Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.

Podejrzewam, że nie jesteś jedyną z takimi myślami :) 🫂

Królikkicek, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Co prawda kawy nie pije, ale tak mi się nie chce wstać z łóżka że chętnie przygarnę 😁
    Może jakieś śniadanko do tego 😁 wiem że Ty zawsze masz coś pysznego 🤤🤤🤤

Dzisiaj kanapeczki z serkiem śmietankowym i łososiem :D chlebek robiłam sama jak coś 😀

Olalee, Pati2804, Majuna, ellevv, Królikkicek, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry kochane 🌞 miłego dnia i smacznej kawki ☕

kciuki za testujące ✊ na styczniowym ktoś jeszcze wstawił test ze słaba kreseczka i jutro planuje bete wiec może obroni się końcówka stycznia😊

Ja obudziłam się dalej z katarem i kaszlem (kaszel co prawda sporadycznie), chyba nigdy mi nie przejdzie..😧 a dzisiaj jadę na pogrzeb wujka na 12 i mam nadzieję że nie załatwię się do końca..

Pytanie do dziewczyn które sprawdzają szyjke, jak odroznic wysoko od nisko i do kiedy jest ona wysoko przed 🐒 ?

Przykro mi 🥺🫂

Zdrówka 🫶🏻

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Majuna zioła można pić tak jak napisałaś 😁 trzy pełne cykle jeśli wiesz, że nie masz owulacji. I wtedy miesiąc przerwy. Do owulacji żeby ją podkręcić, a po można pić żeby wspomóc produkcję progesteronu. Ale wtedy chyba kilka dni po, nie do miesiączki 🤔

Miłego dnia!

Pati2804, ultramaryna_, Majuna, JoKoKoJo, Olo323 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Smacznej kawki i miłego dnia :)

Anka32, Pati2804, Majuna, Olaura, Malamia, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiooola witamy Cię w naszym gronie :D

@ellevv hej hej! Umilimy Ci oczekiwanie :) Szybkiej i bezbolesnej @ :)

@aszin hej hej! Co Cię skłoniło do zrobienia tego badania? Sama się zastanawiam, ale czasem sama walczę ze sobą, zgodnie z zasadą, że jak się szuka to się znajdzie :P

Nie wiem, czy Wy też tak macie czy to tylko ja jestem taka "wyjątkowa" :D, ale czasem jestem zła, że ciągle się badam, za każdym razem wyjdzie jakiś nowy "kwiatek", a mam masę znajomych co nie wiedzą co to progesteron i beta HCG, a mają 3 dzieci z pierwszych cykli starań. Skoro statystycznie tyle osób ma jakieś dolegliwości wynikające chociażby z trybu życia/ pożywienia to jakie są szanse, że oni akurat są w 100% zdrowi? :P

Co do pączków to pewnie mnie zlinczujecie, ale uwielbiam cały rok za to nie spożywam pączków z cukierni w Tłusty Czwartek. Wydaje mi się, że wtedy idą na ilość i jest za mało nadzienia jak na mój gust :D Od lat piekę na Tłusty Czwartek domowe a'la pączki w piekarniku, o takie:

IMG-2255.jpg

Pati2804, Anka32, ultramaryna_, Olalee, Majuna, Koalaa, Alesiamum, Ominoki, Mikea, Butterfly23, Malamia, sernik_z_rodzynkami, JoKoKoJo, Adirella, Olo323, AnitaK, Kasiooola, Sikoreczkaaa, Olaura, KejtKa, Zbuntowana, ezra lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti wrote:
    Byłam, ale gin powiedział że pęcherzyki są , ale nie znam dnia ani godziny kiedy będzie któryś dojrzewać 🤷🏻‍♀️ ale endometrium minimalne, więc liczę na cud.

Mierzę temperaturę z takim termometrem dopochwowym. Półtora roku temu zgłosiłam się do testów urządzenia „MyOvu” - może coś wykryje, jakieś moje hormonalne poruszenie. Używa któraś z was tego MyOvu ?
    Rozumiem, zatem liczymy na cud 🤞🍀 Ja w tym cyklu zaczynam przygodę z femSense i też jestem ciekawa, jak wyjdzie 🙂 Aplikacja zainstalowana, czekam na naklejenie plastra! 💪

Kiti, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Szalone okoliczności będą bo zamykam projekt więc wyjazd sluzbowy 😅😅 przynajmniej na te kilka dni testów nie wezmę więc nie będzie korciło a i czasu nie będzie szukać apteki:)

Pierwsza ciąża wcześniak więc chociaż żeby rósł te 7-8miesiecy to będę szczęśliwa:)
    Mimo wszystko powodzenia i ⏸️ prosimy! 🤞🍀 Już myślałam, że jakiś fajny odpoczynek się szykuje 😉
    Oj, rozumiem doskonale, też mam wcześniaka po przejściach i już nawet nie liczę na donoszenie, oby bez przygód tylko do 37tc 🙏

Zbuntowana lubi tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

@aszin hej hej! Co Cię skłoniło do zrobienia tego badania? Sama się zastanawiam, ale czasem sama walczę ze sobą, zgodnie z zasadą, że jak się szuka to się znajdzie :P

Nie wiem, czy Wy też tak macie czy to tylko ja jestem taka "wyjątkowa" :D, ale czasem jestem zła, że ciągle się badam, za każdym razem wyjdzie jakiś nowy "kwiatek", a mam masę znajomych co nie wiedzą co to progesteron i beta HCG, a mają 3 dzieci z pierwszych cykli starań. Skoro statystycznie tyle osób ma jakieś dolegliwości wynikające chociażby z trybu życia/ pożywienia to jakie są szanse, że oni akurat są w 100% zdrowi? :P

Co do pączków to pewnie mnie zlinczujecie, ale uwielbiam cały rok za to nie spożywam pączków z cukierni w Tłusty Czwartek. Wydaje mi się, że wtedy idą na ilość i jest za mało nadzienia jak na mój gust :D Od lat piekę na Tłusty Czwartek domowe a'la pączki w piekarniku, o takie:

IMG-2255.jpg

Jakie pączusie 🥹😋
    Też bym jadła cały rok ale od kiedy ujrzałam wyniki glukozy i insuliny to muszę się pilnować 🥲

Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży, żadnej nie planowała, proga nie badała a na betę wyciągnęłam ją raz jeden w drugiej ciąży bo potrzebowała mieć "dowód", że jest w ciąży żeby mogła iść na nfz do ginekologa i nie płacić za wizytę.

Ja zaczęłam się badać w grudniu i wyszła mi niedoczynność tarczycy i hashimoto. I też czekam na kolejne kwiatki które jeszcze mogą wyjść ale po biochemie już mnie chyba nic nie dobije 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 08:41

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

IMG-2255.jpg
    Ale cudne pączusie 🤤😍 jak Ty takie ładne robisz ? 🙈

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

IMG-2255.jpg
    ale smakowicie wyglądają :D

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Koalaa Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg hejaaa...ale szalejecie jeszcze lutego nie ma a już tyle stron do nadrobienia 😁😆
    Życzę wszystkim II kresek
    Poproszę o zapisanie mnie na testowanie 16.02 , owu prawdopodobnie Ok 4.02
    Więc teraz lecimi z ❤️❤️❤️🔥🔥 i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Anka32, Majuna, Olalee, Prezesoowa, Pati2804, JoKoKoJo, ultramaryna_, Leśneintro, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 😘 Udanego dnia!

@Joll213 śliczny ten maleńki kawaler 😍 Super pomysł z tymi zdjęciami, oby udało się tę niespodziankę zorganizować! 🤞🍀

@Prezesoowa no teraz to nam dowaliłaś tymi paczkami 🥹😍😂 Są przepiękne i widać, że pyszne. Koniecznie daj przepis! @Olo323 też się pewnie ucieszy z przepisu 😝

Widzę, że na luty mamy sporo wolnych strzelców 😉 uzupełnię Was wszystkie, dajcie mi tylko chwilkę, bo teraz muszę z synem jedną sprawę załatwić 😘

Anka32, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Butterfly23, Malamia, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss @Alesiamum dzięki! Chyba w takim razie tez pójdę w ten sposób. No i małżonek będzie dostawał codziennie. Mi smakują te ziółka ogólnie. 😊

@aszin też tak czasem mam, podejrzewam, że jak się uda, to dopiero się zacznie jazda u mnie. 😅

@Królikkicek czyżby ktoś nie kawowy, jak ja? 😋 Ja całe życie na herbatkach.

@Pati2804 polubione za miłego dnia i info o teście na styczniowym. Współczuje choróbska i przykro mi, z powodu smutnego wydarzenia w rodzinie... 😔

@Butterfly23 dziękuję za odpowiedź! Wybiorę w takim razie opcję do owu, tak jak tu jest polecane.😊

@Prezesoowa też mam rozkminy, co do osób, które nic nie wiedzą, a jakoś im idzie. Ale jak to się mówi, im mniej wiesz, tym lepiej śpisz. I może u nich ten spokój to jest sposób.

PS. Co Ty nam tu wstawiasz z rańca?! Ja nic słodkiego do pracy nie zabrałam. 😫 teraz będę cierpieć. 🤤

Prezesoowa, Alesiamum, Pati2804, Butterfly23, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Koalaa Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

IMG-2255.jpg

O ja Cieee jakie piękne pączki , ja zawsze sobie mówię że w tym roku robie sama , ale nigdy nie starcza czasu... Twoja wyglądają przepysznie ...

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.

Hej aszin, miło Cię widzieć. :D i mam takie same odczucia.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Liyss @Alesiamum dzięki! Chyba w takim razie tez pójdę w ten sposób. No i małżonek będzie dostawał codziennie. Mi smakują te ziółka ogólnie. 😊

@aszin też tak czasem mam, podejrzewam, że jak się uda, to dopiero się zacznie jazda u mnie. 😅

@Królikkicek czyżby ktoś nie kawowy, jak ja? 😋 Ja całe życie na herbatkach.

@Pati2804 polubione za miłego dnia i info o teście na styczniowym. Współczuje choróbska i przykro mi, z powodu smutnego wydarzenia w rodzinie... 😔

@Butterfly23 dziękuję za odpowiedź! Wybiorę w takim razie opcję do owu, tak jak tu jest polecane.😊

@Prezesoowa też mam rozkminy, co do osób, które nic nie wiedzą, a jakoś im idzie. Ale jak to się mówi, im mniej wiesz, tym lepiej śpisz. I może u nich ten spokój to jest sposób.

PS. Co Ty nam tu wstawiasz z rańca?! Ja nic słodkiego do pracy nie zabrałam. 😫 teraz będę cierpieć. 🤤

Ja też herbaciara!

Majuna lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    To jest naturalne 🫂🥹 Teraz jak miałam cb te same myśli miałam, pierwsza jest panika i szok (jakby miało co zdziwić 😝), potem ze może za szybko i jeszcze nie teraz. Dopiero później jak się oswoisz z myślą, że to się dzieje, pojawia się radość. Tak było u mnie poprzednim i tym razem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 08:51

Anka32, Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jakie pączusie 🥹😋
    Też bym jadła cały rok ale od kiedy ujrzałam wyniki glukozy i insuliny to muszę się pilnować 🥲

Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży, żadnej nie planowała, proga nie badała a na betę wyciągnęłam ją raz jeden w drugiej ciąży bo potrzebowała mieć "dowód", że jest w ciąży żeby mogła iść na nfz do ginekologa i nie płacić za wizytę.

Ja zaczęłam się badać w grudniu i wyszła mi niedoczynność tarczycy i hashimoto. I też czekam na kolejne kwiatki które jeszcze mogą wyjść ale po biochemie już mnie chyba nic nie dobije 🤔

No ja właśnie walczę z glukozą i insuliną, dlatego takie pączuszki robię zamiast standardowych pieczonych w gorącym tłuszczu :D

Niektórzy mają po prostu pierońskie szczęście i najczęściej niestety nawet tego nie doceniają...

Do niedoczynności i hashimoto lubią się przykleić inne rzeczy, ale nawet jeśli to są do opanowania dietą/suplami w większości przypadków :) Jednak najważniejsze to reagować :)

Przykro mi bardzo, że Cię to spotkało :( domyślam się jak to boli, ja po poronieniu w 10 tygodniu wypierałam marzenie o dziecku przez 10 lat, a teraz muszę się zmierzyć z tym, że może być już za późno ;)
    Jednak nie bez powodu mówią, że siła jest kobietą, bo co by nas nie spotkało to może na początku wyglądać jakby powaliło nas na kolana, ale za każdym razem - wcześniej czy później - wstajemy i poobijane, ale brniemy dalej, bo jak my tego nie zrobimy to nikt inny nie da rady :) :*

Anka32, Mikea lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja też herbaciara!
    ja kiedyś też tylko same herbatki, ale obecnie około 2-3 kawy

zimowe herbatki teraz pyszne, z pomarańczą cynamonem

Majuna lubi tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ