Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:My zawsze chcieliśmy 3 ale na razie jesteśmy sami i walczymy o pierwsze ...
Pati2804, elektro96, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Ja również przytulam
-
To ja powiem tak: z pierwszym mężem mam córkę i wtedy jeszcze, dopóki z nim byłam nie chciałam absolutnie więcej dzieci. Raz że miałam wielką traumę z porodu a dwa po porodzie córki strasznie się na nim zawiodłam pod każdym względem. I skończyło się rozwodem jak córka miała 3 latka 🙂
Teraz będąc w drugim małżeństwie bardzo chciałabym mieć drugie dziecko choć widzę w ostatnim czasie że też może nie być lekko. Generalnie większość facetów to chyba myśli że to my kobiety tymi dzieciaczkami się mamy zajmować i tak ma być i koniec 😅
Mój obecny mąż ma dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa, już dorosłe i tu jest dopiero Meksyk 😑
Patrząc na takie dorosłe dzieci widzi się po ich zachowaniu jakie błędy w wychowaniu popełnili ich rodzice, jeśli są takie jak właśnie moja pasierbica czy pasierb.
Mam też młodszego brata który ma 19 lat, ledwo zdał prawo jazdy i zgrywa Boga a moja mama traktuje go jak złote jajo, wszystko przynosi „pod nos” najlepiej do łóżka 😏😊Ovufen, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:To tak jak i my. Moim marzeniem była trójka od zawsze. Teraz marzę chociaż o jedno…
Ja mam w kwietniu urodziny także z mojego życzenia urodzinowego wróżę każdej z nas dzieciątko ❤Ovufen, Butterfly23, Anka32, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, ultramaryna_, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Cześć. My raczej myślimy o dwójce.
Tulę za biele.
Ja już różne rzeczy widziałam i wierzę, że każda z Was doczeka się dzieciątka.Pati2804, Butterfly23, Anka32, notsobadd, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry, dziewczyny! Ależ mi się nie chce wstawać 😅 mąż wczoraj pojechał do swojego rodzinnego miasteczka pozałatwiać kilka rzeczy, więc dzisiaj wyrko miałam tylko dla siebie 😂
Z domu rodzinnego wyniosłam tradycję, że w niedzielę na śniadanie są zawsze jajka na miękko - staram się to utrzymywać 😊
Mój plan na dziś dość spokojny. Koło południa jadę do babci, trochę się nią zająć, a wieczorem, jak mąż wróci, to do kościoła. Poza tym chill 😎
My też o trójce myślimy, choć wiadomo, zobaczymy co z tych myśli wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 09:27
Pati2804, Ovufen, ultramaryna_, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Życzę Tobie tego aby ta wizyta w kwietniu nie musiała się odbyć bo będziesz 🤰❤
Ja mam w kwietniu urodziny także z mojego życzenia urodzinowego wróżę każdej z nas dzieciątko ❤Pati2804, aszin, NiedoszlaWielodzietna, Olo323 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Dziękuję Ci kochana ❤️❤️❤️ a ja Tobie życzę żebyś we własne urodziny lampki szampana nie mogła się napić 😁🤰🏼😍
-
Wczoraj mówię mężowi że pod koniec lutego wracam do pracy, a on na to że ja i tak pewnie za długo nie popracuje w tym roku 😁😁 także oby jego życzenie się spełniło 😈🥰😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 09:40
Anka32, notsobadd, NiedoszlaWielodzietna, Sikoreczkaaa, Nalli, elektro96, Prezesoowa, Ovufen, kasia97, ultramaryna_, JoKoKoJo, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry 🫶🏻
U kogo dzisiaj leniwa niedziela?
Sosenka93 wrote:#NiedoszlaWielodzietna ja z córką też zaszłam od strzała. A zaznaczę, że wtedy przez cały miesiąc mieliśmy wesela więc imprezowy to był mocno czas.
Od zawsze wiedziałaś, że chcesz trójkę?
Jak było u Was dziewczyny? Macie/miałyście "założone" ile dzieciaczków chcecie mieć?
Ja przyznam, że narodziny córki (+ całe zawirowania w ciąży) tak mocno sprowadziły nas na ziemię, że długo myśleliśmy, że już nigdy się nie zdecydujemy.
My marzyliśmy o jednym i udało się dość szybko bo w 3 cs. W kwestii drugiego raz ja chciałam a mąż nie, innym razem chciał mąż a ja nie. A teraz jak chcemy oboje to nie wychodzi.
Jeśli się uda to zostaniemy przy dwójce i więcej nie planujemyPati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Ja się z Wami żegnam dzisiaj bo chciałabym poświęcić cały dzień mężowi 🥰 do usłyszenia jutro i trzymajcie jutro kciuki bo o 10 mam wizytę u hematologa I konsultację wyników badań 😬🙈 stresuje się, zobaczymy co powie..
Jutro też będę opiekować się przyszłą chrześniaczką wiec to będzie ciekawy dzień 😅
Trzymam kciuki za testujące rano ✊🍀
Udanej niedzieli jeszcze raz , dużo miłości ❤Anka32, Malamia, Prezesoowa, Dropsik, Ovufen, kasia97, ultramaryna_, Leśneintro, JoKoKoJo, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Motylku, a wizytę u immunologa nadal planujesz w Krk tylko w innym terminie?🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Ja się z Wami żegnam dzisiaj bo chciałabym poświęcić cały dzień mężowi 🥰 do usłyszenia jutro i trzymajcie jutro kciuki bo o 10 mam wizytę u hematologa I konsultację wyników badań 😬🙈 stresuje się, zobaczymy co powie..
Jutro też będę opiekować się przyszłą chrześniaczką wiec to będzie ciekawy dzień 😅
Trzymam kciuki za testujące rano ✊🍀
Udanej niedzieli jeszcze raz , dużo miłości ❤
Dobrego dnia i do jutra 🤗❤️ -
My chcielibyśmy 4 🫣 ale jak nam się nie trafią bliźniaki, to nie wiem jak czasowo się „wyrobimy” 😅
NiedoszlaWielodzietna, Butterfly23, Chmurka21, Ovufen, ultramaryna_, Olo323, Mikea lubią tę wiadomość
-
Miłej niedzieli wam dziewczyny życzę😊
Mi marzy się jedno dziecko, mam już swój wiek i nie chce wybiegać tak w przyszłość, jak uda się z tym jednym to będę szczęśliwa🙂
Też uważam, że trzeba żyć tak jakby się miało tego dziecka nie mieć i nie planować życia pod ciążę. Ja w czasie tych prawie rocznych starań byłam na wakacjach, teraz planuję narty, zmieniłam pracę bo chciałam spróbować czegoś innego. Myślę, że dużo by mnie ominęło jakbym myślała, że za chwilę będę w ciąży i muszę się z tym czy tamtym wstrzymać.
Anka32, Suzie, Ovufen, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_, Nalli, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
-
@Ziemozielona przykro mi że tak wyszło 😔
My od początku chcieliśmy jedno, maksymalnie dwoje dzieci(ale raczej jedno). Po urodzeniu pierwszego nie byłam gotowa na powtórkę ani ciąży ani pierwszego roku życia dziecka bo to był dramat(zresztą drugi rok też był ciężki bo dziecko miało max 2dni między chorobami, teraz już lepiej ale ile się nachodzilam po lekarzach to moje, w końcu znaleźli jakieś leczenie które w miarę działa i tylko co dwa tyg jest chory) 🙈
Ale najwyraźniej zapomniałam jak to było i ponad pół roku temu zaczęło mi chodzić po głowie drugie, przegadaliśmy z mężem i zaczęliśmy się starać. A czy nam wyjdzie to nie wiem 🤷🏻♀️
Trzeciego nie chcemy bo mieszkanie za małe, a raczej zmieniać nie będziemy (no chyba że byłyby bliźniaki 😂)
w tym roku zaczęłam też nową pracę bo dotychczas dziecko nonstop chore(w żłobku bywał 2-czasem 5 dni w miesiącu), ja myślalam że będę w ciąży, do starej pracy nie chciałam wracać i tak tkwiłam i nie wiedziałam co mam zrobić. I stwierdziłam że nieważne, nie będę planować życia pod ciążę, której nie ma. zaczęłam pracę i zobaczymy co będzie(w dodatku nie jest to umowa o pracę więc nie będę mieć żadnych korzyści finansowych w ciąży i po urodzeniu ale trudno)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 10:04
Chmurka21, Ovufen lubią tę wiadomość
-
@Pati2804 Z microlife nie polecam bezdotykowych. Myśmy wiele lat mieli z Omron i był super. Teraz Diagnostic i też jest ok.
Hej w niedzielę 😊
Moim marzeniem od zawsze jest trójka dzieci, teraz chciałabym chociaż dwójkę 🙏ultramaryna_, Olo323 lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
My od zawsze chcieliśmy dwójkę 😊 Także staramy się wprowadzić plan w życie, chociaż oczywiście miewam wątpliwości. Trudno mi sobie wyobrazić, że będę w stanie tak samo mocno pokochać jeszcze jedno dziecko 🥹
ultramaryna_, Dropsik, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Hej 🌸
Jestem tu nowa. Można jeszcze dołączyć jako wolny strzelec z testowaniem na 8.02.? Wtedy wypada mi @. ☺️
To nasz drugi cykl starań. Chociaż przyznam, że na razie bardzo na luzie i bez mierzenia temperatury. Jeśli się nie uda, to od następnego miesiąca będę mierzyła.
notsobadd, ultramaryna_, JoKoKoJo, Olo323, Gregorka lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸