Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Dziękuję ale nie spałam jeszcze z nim , efekt uzyskałam po 2 godzinach noszenia ale nastepnym razem spróbuję spać z nim 😅🥰
Ooo no to tym bardziej super! Przekonałaś mnie do zakupu 😅Pati2804, Ovufen lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Przytulam, ale niech ci się już ta sytuacja wyklaruje, bo te testy Cię wykończą, raz biel raz cień, współczuję rollercoasteru 🫂
-
Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia Wam życzę. Gratuluję dziewczyny bet.
@Pati też mam wałek i czasem używam, ale ja mam bardzo długie włosy i nie trzymają mi się skręcone cały dzień.
@Ultramaryna u mnie dalej 🐒 brak, jakieś bóle czasem mnie łapią. Czekam na królewnę dalej.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia Wam życzę. Gratuluję dziewczyny bet.
@Pati też mam wałek i czasem używam, ale ja mam bardzo długie włosy i nie trzymają mi się skręcone cały dzień.
@Ultramaryna u mnie dalej 🐒 brak, jakieś bóle czasem mnie łapią. Czekam na królewnę dalej.
Alysa,zobaczyłam Twoja stopkę...
Jak można Ci pomóc...?
Kto jest w stanie to zrobić,co jest nie tak.?12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Dzień dobry dziewczyny 🥰
Ja jeszcze leżę w łóżku, obudzilam się żeby zmierzyć pierwszy raz temperaturę i ogólnie zobaczyć jak to funkcjonuje 😀
Bardzo spodobał mi się ten termometr I dziękuję za polecenie ❤
Nawet myślałam czy nie kupić z tej firmy ale bezdotykowego do mierzenia temperatury 🤔 macie jakieś sprawdzone bezdotykowe termometry do polecenia ? Będę wdzięczna 😁
My jak co weekend na śniadanie jemy razem z mężem jajecznicę lub jajka sadzone , podsmażane z szynką drobno pokrojoną i do tego albo kanapki z pomidorem i szczypiorkiem albo tosty z serem 😁 taka nasza tradycja 😀 a jajeczka mam od babci bo ma swoje kurki 😍 nie jemy kupnych, całe szczęście nie musimy.❤
Życzę Wam miłego i spokojnego dnia 🌞 odpoczywajcie dzisiaj ❤ i smacznej kawusi ☕☕Ovufen, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
-
Alysa wrote:Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia Wam życzę. Gratuluję dziewczyny bet.
@Ultramaryna u mnie dalej 🐒 brak, jakieś bóle czasem mnie łapią. Czekam na królewnę dalej. -
U mnie Cichy pomysł o trójce dzieci, choć drugie miało być na pewno, ale teraz to nawet nie wiem, czy ono będzie. I ogarnia mnie taki smutek, że być może te starania nic nie dadzą…
Wczoraj przeprawa wieczorna z mężem, ech 😒 Nastrój mi opadł. Zbieram się na mszę, mam nadzieję, że przywróci mi równowagę.
Dzień dobry 😘 Udanej niedzieli 🌻Ovufen, Leśneintro, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Może źle prowadzić to się nigdy nie prowadziłam, ale kurcze ja w drugą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu (popijając winko od czasu do czasu, w niewielkich ilościach ale jednak), potem trzecia i czwarta ciąża też pierwszy strzał, ale niestety poronienia… Ja zakładałam zawsze że będzie ok, a teraz tutaj takie niespodzianki. Mam za sobą dwa porody domowe, zdrowe dzieci a jednak na trzecie musimy dłużej poczekać. Nigdy nie przewidzisz czy nie kliknie przy pierwszym czy trzecim… teraz staramy się trzy cykle
I nic…co zważając na moją historię to jednak długo… no ale dobrze, może ciało jakiś reset zaliczy i w końcu będzie dobrze. Ja to chyba będę chodziła z ręką na ramieniu do końca pierwszego trymestru, jak ten się skończy to odetchnę…
Kochana wszystkie tutaj zastanawiamy się co jest nie tak że się nie udaje. trzeba być dobrej myśli, działać ale też żyć w miarę normalnie. Życzę Ci żeby się jak najszybciej udało ciężko w tym wszystkim nie zwariować ale trzeba się trzymać
Ja od 6 cs nie widziałam nawet cienia cienia drugiej kreski. Może to jeszcze za krótko ale też z tyłu głowy mamy a co jeśli.. dlatego zaczęłam robić dla siebie więcej bo ostatnio to tylko stresy w pracy i zastanawianie się co jest nie tak że nie ma ciąży.
Dlatego od niedawna staram się siebie stawiać na pierwszym miejscu. Wczoraj nawet mały shopping wjechał czekam na paczkę z ReservedPati2804, Nalli, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:U mnie Cichy pomysł o trójce dzieci, choć drugie miało być na pewno, ale teraz to nawet nie wiem, czy ono będzie. I ogarnia mnie taki smutek, że być może te starania nic nie dadzą…
Wczoraj przeprawa wieczorna z mężem, ech 😒 Nastrój mi opadł. Zbieram się na mszę, mam nadzieję, że przywróci mi równowagę.
Dzień dobry 😘 Udanej niedzieli 🌻
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Kochana wszystkie tutaj zastanawiamy się co jest nie tak że się nie udaje. trzeba być dobrej myśli, działać ale też żyć w miarę normalnie. Życzę Ci żeby się jak najszybciej udało ciężko w tym wszystkim nie zwariować ale trzeba się trzymać
Ja od 6 cs nie widziałam nawet cienia cienia drugiej kreski. Może to jeszcze za krótko ale też z tyłu głowy mamy a co jeśli.. dlatego zaczęłam robić dla siebie więcej bo ostatnio to tylko stresy w pracy i zastanawianie się co jest nie tak że nie ma ciąży.
Dlatego od niedawna staram się siebie stawiać na pierwszym miejscu. Wczoraj nawet mały shopping wjechał czekam na paczkę z ReservedNiedoszlaWielodzietna, Malamia, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie znowu czasobrak, choć podczytywałam was w wolnej chwili ❤️ no ale początek i koniec roku ma u mnie to do siebie, że jest sajgon 🙄 no ale w końcu nadrobione!
Gratki za przyrosty 💪
@Olaura, cudnie, cudnie, cudnie!
@Ovufen, ja w imię Hipotetycznej Hani sobie nie codmawiam 😅
@Anka32 🤤🤤🤤 składników na pączusie nie mam, ale chyba machnę sobie ciastka orzechowe, skoro już narobiłaś chęci na słodkie 😁
@Pati, jakie piękne włoski! Ja jednak jestem #teamprostownica, ale u innych kocham takie włosy 🥰 próbowałam parę razy kręcić prostownicą i czułam się za każdym razem jakbym była nieuczesana 🤣
Widzę, że przewijał się tu temat facetów i samochodów... mój jest chyba jakimś ewenementem, bo nie dość, że wszystkie naprawy na ostatnią chwilę, to jeszcze to auto wygląda, jakbym w nim bomba wybuchła, nic tylko jeszcze nasrać na środku i przyklepać 🙄 więc u nas to ja jestem tą dbającą - od razu mechanik, odkurzanko, zapasy chisteczek do kokpitu, woskowanie 😆
Co do liczby dzieci, to kiedyś myślałam sobie, że dwójka to tak akurat, a teraz marzę, żeby to jedno chociaż było.
Wczoraj odsypiałam cały tydzień... jak się położyłam po obiedzie na krótka drzemkę, to się ocknęłam po 3 godzinach 🙈 no ale dziś już jestem monter. Choć nie mam zamiaru się w tą niedzielę za bardzo wysilać, z aktywności wjedzie robienie pazurów 😆
Co u was kuchnia dziś serwuje? U nas tofu z koreańskim sosem, ryżem i brokułami 😊 a od poniedziałku ruszam z dietą z AP, tak testwowo. Mam nadzieję, że coś pomoże, a jak nie to, że w końcu nauczę się jeść jak człowiek. Choć przyszły weekend na chillu, bo część rodzinki będzie jest na feriach nad morzem i wpadamy w odwiedziny. To będzie pierwszy raz, gdy będę nad morzem zimą 🫣
Pati2804, Ovufen, Malamia, Prezesoowa, Olaura lubią tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:#NiedoszlaWielodzietna ja z córką też zaszłam od strzała. A zaznaczę, że wtedy przez cały miesiąc mieliśmy wesela więc imprezowy to był mocno czas.
Od zawsze wiedziałaś, że chcesz trójkę?
Jak było u Was dziewczyny? Macie/miałyście "założone" ile dzieciaczków chcecie mieć?
Ja przyznam, że narodziny córki (+ całe zawirowania w ciąży) tak mocno sprowadziły nas na ziemię, że długo myśleliśmy, że już nigdy się nie zdecydujemy.
Zawsze rozmawialiśmy o trójce, a może nawet czwórce Ale pomysł dopiero się ziszcza teraz. Był moment, że mówiliśmy że dwójka to koniec, bo byliśmy strasznie zmęczeni, ale ten moment minąłPati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Dzień dobry my zawsze chcieliśmy dwójkę, ale póki co marzę o jednym, a później zobaczymy
A na obiad właśnie gotuje się rosół 😍 uwielbiam!Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, Ovufen, Chmurka21, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Pati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 🥰
Ja jeszcze leżę w łóżku, obudzilam się żeby zmierzyć pierwszy raz temperaturę i ogólnie zobaczyć jak to funkcjonuje 😀
Bardzo spodobał mi się ten termometr I dziękuję za polecenie ❤
Nawet myślałam czy nie kupić z tej firmy ale bezdotykowego do mierzenia temperatury 🤔 macie jakieś sprawdzone bezdotykowe termometry do polecenia ? Będę wdzięczna 😁
My jak co weekend na śniadanie jemy razem z mężem jajecznicę lub jajka sadzone , podsmażane z szynką drobno pokrojoną i do tego albo kanapki z pomidorem i szczypiorkiem albo tosty z serem 😁 taka nasza tradycja 😀 a jajeczka mam od babci bo ma swoje kurki 😍 nie jemy kupnych, całe szczęście nie musimy.❤
Życzę Wam miłego i spokojnego dnia 🌞 odpoczywajcie dzisiaj ❤ i smacznej kawusi ☕☕Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, Malinowysorbet, ultramaryna_, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@Ziemozielona przykro mi że masz taki rollercoaster ostatnimi czasy, to musi być wykańczające i ja nie wiem czy bym dała radę myśleć codziennie tylko o tym czy coś jest czy nie ma i testować, podziwiam za determinację
@Pati 2804 niedzielne tradycje były u mnie w domu rodzinnym również, w niedziele śniadanie zawsze robił tata i zawsze była to jajecznica, ale! Robił modyfikacje;p raz ze szczypiorkiem, raz z boczkiem, raz sama..tak żeby jednak było wiadomo, że potrafi;p
U nas dzisiaj niedziela bezplanowa, wieje okropnie, Mężu by chciał wycieczki, termy mu się zamarzyły, ale sprowadziłam go na ziemię, że ja to chyba w gorącej wodzie się moczyć nie powinnam. Już pomijam, że teraz myśląc o basenie to w głowie mam tylko to ile tam pływa syfu, który mógłby zaszkodzić Kropkowi. Ale w sumie chodziłam na basen regularnie i nigdy nic nie złapałam..
W ogóle dziewczyny, które się starają- nie rezygnujcie z życia, planujcie wakacje, wyjazdy, pijcie wino. Myślenie tym co by było gdyby nie pomaga..my tak założyliśmy, bo na początku też 'dobra nie wiadomo czy pojedziemy','nie kupujemy biletów bo nie wiadomo co będzie'. Wiadomo, że nie wiadomo, ale zawsze można się do zastanej sytuacji dostosować.
My w styczniu byliśmy na urlopie narciarskim, i mówiliśmy, że no dobra najwyżej trudno nie będę jeździć w razie czego. I co, jeździłam, byłam w jazcuzzi, piłam grzance, zrelaksowaliśmy się i pyk, zaskoczyło, a wcześniej nie chciało. Może coś w tym faktycznie jest..ja tak z 2mce temu doszłam do wniosku, że nie mogę odbierać sobie planów na życie 'bo może będę w ciąży'. Jak będę to się zastanowię co teraz.
Pomyślcie nad tym czy warto odbierać sobie przyjemności, każda z nas zachodzi/zajdzie pewnie w ciążę w najmniej spodziewanym momencie, chyba taka już zasada;p
Trzymajcie się dziewczyny, dobrego dnia i zróbmy coś dobrego dla siebie🌞Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, magdalena321, Ovufen, Majuna, kasia97 lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
My zawsze chcieliśmy 3 ale na razie jesteśmy sami i walczymy o pierwsze ...
U nas dzisiaj teściowa gotuje także nie wiem co będzie na obiad 😅
Ovufen, elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:U mnie Cichy pomysł o trójce dzieci, choć drugie miało być na pewno, ale teraz to nawet nie wiem, czy ono będzie. I ogarnia mnie taki smutek, że być może te starania nic nie dadzą…
Dzień dobry 😘 Udanej niedzieli 🌻ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
notsobadd wrote:U nas też standard w niedzielę jajecznica z wiejskich jajek, teściowa zawsze ma dla Nas 🥰 A poza tym długie leniuchowanie, co najmniej do 11 🤪 Zawsze ta niedziela nas ratuje po całym tygodniu zapier*olu i braku czasu dla siebie… Także życzę wszystkim miłego dnia i zakopuje się w poduchach ze starym i z Netflixem 😅🤭
Mój jeszcze śpi i za szybko nie wstanie 🤣
Miłego leniuchowania 🥰😁notsobadd lubi tę wiadomość
-
Ultramaryna, ja wierzę, że wszystko będzie dobrze i jeszcze będziesz tuliła w ramionach małą istotkę 🫂
Pati2804, Prezesoowa, ultramaryna_, Olo323 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150