Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ominoki wrote:Mam dziś ciężki dzień.
W mojej okolicy zostało zamordowane niemowlę
O takich rzeczach słyszy się stosunkowo często niestety, więc pewnie by mnie tak nie zabolało, gdyby nie to, że widziałam zdjęcie...
Ta #### zrobiła zdjęcie nieżyjącej córeczce i wrzuciła na FB.
Ja nie wiem czy ona nie była świadoma robiąc zdjęcie, ale te sine usteczka mam cały czas przed oczami 😩
Rodzice są w areszcie, mieli pięcioro dzieci. W komentarzu pewna kobieta napisała, że zgłaszała tą rodzinę do mops i gdyby wiedziała, że tak się skończy, to zgłosiłby wyżej. Mam nadzieję, że dobiorą się komuś do dupy, a pozostałe maleństwa znajdą kochający dom...
Co za okropieństwo... nie mam słów. A osoby, które pragną dziecka z całych sił, często starają się o dziecko latami. -
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, musiałam zrobić 2 h przerwy od picia. Wykonałam test i biało, nawet cienia nie ma. Wg apki 10dpo ale ile jest naprawdę nikt nie wie bo nie weryfikowałam w tym cyklu. A odkąd pisałyście o testowaniu to brzuch mnie zaczął bolec na @ 😁
No nic, @ jeszcze nie ma, jeśli 10dpo to wcześnie ale czuje się „okresowo”. Myśle czy te moje mdłości, zmęczenie itp to nie jest walka mojego organizmu z jakimś wirusem 🙈
Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Fajnie było chociaż raz tutaj na forum być podejrzaną o ciąże 🥹Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOminoki wrote:Mam dziś ciężki dzień.
O takich rzeczach słyszy się stosunkowo często niestety, więc pewnie by mnie tak nie zabolało, gdyby nie to, że widziałam zdjęcie...
Ja nie wiem czy ona nie była świadoma robiąc zdjęcie, ale te sine usteczka mam cały czas przed oczami 😩
Rodzice są w areszcie, mieli pięcioro dzieci. W komentarzu pewna kobieta napisała, że zgłaszała tą rodzinę do mops i gdyby wiedziała, że tak się skończy, to zgłosiłby wyżej. Mam nadzieję, że dobiorą się komuś do dupy, a pozostałe maleństwa znajdą kochający dom... -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, musiałam zrobić 2 h przerwy od picia. Wykonałam test i biało, nawet cienia nie ma. Wg apki 10dpo ale ile jest naprawdę nikt nie wie bo nie weryfikowałam w tym cyklu. A odkąd pisałyście o testowaniu to brzuch mnie zaczął bolec na @ 😁
No nic, @ jeszcze nie ma, jeśli 10dpo to wcześnie ale czuje się „okresowo”. Myśle czy te moje mdłości, zmęczenie itp to nie jest walka mojego organizmu z jakimś wirusem 🙈
Dziękuje dziewczyny za wsparcie ❤️ Fajnie było chociaż raz tutaj na forum być podejrzaną o ciąże 🥹
Nie puszczam kciuków 🤗 To jest okropne, jak nasz organizm potrafi oszukać objawami. W poprzednim cyklu porządnie się nakręciłam i co? I nic 🫠🙃Liyss🧚🏻, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Ominoki wrote:Mam dziś ciężki dzień.
Rodzice są w areszcie, mieli pięcioro dzieci. W komentarzu pewna kobieta napisała, że zgłaszała tą rodzinę do mops i gdyby wiedziała, że tak się skończy, to zgłosiłby wyżej. Mam nadzieję, że dobiorą się komuś do dupy, a pozostałe maleństwa znajdą kochający dom...
Co za tragedia 😪 ręce opadają, matka natura dala im szanse być rodzicami a okazali się *****. Biedne dzieci 😔▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
hej, Czy któraś z Was brała może Duphaston?
To mój pierwszy cykl z nim, owulka potwierdzona 19 dc, od 21 dc biorę duphaston. I zauważam jakies dziwne objawy, przede wszystkim ogromna ilość gęstego, białego śluzu, a do tego mega zmęczenie, prawie jakby mnie coś rozkładało ale poza tym żadnych objawów chorobowych. Czy to normalne, że organizm tak reaguje? 🤔👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:Kochany to może już go nie trzymaj w niepewności
Dziewczyny, a możecie polecić jakieś miejsce w internetach, gdzie warto wywołać zdjęcia i będą super jakości?
Nadal nie zrobiłam albumu ślubnego i chyba w końcu do tego dojrzałam
Bardzo często zamiawiam z Uwolnij Kolory 🙂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Kochany to może już go nie trzymaj w niepewności
Dziewczyny, a możecie polecić jakieś miejsce w internetach, gdzie warto wywołać zdjęcia i będą super jakości?
Nadal nie zrobiłam albumu ślubnego i chyba w końcu do tego dojrzałam
@Liyss fajny ten mąż! 😍
@Pati2804 ostatnio papier ryżowy był w Lidlu 🙂 a tak to w większych sklepach typu Auchan, Leclerc itp.Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Tajlandia22 wrote:O tak, od paru dni mi się tak chce pić, że aż dziw! Aczkolwiek jeśli chodzi o odczucie temperatury, to ja mam odwrotnie - jest mi strasznie ciepło 😅
-
Sparky wrote:Nie puszczam kciuków 🤗 To jest okropne, jak nasz organizm potrafi oszukać objawami. W poprzednim cyklu porządnie się nakręciłam i co? I nic 🫠🙃
No właśnie to jest najgorsze! Człowiek oszalał 😂 przed staraniami nie było takich objawów nigdy. Jednak psychika ma tak duże znaczenie 🙈
Powodzenia ❤️Sparky lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Gusta Blu wrote:Pewnie, będę wolnym strzelcem, albo nawet strzelczynią
Zanik miesiączek miałam przez dietę, zbyt intensywne ćwiczenia, a przede wszystkim ogrom stresów. Co do temperatur - mierzę, ale nic mi z tego nie wynika póki co.
Jako że to pierwsze monitorowane cykle, jestem zielona jak ogórek
Wpisałam 😘Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry ,
A do mnie w końcu przyszła 🐒 można wpisać
Po tych plamieniach , cyklu na który się nastawiłam, kłuciu heparyna bezlitosna 🐒zawitała
No nic kolejny cykl przed nami .
I teraz prośba o doradzenie bo wy się lepiej znacie, miałam dać znać ginekologowi jak tylko dostanę okres bo w tym miesiącu mieliśmy wywołać owulację , ale zastanawiam się czy jest sens skoro mam anginę i jeszcze 9 dni muszę brać antybiotyk? Jak myślicie czy jest sens w tym miesiącu to robić czy odpuścić , kupić NAC i tyle ?
Organizm pewnie będzie osłabiony po tym antybiotyku i chorobie, probiotyki bierzesz? Ja bym chyba odpuściła stymulację, bo to zbyt szybko po tak poważnej chorobie 🥲 Masz możliwość podpytania jeszcze swojego gina? Co on zaleca?
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry ,
A do mnie w końcu przyszła 🐒 można wpisać
Po tych plamieniach , cyklu na który się nastawiłam, kłuciu heparyna bezlitosna 🐒zawitała
No nic kolejny cykl przed nami .
I teraz prośba o doradzenie bo wy się lepiej znacie, miałam dać znać ginekologowi jak tylko dostanę okres bo w tym miesiącu mieliśmy wywołać owulację , ale zastanawiam się czy jest sens skoro mam anginę i jeszcze 9 dni muszę brać antybiotyk? Jak myślicie czy jest sens w tym miesiącu to robić czy odpuścić , kupić NAC i tyle ?
Hmm ciężka decyzja. Ja ci powiem, że od 1.01 do 10 stycznia brałam antybiotyk na anginę. 3.01 dostałam okres. Na owulację antybiotyk u mnie najwyraźniej nie wpłynął skoro jest ciąża to owu była. Trochę się zastanawiam jak z jakością jej było, ale to się przekonam jeśli ciąża się utrzyma w zdrowiu.
Pogadałabym z lekarzem, chociaż mojego nawet bym nie musiał pytać, bo wiem, że by odradzał. Jest strasznie zachowaczy. To wasza decyzja w sumie, bo to wy poniesiecie koszty finansowe i psychiczne. -
MimiM29 wrote:Dziewczyny spojrzycie swoim okien? Niby w normach ale za wysoko...
https://zapodaj.net/plik-Zd9F3LuW92MimiM29 lubi tę wiadomość
-
Przychodzę do was z wiruskami, dzisiaj mam pierwszy dzień ciąży donoszonej, także mogę spokojnie oddawać brzucha i zarażać póki jeszcze jestem w dwupaku 🦠🦠🦠🦠🦠
Dropsik, Olalee, Malinowysorbet, MagdaA, Tajlandia22, JoKoKoJo, Prezesoowa, elektro96, Coconut, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Ominoki, Daga121222, Chmurka21, Gusta Blu, Anka32, Alesiamum, Królikkicek, Smerfetkaa, Sikoreczkaaa, Koalaa, sernik_z_rodzynkami, Lola93, Olaura, kasia97, koktajlowa, Pati2804, Kasia111, Olo323, Malamia, KejtKa, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
MimiM29 wrote:Dziewczyny spojrzycie swoim okien? Niby w normach ale za wysoko...
https://zapodaj.net/plik-Zd9F3LuW92
TSH do lekkiej korekty, FT4 ładnie, FT3 trochę za nisko - badałaś może kwas foliowy, wit. B12?MimiM29 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dziękuję Dziewczyny za polecajki w weekend pewnie przysiądę i coś ogarnę, zwłaszcza że męża coś rozkłada...
@Dropsik - powtarzasz jutro betę? Jak się czujesz Kochana?Dropsik lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
MimiM29 wrote:Kwasu i witaminy nie badałam... Myślisz że warto?
Ten lekki brak w konwersji FT3 może wynikać z niedoborów witamin z grupy B, ale też nie musi. Zawsze warto zbadaćMimiM29 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".