X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    zazdroszcze efektu 😍u mnie niestety nie działa
    Pewnie masz proste włoski naturalnie ?
    Ja mam takie bardzo podatne na prostowanie lub krecenie , są takie niesforne ale jak coś z nimi zrobię to się efekt utrzymuje 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2024, 21:31

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 oj tak, ogromna znieczulica. Dla nas to najważniejsze chwile w życiu, dla nich chleb powszedni i bardzo często totalny brak empatii. Ale wierzę, że są jeszcze obok cudowni lekarze z powołania ♥️ i obyśmy już tylko na takich trafiały

@Sikoreczkaaa wow, szalona. Dawaj znać jak idzie.

@kasia97 czyżby włosy proste jak druty? Moich też się nic nie łapie. Nic ich nie zakręci na dłużej niż 5 minut. Za to moja córka ma piękne kręcone włosy - po starym, szczęściara 🙂

Pati2804, Dropsik, Ovufen, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pewnie masz proste włoski naturalnie ?
    Ja mam takie bardzo podatne na prostowanie lub krecenie , są takie niesforne ale jak coś z nimi zrobię to się efekt utrzymuje 🙂

@Pati2804 @Sosenka93 tak, proste jak druty :D a chciałabym kręcone, ale tak to w życiu kobiety jest - masz proste to chcesz kręcone, masz kręcone do chcesz proste, masz długie to chcesz krótkie. eh, my kobiety :D

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    https://ibb.co/mNBhGfj

Dziewczyny , ostatnio kupilam w hebe wałek jedwabny fo krecenia włosów, a że dziś zrobiłam sobie dzień spa 😅 to testowałam też właśnie wałek i powiem Wam ze jestem zakochana w tym wynalazku 😍 jeszcze nigdy nie mialam tak pięknie naturalnie zrobionych fal 😁 a zazwyczaj używałam prostownicy do tego - od dzisiaj tylko wałek 😍
    #PolecajkaOdPatki 😁
    Jakie piękne włosy <3 jak długo Ci się utrzymywał efekt?

• Majuna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:16

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Hej dziewczyny 🤗 Witam się w lutym. Dołączyłam do Was w styczniu, śledzę, nadrabiam. Zazdraszczam testowania, mój mąż nadal w delegacji.
    Wczoraj zrobił mi niespodziankę i oznajmił, że wraca pod koniec lutego, na tydzień. Miał być dopiero pod koniec marca.
    Więc będziemy się starać. Nie wiem jaki to będzie dzień cyklu, bo z moimi nieregularnymi trudno to określić ale zobaczymy. Może akurat...
    Czytając o Waszych historiach z lekarzami przypomniało mi się jak w 6 tygodniu ciąży trafiłam na patologie ciąży- już drugi raz. Nie miałam jeszcze założonej karty ciąży (na patologie trafiłam też tydzień wcześniej i zwiastowano poronienie, nie było serduszka, krwawiłam, z lekami odesłano mnie do domu). Na patologie trafiłam później właśnie w 6 tygodniu ponownie z ogromnym krwawieniem. Kładąc się do badania usg, lekarz narzekał, że trudno mnie zbadać bo tak krwawię, płakałam po cichu a on do mnie "Niech Pani nie płacze, połowa pierwszych ciąż kończy się poronieniem przecież. Bo oczywiście wie Pani, że właśnie dochodzi do poronienia?" Ja tylko pokiwałam głowa z przerażeniem. Jakie było jego zdziwienie, gdy robiąc USG usłyszeliśmy pięknie bijące jak dzwon serduszko (tydzień wcześniej, gdy też krwawiłam nie było serduszka). Od razu zostałam odesłana na odział. A córka co prawda z dużymi problemami podczas całej ciąży ale została przeze mnie dzielnie donoszona i urodziła się zdrowa ♥️
    Póki co przyglądam się waszym testom i szczerze gratuluję pozytywów oraz pięknych wyników bety ♥️
    Chyba też otworze winko 🍷 Na zdrówko !
    Co za **** z tego lekarza. Jestem czasami w szoku jak słyszę historię z gabinetów lekarskich i zawsze jak mam się zgłosić po coś do lekarza, to dwa razy się zastanawiam czy na pewno jestem chora

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Jakie piękne włosy <3 jak długo Ci się utrzymywał efekt?
    Przed chwilą ściągnęłam wałek wiec zobaczymy jutro jakie będą 😀 dam znać na pewno 😊
    Dziękuję ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2024, 21:47

Leśneintro, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 piękne włosy i piękny efekt 🥰 Specjalnych wałków nie testowałam, ale zakręcałam na rajstopę - sposób z tiktoka 🤣 Efekt super, do tego dołożyłam piankę to stylizacji i naprawdę długo mi się to trzymało, mimo, że jak zakręcę prostownicą to właściwie prostują się od razu

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Pati2804 piękny efekt! ja zamówiłam jakiś wałek na aliexpress i niestety okazało się, że jakiś za gruby kupiłam, słabo się trzyma i w ogóle kicha. Ale zachęciłaś mnie do dalszych poszukiwań. 😊
    Ja kupilam jedwabny z firmy cat&cat z hebe 😊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    @Pati2804 @Sosenka93 tak, proste jak druty :D a chciałabym kręcone, ale tak to w życiu kobiety jest - masz proste to chcesz kręcone, masz kręcone do chcesz proste, masz długie to chcesz krótkie. eh, my kobiety :D
    No ja mam ni to proste ni kręcone i cale życie płakałam ze chce proste mieć jak druty ,a teraz często kręcę ..🙈

kasia97 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Majuna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Zdrówka dziewczyny! Ja zamiast winka polałam sobie zakwas :D czekam na małża pojechał na piłkę :)

Ja od dziś zaczęłam jogę dla początkujących :) jestem po pierwszych ćwiczeniach mam nadzieję że wytrwam i że trochę stresu ze mnie zejdzie :)

Z kim ćwiczysz jogę? Ja uwielbiam Gosię M. 🥹

Olo323 lubi tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna bardzo dziękuję ♥️ Długo się po tym "leczyłam" i stąd też starania odłożone w czasie. Mam nadzieję, że teraz (jeśli się uda) będzie troszkę łatwiej.

Oj tak dziewczyny. My tak mamy. Ja zawsze chciałam kręcone bardzo. Ale mam co mam 🙈 Mojej córce robię dwa warkocze na noc i na drugi dzień efekt taki, że wow. Panie w przedszkolu zazdraszczają 😛 Niespełna 5 lat a włosy prawie po pasa, gęste i kręcone. A i tak już 3 razy podcinane 😁

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    Ja nawet dwa czy trzy razy miałam podejście do trwałej, ale nawet trwała dość szybko się prostowała, ale kochałam ten efekt kręconych włosów. Matka natura mnie oszukała z tymi prostymi drutami 😂

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poczytuję Was dzisiaj z ukrycia 😄 i kurczę czuję się trochę podniesiona na duchu, że jednak w tych staraniach można nie zwariować 🤪 byliśmy dzisiaj u moich rodziców i wypiłam sobie 2 piwka i oczywiście już się nakręciłam, a bo to 3 faza cyklu, a może się udało a przez to będzie coś nie tak, a po co... ale też dzięki Wam czytałam o „hipotetycznej Hani” i wiem, że trzeba po prostu normalnie żyć. Bo jakbyśmy tak co miesiąc po owulacji miały się ze wszystkiego wyłączać to można zwariować 🤣

Pati2804, Ovufen, Prezesoowa, JoKoKoJo, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Oo tez uwielbiam jogę z Gosią. Sam jej głos potrafi wyciszyć 😅

Anka32, Olo323 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:

Dziś mój pierwszy raz właśnie z nią. Mega się zrelaksowałam. Jutro powtórka :)

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    https://ibb.co/mNBhGfj

Dziewczyny , ostatnio kupilam w hebe wałek jedwabny fo krecenia włosów, a że dziś zrobiłam sobie dzień spa 😅 to testowałam też właśnie wałek i powiem Wam ze jestem zakochana w tym wynalazku 😍 jeszcze nigdy nie mialam tak pięknie naturalnie zrobionych fal 😁 a zazwyczaj używałam prostownicy do tego - od dzisiaj tylko wałek 😍
    #PolecajkaOdPatki 😁

Piękne włosie 🥹😍

Ja mam taki wałek z Rossmanna ale na razie mam włosy za krótkie 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Oo tez uwielbiam jogę z Gosią. Sam jej głos potrafi wyciszyć 😅

Dokładnie 😍

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny, poczytuję Was dzisiaj z ukrycia 😄 i kurczę czuję się trochę podniesiona na duchu, że jednak w tych staraniach można nie zwariować 🤪 byliśmy dzisiaj u moich rodziców i wypiłam sobie 2 piwka i oczywiście już się nakręciłam, a bo to 3 faza cyklu, a może się udało a przez to będzie coś nie tak, a po co... ale też dzięki Wam czytałam o „hipotetycznej Hani” i wiem, że trzeba po prostu normalnie żyć. Bo jakbyśmy tak co miesiąc po owulacji miały się ze wszystkiego wyłączać to można zwariować 🤣

Ja sobie wtedy mówię, że my tu analizujemy kazda sytuację a na świecie są takie kobiety co nic nie robią z swoją ciąża, źle się prowadzą, zachodzą w ciaze w pierwszym cyklu i rodzą zdrowe dzieci. Dlatego staram się nie zwariować i żyć normalnie, będzie co będzie a możemy jeszcze dość długo się starać a po co tracić życie. Jedyne z czym się w tym roku wstrzymuje to z wakacjami. Najwyżej wleci jakiś last. :)

Leśneintro, Pati2804, notsobadd, Prezesoowa, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ