Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Olaura, dajesz nadzieję, bo u nas ❤️ też przed owu 🥹😁
U nas oczywiście też było odkładane - po ślubie, po remoncie, po przeprowadzce
magdalena321 wrote:A możesz coś powiedzieć więcej jaka wit D ile jednostek, jakie witaminy prenatalne? 😊
Prenatalne mam z Sana-sol, nie wiem, czy są dostępne w Polsce, tutaj w Finlandii sprzedawane są też jako witaminy dla przyszłych mam, ale mogą służyć jako normalna multiwitamina, mąż też je bierze. Zawierają witaminy:
A (300μg), D (50μg), C (200mg), tiamina = B1 (1,5mg), ryboflawina = B2 (1,6mg), niacyna = B3 (16mg), B6 (2,5mg), kwas foliowy (300μg), B12 (10μg), biotyna (50μg), kwas pantotenowy = B5 (6,0mg)
i minerały:
Magnez (100mg), żelazo (14mg), cynk (25mg), miedź (1,0 mg), selen (55μg) i jod (150μg)
A, z symptomów jeszcze od kilku dni miałam uczucie zimna, też usprawiedliwiałam pogodą😂🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Nalli wrote:Planuj, już samo planowanie jest przecież fajne! i jak ktoś tu wspomniał, ciąża nie jest przeciwwskazaniem do wakacji;) wiadomo trzeba trochę się dostosować i w zależności od trymestru i samopoczucia. Ja zaczęłam sobie tłumaczyć ostatnio że przecież jak zajdę w ciążę to nie będę się żałować że nie pojadę na wakacje, narty czy inne takie, bo przecież bardziej niż wakacji oczekuje ciazy. A też warto pomyśleć o tych naszych facetach..odbierać im też to wszystko? Trochę szkoda życia.
I nie myślcie że tak gadam, bo mam euforię 2kresek..wręcz przeciwnie, życie mi pokazało że dzisiaj są, jutro ich nie ma. Starania jak i sama ciąża wymagaja dużo pokory i cierpliwości. Myślę że to jedna z trudniejszych lekcji jakie dało mi życie. I przyznaje, że na ten moment dość chłodno podchodzę do tego że się udało. Wiadomo, cieszę się, że jesteśmy krok do przodu, ale chciałabym ze spokojem czekać na rozwój wydarzeń, pozytywnie, ale i realnie.
Zdecydowanie masz rację ❤️ Muszę popatrzeć jak to jest z wakacjami, gdzie jest opcja rezygnacji.
Bo autentycznie szkoda mi się zrobiła męża, jak zobaczyłam jego minę, po tym jak powiedziałam, że raczej nici z wakacji. 😟20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Dziewczyny ale tempo nie jestem w stanie nadrobić 😃
Piękny początek miesiąca gratuluję ⏸️ kreseczek i życzę spokojnych 9 miesięcy 😘
Tulę za biele i małpki 🫂🫂🫂
Luty zapowiada się być bardzo owocny czego wszystkim nam życzę 😍Olaura, AnitaK, Ovufen, Dropsik, JoKoKoJo, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
@Beza27
Ja tryb starania to włączyłam tak w okolicach października dopiero w sumie. Myślę, że dlatego, że jedna z ginekologów, stwierdziła, że mam niesprawny jajnik i lepiej, żebym już teraz szukała pomocy. Dużo jest tych teorii o odpuszczeniu, że wtedy organizm zaskakuje, ale sztucznie nie da się odpuścić. Musi się coś zadziać.
@KejtKa
Trzymam kciuki, żeby z pracą udało się i Tobie i mi
@NiedoszlaWielodzietna
Znam parę, którzy próbowali 4 lata, a udało się w 1 miesiącu po odejściu z pracy… Myślę, że u mnie może być poniekąd ten problem. Ale nie potrafię podejść na yolo i starać się o ciążę będąc na bezrobociu. Ogółem myślę, że raczej to by też mnie blokowało.
@elektro96
Ja też odkładałam starania przez długi czas, bo ciągle coś. To i tak cud, że zaczęłam, bo mamy dwupokojowe mieszkanie, a chciałam mieć dom. Jednak zbliżająca się 30tka mnie tak jakoś zmotywowała. Trzymam kciuki, żebyś żyła pełnią życia i w końcu spełniła swoje marzenie
@Olaura
Gratulacje Rośnijcie zdrowo
Ogółem wcześniej też tak myślałam o tych wakacjach.. Ale to mi już zupełnie przeszło. W ogóle nie myślę, co jeśli będę w ciąży, bo ustaliłam, że są dwa wyjścia, albo pojadę/polecę, bo będzie ok i nie będzie przeciwskazań. Albo w drugą stronę- nie pojadę. Najgorsze co się może stać, to że stracimy kasę, a w mojej opinii to tylko pieniądze i nawet jeśli miałabym je stracić, a w zamian za to być w ciązy, to wybieram tę opcje Na razie jestem jeszcze przed rezerwacją wyjazdu, nie wiem, może są jakieś opcje reyzgnacji/ubezpieczenia, ale serio tym się w ogóle nie przejmuję.
Miłej niedzieli dziewczyny
Olaura, Nalli, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Olaura wrote:wit D3 to 100μg = 4000IU
Prenatalne mam z Sana-sol, nie wiem, czy są dostępne w Polsce, tutaj w Finlandii sprzedawane są też jako witaminy dla przyszłych mam, ale mogą służyć jako normalna multiwitamina, mąż też je bierze. Zawierają witaminy:
A (300μg), D (50μg), C (200mg), tiamina = B1 (1,5mg), ryboflawina = B2 (1,6mg), niacyna = B3 (16mg), B6 (2,5mg), kwas foliowy (300μg), B12 (10μg), biotyna (50μg), kwas pantotenowy = B5 (6,0mg)
i minerały:
Magnez (100mg), żelazo (14mg), cynk (25mg), miedź (1,0 mg), selen (55μg) i jod (150μg)
A, z symptomów jeszcze od kilku dni miałam uczucie zimna, też usprawiedliwiałam pogodą😂
Dzięki 🫶🏻 ja właśnie chyba będę zmieniała moje na coś innego bo te co biorę mi kompletnie nie służą widzę.. Wysypało mnie strasznie po nich wyglądam choćbym miała początki ospy. W sensie buzia ramiona i plecy lekko gdzie ja z tych co jakiś pryszczyk to tylko przed
🐒. Także ten.. Poszukam chyba czegoś w składzie podobnym do Twoich 🙂Olaura lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny jakiś mam zjazd teraz, tak czytam co piszecie i kurde ja to samo, mamy zaplanowane góry na maj i już sie nakręcam, że przecież w góry w 4msc jeśli by się udało. I kompletnie jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby się nie udać. Myślę czy to dobrze, czy już zabardzo fiksuje. Te dni mi się tam dłużą przez to rozmyślanie a co jeśli tak... a co jeśli nie... i co chwilę coś. Zazdroszczę Tej części wam które zupełnie na luzie podchodzą
Też tak bym chciała 🤗🤗🤗
U nas już po obiedzie. Zabieramy się za kawkę🥰 smacznej kawusi babeczki🤭💗Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Ovufen wrote:Ja dziewczyny jakiś mam zjazd teraz, tak czytam co piszecie i kurde ja to samo, mamy zaplanowane góry na maj i już sie nakręcam, że przecież w góry w 4msc jeśli by się udało. I kompletnie jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby się nie udać. Myślę czy to dobrze, czy już zabardzo fiksuje. Te dni mi się tam dłużą przez to rozmyślanie a co jeśli tak... a co jeśli nie... i co chwilę coś. Zazdroszczę Tej części wam które zupełnie na luzie podchodzą
Też tak bym chciała 🤗🤗🤗
U nas już po obiedzie. Zabieramy się za kawkę🥰 smacznej kawusi babeczki🤭💗
My właśnie nastawiliśmy zakwas z buraków, wypiliśmy chyba w styczniu z 2 litry, a na obiad pad thai:) u nas z tofu Miłego!Ovufen, Anka32, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
nick nieaktualny
-
My właśnie zrezygnowaliśmy z ferii w górach
na narty, ale bynajmniej nie z powodu mojej ciąży. Pogoda tak się popsuła w tych okolicach, że nie będziemy całej Polski (dosłownie!) tarabanić się z dzieckiem, żeby oglądać deszcz 😂 Mąż stwierdził, że warunki też wyglądają na słabe, więc nie będzie miał żadnej przyjemności z jazdy i zostaliśmy. Kasę z rezerwacji straciliśmy, no trudno.
Mamy już jakieś plany na ten tydzień, nie umrzemy z nudówOvufen, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
To ja też dołączam do teamów "chciałam urodzić do 30" i " chciałam mieć trójkę dzieci". Mamy dwupokojowe mieszkanie, jak ostatnio mąż zaczął sobie wymierzac jak ustawić w mniejszym meble żeby nam się łóżeczko zmieściło to wymiękłam i się rozpłakałam. Nie umiem patrzeć w przód. Ostatnio coraz częściej bycie w ciąży wydaje kij się nierealne.
Chmurka21, Dropsik, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@MagdaA Pamiętasz co to były za badania? Rozumiem, że w badaniach ok, a lepiej się czujesz nie jedząc?
@ultramaryna_ Jeszcze nie. Bo tak czytam, czytam to najpierw bada się jakieś przeciwciała, a potem geny.
Z objawów bardzo silne bóle brzucha z lewej strony tu gdzie żołądek plus migreny. Bywają też mdłości, czasem biegunka. A no i wzdęcia.
@Anka32 Aż tak źle ze smakiem?
@Alysa Przytulam ❤️💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:@MagdaA Pamiętasz co to były za badania? Rozumiem, że w badaniach ok, a lepiej się czujesz nie jedząc?
@ultramaryna_ Jeszcze nie. Bo tak czytam, czytam to najpierw bada się jakieś przeciwciała, a potem geny.
Z objawów bardzo silne bóle brzucha z lewej strony tu gdzie żołądek plus migreny. Bywają też mdłości, czasem biegunka. A no i wzdęcia.
@Anka32 Aż tak źle ze smakiem?
@Alysa Przytulam ❤️
Wiadomo, każdy ma swój smak ale ja nie lubię kwaśnego
Na dodatek Małżyk kupił mi aż trzy opakowania 😂 -
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Wiadomo, każdy ma swój smak ale ja nie lubię kwaśnego
Na dodatek Małżyk kupił mi aż trzy opakowania 😂
A nie można by z czymś tego wymieszać? Z jakimś sokiem, herbatą zieloną itp.?
Sok może by i ugrał, gdybyś spożywała to do posiłku, żeby pomiędzy posiłkami nie włączać cukruPati2804 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:A nie można by z czymś tego wymieszać? Z jakimś sokiem, herbatą zieloną itp.?
Sok może by i ugrał, gdybyś spożywała to do posiłku, żeby pomiędzy posiłkami nie włączać cukru
W sumie jest napisane na opakowaniu, że "wymieszać z wodą albo innym napojem" 🥹🫶🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 14:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Chcielibyśmy gdzieś wylecieć do ciepłych krajów, a że byłaby to jednak podróż samolotem,to obawiam się jak ewentualnie zniosłabym lot w I trymestrze. 🙂
Same! Mi się marzy Teneryfa albo Pag w tym roku. No i mam rozkminy, bo albo 6 godzin w samolocie albo 10 w aucie 🫣 termin urlopu mamy już zaklepany, a miejsce pewnie zostanie wybrane w ostatniej chwili 🙄