X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, udanej niedzieli ❤️

Od 4 dni plamienia i @ nie może się rozkręcić, już się tak męczę.. jak pojawi się @ to ulży i wiem, że lepiej się poczuję.

Gdzieś z tylu głowy miałam, że nawet i 3 dzieci mogłabym mieć 😁 Ale tak realnie chciałabym 2, żeby miały rodzeństwo. W trakcie starań wiem, że nawet 1 byłoby dla nas cudem 😭🥹

ultramaryna_, Chmurka21, Dropsik, AnitaK, Ovufen, Olo323 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ❤️ czy możecie podesłać link do konkretnych ziół Ojca Klimuszki ? Będę wdzięczna 😊
    Udanej niedzieli ❤️🌸🤞

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ ultramaryna ja poproszę o wpisanie mnie na testowanie 14.02

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Cześć 🤗
    Pewnie, że można :D Tylko musisz poczekać aż Nasza cudowna prowadząca wątek @ultramaryna pojawi się i Cię dopisze :)
    Powodzenia w staraniach 🍀
    🥹❤️🫂

@CoffeeDream wpisałam! Witaj i powodzenia! 🤞🍀 Mam nadzieję, że ten miesiąc i następne nie przyniosą Ci powodów do narzekania 😁🤰

CoffeeDream, Anka32 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jest zobaczyć, że wiele kobiet chciałoby mieć większą rodzinkę niż klasyczne 2+2 🥰 Gdzie raczej w moim otoczeniu to jest rzadkość. Chcę wierzyć, że wszystkie zrealizujemy te plany 🙏
    @Sara30 super, że podzieliłaś się z nami Swoją historią, pała ogromną nadzieją, że jeszcze nic nie jest przesądzone 🥹❤️ Gratuluję całej fajnej rodzinki! 😘

Co do wakacji to my planów nie mamy, ale mieszkanie czteropokojowe, a i owszem 😂 I teraz uświadomiłyście mi, że być może będę patrzyła na ten pusty pokój… Zabraniam mężowi zrobić tam gabinetu do pracy, bo przecież będzie dla drugiego dziecka. No i tak mnie po Waszych słowach zdzieliło w twarz, że także niepotrzebnie planuję na zapas… 😂

Ovufen, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• MagdaA Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @koktajlowa
    Diagnozowałam się na gluten rok temu. Przeszłam na dietę w której zaczęłam się czuć świetnie, przestałam jeść pieczywo i od tego czasu poprawiła mi się cera, przestałam puchnąć przed okresem więc pomyślałam, że może mam nietolerancję na gluten.
    Zrobiłam badania i okazało się, że gluten toleruję.

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    A tak zmieniając trochę temat... Diagnozował ktoś nietolerancje na gluten? Od jakich badań należałoby zacząć? Czytam, czytam i nie ogarniam 😔
    A badałaś się już na celiakię? Jakie masz objawy?

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również chcielibyśmy 2 lub 3 dzieci, ale na ten moment tak jak niektóre z Was, chciałabym żeby pojawiło się chociaż jedno…
    Zawsze planowałam sobie, że przed 30 urodzinami będę mieć już kompletną rodzinę, a tymczasem życie zweryfikowało plany i mam już 28 lat, 4 lata po ślubie, 1,5 roku starań, a dzieciątka brak…
    W międzyczasie zmiana pracy, czekałam na umowę na stałe, więc ciągle był jakiś powód do odłożenia starań na później, ale teraz bardzo tego żałuję i mam sobie to za złe… gdybym wiedziała wtedy, jak nasze życie się potoczy, nie odkładałabym starań w czasie…
    I oczywiście tak samo jak Wy, mam problem z planowaniem wakacji, wyjazdów itp., bo co jeśli akurat się uda i będę w ciąży… Staram się zmieniać to myślenie, bo mam wrażenie, że życie ucieka mi przez palce. Nie wiem, czy kiedykolwiek będziemy rodzicami, a nie chcę żeby ominęło mnie jeszcze więcej pięknych rzeczy w tym życiu. 😊

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    U nas na tapecie temat wakacji. Mąż zajarany, pokazuje co trochę jakieś oferty, a ja oczywiście mówię, że to może nie mieć sensu, bo co jeśli jednak się uda... 🙈 Chociaż sama mam z tyłu głowy, że przydałoby się nam gdzieś ruszyć, odpocząć.
    A czemu miałabyś rezygnować z wakacji w razie ciąży? To jest bardzo dobry moment na wakacje :) Oczywiście, jeśli lekarz da zielone światło, ale jednak większość kobiet znosi wszystko dobrze.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Chmurka21 mam tak samo jak Ty. "Planowalam" pierwsza ciążę do 30-stki, ale planować to sobie można jedynie co się zje na obiad bo życie jest nieprzewidywalne 😁 jednak mamy jeszcze szanse na bobasy w tym roku, rocznikowo będzie się zgadzać 😄

Widzę, że jest nas więcej 😅 U mnie ta sama sytuacja. Chciałam mieć prezent na 30tke, ale szanse już coraz mniejsze. Co prawda starań 2 cykl. Nie wiem co ja sobie myślałam... 🙈 Za miesiąc już 30tka, więc jeszcze jeden cykl 🤞

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    🥹❤️🫂

@CoffeeDream wpisałam! Witaj i powodzenia! 🤞🍀 Mam nadzieję, że ten miesiąc i następne nie przyniosą Ci powodów do narzekania 😁🤰

Dziękuję! 🌸 Oby, oby. Chociaż nie nastawiam się. Oczywiście ten cykl jest dosyć dziwnie podejrzany, jeśli chodzi o odczucia i chciałoby się, żeby były to objawy wczesnej ciąży 🥹ale to jak zawsze trzeba brać poprawkę.

ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• Olaura Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za gratulacje, nadal przyzwyczajam się do tej myśli 🥹
    kasia97 wrote:
    @Olaura coś zmieniłaś w tym cyklu? jakieś nowe suplementy / zalecenia? 🥰
    Jeśli chodzi o suplementy to od roku suplementuję kwas foliowy (800), a od dłuższego czasu dodałam do tego także wit. D, kwas omega 3, witaminy prenatalne i od miesiąca doszedł do tego także magnez.

Właśnie w styczniowym cyklu miałam mocne postanowienie nie wkręcania sobie niczego, więc wszelkie symptomy zbywałam - a w zeszłym tygodniu pojawiło się mega zmęczenie i senność, zawroty głowy, piersi też jakoś bardziej czułam, ale to też zbywałam. I węch jak u psa 😂 No i kilka dni temu doszedł głód równo co 2h, nieważne ile jem, zawsze wraca co 2h, jak w zegarku, i to tak silny, że aż niedobrze mi się robi. Wszystko to odrzucałam i tłumaczyłam sobie, że głowa robi swoje i sobie wkręcam. Miałam nie testować 10dpo, myślałam, że było już 11, ale coś apka OvuFriend mi poprzesuwała i jednak było to 10dpo, kiedy pierwszy raz zrobiłam test. To było 1 lutego i zobaczyłam wtedy cień cienia, ale tak słabiutki, że uznałam, że to cień cienia cienia i nawet to starałam się tłumaczyć omamami wzrokowymi 😂 Dzień później już bez wysiłku zobaczyłam wyraźny cień kreski, a test robiłam po południu. Powtórzyłam test wczoraj rano i jak cyfrowy pokazał ciążę, to stwierdziłam, że ok, chyba się dzieje i powiedziałam w końcu mężowi.

Aż się dziwię, że udało się w tym cyklu, najwidoczniej wystarczyły tylko dwa ❤️ przed owulacją. Do tego pod koniec miesiąca miałam ten egzamin, którym cały miesiąc się stresowałam. A w zeszły weekend podczas sprzątania, po tym egzaminie właśnie, wpadłam na genialny pomysł przemeblowania salonu w ramach odreagowania. Więc oprócz stresów doszło jeszcze przesuwanie mebli, i to wszystko sama, bo chciałam zaskoczyć mężulka jak wróci do domu 🙃

ultramaryna_, Malamia, Liyss🧚🏻, KejtKa, kasia97, JoKoKoJo, Olo323, Prezesoowa, Majuna, NiedoszlaWielodzietna, Mikea lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    My również chcielibyśmy 2 lub 3 dzieci, ale na ten moment tak jak niektóre z Was, chciałabym żeby pojawiło się chociaż jedno…
    Zawsze planowałam sobie, że przed 30 urodzinami będę mieć już kompletną rodzinę, a tymczasem życie zweryfikowało plany i mam już 28 lat, 4 lata po ślubie, 1,5 roku starań, a dzieciątka brak…
    W międzyczasie zmiana pracy, czekałam na umowę na stałe, więc ciągle był jakiś powód do odłożenia starań na później, ale teraz bardzo tego żałuję i mam sobie to za złe… gdybym wiedziała wtedy, jak nasze życie się potoczy, nie odkładałabym starań w czasie…
    I oczywiście tak samo jak Wy, mam problem z planowaniem wakacji, wyjazdów itp., bo co jeśli akurat się uda i będę w ciąży… Staram się zmieniać to myślenie, bo mam wrażenie, że życie ucieka mi przez palce. Nie wiem, czy kiedykolwiek będziemy rodzicami, a nie chcę żeby ominęło mnie jeszcze więcej pięknych rzeczy w tym życiu. 😊

Ja tak samo odkładałam myśl o drugim dziecku bo nowy związek, wiecznie coś, bo przeprowadzka, bo córka zmiana z przedszkola na szkołę w nowym miejscu zamieszkania i nie wiedziałam czy się odnajdzie, a mogłam pozwolić żeby czas zdecydował za nas i może akurat by wyszło..
    Niestety wszystkiego nie da się zaplanować i teraz czasu nie cofniemy, nie ma sensu się zadręczać 🙂

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Suuuper 🥰 W takim razie witam Was wszystkie i trzymam kciuki oczywiście! 🤞
    Dołączyłam tu, bo w zasadzie potrzebuję takiego miejsca, gdzie mogę wyrzucić z siebie wszystkie smutki, żale w razie potrzeby.

Nie mogłaś trafić lepiej 🙂❤️

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Świetnie to rozumiem 😕 U nas też ciągle odkładanie starań w czasie, bo a to przeprowadzka, a to zmiana pracy i czekanie na umowę na stałe i tak wkoło coś. A teraz żal do siebie, że można było zacząć wcześniej działać i co by było to by było.

• aszin Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura, dajesz nadzieję, bo u nas ❤️ też przed owu 🥹😁

U nas oczywiście też było odkładane - po ślubie, po remoncie, po przeprowadzce ;)

Olaura, Olo323, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Dziękuję Wam za gratulacje, nadal przyzwyczajam się do tej myśli 🥹

Jeśli chodzi o suplementy to od roku suplementuję kwas foliowy (800), a od dłuższego czasu dodałam do tego także wit. D, kwas omega 3, witaminy prenatalne i od miesiąca doszedł do tego także magnez.

Właśnie w styczniowym cyklu miałam mocne postanowienie nie wkręcania sobie niczego, więc wszelkie symptomy zbywałam - a w zeszłym tygodniu pojawiło się mega zmęczenie i senność, zawroty głowy, piersi też jakoś bardziej czułam, ale to też zbywałam. I węch jak u psa 😂 No i kilka dni temu doszedł głód równo co 2h, nieważne ile jem, zawsze wraca co 2h, jak w zegarku, i to tak silny, że aż niedobrze mi się robi. Wszystko to odrzucałam i tłumaczyłam sobie, że głowa robi swoje i sobie wkręcam. Miałam nie testować 10dpo, myślałam, że było już 11, ale coś apka OvuFriend mi poprzesuwała i jednak było to 10dpo, kiedy pierwszy raz zrobiłam test. To było 1 lutego i zobaczyłam wtedy cień cienia, ale tak słabiutki, że uznałam, że to cień cienia cienia i nawet to starałam się tłumaczyć omamami wzrokowymi 😂 Dzień później już bez wysiłku zobaczyłam wyraźny cień kreski, a test robiłam po południu. Powtórzyłam test wczoraj rano i jak cyfrowy pokazał ciążę, to stwierdziłam, że ok, chyba się dzieje i powiedziałam w końcu mężowi.

Aż się dziwię, że udało się w tym cyklu, najwidoczniej wystarczyły tylko dwa ❤️ przed owulacją. Do tego pod koniec miesiąca miałam ten egzamin, którym cały miesiąc się stresowałam. A w zeszły weekend podczas sprzątania, po tym egzaminie właśnie, wpadłam na genialny pomysł przemeblowania salonu w ramach odreagowania. Więc oprócz stresów doszło jeszcze przesuwanie mebli, i to wszystko sama, bo chciałam zaskoczyć mężulka jak wróci do domu 🙃

A możesz coś powiedzieć więcej jaka wit D ile jednostek, jakie witaminy prenatalne? 😊

Olaura lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A czemu miałabyś rezygnować z wakacji w razie ciąży? To jest bardzo dobry moment na wakacje :) Oczywiście, jeśli lekarz da zielone światło, ale jednak większość kobiet znosi wszystko dobrze.

Chcielibyśmy gdzieś wylecieć do ciepłych krajów, a że byłaby to jednak podróż samolotem,to obawiam się jak ewentualnie zniosłabym lot w I trymestrze. 🙂

• Nalli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    U nas na tapecie temat wakacji. Mąż zajarany, pokazuje co trochę jakieś oferty, a ja oczywiście mówię, że to może nie mieć sensu, bo co jeśli jednak się uda... 🙈 Chociaż sama mam z tyłu głowy, że przydałoby się nam gdzieś ruszyć, odpocząć.
    Planuj, już samo planowanie jest przecież fajne!:) i jak ktoś tu wspomniał, ciąża nie jest przeciwwskazaniem do wakacji;) wiadomo trzeba trochę się dostosować i w zależności od trymestru i samopoczucia. Ja zaczęłam sobie tłumaczyć ostatnio że przecież jak zajdę w ciążę to nie będę się żałować że nie pojadę na wakacje, narty czy inne takie, bo przecież bardziej niż wakacji oczekuje ciazy. A też warto pomyśleć o tych naszych facetach..odbierać im też to wszystko? Trochę szkoda życia.
    I nie myślcie że tak gadam, bo mam euforię 2kresek..wręcz przeciwnie, życie mi pokazało że dzisiaj są, jutro ich nie ma. Starania jak i sama ciąża wymagaja dużo pokory i cierpliwości. Myślę że to jedna z trudniejszych lekcji jakie dało mi życie. I przyznaje, że na ten moment dość chłodno podchodzę do tego że się udało. Wiadomo, cieszę się, że jesteśmy krok do przodu, ale chciałabym ze spokojem czekać na rozwój wydarzeń, pozytywnie, ale i realnie.

CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
    preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie wakacje też odwlekam, bo chcieliśmy lecieć na Azory, gdzie byśmy głównie chodzili na wycieczki piesze(moze tez bardziej wymagające), a biorąc pod uwagę jak się czułam w poprzedniej ciąży, to nie dałabym rady, w ogóle w ciąży wolałabym mieć różne drogi powrotu, nie tylko samolot i raczej być bliżej domu albo chociaż Polski. Tak żałuję, że nie pojechaliśmy w zeszlym roku ale syn by jeszcze nie dał rady.
    Ale jak nie pojedziemy to znowu na kilka lat trzeba będzie odłożyć (jeśli ciąża będzie oczywiście, a jeśli nie to ile będę to tak odkładać?🤦🏻‍♀️) dlatego sama nie wiem co zrobić i narazie się wstrzymuje.

gdybym planowała wylegiwanie się gdzieś albo wycieczki po mieście, to raczej bym nie rezygnowała z planów, najwyżej byśmy zwolnili i mniej robili już na miejscu gdyby się udało z ciążą, a tak to nie wiem 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2024, 12:55

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ