Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Kochany to może już go nie trzymaj w niepewności
Dziewczyny, a możecie polecić jakieś miejsce w internetach, gdzie warto wywołać zdjęcia i będą super jakości?
Nadal nie zrobiłam albumu ślubnego i chyba w końcu do tego dojrzałam
Uwolnij Kolory, wywołałam zdjęcia, zrobiłam albumy dla rodziców i teściów i teraz kończę robić fotoksiążkę dla nas. Bardzo fajna jakość.Prezesoowa, Ominoki, Zbuntowana, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualny
-
Mikea wrote:Mam pytanie do mądrzejszych ode mnie:
N-acetylocysteina czyli NAC, suplementowane ma wpływ na najbliższą owulację czy także na przyszłe, biorąc pod uwagę, że komórka jajowa dojrzewa 3 miesiące?
Hipotetycznie zakładając, że przez jeden cykl odpuści się branie np Miovellia NAC, a potem do tego wróci, to traci na tym tylko jedna owulacja czy kolejna też?
Też się dołączę do kwestii NAC, planuję kupić zakupić na jednej ze stron z suplementami, bo mój będzie sobie parę rzeczy kupować i szczerze mówiąc nie wiem jaka marka będzie dobra, zapisałam sobie aliness, essensey, up health pharma, now foods, 7 nutritions i tyle udało mi się przescrollować, bo strona nie jest zbytnio poselekcjonowana. Czy któraś z tych firm jest dobra, a może właśnie jakiejś nie polecacie? lub po prostu jakiś NAC jest dobry z innej firmy kompletnie, nie wiem na jaki się zdecydować -
Dziewczyny, a możecie polecić jakieś miejsce w internetach, gdzie warto wywołać zdjęcia i będą super jakości?
Ja również polecam empik. Nigdy się nie zawiodłam na nichPrezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:aaa skleroza!
Witam wszystkie nowe Dziewczyny
Nadrabiając widziałam, że poruszałyście temat malowania po numerach - czy tylko ja mam tak, że kupiłam sobie kolorowanki antystresowe i one zamiast działać antystresowo to mnie tylko jeszcze bardziej wkurzają?
Ja ostatnio próbowałam tych cekinków po numerach co się nakleja, tylko trzeba uważać, żeby się nie porozsypywały, bo potem ciężko się doszukać gdzie poleciały, fajna sprawa, chociaż osobiście jestem fanką krzyżówek -
Też polecam Empik fotoPrezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Ona 34
On 34 -
nick nieaktualny
-
ultramaryna_ wrote:Wilczka, chodzi o homocysteinę, trombofilię wrodzoną, białko C i S itd. 🙂 W tym kierunku sprawdzałaś?
Podepnę się do pytania. Jeśli chodzi o białko C i S, powinno badać się białko wolne, aktywne czy jeszcze coś innego? Szukałam na stronie diagnostyki i wyświetliły mi się różne opcje. Które dokładnie badania będą właściwe? -
2Monia2 wrote:Też się dołączę do kwestii NAC, planuję kupić zakupić na jednej ze stron z suplementami, bo mój będzie sobie parę rzeczy kupować i szczerze mówiąc nie wiem jaka marka będzie dobra, zapisałam sobie aliness, essensey, up health pharma, now foods, 7 nutritions i tyle udało mi się przescrollować, bo strona nie jest zbytnio poselekcjonowana. Czy któraś z tych firm jest dobra, a może właśnie jakiejś nie polecacie? lub po prostu jakiś NAC jest dobry z innej firmy kompletnie, nie wiem na jaki się zdecydować
2Monia2 lubi tę wiadomość
-
Olalee wrote:Liyss tak mi się jeszcze przypomniało, ze w ciąży z synem było mi bardzo zimno a Ty wspominałaś, ze Cię trzęsło kciuki, kciuki, kciuki
Jeszcze do objawów bym dodała wzmożone pragnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 12:09
Olalee, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:Tak! Mnie dwa-trzy dni temu trzęsło strasznie, aż mi ręce zsiniały z zimna. Dużo objawów by się zgadzało u Liyss😁
Jeszcze do objawów bym dodała wzmożone pragnienie.
O tak, od paru dni mi się tak chce pić, że aż dziw! Aczkolwiek jeśli chodzi o odczucie temperatury, to ja mam odwrotnie - jest mi strasznie ciepło 😅 -
Dziewczyny, musiałam zrobić 2 h przerwy od picia. Wykonałam test i biało, nawet cienia nie ma. Wg apki 10dpo ale ile jest naprawdę nikt nie wie bo nie weryfikowałam w tym cyklu. A odkąd pisałyście o testowaniu to brzuch mnie zaczął bolec na @ 😁
No nic, @ jeszcze nie ma, jeśli 10dpo to wcześnie ale czuje się „okresowo”. Myśle czy te moje mdłości, zmęczenie itp to nie jest walka mojego organizmu z jakimś wirusem 🙈
Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Fajnie było chociaż raz tutaj na forum być podejrzaną o ciąże 🥹Chmurka21, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana, Alesiamum, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, musiałam zrobić 2 h przerwy od picia. Wykonałam test i biało, nawet cienia nie ma. Wg apki 10dpo ale ile jest naprawdę nikt nie wie bo nie weryfikowałam w tym cyklu. A odkąd pisałyście o testowaniu to brzuch mnie zaczął bolec na @ 😁
No nic, @ jeszcze nie ma, jeśli 10dpo to wcześnie ale czuje się „okresowo”. Myśle czy te moje mdłości, zmęczenie itp to nie jest walka mojego organizmu z jakimś wirusem 🙈
Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Fajnie było chociaż raz tutaj na forum być podejrzaną o ciąże 🥹
Będzie dobrze! Dopóki nie ma @ to walka trwa! Jeśli okres nie przyjdzie, to spróbuj zatestować za dwa dniLiyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, Olo323 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Rany… czy tylko ja mam taki kryzys od samego rana? Nie mogę się dobudzić 😩
Na dodatek brak mleka do kawy, muszę zmusić się do wypicia czarnej… Trzyma mnie tylko przy życiu myśl, że mamy dziś piąteczek 🥂🔥❤️🤣
Też najchętniej położyłabym się spać, a jeszcze dużo obowiązków dzisiaj czeka, ale właśnie, ważne, że dziś piątek!elektro96 lubi tę wiadomość
-
Mam dziś ciężki dzień.
W mojej okolicy zostało zamordowane niemowlę
O takich rzeczach słyszy się stosunkowo często niestety, więc pewnie by mnie tak nie zabolało, gdyby nie to, że widziałam zdjęcie...
Ta #### zrobiła zdjęcie nieżyjącej córeczce i wrzuciła na FB.
Ja nie wiem czy ona nie była świadoma robiąc zdjęcie, ale te sine usteczka mam cały czas przed oczami 😩
Rodzice są w areszcie, mieli pięcioro dzieci. W komentarzu pewna kobieta napisała, że zgłaszała tą rodzinę do mops i gdyby wiedziała, że tak się skończy, to zgłosiłby wyżej. Mam nadzieję, że dobiorą się komuś do dupy, a pozostałe maleństwa znajdą kochający dom...08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Liyss🧚🏻 wrote:Ja też zgłodniałam od tych przekąsek Pani prezesowa 😁
Ja uwielbiam cappuccino albo latte z syropem ale tak mnie boli żołądek i jelita, że nie piję bo potem cierpię. Tak wiec w domu kolekcja herbat najlepiej liściaste do zaparzania. Uwielbiam białe herbaty bo są takie delikatne no i zielone z jakimś aromatem.
Osobiście polecam z irving porzeczka wanilia, jak kupiłam na grudzień kalendarz adwentowy z tej firmy to byłam zaskoczona smakiem - jak cukiereczek nie wiem tylko czy jest gdzieś stacjonarnie, bo nie szukałam jej na półkach, na pewno w internecie można znaleźć. Na razie robię dzbanki różnych herbat z tekkane, słodka brzoskwinia wygrywa, marakuja też świetnaLiyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOminoki wrote:Mam dziś ciężki dzień.
W mojej okolicy zostało zamordowane niemowlę
O takich rzeczach słyszy się stosunkowo często niestety, więc pewnie by mnie tak nie zabolało, gdyby nie to, że widziałam zdjęcie...
Ta #### zrobiła zdjęcie nieżyjącej córeczce i wrzuciła na FB.
Ja nie wiem czy ona nie była świadoma robiąc zdjęcie, ale te sine usteczka mam cały czas przed oczami 😩
Rodzice są w areszcie, mieli pięcioro dzieci. W komentarzu pewna kobieta napisała, że zgłaszała tą rodzinę do mops i gdyby wiedziała, że tak się skończy, to zgłosiłby wyżej. Mam nadzieję, że dobiorą się komuś do dupy, a pozostałe maleństwa znajdą kochający dom...
To straszne 🥺
I takie potwory mają dzieci, kurwa..