Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    zazdroszcze efektu 😍u mnie niestety nie działa
    Pewnie masz proste włoski naturalnie ?
    Ja mam takie bardzo podatne na prostowanie lub krecenie , są takie niesforne ale jak coś z nimi zrobię to się efekt utrzymuje 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:31

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 oj tak, ogromna znieczulica. Dla nas to najważniejsze chwile w życiu, dla nich chleb powszedni i bardzo często totalny brak empatii. Ale wierzę, że są jeszcze obok cudowni lekarze z powołania ♥️ i obyśmy już tylko na takich trafiały

@Sikoreczkaaa wow, szalona. Dawaj znać jak idzie.

@kasia97 czyżby włosy proste jak druty? Moich też się nic nie łapie. Nic ich nie zakręci na dłużej niż 5 minut. Za to moja córka ma piękne kręcone włosy - po starym, szczęściara 🙂

Pati2804, Dropsik, Ovufen, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pewnie masz proste włoski naturalnie ?
    Ja mam takie bardzo podatne na prostowanie lub krecenie , są takie niesforne ale jak coś z nimi zrobię to się efekt utrzymuje 🙂

@Pati2804 @Sosenka93 tak, proste jak druty :D a chciałabym kręcone, ale tak to w życiu kobiety jest - masz proste to chcesz kręcone, masz kręcone do chcesz proste, masz długie to chcesz krótkie. eh, my kobiety :D

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    https://ibb.co/mNBhGfj

Dziewczyny , ostatnio kupilam w hebe wałek jedwabny fo krecenia włosów, a że dziś zrobiłam sobie dzień spa 😅 to testowałam też właśnie wałek i powiem Wam ze jestem zakochana w tym wynalazku 😍 jeszcze nigdy nie mialam tak pięknie naturalnie zrobionych fal 😁 a zazwyczaj używałam prostownicy do tego - od dzisiaj tylko wałek 😍
    #PolecajkaOdPatki 😁
    Jakie piękne włosy <3 jak długo Ci się utrzymywał efekt?

• Majuna Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 piękny efekt! ja zamówiłam jakiś wałek na aliexpress i niestety okazało się, że jakiś za gruby kupiłam, słabo się trzyma i w ogóle kicha. Ale zachęciłaś mnie do dalszych poszukiwań. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:44

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Hej dziewczyny 🤗 Witam się w lutym. Dołączyłam do Was w styczniu, śledzę, nadrabiam. Zazdraszczam testowania, mój mąż nadal w delegacji.
    Wczoraj zrobił mi niespodziankę i oznajmił, że wraca pod koniec lutego, na tydzień. Miał być dopiero pod koniec marca.
    Więc będziemy się starać. Nie wiem jaki to będzie dzień cyklu, bo z moimi nieregularnymi trudno to określić ale zobaczymy. Może akurat...
    Czytając o Waszych historiach z lekarzami przypomniało mi się jak w 6 tygodniu ciąży trafiłam na patologie ciąży- już drugi raz. Nie miałam jeszcze założonej karty ciąży (na patologie trafiłam też tydzień wcześniej i zwiastowano poronienie, nie było serduszka, krwawiłam, z lekami odesłano mnie do domu). Na patologie trafiłam później właśnie w 6 tygodniu ponownie z ogromnym krwawieniem. Kładąc się do badania usg, lekarz narzekał, że trudno mnie zbadać bo tak krwawię, płakałam po cichu a on do mnie "Niech Pani nie płacze, połowa pierwszych ciąż kończy się poronieniem przecież. Bo oczywiście wie Pani, że właśnie dochodzi do poronienia?" Ja tylko pokiwałam głowa z przerażeniem. Jakie było jego zdziwienie, gdy robiąc USG usłyszeliśmy pięknie bijące jak dzwon serduszko (tydzień wcześniej, gdy też krwawiłam nie było serduszka). Od razu zostałam odesłana na odział. A córka co prawda z dużymi problemami podczas całej ciąży ale została przeze mnie dzielnie donoszona i urodziła się zdrowa ♥️
    Póki co przyglądam się waszym testom i szczerze gratuluję pozytywów oraz pięknych wyników bety ♥️
    Chyba też otworze winko 🍷 Na zdrówko !
    Co za **** z tego lekarza. Jestem czasami w szoku jak słyszę historię z gabinetów lekarskich i zawsze jak mam się zgłosić po coś do lekarza, to dwa razy się zastanawiam czy na pewno jestem chora

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Jakie piękne włosy <3 jak długo Ci się utrzymywał efekt?
    Przed chwilą ściągnęłam wałek wiec zobaczymy jutro jakie będą 😀 dam znać na pewno 😊
    Dziękuję ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:47

Leśneintro, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 piękne włosy i piękny efekt 🥰 Specjalnych wałków nie testowałam, ale zakręcałam na rajstopę - sposób z tiktoka 🤣 Efekt super, do tego dołożyłam piankę to stylizacji i naprawdę długo mi się to trzymało, mimo, że jak zakręcę prostownicą to właściwie prostują się od razu

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 3 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Pati2804 piękny efekt! ja zamówiłam jakiś wałek na aliexpress i niestety okazało się, że jakiś za gruby kupiłam, słabo się trzyma i w ogóle kicha. Ale zachęciłaś mnie do dalszych poszukiwań. 😊
    Ja kupilam jedwabny z firmy cat&cat z hebe 😊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    @Pati2804 @Sosenka93 tak, proste jak druty :D a chciałabym kręcone, ale tak to w życiu kobiety jest - masz proste to chcesz kręcone, masz kręcone do chcesz proste, masz długie to chcesz krótkie. eh, my kobiety :D
    No ja mam ni to proste ni kręcone i cale życie płakałam ze chce proste mieć jak druty ,a teraz często kręcę ..🙈

kasia97 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Majuna Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sosenka93 znieczulica lekarzy jest przerażająca... Rozumiem, że dla nich to chleb powszedni-ludzkie tragedie, choroby. Ale po drugiej stronie są ludzie i najczęściej to oni są pierwszymi osobami widzącymi reakcję po przekazaniu złych wieści. Powinni wtedy zapominać o tym, że są lekarzami i być człowiekiem. Wystarczy dobre słowo, "przykro mi" lub cokolwiek powiedziane z sympatią.
    Edit: bardzo się cieszę, że Twoja historia tak się pozytywnie zakończyła. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:51

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Zdrówka dziewczyny! Ja zamiast winka polałam sobie zakwas :D czekam na małża pojechał na piłkę :)

Ja od dziś zaczęłam jogę dla początkujących :) jestem po pierwszych ćwiczeniach mam nadzieję że wytrwam i że trochę stresu ze mnie zejdzie :)

Z kim ćwiczysz jogę? Ja uwielbiam Gosię M. 🥹

Olo323 lubi tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna bardzo dziękuję ♥️ Długo się po tym "leczyłam" i stąd też starania odłożone w czasie. Mam nadzieję, że teraz (jeśli się uda) będzie troszkę łatwiej.

Oj tak dziewczyny. My tak mamy. Ja zawsze chciałam kręcone bardzo. Ale mam co mam 🙈 Mojej córce robię dwa warkocze na noc i na drugi dzień efekt taki, że wow. Panie w przedszkolu zazdraszczają 😛 Niespełna 5 lat a włosy prawie po pasa, gęste i kręcone. A i tak już 3 razy podcinane 😁

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    Ja nawet dwa czy trzy razy miałam podejście do trwałej, ale nawet trwała dość szybko się prostowała, ale kochałam ten efekt kręconych włosów. Matka natura mnie oszukała z tymi prostymi drutami 😂

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poczytuję Was dzisiaj z ukrycia 😄 i kurczę czuję się trochę podniesiona na duchu, że jednak w tych staraniach można nie zwariować 🤪 byliśmy dzisiaj u moich rodziców i wypiłam sobie 2 piwka i oczywiście już się nakręciłam, a bo to 3 faza cyklu, a może się udało a przez to będzie coś nie tak, a po co... ale też dzięki Wam czytałam o „hipotetycznej Hani” i wiem, że trzeba po prostu normalnie żyć. Bo jakbyśmy tak co miesiąc po owulacji miały się ze wszystkiego wyłączać to można zwariować 🤣

Pati2804, Ovufen, Prezesoowa, JoKoKoJo, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Oo tez uwielbiam jogę z Gosią. Sam jej głos potrafi wyciszyć 😅

Anka32, Olo323 lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:

Dziś mój pierwszy raz właśnie z nią. Mega się zrelaksowałam. Jutro powtórka :)

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    https://ibb.co/mNBhGfj

Dziewczyny , ostatnio kupilam w hebe wałek jedwabny fo krecenia włosów, a że dziś zrobiłam sobie dzień spa 😅 to testowałam też właśnie wałek i powiem Wam ze jestem zakochana w tym wynalazku 😍 jeszcze nigdy nie mialam tak pięknie naturalnie zrobionych fal 😁 a zazwyczaj używałam prostownicy do tego - od dzisiaj tylko wałek 😍
    #PolecajkaOdPatki 😁

Piękne włosie 🥹😍

Ja mam taki wałek z Rossmanna ale na razie mam włosy za krótkie 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Oo tez uwielbiam jogę z Gosią. Sam jej głos potrafi wyciszyć 😅

Dokładnie 😍

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny, poczytuję Was dzisiaj z ukrycia 😄 i kurczę czuję się trochę podniesiona na duchu, że jednak w tych staraniach można nie zwariować 🤪 byliśmy dzisiaj u moich rodziców i wypiłam sobie 2 piwka i oczywiście już się nakręciłam, a bo to 3 faza cyklu, a może się udało a przez to będzie coś nie tak, a po co... ale też dzięki Wam czytałam o „hipotetycznej Hani” i wiem, że trzeba po prostu normalnie żyć. Bo jakbyśmy tak co miesiąc po owulacji miały się ze wszystkiego wyłączać to można zwariować 🤣

Ja sobie wtedy mówię, że my tu analizujemy kazda sytuację a na świecie są takie kobiety co nic nie robią z swoją ciąża, źle się prowadzą, zachodzą w ciaze w pierwszym cyklu i rodzą zdrowe dzieci. Dlatego staram się nie zwariować i żyć normalnie, będzie co będzie a możemy jeszcze dość długo się starać a po co tracić życie. Jedyne z czym się w tym roku wstrzymuje to z wakacjami. Najwyżej wleci jakiś last. :)

Leśneintro, Pati2804, notsobadd, Prezesoowa, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ