Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ovufen wrote:Hej dziewczyny, ja standardowo poranek zaczęłam od testu. Ale niestety nic a nic. Został mi jeszcze jeden, ale dzisiaj muszę zrobić zapas 🤣 za każdym razem mówię sobie dobra tyle starczy zrobię wtedy kiedy trzeba a i tak wychodzi inaczej 😂 ale cieszę się, se do Was tu trafiłam, ile tu jest wsparcia I fajnych babek to aż jest niesamowite!
Super ,że jesteście bo ja taki laik to super czyta mi się wasze doświadczenia.
A jeszcze tak sobie myślę, czy kwestia plamienia implantacyjnego powinnam na nie wyczekiwać czy raczej na luzie jak go nie będzie to nie znaczy, że się nie udało?
I kiedy najszybciej mogę iść na betę? Żeby cokolwiek minimalnie wzrosło?
Ps. Mój pies, od 3 dni ciągle kładzie mi się na brzuchu , nigdy tego nie robił🤣🤣 mam nadzieję, że on czuje już coś czego ja jeszcze nie. Hihi czekamy dalej ❤️
Jakie macie dzisiaj plany? Sobota u Was sprzątająca? Ja już wczoraj ogarnęłam chatę, ale jak dzisiaj zobaczyłam swoje okna to aż mi wstyd 🤣🤣
Do 16go mam urlop wiec mam nadzieje, wiec ja jeszcze w łóżku z kawą.
😊😊😊😊😊Ovufen lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
magdalena321 wrote:Dziewczyny miałyście taki przypadek że po jakichś suplementach Was „wysypywało”? Ja dopiero zaczęłam tydzień temu brać mama dha i na buzi, na czole drobne krostki. Na ramionach też widzę i plecy. Nigdy nie miałam z tym problemu przy jakichkolwiek witaminach 😑🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Nalli wrote:Hej Dziewczyny. Podczytuje forum chyba od grudnia jakos i w sumie to się nie udzielałam, ale korzystałam z różnych informacji i wiedzy, którą dziewczyny się tu dzieliły-niesamowite ile my kobiety potrafimy się nauczyć jeśli mamy cel do osiągnięcia..na prawdę myślę, że dowiedziałam się tu dużo więcej niż od lekarza..
Moja historia jest taka, że zaszłam w ciążę w marcu zeszłego roku w 4cyklu starań(wcześniej musiałam odstawić leki na RZS na pół roku, więc długie przygotowania) i niby wszystko było dobrze i tydzień przed prenatalnym w 11tygodniu czułam 2dni okropny niepokój i w końcu poszłam na ekstra wizytę, doktor chciała mnie uspokoić podglądając Bejbusia na USG, no i okazało się, że serduszko przestało bić na dniach właśnie..było to straszne przeżycie, miałam indukowane poronienie, ze skórczami itd..był to trudny czas. W sumie w majówkę braliśmy ślub(wcześniej zaplanowany) i 2tygodnie później te trudne przeżycia. Wzmocniło to nas na pewno..no i odczekaliśmy kilka miesięcy i od września próbowaliśmy znów. I z ogromem niepewności..doczekaliśmy się wczoraj 2kresek(10dpo), kreska była ledwo ledwo(a mój mąż twierdził że nic tam nie ma, ale wszystkie wiemy, że oni są ślepi:p) byłam na becie wczoraj, było 13, 45, prog 17 także nie jest źle. Nie wytrzymałam i dzisiaj też zrobiłam betę żeby w ogóle wiedzieć czy się zwiększa(wiem wiem .potrzeba 48h, ale no będzie cokolwiek wiadomo, że nie spada chociaż..).
Oboje z mężem nie umiemy określić swoich emocji, z jednej strony się cieszę, że coś w końcu zaskoczyło, ale z drugiej strony wiemy że różnie może być..więc staramy się do tego podejść ze spokojem i czekając na rozwój wydarzeń, co nie jest łatwe, bo jednak mam nadzieję, że statystycznie to co miało pojsc zle już mamy za sobą.
Dodam że już jestem prawie 2lata bez swoich leków na zapalenie stawów(nie można ich brać przed i w trakcie ciąży i karmienia) i podczas ciąży nic mi nie dolegało, więc teraz czekałam też z utęsknieniem na ten stan. Myślę, że na tym forum znajdzie się wiele kobiet, które starciły już jednego Maluszka i boją się cieszyć z tych 2kresek jak za pierwszym razem. Życzę każdej z nas, żeby było już tylko dobrze.
Trzymam kciuki za Was wszystkie oczekujące w tym miesiącu dobrych wieści! A za dziewczyny, które tak jak ja ujrzały 2kreski na początku miesiąca, abyśmy wszystkie bez wyjątku już zostały na tym wątku!
P.S. jedyne co zmieniłam w tym ostatnim cyklu to wzięłam kilka razy ACCtak jak dziewczyny pisały na forum..nie wiem czy to czy przypadek, ale warto próbować!mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Ooooo! ❤️🥰 Gratulacje!🥳 ❤️😘
Ty spryciulo, ale się przed nami chowałaś 😂
Mąż pewnie jest tak dumny, szczególnie przez to poświęcenie z sauną ❤️🥹 Rośnijcie zdrowo 🤞🍀Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny miałyście taki przypadek że po jakichś suplementach Was „wysypywało”? Ja dopiero zaczęłam tydzień temu brać mama dha i na buzi, na czole drobne krostki. Na ramionach też widzę i plecy. Nigdy nie miałam z tym problemu przy jakichkolwiek witaminach 😑
I przykro mi bardzo, że ostatnio masz tak ciężki czas 🫂 Tulę mocno 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 10:29
magdalena321, Dropsik lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
@Olaura gratulacje! Piękne osikańce
@Pati tulę mocno :* pojawiły się jakieś nowe objawy w jedną lub w drugą stronę? Świętujecie dziś z mężem?
@Zimozielona po cichutku gratuluje i bardzo mocno trzymam kciuki :*
@Ovufen tulę za biel - który to dpo? może jeszcze za wcześnie?
@Dropsik @Tajlandia trzymam kciuki za wyniki badań, informujcie nas na bieżąco
U nas dziś na obiad naleśniki z pieczarkami zapiekane pod serem planów już nie mamy, bo w nocy męża rozłożyło - katar, gorączka, ból gardła. Byłam już na wycieczce w aptece mąż dzielnie zalega na kanapie przed tv i oglądamy serial.
Mąż przykukał mi przez ramię testy @Olaury i mi mówi - ooo któraś zaszła. Nam się też uda.Olo323, Olaura, Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
A co do obiadu, u mnie dzisiaj spaghetti po bolońsku, bo został mi jeszcze sos z czwartku.
A na jutro będę gotować rosół, ale chciałam spróbować z podpiekaniem warzyw i mięsa w piekarniku przed gotowaniem, tzw. Rosół pieczony. Próbowała któraś z Was może taki sposób ? 🤔27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A na jutro będę gotować rosół, ale chciałam spróbować z podpiekaniem warzyw i mięsa w piekarniku przed gotowaniem, tzw. Rosół pieczony. Próbowała któraś z Was może taki sposób ? 🤔elektro96 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
@Zbuntowana bardzo mi przykro, że też przez to przechodziłaś i to dwukrotnie. Będę starać się żyć w przeświadczeniu, że teraz musi być już dobrze i Tobie też tego życzę. U mnie wtedy jednak był zawrót głowy z weselem, dużo stresu, ale pozytywnego. Może tak miało być
Czytałam też gdzieś na wątku, że w kilku przypadkach ktoś z rodziny musiał odejść, aby 'zrobić miejsce' dla nowego człowieka..moja Babcia zmarła w grudniu w Święta i bardzo się do niej modliłam, żeby zesłała nam Bejbusia za siebie🥹 może coś w tym faktycznie jest..👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Prezesoowa wrote:@Olaura gratulacje! Piękne osikańce
@Pati tulę mocno :* pojawiły się jakieś nowe objawy w jedną lub w drugą stronę? Świętujecie dziś z mężem?
U nas dziś na obiad naleśniki z pieczarkami zapiekane pod serem planów już nie mamy, bo w nocy męża rozłożyło - katar, gorączka, ból gardła. Byłam już na wycieczce w aptece mąż dzielnie zalega na kanapie przed tv i oglądamy serial.
Mąż przykukał mi przez ramię testy @Olaury i mi mówi - ooo któraś zaszła. Nam się też uda.
Ja wczoraj zrobiłam identyczny obiad 😂 pychota! -
@Alysa 🫂 za biel, ale czy 🐵 się już nie spóźnia? Owu nie przesunęła się? 😘
@Zimozielona kciuki za betę i proga 🤞🍀 Tutaj już tylko wynik rozjaśni sytuację 😅
@aszin dziękuję 🥹🫣 Staram się dla Was jak tylko mogę 🥰
@Pati2804 🫂 za 🤍. Czekamy dalej! 🤞
@NiedoszlaWielodzietna pewnie, że możesz testować wcześniej 🙂 Tylko zwróć uwagę na test, aby wyłapał już betę 10, nazywają się one super czułe. One wyjdą chwilę po implantacji, bo od wtedy beta rusza 🙂
@Suzie co to za wyjazd? 😘Pati2804 lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
elektro96 wrote:A co do obiadu, u mnie dzisiaj spaghetti po bolońsku, bo został mi jeszcze sos z czwartku.
A na jutro będę gotować rosół, ale chciałam spróbować z podpiekaniem warzyw i mięsa w piekarniku przed gotowaniem, tzw. Rosół pieczony. Próbowała któraś z Was może taki sposób ? 🤔
Jak robię rosół, to zawsze z pieczonych warzyw. Mięsa nie podpiekam, bo jakoś wydaje mi się, że przy gotowaniu więcej właściwości oddaje do rosołu 😊elektro96 lubi tę wiadomość
-
Olaura lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:Hej Dziewczyny. Podczytuje forum chyba od grudnia jakos i w sumie to się nie udzielałam, ale korzystałam z różnych informacji i wiedzy, którą dziewczyny się tu dzieliły-niesamowite ile my kobiety potrafimy się nauczyć jeśli mamy cel do osiągnięcia..na prawdę myślę, że dowiedziałam się tu dużo więcej niż od lekarza..
Moja historia jest taka, że zaszłam w ciążę w marcu zeszłego roku w 4cyklu starań(wcześniej musiałam odstawić leki na RZS na pół roku, więc długie przygotowania) i niby wszystko było dobrze i tydzień przed prenatalnym w 11tygodniu czułam 2dni okropny niepokój i w końcu poszłam na ekstra wizytę, doktor chciała mnie uspokoić podglądając Bejbusia na USG, no i okazało się, że serduszko przestało bić na dniach właśnie..było to straszne przeżycie, miałam indukowane poronienie, ze skórczami itd..był to trudny czas. W sumie w majówkę braliśmy ślub(wcześniej zaplanowany) i 2tygodnie później te trudne przeżycia. Wzmocniło to nas na pewno..no i odczekaliśmy kilka miesięcy i od września próbowaliśmy znów. I z ogromem niepewności..doczekaliśmy się wczoraj 2kresek(10dpo), kreska była ledwo ledwo(a mój mąż twierdził że nic tam nie ma, ale wszystkie wiemy, że oni są ślepi:p) byłam na becie wczoraj, było 13, 45, prog 17 także nie jest źle. Nie wytrzymałam i dzisiaj też zrobiłam betę żeby w ogóle wiedzieć czy się zwiększa(wiem wiem .potrzeba 48h, ale no będzie cokolwiek wiadomo, że nie spada chociaż..).
Oboje z mężem nie umiemy określić swoich emocji, z jednej strony się cieszę, że coś w końcu zaskoczyło, ale z drugiej strony wiemy że różnie może być..więc staramy się do tego podejść ze spokojem i czekając na rozwój wydarzeń, co nie jest łatwe, bo jednak mam nadzieję, że statystycznie to co miało pojsc zle już mamy za sobą.
Dodam że już jestem prawie 2lata bez swoich leków na zapalenie stawów(nie można ich brać przed i w trakcie ciąży i karmienia) i podczas ciąży nic mi nie dolegało, więc teraz czekałam też z utęsknieniem na ten stan. Myślę, że na tym forum znajdzie się wiele kobiet, które starciły już jednego Maluszka i boją się cieszyć z tych 2kresek jak za pierwszym razem. Życzę każdej z nas, żeby było już tylko dobrze.
Trzymam kciuki za Was wszystkie oczekujące w tym miesiącu dobrych wieści! A za dziewczyny, które tak jak ja ujrzały 2kreski na początku miesiąca, abyśmy wszystkie bez wyjątku już zostały na tym wątku!
P.S. jedyne co zmieniłam w tym ostatnim cyklu to wzięłam kilka razy ACCtak jak dziewczyny pisały na forum..nie wiem czy to czy przypadek, ale warto próbować! -
@Pati2804 dziękuję serdecznie. I trzymam kciuki również za Ciebie:)
Pati2804 lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Dzień dobry! 🌸🌸🌸
Ja dziś odespałam jak nigdy, potrzebowałam tego, bo ostatnio głowa ma za duże obciążenie i o ile nie jestem zmęczona fizycznie, to psychicznie już tak. Sen dobrze mi zrobił. 😊
Ale pędzicie na tym wątku!
@ Zimozielona @Tajlandia22 @Dropsik kciuki za bety! ✊
@Olaura serdeczne gratulacje!!! 🎉
@Pati2804 @Ovufen za biel 🫂
Witam wszystkie nowe dziewczyny, pokaźna z nas już grupa. Walczymy razem💪
Dobrego dnia wszystkim życzę. ❤
Pati2804, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesoowa wrote:@Olaura gratulacje! Piękne osikańce
Mąż przykukał mi przez ramię testy @Olaury i mi mówi - ooo któraś zaszła. Nam się też uda.Dropsik, JoKoKoJo lubią tę wiadomość