Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Olaura wrote:@Dropsik, obie mamy jutro połówkowe, jak nastrój? U mnie trochę jak przed maturą czy z dzieckiem wszystko w porządku, ale pozytywna ekscytacja też jest 😊 Nie możemy się doczekać aż poznamy płeć, żeby wyprawkę zacząć porządnie kompletować 😁
I jak po połówkowych? Opowiadaj! Znasz już płeć?Olaura lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:I jak po połówkowych? Opowiadaj! Znasz już płeć?Zaczarowan wrote:I jak po połówkowych? Opowiadaj! Znasz już płeć?
Izet, Kasia111, Zaczarowan, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Olaura, serdecznie gratulacje!
Ja połówkowe mam 12.06. A 14 lecimy na urlop 😍
We wtorek byłam na wizycie. Wszystko u nas ok i będą 2 dziewczyny 😅 takze mogę zacząć kupowanie ciuszków 😅Kasia111, Olaura, Zaczarowan, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Olaura wrote:Wszystko pięknie, dzidziuś świetnie się rozwija, więc ogromna ulga. Bardzo urósł od poprzedniego USG, wtedy to sama skóra i kości, a teraz już widać, że jest nóżka konkret 😂 I uwaga, jest chłopak! 😂 Już na 3D widzę, że skóra zdarta z taty 😁 Poza tym okropna wiercipięta, kręcił się jak pranie w pralce na wirowaniu 😂
Ooo proszę! Super! ❤️ Rośnijcie zdrowo 🫂Olaura lubi tę wiadomość
-
Izet wrote:Olaura, serdecznie gratulacje!
We wtorek byłam na wizycie. Wszystko u nas ok i będą 2 dziewczyny 😅 takze mogę zacząć kupowanie ciuszków 😅
No to powiem Ci tak- może być zabawnie 😂🤭 Odpoczywajcie na urlopie! 😘damrade, Izet lubią tę wiadomość
-
Olaura wrote:@Dropsik, obie mamy jutro połówkowe, jak nastrój? U mnie trochę jak przed maturą czy z dzieckiem wszystko w porządku, ale pozytywna ekscytacja też jest 😊 Nie możemy się doczekać aż poznamy płeć, żeby wyprawkę zacząć porządnie kompletować 😁
U mnie potwierdzono dziewczynkę, widziałam że mój lekarz nie może się mylić Więc teraz trzeba imię wymyślić i przygotować brata na pojawienie się siostrzyczki
Jak u Ciebie? Zaraz doczytam dalej:)Olaura, Izet, damrade lubią tę wiadomość
-
Izet wrote:Olaura, serdecznie gratulacje!
We wtorek byłam na wizycie. Wszystko u nas ok i będą 2 dziewczyny 😅 takze mogę zacząć kupowanie ciuszków 😅
@Zaczarowan, dziękuję!
Dropsik wrote:U mnie było raczej spokojnie przed, bo czuję ruchy i czuje się spokojna. Wierzyłam, że inne badania też będą dobre. Znowu trochę gorszy przepływ mam w jednej tętnicy macicznej, ale druga pracuje idealnie i na pełnych obrotach, więc mam spać spokojnie.
U mnie potwierdzono dziewczynkę, widziałam że mój lekarz nie może się mylić Więc teraz trzeba imię wymyślić i przygotować brata na pojawienie się siostrzyczkidamrade, Izet lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
⏸️ 2/2024
EDD 16.10.2024
EDD 12.10.2024
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Ale pięknie ❤️ gratulacje dziewczynek i połówkowych 🥰🥰 ja będę mieć połówkowe w okolicach 20 czerwca, jeszcze poczekam, ale ciuszki zamawiać dość aktywnie.
Dziewczyny, macie już jakieś pomysły na imiona?❤️
U nas będzie Teodor albo Maksiu, drugie wybrał starszy brat, więc ciężko przedyskutować z nim 😁 pierwsze - reszta rodziny i rodzice 🥹Dropsik, Izet lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
@damrade, chłopców nie gratulujesz?🧐😂
My mieliśmy mały dylemat, imię dla dziewczynki wybrane już od kilku lat, a tu nawet intuicja w ciąży mnie zawiodła i w sumie mieliśmy ubaw kiedy okazało się, że jest syn - imię mamy już wybrane, chociaż nie była to tak oczywista decyzja jak byłaby w przypadku córki i przyzwyczajamy się do niego. Mamy fińskie nazwisko, więc imię też będzie fińskie, żeby się nie gryzło😊 Teodor i Maks - piękne imiona, ale czy Wy się z nimi zgadzacie? Skoro zostały wybrane nie przez Was, ale przez Waszą rodzinę i syna..?
Kasia111 lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
⏸️ 2/2024
EDD 16.10.2024
EDD 12.10.2024
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Olaura wrote:@damrade, chłopców nie gratulujesz?🧐😂
My mieliśmy mały dylemat, imię dla dziewczynki wybrane już od kilku lat, a tu nawet intuicja w ciąży mnie zawiodła i w sumie mieliśmy ubaw kiedy okazało się, że jest syn - imię mamy już wybrane, chociaż nie była to tak oczywista decyzja jak byłaby w przypadku córki i przyzwyczajamy się do niego. Mamy fińskie nazwisko, więc imię też będzie fińskie, żeby się nie gryzło😊 Teodor i Maks - piękne imiona, ale czy Wy się z nimi zgadzacie? Skoro zostały wybrane nie przez Was, ale przez Waszą rodzinę i syna..?
Gratuluję, pewnie że tak❤️ my również przy pierwszej i drugiej ciąży mieliśmy z góry wybrane imię dla córeczki bezdyskusyjnie, z pierwszą ciążą intuicja mnie zawiodła, teraz już myślałam że raczej chłopiec - jedynie gorsza cera mi dawała nadzieję. Ale jak to z typowymi przesądami - każda teoria to 50% szans 😅
Rodzina - tu mi chodziło w skrócie o całą rodzinkę łącznie ze mną i mężem 😆 Maks był dla mnie nr1 dopóki mąż nie powiedział nagłos Teo, Teodor 🥰
Jak będziesz gotowa się podzielić fińskim imieniem, to chętnie się dowiemy, coś nietypowego 😍Dropsik, Olaura lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
U nas z tym imieniem to będzie masakra, bo nic mi nie pasuje 🙈🙈 Ostatnio też nie mogłam długo się zdecydować, a przyzwyczaiłam się do tego imienia jak synek miał chyba z 3-4 miesiące. Jakoś ciężko mi z takimi rzeczami idzie ;p Do 3-4 miesiąca to był po prostu bąbelitek albo bąbelek 😆 Nie mogło mi przejść przez gardło to imię w stosunku do synka. Teraz oczywiście uważam, że pasuje jak mało komu i nie wyobrażam sobie innego
Wczoraj spotkałam mamę znajomej i powiedziała, że ma ciuszki po dziewczynkach i mam nic nie kupować tylko przyjechać do niej w lipcu i sobie wybiorę co chcę 🥰 Mówiła o jakichś śpioszkach i bodziakach, więc zostanie pewnie niewiele do kupienia. Dostaliśmy też z powrotem siaty naszych ciuchów, bo synek siostry, a potem brata już wyrośli, więc będzie dla małej Moje rodzeństwo ma malutkie dzieci też, więc te ciuchy tak krążą od jednego do drugiego 😁 Przy moim synku tego nie było jeszcze, ale teraz już kolekcja urosła do pokaźnych rozmiarów 🤯damrade, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:U nas z tym imieniem to będzie masakra, bo nic mi nie pasuje 🙈🙈 Ostatnio też nie mogłam długo się zdecydować, a przyzwyczaiłam się do tego imienia jak synek miał chyba z 3-4 miesiące. Jakoś ciężko mi z takimi rzeczami idzie ;p Do 3-4 miesiąca to był po prostu bąbelitek albo bąbelek 😆 Nie mogło mi przejść przez gardło to imię w stosunku do synka. Teraz oczywiście uważam, że pasuje jak mało komu i nie wyobrażam sobie innego
Wczoraj spotkałam mamę znajomej i powiedziała, że ma ciuszki po dziewczynkach i mam nic nie kupować tylko przyjechać do niej w lipcu i sobie wybiorę co chcę 🥰 Mówiła o jakichś śpioszkach i bodziakach, więc zostanie pewnie niewiele do kupienia. Dostaliśmy też z powrotem siaty naszych ciuchów, bo synek siostry, a potem brata już wyrośli, więc będzie dla małej Moje rodzeństwo ma malutkie dzieci też, więc te ciuchy tak krążą od jednego do drugiego 😁 Przy moim synku tego nie było jeszcze, ale teraz już kolekcja urosła do pokaźnych rozmiarów 🤯
Ale extraaa! Tylko pozazdrościć 🥰 a masz coś chociaż na oku z imion? 😂 Czy nic kompletnie nic? 🫡😂 -
Zaczarowan wrote:Ale extraaa! Tylko pozazdrościć 🥰 a masz coś chociaż na oku z imion? 😂 Czy nic kompletnie nic? 🫡😂
-
Dropsik wrote:Nie, nic totalnie. Pamiętam, że jak szukaliśmy imienia dla synka to była tak fajna stronka internetowa, że były alfabetycznie te imiona poukładane i były takie normalne, polskie w większość. A teraz jak patrzę na te listy to same jakieś Brunhildy albo Vanessy 🙈🤣 Nie ułatwiają poszukiwań 🤯
A wolisz takie wymyślne czy klasyczne? 😂
Ojezuss… nic nie mów 😂😳 -
Zaczarowan wrote:A wolisz takie wymyślne czy klasyczne? 😂
Ojezuss… nic nie mów 😂😳
Damski odpowiednik Tomasza i Tomek, czegoś takiego szukamy 🙃Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny! Miałam wam wczoraj napisać, bo w końcu zdecydowałam się na wizytę u fizjo uro, zgodnie z poleceniem Dropsika 😂😘
Powiem Wam, że dowiedziałam się tylu ciekawych rzeczy.. a ponadto rozpoczynam już przygotowania do porodu 😂 ćwiczę z piłką.. i narazie oceniam to jako męczarnie, bo moja kondycja leży, ale spokojnie.. małymi kroczkami idę do przodu.
15 minut ćwiczeń, a ja leżę i kwiczę.. 😂
Dodatkowo poświęciłam swoją uwagę Izabeli Dembinskiej, również polecanej przez Dropsika- również wykonuje z nią oddechy, ćwiczenia itp.
A czy wy coś tam działacie w kierunku porodu?Dropsik, Izet lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Właśnie dziewczyny! Miałam wam wczoraj napisać, bo w końcu zdecydowałam się na wizytę u fizjo uro, zgodnie z poleceniem Dropsika 😂😘
Powiem Wam, że dowiedziałam się tylu ciekawych rzeczy.. a ponadto rozpoczynam już przygotowania do porodu 😂 ćwiczę z piłką.. i narazie oceniam to jako męczarnie, bo moja kondycja leży, ale spokojnie.. małymi kroczkami idę do przodu.
15 minut ćwiczeń, a ja leżę i kwiczę.. 😂
Dodatkowo poświęciłam swoją uwagę Izabeli Dembinskiej, również polecanej przez Dropsika- również wykonuje z nią oddechy, ćwiczenia itp.
A czy wy coś tam działacie w kierunku porodu?
Cieszę się, że jesteś zadowolona z polecajek ❤️ Dla mnie to było odkrycie życia. Jeśli chodzi o poród to jakieś podstawy łapie się ze szkoły rodzenia, ale u fizjo to jest bardziej indywidualne, wyłapie błędy itp. No i masaż krocza zrobi a i męża nauczy 🤣 Potem o pielęgnacji noworodka to się wiele z Zaufaj Położnej nauczyłam, z nimi zrobiłam sobie wyprawkę. One są z Gdyni i nawet byłam na dniu mamy dwa lata temu i nauczyły podnoszenia, doradziły odnośnie kosmetyków, dostałam próbki. Wtedy to było mnóstwo informacji u nich na koncie, teraz nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 16:41
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Gratuluję, pewnie że tak❤️ my również przy pierwszej i drugiej ciąży mieliśmy z góry wybrane imię dla córeczki bezdyskusyjnie, z pierwszą ciążą intuicja mnie zawiodła, teraz już myślałam że raczej chłopiec - jedynie gorsza cera mi dawała nadzieję. Ale jak to z typowymi przesądami - każda teoria to 50% szans 😅
Rodzina - tu mi chodziło w skrócie o całą rodzinkę łącznie ze mną i mężem 😆 Maks był dla mnie nr1 dopóki mąż nie powiedział nagłos Teo, Teodor 🥰
Jak będziesz gotowa się podzielić fińskim imieniem, to chętnie się dowiemy, coś nietypowego 😍
Póki co u nas jest Mikko, i tak już chyba zostanie 😊 Teraz się stresuję, bo w przyszłym tygodniu mamy chrzest siostrzeńca męża, oboje jesteśmy chrzestnymi, a w Finlandii jest tradycja, że imię dziecka dopiero zdradza się na chrzcie lub uroczystości nadania imienia jeśli ktoś jest niewierzący. I imienia chrześniaka nie znamy, a jak w kościele usłyszymy "Mikko" to nie wiem, będą chyba dwa w rodzinie 😅damrade lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
⏸️ 2/2024
EDD 16.10.2024
EDD 12.10.2024
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Olaura wrote:Aa, w takim razie w porządku, skoro to taka rodzina wybierała 😁
Póki co u nas jest Mikko, i tak już chyba zostanie 😊 Teraz się stresuję, bo w przyszłym tygodniu mamy chrzest siostrzeńca męża, oboje jesteśmy chrzestnymi, a w Finlandii jest tradycja, że imię dziecka dopiero zdradza się na chrzcie lub uroczystości nadania imienia jeśli ktoś jest niewierzący. I imienia chrześniaka nie znamy, a jak w kościele usłyszymy "Mikko" to nie wiem, będą chyba dwa w rodzinie 😅
Również będziecie ukrywać imię w Finlandii do chrzcin?Olaura lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42