Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam 33 lata. Mąż jest Finem i mieszkamy w Finlandii, razem jesteśmy od 11 lat, rok po ślubie. Rok temu latem zaszłam już w ciążę, ale poroniłam w 6tym tygodniu. O ile pierwsza ciąża była przez ten krótki czas trwania wypełniona wyłącznie radością i wdzięcznością, ta druga za względu na historię jest dużo bardziej stresująca. Mechanizmy obronne działają i jak początkowo odrzucałam od siebie wszelkie symptomy, teraz też, nawet po zobaczeniu pulsującego serduszka na USG ciężko mi uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. Obawą nr 1 jest oczywiście kolejna strata, ale dochodzą też myśli od tych podstawowych jak sobie poradzimy i wszystko zorganizujemy do tego, co zrobimy jeśli okaże się, że dziecko ma alergię na koty (mamy dwa).
_ine, Zaczarowan, Tajlandia22, Dropsik, Kasia111, Izet, damrade lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Mam 26 lat, na codzień pracuje jako nauczyciel. Z moim narzeczonym jesteśmy 4 lata razem, staraliśmy się o dzidziusia przez ponad rok. W końcu nastała ta chwila, czuję się bardzo wdzięczna i po prostu szczęśliwa, z drugiej strony ogarnia mnie niekiedy lęk przed utratą chociażby, ale zazwyczaj staram się wypierać te myśli, gdy nadchodzą.
To będzie moje pierwsze dziecię, wiec niekiedy zadaje sobie pytanie „Jak ja sobie poradzę?”, ale z drugiej strony wiem, że umysł i instynkt matki zawsze sprawi, że sobie poradzę. ❤️Karos31, Tajlandia22, _ine, Dropsik, Kasia111, Izet, damrade lubią tę wiadomość
-
Ja kilka dni temu skończyłam 27 lat. Pod koniec kwietnia pyknie nam rok małżeństwa, natomiast razem jesteśmy od czterech lat. Z początku chcieliśmy od razu po ślubie zacząć się starać o bobo, ale co chwila było coś - wyjazdy, maraton weselny i inne imprezy okolicznościowe, które jakoś nam wadziły z ewentualną ciążą. Gdy więc w październiku wszystkie takie rzeczy się nam zakończyły, to po podstawowych badaniach zaczęliśmy się starać. Poszło bardzo szybko, nie spodziewałam się, że uda się już za trzecim cyklem, ale bardzo się z tego cieszę ❤️
Przyznam, że ja cały czas dość neutralnie podchodzę do ciąży. Z jednej strony chciałabym już wszystkim znajomym mówić, ale z drugiej ja sama jakoś z radości nie skacze. Cieszę się, oczywiście, ale generalnie nie jestem z tych wybuchowych emocjonalnie osób. Najważniejsze dla mnie, to po prostu, żeby małe się dobrze rozwijało. Porodu się zbytnio nie boję, bardziej kwestii już gdy małe będzie na świecie i tego, co potem nam przyniesie życie. Ale jeszcze odsuwam to od siebie 😂_ine, Zaczarowan, Dropsik, Kasia111, damrade, Karos31 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 33 lata i czekam na drugie dziecko. Mąż jest ode mnie 10 lat starszy, więc nie chcieliśmy czekać z drugim bąblem. Więcej dzieci nie planujemy ☺️ Jak będzie wszystko ok to zamykamy warsztat Jesteśmy 5 lat po ślubie, a znamy się ~6.5. Czas szybko leci Nie myślę za dużo jeszcze o przyszłości, żyje od badania do badania. A że tych mam dość dużo to ani się obejrzę już będzie połowa ciąży za mną 😁
Zaczarowan, Kasia111, damrade, Tajlandia22, Karos31, Izet lubią tę wiadomość
-
Mam 31 lat, po ślubie jestem 6 lat (we wrześniu 7). Mam prawie 3-letniego synka. Pracuję jako nauczyciel w przedszkolu. Ja chyba najbardziej boje się porodu, pierwszy był bardzo ciężki, w trakcie uslyszeliśmy nawet, że synek może go nie przeżyć. Jak już mały był na świecie, to z kolei mąż usłyszał, że ze mną jest bardzo źle. Finalnie wszystko skończyło się dobrze, ale oboje mieliśmy dużą traumę po tych wydarzeniach i skonczyło się terapią. Dlatego synek długo miał być jedynakiem, a dopiero pod koniec zeszłego roku zdecydowaliśmy, że spróbujemy odczarować te początki rodzicielstwa. Obecnie mam bardzo dobrego lekarza, więc staram się być dobrej myśli, że bezpiecznie nas poprowadzi 🙂
damrade, Dropsik, Zaczarowan, Tajlandia22, Izet lubią tę wiadomość
-
Ja mam 28 lat, to moja pierwsza, wyczekana ciąża ❤️ Nastawiamy się od razu po pierwszym dziecku na kolejne, żeby była mała różnica wieku.
Generalnie ciężko mi uwierzyć, że w końcu się udało i podchodzę ostrożnie. Z jednej strony bardzo chcę się podzielić tą informacją z rodziną i przyjaciółmi, bo wszyscy wiedzieli o staraniach, natomiast mam irracjonalny lęk, że jak powiem, to nagle okaże się, że coś jest nie tak. Więc staram się cieszyć, ale czuję, że jestem w tym bardzo ostrożna.
Dzisiaj przyjeżdża do mnie mama i bratowa i zamierzam im powiedzieć, ale no mam takie mieszane uczucia z tym związane. Dużo we mnie lęku.damrade, Dropsik, Tajlandia22, Izet, _ine lubią tę wiadomość
-
@aszin kciuki za wizytę 🤞
@Dropsik dobrze, że ta glukoza już teraz wyszła w normie 🙂
@damrade korzystaj z chwil spokoju 🙂
Ja dzisiaj miałam stresujący dzień. Dowiedziałam się, że u mnie w grupie przedszkolnej jest przypadek rumienia zakaźnego. Oczywiście od razu same czarne myśli, że też się zaraziłam tym paskudztwemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 17:31
damrade, Dropsik lubią tę wiadomość
-
No cześć kochane, nadrobiłam was.
Ja za parę dni skończę 36 lat. Z mężem jesteśmy 7 lat z czego 3 po ślubie. Czekam na 2 malucha. Szczerze mówiąc to najbardziej się boję początków ciąży. Mimo, że to 2 dziecko cały czas się zastanawiam czy z ciaza wszystko ok, jeszcze do mnie nie dochodzi do końca, że jestem w ciąży. Dopiero po prenatalnych chyba pozwolę sobie na radość. Zajście w ciążę z pierwszym dzieckiem nie było łatwe i chyba stad mam te obawy bo za 2 razem poszło szybko.
Co do wizyt i terminu porodu to fajne są te suwaczki w podpisie bo podpowiadają ile czasu jeszcze zostało jak byłam na wątku lipcowym 2022 to zapisywałyśmy z dziewczynami np. terminy wizyt w stopce wlasnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 17:44
Dropsik, damrade, Karos31, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
sernik_z_rodzynkami wrote:@aszin kciuki za wizytę 🤞
Ja dzisiaj miałam stresujący dzień. Dowiedziałam się, że u mnie w grupie przedszkolnej jest przypadek rumienia zakaźnego. Oczywiście od razu same czarne myśli, że też się zaraziłam tym paskudztwem -
sernik_z_rodzynkami wrote:@aszin kciuki za wizytę 🤞
Ja dzisiaj miałam stresujący dzień. Dowiedziałam się, że u mnie w grupie przedszkolnej jest przypadek rumienia zakaźnego. Oczywiście od razu same czarne myśli, że też się zaraziłam tym paskudztwem -
Kasia111 wrote:O kurczę, Ty to powinnaś iść szybko na zwolnienie, bo jednak dzieci co chwilę przenoszą wirusy, kiedy planujesz?
Zostały mi 3 miesiące stażu, więc nie chciałam na razie przejść całkowicie na zwolnienie, bo jak będę miała za długą przerwę w pracy, to całe 1,5 roku stażu pójdzie w plecy. Po dzisiejszym dniu na pewno od poniedziałku idę, myślę że na jakieś 2 tygodnie (zobaczę, co jeszcze lekarz w poniedziałek na wizycie powie) i będę myślała, co dalejZaczarowan, damrade, Dropsik, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:A jak się robi te suwaczki na dole? 😂 bo ja nie ogarnęłam tego ;p
A proszę Ciebie bardzo, tu są 😁
https://www.tickerfactory.com/
Trzeba kliknąć na “pregnancy” i tam wybierasz sobie suwaczek, znacznik i podajesz datę porodu. Wygeneruje Ci suwak a żeby był widoczny w stopce to musisz skopiować BBCode i go wkleić w ustawianach tam, gdzie masz resztę informacji ze stopkiZaczarowan, damrade, Dropsik lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
sernik_z_rodzynkami wrote:Zostały mi 3 miesiące stażu, więc nie chciałam na razie przejść całkowicie na zwolnienie, bo jak będę miała za długą przerwę w pracy, to całe 1,5 roku stażu pójdzie w plecy. Po dzisiejszym dniu na pewno od poniedziałku idę, myślę że na jakieś 2 tygodnie (zobaczę, co jeszcze lekarz w poniedziałek na wizycie powie) i będę myślała, co dalej
W pełni cię rozumiem, u nas tez panuje rumień.. Rumień jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży
;(
@Kasia111 oooo.. to zapowiada się bardzo ciekawy wieczór! Pozwól sobie na radość i jak czujesz, że chcesz powiedzieć bliskim to, to zrób ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 17:54
damrade lubi tę wiadomość
-
Dwa pęcherzyki, jeden z zarodkiem, drugi ciałkiem żółtym, ale odkleja się kosmówka. Dostałam leki i mam pojawić się za tydzień. Ciąża może się utrzymać lub nie, mogą zostać dwa zarodki, jeden lub niestety w ogóle.
Zaczarowan lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Dwa pęcherzyki, jeden z zarodkiem, drugi ciałkiem żółtym, ale odkleja się kosmówka. Dostałam leki i mam pojawić się za tydzień. Ciąża może się utrzymać lub nie, mogą zostać dwa zarodki, jeden lub niestety w ogóle.
O kurczę, trzymam mocno kciuki w takim razie, żeby było wszystko ok 🤞🤞🤞🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
aszin wrote:Dwa pęcherzyki, jeden z zarodkiem, drugi ciałkiem żółtym, ale odkleja się kosmówka. Dostałam leki i mam pojawić się za tydzień. Ciąża może się utrzymać lub nie, mogą zostać dwa zarodki, jeden lub niestety w ogóle.
Będę się za Ciebie modlić 🙏 Wierzę, że wszystko będzie dobrze ❤️🥺
Jak Ty się czujesz po wizycie? -
Ja mam 28 lat, w maju będzie 29. Z moim jesteśmy razem 7 lat, z czego ponad 4 po ślubie. Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 24 lat, chociaż odkąd zaczęliśmy być ze sobą, mówiliśmy że nie będziemy się z tym ociągać i rok później zaczęliśmy się starać, ale wyszło po niecałych dwóch latach 😵💫
Między pierwszym a drugim miała być mała różnica ale rzeczywistość za bardzo przybiła mojego chłopa i się wycofał z tego pomysłu 🤣 już się nastawiłam do końca 2022 ze będziemy rodzicami jedynaka i skierowałam wszystkie siły w karierę, ale nagle chłop zmienił zdanie i zaczął mnie przekonywać.
W międzyczasie bujałam się z problemami z tym nadnerczem i postanowiłam że muszę przycisnąć ze staraniami jak tylko dostanę zielone światło, bo nie dość że różnica między młodymi spora może być to jeszcze ja nie wiadomo czy będę mieć zdrowie z wiekiem chociażby z tym jednym nadnerczem.
Na szczęście udało się w drugim cyklu, mąż jest w szoku, ponieważ nastawiliśmy się na conajmniej rok długiej walki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 18:11
Zaczarowan, Izet, Dropsik, Karos31, _ine lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Jakie leki dostałaś?
Podejrzewałaś że będziesz mieć ciążę bliźniaczą?❤️👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
O kurcze aszin trzeba być dobrej myśli, lekarze też często za bardzo straszą. Slyszlaam kilka przypadków gdzie była ciąża bliźniacza początkowo a później jednak pojedyncza.
My z mężem znamy się 8 i pół roku a jesteśmy po ślubie 8 lat. Od razu też zdecydowaliśmy się na dIecko ale dla mnie 26 lat na zajscie w pierwsza ciążę to było wtedy dla mnie mega późno zawsze chciałam założyć szybko rodzinę ale chyba nie byłam zbyt dojrzała wczesniej do tego
damrade lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()