Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Ja to tu tylko zostawię...❤️🥹

IMG-3146.jpg

piękny widok! gratuluję ♥️♥️♥️

Olaura, Ovufen lubią tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg

Jejku, brawoooo! ❤️

Olaura, Ovufen lubią tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg
    Jaka cudowna wiadomość na początek weekendu ❤️❤️❤️

Ja dzisiaj miałam sen, że zobaczyłam w końcu dwie kreski… 🥹 Oby był proroczy w tym miesiącu. Chyba nigdy coś takiego mi się nie śniło.

Ovufen, Olaura, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Olo323, ultramaryna_, Pati2804, Leśneintro, JoKoKoJo, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 3 lutego, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Hej dziewczyny, ja standardowo poranek zaczęłam od testu. Ale niestety nic a nic. Został mi jeszcze jeden, ale dzisiaj muszę zrobić zapas 🤣 za każdym razem mówię sobie dobra tyle starczy zrobię wtedy kiedy trzeba a i tak wychodzi inaczej 😂 ale cieszę się, se do Was tu trafiłam, ile tu jest wsparcia I fajnych babek to aż jest niesamowite!
    Super ,że jesteście bo ja taki laik to super czyta mi się wasze doświadczenia.

A jeszcze tak sobie myślę, czy kwestia plamienia implantacyjnego powinnam na nie wyczekiwać czy raczej na luzie jak go nie będzie to nie znaczy, że się nie udało?
    I kiedy najszybciej mogę iść na betę? Żeby cokolwiek minimalnie wzrosło?
    Plamienie implantacyjne może, ale nie musi występować. Test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki. Nie ma sensu robić wcześniej niż 12 dpo. Są dziewczyny co sikają dla sportu już od 8 dpo 😂 jeśli nie chcesz robić testów to beta też najwcześniej 12 dpo i powtórka po 48h.

Ovufen, Olo323, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Ovufen Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Plamienie implantacyjne może, ale nie musi występować. Test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki. Nie ma sensu robić wcześniej niż 12 dpo. Są dziewczyny co sikają dla sportu już od 8 dpo 😂 jeśli nie chcesz robić testów to beta też najwcześniej 12 dpo i powtórka po 48h.
    Właśnie ja mam wrażenie, że to sikanie stało się częścią mojego porannego rytuału w łazience. Test, zeby, pielęgnacja twarzy 🤣🤣🤣 potrzebujemy takiej konkurencji olimpijskiej! Zbieram podpisy za tym i lecę złożyć wniosek o dodanie tej konkurencji dla nas ❤️ a co ! Kto nam zabroni 😂

kasia97, elektro96, Olo323, Zbuntowana, ultramaryna_, Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Właśnie ja mam wrażenie, że to sikanie stało się częścią mojego porannego rytuału w łazience. Test, zeby, pielęgnacja twarzy 🤣🤣🤣 potrzebujemy takiej konkurencji olimpijskiej! Zbieram podpisy za tym i lecę złożyć wniosek o dodanie tej konkurencji dla nas ❤️ a co ! Kto nam zabroni 😂

myślę, że konkurencja była by ostra 🤣🔥

Ovufen, Zbuntowana, ultramaryna_, Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • Ovufen Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jaka cudowna wiadomość na początek weekendu ❤️❤️❤️

Ja dzisiaj miałam sen, że zobaczyłam w końcu dwie kreski… 🥹 Oby był proroczy w tym miesiącu. Chyba nigdy coś takiego mi się nie śniło.
    Kochana ! Ja przed początkiem tego cyklu miałam taki sen ! Ale to też nigdy mi się nie śniło wcześniej. Tak samo myślę, oby to był sen proroczy dla nas 😅🤞🤗

elektro96, Zbuntowana, ultramaryna_, Pati2804, Dropsik, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona chyba tylko beta rozwieje wątpliwości, kciuki 🤞
    @Tajlandia22 @Dropsik kciuki dziewczyny za piękne przyrosty 🙂

Tajlandia22, Dropsik lubią tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg

Gratulacje! 😍

Olaura lubi tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg
    gratulacje! 🥰

Olaura, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg

Jakie wspaniałe wieści 🥹🥰
    Cudownie Kochana 🤗❤️

Olaura, Zbuntowana, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Ja to już na prawdę luzuję chyba, coraz częściej mam wrażenie że mój mąż nie nadaje się w ogóle na ojca to raz a dwa mam teraz taki ciężki czas jakiś, nie wiem czy to wina pogody czy tego że od momentu wyprowadzki z dala od rodzinnego domu nie umiem się odnaleźć 🤔
    Czeka mnie okulista, kardiolog, nadal problem z tym kredytem do wyjaśnienia sprawy z danymi.. Od paru dni żyje choćby w matrixie jakimś 🤯 dramat.
    Martwi mnie to że od owulacji (nie wiem czy była czy nie ale gdzieś tam czułam lewy jajnik delikatnie) pobolewa mnie podbrzusze taki tępy ból. A w zeszłym cyklu też tak miałam i nie wiem czy to dobrze świadczy czy może to być przyczyna jakiegoś schorzenia, że coś jest nie tak?

Ovufen lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg

🩷🩷🩷🩷🩷

Olaura lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg

Jaki piękny obraz z rana 😍😍😍❤️❤️❤️
    Gratulacje, trzymamy kciuki 🍀🍀

Ja dziś od 8 na zajęciach z podyplomówki, jaaaaak mi się nie chciało 🙄🙈
    Plus taki, że mąż mi zrobił mi kakao do termosu zamiast kawy 😂🥰
    Miłego dnia Kochane 🥰
    Czekam na te pomysły co na obiad 😅

Olaura, Zbuntowana, ultramaryna_, Sikoreczkaaa, Nusia28, Anka32, JoKoKoJo, Marzycielka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Mam nadzieję że synek wyzdrowieje szybciutko 🍀✊

Clexane i acard jest następstwem jakich badan ? Jeśli oczywiście mogę zapytać 😘
    Już jest na ostatniej prostej, dziękuję 😉 😘
    Po to tutaj jesteśmy, aby wymieniać się doświadczeniem! 🙂 Ja mam ze względu na przebieg poprzedniej ciąży - nawet zbytnio badań nie musiałabym robić, no ale wiadomo, że zrobiłam wiele. Miałam niewydolne łożysko, hipotrofię płodu, poród przedwczesny itp. A ten biochem tylko utwierdza mnie, że coś jest nie halo 🫣

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg

Aaaa! Ale super 😍😍❤️

Olaura lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Cześć dziewczyny! Kciuki za Was trzymam, za bladziochy i za te bielutkie. Nadzieja jeszcze jest!

A mogę się Was zapytać od którego dpo beta jest pozytywna? Ja normalnie testuję po miesiaczce która nie przyszła, ale w tym miesiącu mamy jechać na narty dosłownie 3 dni przed tą datą i się zastanawiam czy jest możliwość sprawdzenia… bo oczywiście nie jeździłabym na tych nartach jeżeli byłby pozytyw…

Zawsze możesz spróbować zatestować przed wyjazdem albo wziąć testy ze sobą. Nie ma jednoznacznej, konkretnej odpowiedzi, kiedy beta już wyjdzie - u jednych to będzie 8 dni po owulacji, u drugich 12, a u innych 14 :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Podczytuje forum chyba od grudnia jakos i w sumie to się nie udzielałam, ale korzystałam z różnych informacji i wiedzy, którą dziewczyny się tu dzieliły-niesamowite ile my kobiety potrafimy się nauczyć jeśli mamy cel do osiągnięcia..na prawdę myślę, że dowiedziałam się tu dużo więcej niż od lekarza..
    Moja historia jest taka, że zaszłam w ciążę w marcu zeszłego roku w 4cyklu starań(wcześniej musiałam odstawić leki na RZS na pół roku, więc długie przygotowania) i niby wszystko było dobrze i tydzień przed prenatalnym w 11tygodniu czułam 2dni okropny niepokój i w końcu poszłam na ekstra wizytę, doktor chciała mnie uspokoić podglądając Bejbusia na USG, no i okazało się, że serduszko przestało bić na dniach właśnie..było to straszne przeżycie, miałam indukowane poronienie, ze skórczami itd..był to trudny czas. W sumie w majówkę braliśmy ślub(wcześniej zaplanowany) i 2tygodnie później te trudne przeżycia. Wzmocniło to nas na pewno..no i odczekaliśmy kilka miesięcy i od września próbowaliśmy znów. I z ogromem niepewności..doczekaliśmy się wczoraj 2kresek(10dpo), kreska była ledwo ledwo(a mój mąż twierdził że nic tam nie ma, ale wszystkie wiemy, że oni są ślepi:p) byłam na becie wczoraj, było 13, 45, prog 17 także nie jest źle. Nie wytrzymałam i dzisiaj też zrobiłam betę żeby w ogóle wiedzieć czy się zwiększa(wiem wiem .potrzeba 48h, ale no będzie cokolwiek wiadomo, że nie spada chociaż..).
    Oboje z mężem nie umiemy określić swoich emocji, z jednej strony się cieszę, że coś w końcu zaskoczyło, ale z drugiej strony wiemy że różnie może być..więc staramy się do tego podejść ze spokojem i czekając na rozwój wydarzeń, co nie jest łatwe, bo jednak mam nadzieję, że statystycznie to co miało pojsc zle już mamy za sobą.
    Dodam że już jestem prawie 2lata bez swoich leków na zapalenie stawów(nie można ich brać przed i w trakcie ciąży i karmienia) i podczas ciąży nic mi nie dolegało, więc teraz czekałam też z utęsknieniem na ten stan. Myślę, że na tym forum znajdzie się wiele kobiet, które starciły już jednego Maluszka i boją się cieszyć z tych 2kresek jak za pierwszym razem. Życzę każdej z nas, żeby było już tylko dobrze.
    Trzymam kciuki za Was wszystkie oczekujące w tym miesiącu dobrych wieści! A za dziewczyny, które tak jak ja ujrzały 2kreski na początku miesiąca, abyśmy wszystkie bez wyjątku już zostały na tym wątku!
    P.S. jedyne co zmieniłam w tym ostatnim cyklu to wzięłam kilka razy ACCtak jak dziewczyny pisały na forum..nie wiem czy to czy przypadek, ale warto próbować!

Pati2804, Ovufen, ultramaryna_, Dropsik, JoKoKoJo, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:

IMG-3146.jpg
    Gratulacje 3 testy nie klamia

Olaura lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście taki przypadek że po jakichś suplementach Was „wysypywało”? Ja dopiero zaczęłam tydzień temu brać mama dha i na buzi, na czole drobne krostki. Na ramionach też widzę i plecy. Nigdy nie miałam z tym problemu przy jakichkolwiek witaminach 😑

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ