Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej, Pati, jak są lekkie różowe lub brązowe to mogą się pojawiać takie, zwłaszcza we wcześnej ciąży ❤️ nawet jeśli nie nadżerka, to normalne 🫂
Ale to prawda że w ciąży wszystko się kumuluje, zaczęłam od choroby ciążę, tydzień temu poczułam pieczenie przy sikaniu więc się zalałam żurawinowym sokiem i przeszło. A teraz mam drugą opryszczkę w ciągu miesiąca, normalnie mam raz na 2-3 lata 🙃
Ale i tak moim zdaniem najgorsze zdrowie jest w trakcie połogu, więc cieszę się obecną chwilą 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 19:49
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dzień dobry, dawno się nie odzywałam, ale jakoś nie miałam weny na pisanie na forum. Mdłości mi już przechodzą i jest o niebo lepiej porównując do ostatnich kilku tygodni, energia też wraca, mąż też zauważył, że nawet rano jestem bardziej sobą 😅 W zeszłym tygodniu byłam na badaniach krwi w labie, za tydzień mamy wizytę w szpitalu i pierwsze "oficjalne" USG. Już się stresuję, czy wszystko w porządku.
@Pati, jak plamienia? Uspokoiło się już?
Dziewczyny, zastanawiałyście się może nad robieniem testu NIFTY?Dropsik, Pati2804, damrade lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Olaura wrote:Dzień dobry, dawno się nie odzywałam, ale jakoś nie miałam weny na pisanie na forum. Mdłości mi już przechodzą i jest o niebo lepiej porównując do ostatnich kilku tygodni, energia też wraca, mąż też zauważył, że nawet rano jestem bardziej sobą 😅 W zeszłym tygodniu byłam na badaniach krwi w labie, za tydzień mamy wizytę w szpitalu i pierwsze "oficjalne" USG. Już się stresuję, czy wszystko w porządku.
Dziewczyny, zastanawiałyście się może nad robieniem testu NIFTY?
Powodzenia na wizycie! ❤️ Trzymam kciuki!
Tak, my podjęliśmy decyzje, że zrobimy te zwykle i rozszerzone badanie prenatalne. Będziemy robić VeraGene, podobno jest trochę lepsze od NIFTY. Dokładnie to będziemy robić po świętach, podczas badania jest pobierana moja krew, a wymaz z ust przyszłego Tatusia. Czas oczekiwania na wyniki to podobno 10 dni
Olaura lubi tę wiadomość
-
Olaura wrote:Dzień dobry, dawno się nie odzywałam, ale jakoś nie miałam weny na pisanie na forum. Mdłości mi już przechodzą i jest o niebo lepiej porównując do ostatnich kilku tygodni, energia też wraca, mąż też zauważył, że nawet rano jestem bardziej sobą 😅 W zeszłym tygodniu byłam na badaniach krwi w labie, za tydzień mamy wizytę w szpitalu i pierwsze "oficjalne" USG. Już się stresuję, czy wszystko w porządku.
Dziewczyny, zastanawiałyście się może nad robieniem testu NIFTY?
Dziękuję że pytasz, plamienia ustały, zero śladu po nich dzisiaj 😊 ale już nie mogę się doczekać następnej wizyty, będzie ona przełomowa .. ostatnio ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu, wiec jak teraz będzie dobrze to popłacze się ze szczęścia 🥺
Dobrze ze mdłości Cię opuściły 😘 i na pewno będzie wszystko dobrze ✊🍀😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 12:05
Olaura, damrade lubią tę wiadomość
-
Ja narazie nifty nie robię , zobaczymy jak wyjdą prenatalne i najwyżej wtedy się zdecyduje bo jak mam czekać na amniopunkcje 3 tyg to wolę zrobić nifty najpierw,żeby mieć szybciej wynik.
Olaura lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
My póki co nie planujemy robić nifty. Myślę, że zdecydujemy po prenatalnych czy jest taka potrzeba.
Olaura lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zastanawiałyście się może nad robieniem testu NIFTY?Kasia111, Olaura lubią tę wiadomość
-
a ja wciąż dumam i nieustannie zmieniam decyzje 😂
już byłam na etapie “najpierw prenatalne potem zrobię przy wątpliwościach”
ale nagle mnie naszło “zdrowie i spokój są dla mnie bezcenne, zaraz 10 tydzień, może szybko zrobię jeszcze przed świętami”
ale dziś zaczęłam czytać o NIFTY vs VeraGENE i zagrzebałam się w tym wyborze. Więc pewnie skończy się na tym, że zrobię prenatalne z nadzieją że dylemat rozwiąże się sam 😂Olaura lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😁
Ja rozszerzona diagnostykę planuje zrobić po prenatalnych, jeśli byłoby coś nie tak. Zreszta przy bliźniakach chyba skuteczność NIFTY jest niższa więc to temat na kolejne rozkimny gdyby było coś nie halo.
W ogóle miałam iść na wizytę 22.03 ale anulowałam mimo tych plamien. Nie wiem co się dzieje ale jakoś tak mnie ta ciąża plus praca mnie totalnie przytłacza, zastanawiam się czy nie iść do psychologa jakiegoś. Dam sobie jeszcze czas do L4. Jak na L4 nie ograne życia to idę do specjalisty.Olaura, damrade lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Izet, ja od kilku miesięcy chodzę do psychologa, zaczęłam na etapie starań. Myślę że to super pomysł, mocne wsparcie w przechodzeniu przez ten niełatwy, pełen zmian czas. Mój cel na najbliższe miesiące terapii to przede wszystkim strach w trakcie ciąży oraz temat macierzyństwa - jaką mamą chciałabym być i jaką będę, bo to dla mnie niełatwe też
Izet, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Ja też coraz częściej myślę o pomocy specjalisty. Mimo że wydawało mi się że jakoś sobie nawet dobrze radzę, to dzisiaj dopadł mnie straszny dołek emocjonalny.. objawy ciąży się zmniejszyły a ja już myślę o najgorszym.. ten strach cały czas we mnie jednak jest i nie chce odejść. Wiem że nie mogę się tak zadręczać bo zwariuje ale nie wiem czy tak potrafię..
Dam sobie czas do następnej wizyty , a jak po niej się nie zmieni moje podejście emocjonalne do tej obecnej ciąży , to zapisze się do psychologa. -
Pójście do specjalisty to zawsze dobry pomysł, mi to bardzo pomogło po ciężkich przeżyciach związanych z porodem. Więc jeśli czujecie, że problemy was za bardzo przytłaczają, to jest to dobry krok
Izet, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie wykluczam skorzystania z pomocy. Jest we mnie ciągły lęk. Wizytę u gina mam za 2 dni, ale mam jakieś złe przeczucia. Nie potrafię sobie wyobrazić, że ta wizyta skończy się dobrze. 😔
-
Kurczę jednak ciąża i poród to są ciężkie tematy. Ja widzę, że coś jest nie tak, bo w pierwszej ciąży byłam przeszczęśliwa, mega pozytywnie do wszystkiego nastawiona, wszystko mi się chciało z tu mam taki zjazd emocjonalny, że nawet nie potrafię się zebrać, żeby umówić się na podstawowe badania krwi. Masakra muszę to w tym tygodniu koniecznie załatwić bo 05.04 mam wizytę.🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
_ine wrote:Izet, ja od kilku miesięcy chodzę do psychologa, zaczęłam na etapie starań. Myślę że to super pomysł, mocne wsparcie w przechodzeniu przez ten niełatwy, pełen zmian czas. Mój cel na najbliższe miesiące terapii to przede wszystkim strach w trakcie ciąży oraz temat macierzyństwa - jaką mamą chciałabym być i jaką będę, bo to dla mnie niełatwe też
Powodzenia ❤️ u mnie podobna sytuacja, odbyłam wiele godzin terapii i właśnie te poznanie siebie i poukładanie w głowie wielu spraw, pomogło mi w trakcie starań o dzieciątko i teraz- w trakcie ciąży ❤️
Cieszę się dziewczyny, że zauważacie, gdzie jest trudność, gdzie powinno być waszym zdaniem inaczej. Super! Niekiedy właśnie te oczekiwania i chore przekonania pozbywają nas radości, a z tym warto pracować.
Od siebie mogę polecić medytacje i jogę, wyciszanie umysłu i przede wszystkim nie warto zawsze wierzyć swoim myślom.. one są i będą, ale to nie jest o was ;*Pati2804, MonReve96, Izet lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan ❤️❤️❤️
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Chyba spróbuję dzisiaj jogę pierwszy raz 🤭 polecicie coś na yt ? 🤔