Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Olaura, dajesz nadzieję, bo u nas ❤️ też przed owu 🥹😁

U nas oczywiście też było odkładane - po ślubie, po remoncie, po przeprowadzce ;)
    Trzymam kciuki🤞🏻
    magdalena321 wrote:
    A możesz coś powiedzieć więcej jaka wit D ile jednostek, jakie witaminy prenatalne? 😊
    wit D3 to 100μg = 4000IU
    Prenatalne mam z Sana-sol, nie wiem, czy są dostępne w Polsce, tutaj w Finlandii sprzedawane są też jako witaminy dla przyszłych mam, ale mogą służyć jako normalna multiwitamina, mąż też je bierze. Zawierają witaminy:
    A (300μg), D (50μg), C (200mg), tiamina = B1 (1,5mg), ryboflawina = B2 (1,6mg), niacyna = B3 (16mg), B6 (2,5mg), kwas foliowy (300μg), B12 (10μg), biotyna (50μg), kwas pantotenowy = B5 (6,0mg)
    i minerały:
    Magnez (100mg), żelazo (14mg), cynk (25mg), miedź (1,0 mg), selen (55μg) i jod (150μg)

A, z symptomów jeszcze od kilku dni miałam uczucie zimna, też usprawiedliwiałam pogodą😂

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    Planuj, już samo planowanie jest przecież fajne!:) i jak ktoś tu wspomniał, ciąża nie jest przeciwwskazaniem do wakacji;) wiadomo trzeba trochę się dostosować i w zależności od trymestru i samopoczucia. Ja zaczęłam sobie tłumaczyć ostatnio że przecież jak zajdę w ciążę to nie będę się żałować że nie pojadę na wakacje, narty czy inne takie, bo przecież bardziej niż wakacji oczekuje ciazy. A też warto pomyśleć o tych naszych facetach..odbierać im też to wszystko? Trochę szkoda życia.
    I nie myślcie że tak gadam, bo mam euforię 2kresek..wręcz przeciwnie, życie mi pokazało że dzisiaj są, jutro ich nie ma. Starania jak i sama ciąża wymagaja dużo pokory i cierpliwości. Myślę że to jedna z trudniejszych lekcji jakie dało mi życie. I przyznaje, że na ten moment dość chłodno podchodzę do tego że się udało. Wiadomo, cieszę się, że jesteśmy krok do przodu, ale chciałabym ze spokojem czekać na rozwój wydarzeń, pozytywnie, ale i realnie.

Zdecydowanie masz rację ❤️ Muszę popatrzeć jak to jest z wakacjami, gdzie jest opcja rezygnacji.
    Bo autentycznie szkoda mi się zrobiła męża, jak zobaczyłam jego minę, po tym jak powiedziałam, że raczej nici z wakacji. 😟

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale tempo nie jestem w stanie nadrobić 😃
    Piękny początek miesiąca gratuluję ⏸️ kreseczek i życzę spokojnych 9 miesięcy 😘
    Tulę za biele i małpki 🫂🫂🫂
    Luty zapowiada się być bardzo owocny czego wszystkim nam życzę 😍

Olaura, AnitaK, Ovufen, Dropsik, JoKoKoJo, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Beza27
    Ja tryb starania to włączyłam tak w okolicach października dopiero w sumie. Myślę, że dlatego, że jedna z ginekologów, stwierdziła, że mam niesprawny jajnik i lepiej, żebym już teraz szukała pomocy. Dużo jest tych teorii o odpuszczeniu, że wtedy organizm zaskakuje, ale sztucznie nie da się odpuścić. Musi się coś zadziać.

@KejtKa
    Trzymam kciuki, żeby z pracą udało się i Tobie i mi <3

@NiedoszlaWielodzietna
    Znam parę, którzy próbowali 4 lata, a udało się w 1 miesiącu po odejściu z pracy… Myślę, że u mnie może być poniekąd ten problem. Ale nie potrafię podejść na yolo i starać się o ciążę będąc na bezrobociu. Ogółem myślę, że raczej to by też mnie blokowało.

@elektro96
    Ja też odkładałam starania przez długi czas, bo ciągle coś. To i tak cud, że zaczęłam, bo mamy dwupokojowe mieszkanie, a chciałam mieć dom. Jednak zbliżająca się 30tka mnie tak jakoś zmotywowała. Trzymam kciuki, żebyś żyła pełnią życia i w końcu spełniła swoje marzenie <3

@Olaura
    Gratulacje <3 Rośnijcie zdrowo

Ogółem wcześniej też tak myślałam o tych wakacjach.. Ale to mi już zupełnie przeszło. W ogóle nie myślę, co jeśli będę w ciąży, bo ustaliłam, że są dwa wyjścia, albo pojadę/polecę, bo będzie ok i nie będzie przeciwskazań. Albo w drugą stronę- nie pojadę. Najgorsze co się może stać, to że stracimy kasę, a w mojej opinii to tylko pieniądze i nawet jeśli miałabym je stracić, a w zamian za to być w ciązy, to wybieram tę opcje :D Na razie jestem jeszcze przed rezerwacją wyjazdu, nie wiem, może są jakieś opcje reyzgnacji/ubezpieczenia, ale serio tym się w ogóle nie przejmuję.

Miłej niedzieli dziewczyny <3

Olaura, Nalli, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    wit D3 to 100μg = 4000IU
    Prenatalne mam z Sana-sol, nie wiem, czy są dostępne w Polsce, tutaj w Finlandii sprzedawane są też jako witaminy dla przyszłych mam, ale mogą służyć jako normalna multiwitamina, mąż też je bierze. Zawierają witaminy:
    A (300μg), D (50μg), C (200mg), tiamina = B1 (1,5mg), ryboflawina = B2 (1,6mg), niacyna = B3 (16mg), B6 (2,5mg), kwas foliowy (300μg), B12 (10μg), biotyna (50μg), kwas pantotenowy = B5 (6,0mg)
    i minerały:
    Magnez (100mg), żelazo (14mg), cynk (25mg), miedź (1,0 mg), selen (55μg) i jod (150μg)

A, z symptomów jeszcze od kilku dni miałam uczucie zimna, też usprawiedliwiałam pogodą😂

Dzięki 🫶🏻 ja właśnie chyba będę zmieniała moje na coś innego bo te co biorę mi kompletnie nie służą widzę.. Wysypało mnie strasznie po nich wyglądam choćbym miała początki ospy. W sensie buzia ramiona i plecy lekko gdzie ja z tych co jakiś pryszczyk to tylko przed
    🐒. Także ten.. Poszukam chyba czegoś w składzie podobnym do Twoich 🙂

Olaura lubi tę wiadomość

• Ovufen Koleżanka

Wysłany: 4 lutego, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jakiś mam zjazd teraz, tak czytam co piszecie i kurde ja to samo, mamy zaplanowane góry na maj i już sie nakręcam, że przecież w góry w 4msc jeśli by się udało. I kompletnie jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby się nie udać. Myślę czy to dobrze, czy już zabardzo fiksuje. Te dni mi się tam dłużą przez to rozmyślanie a co jeśli tak... a co jeśli nie... i co chwilę coś. Zazdroszczę Tej części wam które zupełnie na luzie podchodzą
    Też tak bym chciała 🤗🤗🤗

U nas już po obiedzie. Zabieramy się za kawkę🥰 smacznej kawusi babeczki🤭💗

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Nalli Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Ja dziewczyny jakiś mam zjazd teraz, tak czytam co piszecie i kurde ja to samo, mamy zaplanowane góry na maj i już sie nakręcam, że przecież w góry w 4msc jeśli by się udało. I kompletnie jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby się nie udać. Myślę czy to dobrze, czy już zabardzo fiksuje. Te dni mi się tam dłużą przez to rozmyślanie a co jeśli tak... a co jeśli nie... i co chwilę coś. Zazdroszczę Tej części wam które zupełnie na luzie podchodzą
    Też tak bym chciała 🤗🤗🤗

U nas już po obiedzie. Zabieramy się za kawkę🥰 smacznej kawusi babeczki🤭💗
    Nie wiem jak u Was, ale ja bym to rozkminiała tak: szkoda nie planować, bo przecież nie wiadomo co będzie. Ale czy nie można jechać w góry będąc w 4mc ciąży? Przecież nie trzeba zdobywać szczytów, są dolinki, spacerki, herbatki z widokiem i ogólnie urlop i wypoczynek. Wiadomo, jak macie w planie zdobywanie Rys, to może to nie być wykonalne;) ale no zawsze można znaleźć alternatywę na miejscu przeciez :)

My właśnie nastawiliśmy zakwas z buraków, wypiliśmy chyba w styczniu z 2 litry, a na obiad pad thai:) u nas z tofu Miłego!

Ovufen, Anka32, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Chcielibyśmy gdzieś wylecieć do ciepłych krajów, a że byłaby to jednak podróż samolotem,to obawiam się jak ewentualnie zniosłabym lot w I trymestrze. 🙂
    Ubezpieczenie od rezygnacji może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś pije Prenacaps Ovi? Chciałabym ponarzekać na smak ale nie wiem czy nie przesadzam i przydałby się ktoś komu też nie smakuje 😂

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zrezygnowaliśmy z ferii w górach
    na narty, ale bynajmniej nie z powodu mojej ciąży. Pogoda tak się popsuła w tych okolicach, że nie będziemy całej Polski (dosłownie!) tarabanić się z dzieckiem, żeby oglądać deszcz 😂 Mąż stwierdził, że warunki też wyglądają na słabe, więc nie będzie miał żadnej przyjemności z jazdy i zostaliśmy. Kasę z rezerwacji straciliśmy, no trudno.
    Mamy już jakieś plany na ten tydzień, nie umrzemy z nudów :D

Ovufen, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też dołączam do teamów "chciałam urodzić do 30" i " chciałam mieć trójkę dzieci". Mamy dwupokojowe mieszkanie, jak ostatnio mąż zaczął sobie wymierzac jak ustawić w mniejszym meble żeby nam się łóżeczko zmieściło to wymiękłam i się rozpłakałam. Nie umiem patrzeć w przód. Ostatnio coraz częściej bycie w ciąży wydaje kij się nierealne.

Chmurka21, Dropsik, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MagdaA Pamiętasz co to były za badania? Rozumiem, że w badaniach ok, a lepiej się czujesz nie jedząc?

@ultramaryna_ Jeszcze nie. Bo tak czytam, czytam to najpierw bada się jakieś przeciwciała, a potem geny.
    Z objawów bardzo silne bóle brzucha z lewej strony tu gdzie żołądek plus migreny. Bywają też mdłości, czasem biegunka. A no i wzdęcia.

@Anka32 Aż tak źle ze smakiem?

@Alysa Przytulam ❤️

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny ten luty :) gratuluję nowych kreseczek :)

Ovufen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @MagdaA Pamiętasz co to były za badania? Rozumiem, że w badaniach ok, a lepiej się czujesz nie jedząc?

@ultramaryna_ Jeszcze nie. Bo tak czytam, czytam to najpierw bada się jakieś przeciwciała, a potem geny.
    Z objawów bardzo silne bóle brzucha z lewej strony tu gdzie żołądek plus migreny. Bywają też mdłości, czasem biegunka. A no i wzdęcia.

@Anka32 Aż tak źle ze smakiem?

@Alysa Przytulam ❤️

Wiadomo, każdy ma swój smak ale ja nie lubię kwaśnego :P
    Na dodatek Małżyk kupił mi aż trzy opakowania 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss a Ty testowałaś jeszcze?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wiadomo, każdy ma swój smak ale ja nie lubię kwaśnego :P
    Na dodatek Małżyk kupił mi aż trzy opakowania 😂

A nie można by z czymś tego wymieszać? Z jakimś sokiem, herbatą zieloną itp.?

Sok może by i ugrał, gdybyś spożywała to do posiłku, żeby pomiędzy posiłkami nie włączać cukru :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie można by z czymś tego wymieszać? Z jakimś sokiem, herbatą zieloną itp.?

Sok może by i ugrał, gdybyś spożywała to do posiłku, żeby pomiędzy posiłkami nie włączać cukru :)

W sumie jest napisane na opakowaniu, że "wymieszać z wodą albo innym napojem" 🥹🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 14:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    W sumie jest napisane na opakowaniu, że "wymieszać z wodą albo innym napojem" 🥹🫶🏻
    To może warto spróbować z sokiem :)

Anka32 lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:

Od razu lepiej :)

Anka32 lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Chcielibyśmy gdzieś wylecieć do ciepłych krajów, a że byłaby to jednak podróż samolotem,to obawiam się jak ewentualnie zniosłabym lot w I trymestrze. 🙂

Same! Mi się marzy Teneryfa albo Pag w tym roku. No i mam rozkminy, bo albo 6 godzin w samolocie albo 10 w aucie 🫣 termin urlopu mamy już zaklepany, a miejsce pewnie zostanie wybrane w ostatniej chwili 🙄

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ