Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 maja, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    @Dropsik, obie mamy jutro połówkowe, jak nastrój? U mnie trochę jak przed maturą czy z dzieckiem wszystko w porządku, ale pozytywna ekscytacja też jest 😊 Nie możemy się doczekać aż poznamy płeć, żeby wyprawkę zacząć porządnie kompletować 😁

I jak po połówkowych? Opowiadaj! Znasz już płeć? :D

Olaura lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 30 maja, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Zaczarowan wrote:
    Wszystko pięknie, dzidziuś świetnie się rozwija, więc ogromna ulga. Bardzo urósł od poprzedniego USG, wtedy to sama skóra i kości, a teraz już widać, że jest nóżka konkret 😂 I uwaga, jest chłopak! 😂 Już na 3D widzę, że skóra zdarta z taty 😁 Poza tym okropna wiercipięta, kręcił się jak pranie w pralce na wirowaniu 😂

Izet, Kasia111, Zaczarowan, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • Izet Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura, serdecznie gratulacje!
    Ja połówkowe mam 12.06. A 14 lecimy na urlop 😍
    We wtorek byłam na wizycie. Wszystko u nas ok i będą 2 dziewczyny 😅 takze mogę zacząć kupowanie ciuszków 😅

Kasia111, Olaura, Zaczarowan, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Wszystko pięknie, dzidziuś świetnie się rozwija, więc ogromna ulga. Bardzo urósł od poprzedniego USG, wtedy to sama skóra i kości, a teraz już widać, że jest nóżka konkret 😂 I uwaga, jest chłopak! 😂 Już na 3D widzę, że skóra zdarta z taty 😁 Poza tym okropna wiercipięta, kręcił się jak pranie w pralce na wirowaniu 😂

Ooo proszę! Super! ❤️ Rośnijcie zdrowo 🫂

Olaura lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    We wtorek byłam na wizycie. Wszystko u nas ok i będą 2 dziewczyny 😅 takze mogę zacząć kupowanie ciuszków 😅

No to powiem Ci tak- może być zabawnie 😂🤭 Odpoczywajcie na urlopie! 😘

damrade, Izet lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    @Dropsik, obie mamy jutro połówkowe, jak nastrój? U mnie trochę jak przed maturą czy z dzieckiem wszystko w porządku, ale pozytywna ekscytacja też jest 😊 Nie możemy się doczekać aż poznamy płeć, żeby wyprawkę zacząć porządnie kompletować 😁
    U mnie było raczej spokojnie przed, bo czuję ruchy i czuje się spokojna. Wierzyłam, że inne badania też będą dobre. Znowu trochę gorszy przepływ mam w jednej tętnicy macicznej, ale druga pracuje idealnie i na pełnych obrotach, więc mam spać spokojnie.
    U mnie potwierdzono dziewczynkę, widziałam że mój lekarz nie może się mylić :) Więc teraz trzeba imię wymyślić i przygotować brata na pojawienie się siostrzyczki :)

Jak u Ciebie? Zaraz doczytam dalej:)

Olaura, Izet, damrade lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura, super wieści 🥰🥰

Izet, zasilisz grono dziewczynek 💪 Czekamy na wieści po połówkowych a potem już tylko bon voyage 😍

Olaura, Izet lubią tę wiadomość

• Olaura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Ale super, przyjemnego urlopu! ☀️

@Zaczarowan, dziękuję!
    Dropsik wrote:
    U mnie było raczej spokojnie przed, bo czuję ruchy i czuje się spokojna. Wierzyłam, że inne badania też będą dobre. Znowu trochę gorszy przepływ mam w jednej tętnicy macicznej, ale druga pracuje idealnie i na pełnych obrotach, więc mam spać spokojnie.
    U mnie potwierdzono dziewczynkę, widziałam że mój lekarz nie może się mylić :) Więc teraz trzeba imię wymyślić i przygotować brata na pojawienie się siostrzyczki :)
    To świetnie😊

damrade, Izet lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023

⏸️ 2/2024
    EDD 16.10.2024

EDD 12.10.2024

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie ❤️ gratulacje dziewczynek i połówkowych 🥰🥰 ja będę mieć połówkowe w okolicach 20 czerwca, jeszcze poczekam, ale ciuszki zamawiać dość aktywnie.

Dziewczyny, macie już jakieś pomysły na imiona?❤️

U nas będzie Teodor albo Maksiu, drugie wybrał starszy brat, więc ciężko przedyskutować z nim 😁 pierwsze - reszta rodziny i rodzice 🥹

Dropsik, Izet lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @damrade, chłopców nie gratulujesz?🧐😂
    My mieliśmy mały dylemat, imię dla dziewczynki wybrane już od kilku lat, a tu nawet intuicja w ciąży mnie zawiodła i w sumie mieliśmy ubaw kiedy okazało się, że jest syn - imię mamy już wybrane, chociaż nie była to tak oczywista decyzja jak byłaby w przypadku córki i przyzwyczajamy się do niego. Mamy fińskie nazwisko, więc imię też będzie fińskie, żeby się nie gryzło😊 Teodor i Maks - piękne imiona, ale czy Wy się z nimi zgadzacie? Skoro zostały wybrane nie przez Was, ale przez Waszą rodzinę i syna..?

Kasia111 lubi tę wiadomość

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023

⏸️ 2/2024
    EDD 16.10.2024

EDD 12.10.2024

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    @damrade, chłopców nie gratulujesz?🧐😂
    My mieliśmy mały dylemat, imię dla dziewczynki wybrane już od kilku lat, a tu nawet intuicja w ciąży mnie zawiodła i w sumie mieliśmy ubaw kiedy okazało się, że jest syn - imię mamy już wybrane, chociaż nie była to tak oczywista decyzja jak byłaby w przypadku córki i przyzwyczajamy się do niego. Mamy fińskie nazwisko, więc imię też będzie fińskie, żeby się nie gryzło😊 Teodor i Maks - piękne imiona, ale czy Wy się z nimi zgadzacie? Skoro zostały wybrane nie przez Was, ale przez Waszą rodzinę i syna..?

Gratuluję, pewnie że tak❤️ my również przy pierwszej i drugiej ciąży mieliśmy z góry wybrane imię dla córeczki bezdyskusyjnie, z pierwszą ciążą intuicja mnie zawiodła, teraz już myślałam że raczej chłopiec - jedynie gorsza cera mi dawała nadzieję. Ale jak to z typowymi przesądami - każda teoria to 50% szans 😅

Rodzina - tu mi chodziło w skrócie o całą rodzinkę łącznie ze mną i mężem 😆 Maks był dla mnie nr1 dopóki mąż nie powiedział nagłos Teo, Teodor 🥰

Jak będziesz gotowa się podzielić fińskim imieniem, to chętnie się dowiemy, coś nietypowego 😍

Dropsik, Olaura lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tym imieniem to będzie masakra, bo nic mi nie pasuje 🙈🙈 Ostatnio też nie mogłam długo się zdecydować, a przyzwyczaiłam się do tego imienia jak synek miał chyba z 3-4 miesiące. Jakoś ciężko mi z takimi rzeczami idzie ;p Do 3-4 miesiąca to był po prostu bąbelitek albo bąbelek 😆 Nie mogło mi przejść przez gardło to imię w stosunku do synka. Teraz oczywiście uważam, że pasuje jak mało komu i nie wyobrażam sobie innego ;)

Wczoraj spotkałam mamę znajomej i powiedziała, że ma ciuszki po dziewczynkach i mam nic nie kupować tylko przyjechać do niej w lipcu i sobie wybiorę co chcę 🥰 Mówiła o jakichś śpioszkach i bodziakach, więc zostanie pewnie niewiele do kupienia. Dostaliśmy też z powrotem siaty naszych ciuchów, bo synek siostry, a potem brata już wyrośli, więc będzie dla małej :) Moje rodzeństwo ma malutkie dzieci też, więc te ciuchy tak krążą od jednego do drugiego 😁 Przy moim synku tego nie było jeszcze, ale teraz już kolekcja urosła do pokaźnych rozmiarów 🤯

damrade, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U nas z tym imieniem to będzie masakra, bo nic mi nie pasuje 🙈🙈 Ostatnio też nie mogłam długo się zdecydować, a przyzwyczaiłam się do tego imienia jak synek miał chyba z 3-4 miesiące. Jakoś ciężko mi z takimi rzeczami idzie ;p Do 3-4 miesiąca to był po prostu bąbelitek albo bąbelek 😆 Nie mogło mi przejść przez gardło to imię w stosunku do synka. Teraz oczywiście uważam, że pasuje jak mało komu i nie wyobrażam sobie innego ;)

Wczoraj spotkałam mamę znajomej i powiedziała, że ma ciuszki po dziewczynkach i mam nic nie kupować tylko przyjechać do niej w lipcu i sobie wybiorę co chcę 🥰 Mówiła o jakichś śpioszkach i bodziakach, więc zostanie pewnie niewiele do kupienia. Dostaliśmy też z powrotem siaty naszych ciuchów, bo synek siostry, a potem brata już wyrośli, więc będzie dla małej :) Moje rodzeństwo ma malutkie dzieci też, więc te ciuchy tak krążą od jednego do drugiego 😁 Przy moim synku tego nie było jeszcze, ale teraz już kolekcja urosła do pokaźnych rozmiarów 🤯

Ale extraaa! Tylko pozazdrościć 🥰 a masz coś chociaż na oku z imion? 😂 Czy nic kompletnie nic? 🫡😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ale extraaa! Tylko pozazdrościć 🥰 a masz coś chociaż na oku z imion? 😂 Czy nic kompletnie nic? 🫡😂
    Nie, nic totalnie. Pamiętam, że jak szukaliśmy imienia dla synka to była tak fajna stronka internetowa, że były alfabetycznie te imiona poukładane i były takie normalne, polskie w większość. A teraz jak patrzę na te listy to same jakieś Brunhildy albo Vanessy 🙈🤣 Nie ułatwiają poszukiwań 🤯

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nie, nic totalnie. Pamiętam, że jak szukaliśmy imienia dla synka to była tak fajna stronka internetowa, że były alfabetycznie te imiona poukładane i były takie normalne, polskie w większość. A teraz jak patrzę na te listy to same jakieś Brunhildy albo Vanessy 🙈🤣 Nie ułatwiają poszukiwań 🤯

A wolisz takie wymyślne czy klasyczne? 😂

Ojezuss… nic nie mów 😂😳

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A wolisz takie wymyślne czy klasyczne? 😂

Ojezuss… nic nie mów 😂😳
    Raczej klasyczne, ale niepospolite. Ale też żeby nie było zbyt rzadkie. No i krótkie i żeby imię w podstawowej wersji brzmiało ładnie, żeby dorosła osoba miała ładne imię, a dziecku, żeby dało się zdrobnić 🙈
    Damski odpowiednik Tomasza i Tomek, czegoś takiego szukamy 🙃

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny! Miałam wam wczoraj napisać, bo w końcu zdecydowałam się na wizytę u fizjo uro, zgodnie z poleceniem Dropsika 😂😘

Powiem Wam, że dowiedziałam się tylu ciekawych rzeczy.. a ponadto rozpoczynam już przygotowania do porodu 😂 ćwiczę z piłką.. i narazie oceniam to jako męczarnie, bo moja kondycja leży, ale spokojnie.. małymi kroczkami idę do przodu.
    15 minut ćwiczeń, a ja leżę i kwiczę.. 😂

Dodatkowo poświęciłam swoją uwagę Izabeli Dembinskiej, również polecanej przez Dropsika- również wykonuje z nią oddechy, ćwiczenia itp. :D

A czy wy coś tam działacie w kierunku porodu?

Dropsik, Izet lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Właśnie dziewczyny! Miałam wam wczoraj napisać, bo w końcu zdecydowałam się na wizytę u fizjo uro, zgodnie z poleceniem Dropsika 😂😘

Powiem Wam, że dowiedziałam się tylu ciekawych rzeczy.. a ponadto rozpoczynam już przygotowania do porodu 😂 ćwiczę z piłką.. i narazie oceniam to jako męczarnie, bo moja kondycja leży, ale spokojnie.. małymi kroczkami idę do przodu.
    15 minut ćwiczeń, a ja leżę i kwiczę.. 😂

Dodatkowo poświęciłam swoją uwagę Izabeli Dembinskiej, również polecanej przez Dropsika- również wykonuje z nią oddechy, ćwiczenia itp. :D

A czy wy coś tam działacie w kierunku porodu?
    Ja w czerwcu mam się zgłosić do fizjo i będziemy dalej działać. Teraz mam działać sama, czyli w moim przypadku mam wzmacniać mięśnie Kegla, ćwiczyć oddechy i trochę rozluźniać się na piłce kręceniem biodrami. Plus chodzę na jogę, żeby rozciągać mięśnie szczególnie te okołożebrowe, żeby miejsce dla dziecka robić pod żebrami.

Cieszę się, że jesteś zadowolona z polecajek ❤️ Dla mnie to było odkrycie życia. Jeśli chodzi o poród to jakieś podstawy łapie się ze szkoły rodzenia, ale u fizjo to jest bardziej indywidualne, wyłapie błędy itp. No i masaż krocza zrobi a i męża nauczy 🤣 Potem o pielęgnacji noworodka to się wiele z Zaufaj Położnej nauczyłam, z nimi zrobiłam sobie wyprawkę. One są z Gdyni i nawet byłam na dniu mamy dwa lata temu i nauczyły podnoszenia, doradziły odnośnie kosmetyków, dostałam próbki. Wtedy to było mnóstwo informacji u nich na koncie, teraz nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 16:41

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Olaura Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Gratuluję, pewnie że tak❤️ my również przy pierwszej i drugiej ciąży mieliśmy z góry wybrane imię dla córeczki bezdyskusyjnie, z pierwszą ciążą intuicja mnie zawiodła, teraz już myślałam że raczej chłopiec - jedynie gorsza cera mi dawała nadzieję. Ale jak to z typowymi przesądami - każda teoria to 50% szans 😅

Rodzina - tu mi chodziło w skrócie o całą rodzinkę łącznie ze mną i mężem 😆 Maks był dla mnie nr1 dopóki mąż nie powiedział nagłos Teo, Teodor 🥰

Jak będziesz gotowa się podzielić fińskim imieniem, to chętnie się dowiemy, coś nietypowego 😍
    Aa, w takim razie w porządku, skoro to taka rodzina wybierała 😁

Póki co u nas jest Mikko, i tak już chyba zostanie 😊 Teraz się stresuję, bo w przyszłym tygodniu mamy chrzest siostrzeńca męża, oboje jesteśmy chrzestnymi, a w Finlandii jest tradycja, że imię dziecka dopiero zdradza się na chrzcie lub uroczystości nadania imienia jeśli ktoś jest niewierzący. I imienia chrześniaka nie znamy, a jak w kościele usłyszymy "Mikko" to nie wiem, będą chyba dwa w rodzinie 😅

damrade lubi tę wiadomość

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023

⏸️ 2/2024
    EDD 16.10.2024

EDD 12.10.2024

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Aa, w takim razie w porządku, skoro to taka rodzina wybierała 😁

Póki co u nas jest Mikko, i tak już chyba zostanie 😊 Teraz się stresuję, bo w przyszłym tygodniu mamy chrzest siostrzeńca męża, oboje jesteśmy chrzestnymi, a w Finlandii jest tradycja, że imię dziecka dopiero zdradza się na chrzcie lub uroczystości nadania imienia jeśli ktoś jest niewierzący. I imienia chrześniaka nie znamy, a jak w kościele usłyszymy "Mikko" to nie wiem, będą chyba dwa w rodzinie 😅
    Piękne imię 🧡 ja również unikam dawania takich samych imion, ale w rodzinie z kolei dużo powtórek uzbierało się ☺️ więc to zależy od Was

Również będziecie ukrywać imię w Finlandii do chrzcin?

Olaura lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
‹‹ 452 453 454 455 456
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ