Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochany :) to może już go nie trzymaj w niepewności :D

Dziewczyny, a możecie polecić jakieś miejsce w internetach, gdzie warto wywołać zdjęcia i będą super jakości?
    Nadal nie zrobiłam albumu ślubnego i chyba w końcu do tego dojrzałam :P

Uwolnij Kolory, wywołałam zdjęcia, zrobiłam albumy dla rodziców i teściów i teraz kończę robić fotoksiążkę dla nas. :D Bardzo fajna jakość.

Prezesoowa, Ominoki, Zbuntowana, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mój mąż kupił mi testy i bukiet kwiatów 😭😍
    cudnie :) wiesz, że ja z tych co zawsze " namawiają" do testowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 11:51

Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Mam pytanie do mądrzejszych ode mnie:
    N-acetylocysteina czyli NAC, suplementowane ma wpływ na najbliższą owulację czy także na przyszłe, biorąc pod uwagę, że komórka jajowa dojrzewa 3 miesiące?
    Hipotetycznie zakładając, że przez jeden cykl odpuści się branie np Miovellia NAC, a potem do tego wróci, to traci na tym tylko jedna owulacja czy kolejna też?

Też się dołączę do kwestii NAC, planuję kupić zakupić na jednej ze stron z suplementami, bo mój będzie sobie parę rzeczy kupować i szczerze mówiąc nie wiem jaka marka będzie dobra, zapisałam sobie aliness, essensey, up health pharma, now foods, 7 nutritions i tyle udało mi się przescrollować, bo strona nie jest zbytnio poselekcjonowana. Czy któraś z tych firm jest dobra, a może właśnie jakiejś nie polecacie? lub po prostu jakiś NAC jest dobry z innej firmy kompletnie, nie wiem na jaki się zdecydować :/

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dziewczyny, a możecie polecić jakieś miejsce w internetach, gdzie warto wywołać zdjęcia i będą super jakości?

Ja również polecam empik. Nigdy się nie zawiodłam na nich

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    aaa skleroza!

Witam wszystkie nowe Dziewczyny :)

Nadrabiając widziałam, że poruszałyście temat malowania po numerach - czy tylko ja mam tak, że kupiłam sobie kolorowanki antystresowe i one zamiast działać antystresowo to mnie tylko jeszcze bardziej wkurzają? :P

Ja ostatnio próbowałam tych cekinków po numerach co się nakleja, tylko trzeba uważać, żeby się nie porozsypywały, bo potem ciężko się doszukać gdzie poleciały, fajna sprawa, chociaż osobiście jestem fanką krzyżówek :D

• Koalaa Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Też polecam Empik foto :)

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • Koalaa Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mój mąż kupił mi testy i bukiet kwiatów 😭😍

Uuu piękniee 😍😍😍 fajny mąż 🙃😉

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss tak mi się jeszcze przypomniało, ze w ciąży z synem było mi bardzo zimno a Ty wspominałaś, ze Cię trzęsło :) kciuki, kciuki, kciuki :)

Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss, o której testowanie? :D bo dopiero nadrobiłam i widzę, że coś się szykuje 🤞

Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Wilczka, chodzi o homocysteinę, trombofilię wrodzoną, białko C i S itd. 🙂 W tym kierunku sprawdzałaś?

Podepnę się do pytania. Jeśli chodzi o białko C i S, powinno badać się białko wolne, aktywne czy jeszcze coś innego? Szukałam na stronie diagnostyki i wyświetliły mi się różne opcje. Które dokładnie badania będą właściwe?

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2Monia2 wrote:
    Też się dołączę do kwestii NAC, planuję kupić zakupić na jednej ze stron z suplementami, bo mój będzie sobie parę rzeczy kupować i szczerze mówiąc nie wiem jaka marka będzie dobra, zapisałam sobie aliness, essensey, up health pharma, now foods, 7 nutritions i tyle udało mi się przescrollować, bo strona nie jest zbytnio poselekcjonowana. Czy któraś z tych firm jest dobra, a może właśnie jakiejś nie polecacie? lub po prostu jakiś NAC jest dobry z innej firmy kompletnie, nie wiem na jaki się zdecydować :/
    Ja kilka lat temu brałam Aliness, może teraz już coś lepszego weszło. Mi nie pomógł, czyli ciąży z tego nie było.

2Monia2 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Liyss tak mi się jeszcze przypomniało, ze w ciąży z synem było mi bardzo zimno a Ty wspominałaś, ze Cię trzęsło :) kciuki, kciuki, kciuki :)
    Tak! Mnie dwa-trzy dni temu trzęsło strasznie, aż mi ręce zsiniały z zimna. Dużo objawów by się zgadzało u Liyss😁

Jeszcze do objawów bym dodała wzmożone pragnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 12:09

Olalee, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Tak! Mnie dwa-trzy dni temu trzęsło strasznie, aż mi ręce zsiniały z zimna. Dużo objawów by się zgadzało u Liyss😁

pamiętam, że miałam też podwyższony puls ;)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

O tak, od paru dni mi się tak chce pić, że aż dziw! Aczkolwiek jeśli chodzi o odczucie temperatury, to ja mam odwrotnie - jest mi strasznie ciepło 😅

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musiałam zrobić 2 h przerwy od picia. Wykonałam test i biało, nawet cienia nie ma. Wg apki 10dpo ale ile jest naprawdę nikt nie wie bo nie weryfikowałam w tym cyklu. A odkąd pisałyście o testowaniu to brzuch mnie zaczął bolec na @ 😁
    No nic, @ jeszcze nie ma, jeśli 10dpo to wcześnie ale czuje się „okresowo”. Myśle czy te moje mdłości, zmęczenie itp to nie jest walka mojego organizmu z jakimś wirusem 🙈

Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Fajnie było chociaż raz tutaj na forum być podejrzaną o ciąże 🥹

Chmurka21, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana, Alesiamum, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny, musiałam zrobić 2 h przerwy od picia. Wykonałam test i biało, nawet cienia nie ma. Wg apki 10dpo ale ile jest naprawdę nikt nie wie bo nie weryfikowałam w tym cyklu. A odkąd pisałyście o testowaniu to brzuch mnie zaczął bolec na @ 😁
    No nic, @ jeszcze nie ma, jeśli 10dpo to wcześnie ale czuje się „okresowo”. Myśle czy te moje mdłości, zmęczenie itp to nie jest walka mojego organizmu z jakimś wirusem 🙈

Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Fajnie było chociaż raz tutaj na forum być podejrzaną o ciąże 🥹

Będzie dobrze! Dopóki nie ma @ to walka trwa! Jeśli okres nie przyjdzie, to spróbuj zatestować za dwa dni ;)

Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Rany… czy tylko ja mam taki kryzys od samego rana? Nie mogę się dobudzić 😩
    Na dodatek brak mleka do kawy, muszę zmusić się do wypicia czarnej… Trzyma mnie tylko przy życiu myśl, że mamy dziś piąteczek 🥂🔥❤️🤣

Też najchętniej położyłabym się spać, a jeszcze dużo obowiązków dzisiaj czeka, ale właśnie, ważne, że dziś piątek! <3

elektro96 lubi tę wiadomość

• Ominoki Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś ciężki dzień.
    W mojej okolicy zostało zamordowane niemowlę :(
    O takich rzeczach słyszy się stosunkowo często niestety, więc pewnie by mnie tak nie zabolało, gdyby nie to, że widziałam zdjęcie...

Ta #### zrobiła zdjęcie nieżyjącej córeczce i wrzuciła na FB.
    Ja nie wiem czy ona nie była świadoma robiąc zdjęcie, ale te sine usteczka mam cały czas przed oczami 😩
    Rodzice są w areszcie, mieli pięcioro dzieci. W komentarzu pewna kobieta napisała, że zgłaszała tą rodzinę do mops i gdyby wiedziała, że tak się skończy, to zgłosiłby wyżej. Mam nadzieję, że dobiorą się komuś do dupy, a pozostałe maleństwa znajdą kochający dom...

08.2015 👰🤵
    12.2015 💔👼
    04.2017 ❤️‍🔥👶
    💚🤞
  • 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja też zgłodniałam od tych przekąsek Pani prezesowa 😁

Ja uwielbiam cappuccino albo latte z syropem ale tak mnie boli żołądek i jelita, że nie piję bo potem cierpię. Tak wiec w domu kolekcja herbat najlepiej liściaste do zaparzania. Uwielbiam białe herbaty bo są takie delikatne no i zielone z jakimś aromatem.

Osobiście polecam z irving porzeczka wanilia, jak kupiłam na grudzień kalendarz adwentowy z tej firmy to byłam zaskoczona smakiem - jak cukiereczek <3 nie wiem tylko czy jest gdzieś stacjonarnie, bo nie szukałam jej na półkach, na pewno w internecie można znaleźć. Na razie robię dzbanki różnych herbat z tekkane, słodka brzoskwinia wygrywa, marakuja też świetna :)

Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ominoki wrote:
    Mam dziś ciężki dzień.
    W mojej okolicy zostało zamordowane niemowlę :(
    O takich rzeczach słyszy się stosunkowo często niestety, więc pewnie by mnie tak nie zabolało, gdyby nie to, że widziałam zdjęcie...

Ta #### zrobiła zdjęcie nieżyjącej córeczce i wrzuciła na FB.
    Ja nie wiem czy ona nie była świadoma robiąc zdjęcie, ale te sine usteczka mam cały czas przed oczami 😩
    Rodzice są w areszcie, mieli pięcioro dzieci. W komentarzu pewna kobieta napisała, że zgłaszała tą rodzinę do mops i gdyby wiedziała, że tak się skończy, to zgłosiłby wyżej. Mam nadzieję, że dobiorą się komuś do dupy, a pozostałe maleństwa znajdą kochający dom...

To straszne 🥺
    I takie potwory mają dzieci, kurwa..

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ