Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do planów Dziewczyny… ja też długo wszystko odpuszczałam- no bo MOŻE CIĄŻA (łącznie nawet z wiecznie wstrzymywanym remontem, no bo gdzie w ciąży będę siedzieć w kurzu i pyle? 🙃)
I wiecie co, na rok 2022 zaplanowaliśmy
-narty w Austrii (na których byłam w ciąży już, spóźniał mi się okres ale PCOS i torbiel więc zwalałam na to) i szalałam jak dzik, nawet jednego wieczoru też z drineczkami 🙈😅
- na majówkę pojechaliśmy w góry i owszem, jako jedyna z ekipy weszłam tylko na morskie oko, tak sobie spacerowałam po okolicy, piłam herbatkę na tarasie a ekipa zdobywała szlaki (nie żałuję 😊)
-byliśmy na męskim graniu (pisze tylko dlatego, że któraś się zastanawia) na koncercie stadionowym Podsiadło (na których bylo ogrom dziewczyn w zaawansowanych ciążach!)
-byliśmy na dwóch weselach, na których bawiłam się do rana 😅
Pisze to dlatego, żebyśmy sobie nie odmawiały tych małych i dużych przyjemności. Biel na testach czy widok 🐒 wystarczająco nas dołuje i niszczy psychicznie- nie dokładajmy sobie smutków czy „poświęceń”, nie odbierajmy sobie możliwości na przyjemności małe i duże (przecież w pełni na nie zasługujemy) a jak się uda z ciążą- to zawsze da się plany poprzestawiać żeby było dobrze 😌
Takie moje zdanie 😀Prezesoowa, Tajlandia22, Olaura, Nalli, CoffeeDream, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, KejtKa, Chmurka21, MagdaA, Dropsik, Leśneintro, JoKoKoJo, Pati2804, Mikea lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Liyss🧚🏻 wrote:Kilka razy badałam proga 7dpo i miałam dobry poziom a i tak miałam plamienia 😪 mięśniaków ani polipów nie mam. Gin twierdzi, że jest Ok…
Od tego cyklu biorę Castagnus oraz piłam do połowy cyklu olej z wiesiołka.
I tak jak mówię, mówiłam kilku gin o tych plamieniach i po wyniku progu mówili, że okej a jedna chciała dać mi duphaston, jeden chciał mi dać w ogóle antykoncepcję hormonalną na te plamienia a ja mu mówię, że przecież mam plany macierzyńskie 😁
Ostatnio endokrynolog mówił mi, że od duphastonu się już odchodzi.. i komu wierzyć? Co jeszcze zbadać 😪
Jeśli chcesz to sprawdzić to zbadaj proga 6-8-10 albo 7-9-11 dpo. Jeśli spadek pomiędzy badaniami będzie duży to może się okazać, że ustrzeliłaś winowajceLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:U mnie chyba ten cykl będzie na straty. Mężowi coś się stało i musi iść do urologa, więc chyba za wiele nie poszalejemy.
Mam nadzieję, że to nic poważnego długo będziecie czekać na wizytę u urologa?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Olo323 wrote:A co do planów Dziewczyny… ja też długo wszystko odpuszczałam- no bo MOŻE CIĄŻA (łącznie nawet z wiecznie wstrzymywanym remontem, no bo gdzie w ciąży będę siedzieć w kurzu i pyle? 🙃)
I wiecie co, na rok 2022 zaplanowaliśmy
-narty w Austrii (na których byłam w ciąży już, spóźniał mi się okres ale PCOS i torbiel więc zwalałam na to) i szalałam jak dzik, nawet jednego wieczoru też z drineczkami 🙈😅
- na majówkę pojechaliśmy w góry i owszem, jako jedyna z ekipy weszłam tylko na morskie oko, tak sobie spacerowałam po okolicy, piłam herbatkę na tarasie a ekipa zdobywała szlaki (nie żałuję 😊)
-byliśmy na męskim graniu (pisze tylko dlatego, że któraś się zastanawia) na koncercie stadionowym Podsiadło (na których bylo ogrom dziewczyn w zaawansowanych ciążach!)
-byliśmy na dwóch weselach, na których bawiłam się do rana 😅
Pisze to dlatego, żebyśmy sobie nie odmawiały tych małych i dużych przyjemności. Biel na testach czy widok 🐒 wystarczająco nas dołuje i niszczy psychicznie- nie dokładajmy sobie smutków czy „poświęceń”, nie odbierajmy sobie możliwości na przyjemności małe i duże (przecież w pełni na nie zasługujemy) a jak się uda z ciążą- to zawsze da się plany poprzestawiać żeby było dobrze 😌
Takie moje zdanie 😀
Piękne i potrzebne słowa! Ale wychodzę z podobnego założenia. W drugiej połowie lutego mamy zaplanowany wypad do Zakopanego. Planowaliśmy go jakiś czas temu i nie zrezygnuje z niego, bo jestem na początku ciąży 💪🏼 jedyne co, to raczej odpuszczę narty, nawet jeśli lekarz nie widziałby problemu. Dobrze jeżdżę, ale nie przewidzi się zachowania innych ludzi.
Ale co do dalszych planów, to od jakiegoś czasu marzyliśmy z mężem o rocznicowym wyjeździe samochodem w północne Włochy. I wiecie co? Jeśli nie będzie przeciwwskazań, to jedziemy! Na majówkę będę akurat w drugim trymestrze, więc lepszego czasu nie będzie ❤️ i nawet traktuje to jako fantastyczne przeżycie. Jedynie pozostaje mieć nadzieję, że względy zdrowotne faktycznie pozwolą na taki wypad!Liyss🧚🏻, Nalli, CoffeeDream, Olo323, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jeśli chcesz to sprawdzić to zbadaj proga 6-8-10 albo 7-9-11 dpo. Jeśli spadek pomiędzy badaniami będzie duży to może się okazać, że ustrzeliłaś winowajce
Dziękuje kochana, zrobię te badania w takich dniach. Bo widzisz u lekarza to tylko 7dpo i nic więcej nie podpowiedzą 🙈
W ogóle sobie wpisałam te badania z pierwszej strony i fajna cena wychodzi 😁
A badałaś może AMH? Czy w ogóle któraś z dziewczyn badała? Bo się zastanawiam nad tym badaniem czy to sprawdzać czy na razie nie. W laboratorium 200 PLN dlatego myślę czy badać teraz czy zobaczyć co gin powie 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Tajlandia22 wrote:Piękne i potrzebne słowa! Ale wychodzę z podobnego założenia. W drugiej połowie lutego mamy zaplanowany wypad do Zakopanego. Planowaliśmy go jakiś czas temu i nie zrezygnuje z niego, bo jestem na początku ciąży 💪🏼 jedyne co, to raczej odpuszczę narty, nawet jeśli lekarz nie widziałby problemu. Dobrze jeżdżę, ale nie przewidzi się zachowania innych ludzi.
Ale co do dalszych planów, to od jakiegoś czasu marzyliśmy z mężem o rocznicowym wyjeździe samochodem w północne Włochy. I wiecie co? Jeśli nie będzie przeciwwskazań, to jedziemy! Na majówkę będę akurat w drugim trymestrze, więc lepszego czasu nie będzie ❤️ i nawet traktuje to jako fantastyczne przeżycie. Jedynie pozostaje mieć nadzieję, że względy zdrowotne faktycznie pozwolą na taki wypad!
Trzymam kciuki, żeby plany się udały ❤️Tajlandia22 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że to nic poważnego długo będziecie czekać na wizytę u urologa?
Ja też mam taką nadzieję, bo go szczypie i boli. Mówił, że w przyszłym tygodniu dopiero będzie wizyta, bo niestety jak wszędzie brak terminów. ;/👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Liyss🧚🏻 wrote:Tak, na obniżenie prolaktyny. U mnie trochę bardziej podwyższona ale robiłam pełna diagnostykę i póki co mam brać to i zbadać po 3 miesiącach czy spadła a jak nie to właśnie dostinex wziąć do starań.. a już kiedyś brałam 3 lata.
No ja przy dostinexie też nie miałam.Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Liyss🧚🏻 wrote:A badałaś może AMH? Czy w ogóle któraś z dziewczyn badała? Bo się zastanawiam nad tym badaniem czy to sprawdzać czy na razie nie. W laboratorium 200 PLN dlatego myślę czy badać teraz czy zobaczyć co gin powie 🙈
Ja badałam AMH na polecenie gin, bo miałam plamienia przed okresem i zleciła mi kilka hormonalnych badań. Trzeba pamiętać, że AMH niby pokaże Ci rezerwę jajnikową, ale nie jest jedynym wyznacznikiem płodności. Pamiętam, że martwiłam się moim wynikiem, bo jak na mój wiek, to był on trochę niski, ale na płodność składa się wiele innych czynników. Pamiętam, że lekarka powiedziała mi jedynie wtedy (październik/listopad zeszłego roku), że jeśli w ciągu pół roku nie zajdę w ciążę, to trzeba powtórzyć badanie, aby zobaczyć, jak szybko spada rezerwaLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!🤗
Powoli nadrabiam stronki w przerwach na meczu hokejowym🏒- proszę o kciuki dla męża drużyny za wygrana😁🫣❤️🤗
Tule za ⚪️ i🐒 oby szybko ich stany poszły w niepamięć 🫂❤️
Gratuluje kresek i pięknych przyrostów 🤩🤩❤️🥰
Też Ściskam Was 🤩❤️
Wczoraj pobranie krwi, szybko praca, spotkanie z moimi girlsami i koncert BAJM, nawet ptzebota opona z samochodzie i dzisiejsza akcja naprawcza nie popsuła mi dobrego humorku.
Przesyłam muzyczna energię na nowy tydzień 💃🕺🎵🎶🎵🎼🎙Ovufen, Anka32, Prezesoowa, ultramaryna_, Dropsik, Malamia, JoKoKoJo, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Ja badałam AMH na polecenie gin, bo miałam plamienia przed okresem i zleciła mi kilka hormonalnych badań. Trzeba pamiętać, że AMH niby pokaże Ci rezerwę jajnikową, ale nie jest jedynym wyznacznikiem płodności. Pamiętam, że martwiłam się moim wynikiem, bo jak na mój wiek, to był on trochę niski, ale na płodność składa się wiele innych czynników. Pamiętam, że lekarka powiedziała mi jedynie wtedy (październik/listopad zeszłego roku), że jeśli w ciągu pół roku nie zajdę w ciążę, to trzeba powtórzyć badanie, aby zobaczyć, jak szybko spada rezerwa
A jeśli mogę zapytać co jeszcze badałaś ze względu na te plamienia przed okresem?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziękuje za odpowiedz! Szczerze kiedyś myślałam zrobić badanie przed staraniami bo chciałam wiedzieć na czym stoję ale wiedziałam, że wynik wpłynie na moja psychikę 🙈 dlatego odłożyłam w czasie te badanie a minęło już trochę czasu i ciąży nadal brak i dlatego właśnie myśle. Chyba zapytam gina.
A jeśli mogę zapytać co jeszcze badałaś ze względu na te plamienia przed okresem?
Badałam TSH, FSH, LH, Estradiol, AMH, Progesteron i Prolaktyne 😊Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziękuje kochana, zrobię te badania w takich dniach. Bo widzisz u lekarza to tylko 7dpo i nic więcej nie podpowiedzą 🙈
W ogóle sobie wpisałam te badania z pierwszej strony i fajna cena wychodzi 😁
A badałaś może AMH? Czy w ogóle któraś z dziewczyn badała? Bo się zastanawiam nad tym badaniem czy to sprawdzać czy na razie nie. W laboratorium 200 PLN dlatego myślę czy badać teraz czy zobaczyć co gin powie 🙈
Nie badałam, mój gin uznał, że przy klasycznym PCOS na USG to szkoda pieniędzy, chyba że będzie dłużej schodziło przy staraniach to, żeby ewentualnie nie przegapić czegoś.
Tak jak napisała @Tajlandia, już się odchodzi od oceny stanu płodności na podstawie AMH. Z resztą wrzucam screena:
Polecam ig Pani Doktor, często udostępnia okienka do pytań i można się dowiedzieć masę ważnych rzeczy
Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Suzie wrote:Ja też mam taką nadzieję, bo go szczypie i boli. Mówił, że w przyszłym tygodniu dopiero będzie wizyta, bo niestety jak wszędzie brak terminów. ;/
Trzymam kciuki :*Suzie lubi tę wiadomość
Gregorka wrote:Dzien dobry!🤗
Powoli nadrabiam stronki w przerwach na meczu hokejowym🏒- proszę o kciuki dla męża drużyny za wygrana😁🫣❤️🤗
Tule za ⚪️ i🐒 oby szybko ich stany poszły w niepamięć 🫂❤️
Gratuluje kresek i pięknych przyrostów 🤩🤩❤️🥰
Też Ściskam Was 🤩❤️
Wczoraj pobranie krwi, szybko praca, spotkanie z moimi girlsami i koncert BAJM, nawet ptzebota opona z samochodzie i dzisiejsza akcja naprawcza nie popsuła mi dobrego humorku.
Przesyłam muzyczna energię na nowy tydzień 💃🕺🎵🎶🎵🎼🎙
Komu kibicujecie? Swego czasu jeździłam na mecze hokejaGregorka lubi tę wiadomość
Hej dziewczyny. Smażę naleśniki i Was nadrabiam.
@Sara30 jesteś niesamowita ♥️ Twoja opowieść rozłożyła mnie na łopatki.
Tak naprawdę nigdy nie ma odpowiedniego momentu. To fakt.
Smażę i cicho zastanawiam się jaki dzień cyklu przypadnie gdy małż wróci, czy będzie sens testować w marcu. Cholernie źle jest mieć nieregularne cykle.
Czy któraś z Was też się z tym mierzy?Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Z tego co się orientowałam, to TU różnie podchodzą do tematu ciąży. Musi być na pewno zaświadczenie od lekarza o tym, że ciąża jest zagrożona i podróż jest przez to niemożliwa. Sama ciąża nie jest powodem, przez który można zrezygnować wg TU 😏.
CoffeeDream, Olo323, Ovufen lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Kiedyś z mężem mieliśmy ubezpieczenie od rezygnacji, że nie trzeba było podawać powodu nawet. My loty, hotele sami ogarnianialiśmy a ubezpieczenie doradzał nam znajomy, który w tym siedzi. To było przed pandemią na pewno jeszcze. W każdym razie ubezpieczenie było płatne dodatkowo, nie pamiętam kosztu, ale coś koło 300zl a spokój bezcenny.
Hmm... W takim razie muszę jeszcze raz to oblukać. Może jest jednak jakaś nadzieja 😊20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Dropsik wrote:Kiedyś z mężem mieliśmy ubezpieczenie od rezygnacji, że nie trzeba było podawać powodu nawet. My loty, hotele sami ogarnianialiśmy a ubezpieczenie doradzał nam znajomy, który w tym siedzi. To było przed pandemią na pewno jeszcze. W każdym razie ubezpieczenie było płatne dodatkowo, nie pamiętam kosztu, ale coś koło 300zl a spokój bezcenny.
To prawda, też zawsze korzystam z takiego ubezpieczenia 😊CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Prezesoowa wrote:Komu kibicujecie? Swego czasu jeździłam na mecze hokeja
Mąż dziękuję za kciuki-pomogly🤩 Jak tylko napisałam do Was wiadomość udało mu się strzelic 2 bramki w ostatniej tercji💃😁
5:3 wygrali!Anka32, Dropsik, Ovufen, Prezesoowa, ultramaryna_, Olo323, Kasia111, Malamia, Olaura, Lola93, NiedoszlaWielodzietna, MagdaA, Liyss🧚🏻, AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość