zmaleje ci zasiłek na urlopie macierzyńskim? Poczytaj o tym❤️
No i tak jak koleżanki mówią - koniecznie badanie zrób, może już dawno masz przeciwciała 🤞🏼
Nie wiedziałam, że wtedy się zasiłek zmniejsza. Poczytam o tym, dzięki 🙂 chyba jutro się przejdę na te przeciwciała, zobaczę, czy u mnie w labie robią. Dobrze kojarzę, że musiałabym sprawdzić przeciwciała IGG wtedy? -
sernik_z_rodzynkami wrote:😔 A Ty pracujesz czy jesteś na zwolnieniu?
Jak się dowiedziałam, że jest rumień to tez od pon mam wolne (tydzień). Nie chce ryzykować, wiesz moim zdaniem to tylko praca.. Wiele lat opiekowałam się dziećmi, nieswoimi dziećmi, czując oczywiście satysfakcję z tego, co robię. Teraz natomiast muszę zaopiekować się swoim maluszkiem 🙈sernik_z_rodzynkami, damrade lubią tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Jutro testuję. Dziś 23 dc, a cykle mam 25-27. Powinno już być coś widać. Nie mam jednak nadziei, bo mam mega apetyt jak przed okresem, lekkie skórcze macicy i tkliwe piersi, czyli pms na całego. 😑 Ktoś jutro ze mną? 🙂🙂
Hej kochana, polecam Ci przejść na wątek marcowy powodzenia w testowaniu -
Aszinku, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Wiem, że w tym momencie jest to dla Ciebie przytłaczające i ciężkie. Ale my tu wszystkie Cię wspieramy i wysyłamy dobrą energię. ❤️❤️❤️
damrade lubi tę wiadomość
-
Ja niedawno skończyłam 28 lat. Z mężem znamy się od gimnazjum i wtedy też zaczął się nasz związek. Małżeństwem jesteśmy już półtorej roku. To moja druga ciąża. Pierwsza niestety skończyła się poronieniem. Staramy się o dziecko od maja 2023.
Aktualnie boję się wszystkiego. Staram się nie nastawiać w żadną stronę. Z drugiej strony mam w sobie jakiś dziwny spokój. Może to taka reakcja obronna, że jakby coś poszło nie tak znowu to nie będę aż tak cierpieć chociaż to nieprawda. Wiem, że rozwali mnie to na milion kawałków. Ale staram się nie myśleć o tym. Płynę z prądem. Co ma być to będzie.
Na studia przyjechałam do Krakowa i póki co już tu zostałam. Lubię dobre jedzenie i podróże 😀damrade, Dropsik, Izet lubią tę wiadomość
-
Jeśli komuś się przyda:
Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego przysługującego ubezpieczonemu pracownikowi stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy. Art. 3 pkt 3 ww. ustawy z kolei stanowi, że „wynagrodzenie” to przychód pracownika po odliczeniu potrąconych przez pracodawcę składek na ubezpieczenia społeczne. Na „przychód” zaś w rozumieniu przepisów ustawy o podatku od osób fizycznych, składają się wszelkiego rodzaju wypłaty w szczególności: wynagrodzenia zasadnicze, wynagrodzenia za godziny nadliczbowe, czy różnego rodzaju dodatki. W podstawie wymiaru zasiłku nie należy uwzględniać składników wynagrodzenia, które przysługują pracownikowi mimo jego niezdolności do pracy.
Czyli średnia z ostatnich 12 mc w tym nadgodziny, ale bez l4/opiekisernik_z_rodzynkami, _ine lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
aszin wrote:Dwa pęcherzyki, jeden z zarodkiem, drugi ciałkiem żółtym, ale odkleja się kosmówka. Dostałam leki i mam pojawić się za tydzień. Ciąża może się utrzymać lub nie, mogą zostać dwa zarodki, jeden lub niestety w ogóle.🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, któraś w przyszłym tygodniu ma jeszcze wizytę u gina?
No i po prentalalnych zacznę wizyty u fizjo uroginekologicznej. W pierwszej ciąży chodziłam co miesiąc od drugiego trymestru i to był game changer 🥰 Bezcenna pomoc, ale mam wrażenie, że trafiłam w najlepsze ręce jakie mogłam trafić.Zaczarowan lubi tę wiadomość