Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaszin wrote:A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.
Podejrzewam, że nie jesteś jedyną z takimi myślami 🫂Królikkicek, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrólikkicek wrote:Co prawda kawy nie pije, ale tak mi się nie chce wstać z łóżka że chętnie przygarnę 😁
Może jakieś śniadanko do tego 😁 wiem że Ty zawsze masz coś pysznego 🤤🤤🤤
Dzisiaj kanapeczki z serkiem śmietankowym i łososiem chlebek robiłam sama jak coś 😀Olalee, Pati2804, Majuna, ellevv, Królikkicek, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dzień dobry kochane 🌞 miłego dnia i smacznej kawki ☕
kciuki za testujące ✊ na styczniowym ktoś jeszcze wstawił test ze słaba kreseczka i jutro planuje bete wiec może obroni się końcówka stycznia😊
Ja obudziłam się dalej z katarem i kaszlem (kaszel co prawda sporadycznie), chyba nigdy mi nie przejdzie..😧 a dzisiaj jadę na pogrzeb wujka na 12 i mam nadzieję że nie załatwię się do końca..
Pytanie do dziewczyn które sprawdzają szyjke, jak odroznic wysoko od nisko i do kiedy jest ona wysoko przed 🐒 ?
Przykro mi 🥺🫂
Zdrówka 🫶🏻Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Majuna zioła można pić tak jak napisałaś 😁 trzy pełne cykle jeśli wiesz, że nie masz owulacji. I wtedy miesiąc przerwy. Do owulacji żeby ją podkręcić, a po można pić żeby wspomóc produkcję progesteronu. Ale wtedy chyba kilka dni po, nie do miesiączki 🤔
Miłego dnia!Pati2804, ultramaryna_, Majuna, JoKoKoJo, Olo323 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
nick nieaktualny
-
@Kasiooola witamy Cię w naszym gronie
@ellevv hej hej! Umilimy Ci oczekiwanie Szybkiej i bezbolesnej @
@aszin hej hej! Co Cię skłoniło do zrobienia tego badania? Sama się zastanawiam, ale czasem sama walczę ze sobą, zgodnie z zasadą, że jak się szuka to się znajdzie
Nie wiem, czy Wy też tak macie czy to tylko ja jestem taka "wyjątkowa" , ale czasem jestem zła, że ciągle się badam, za każdym razem wyjdzie jakiś nowy "kwiatek", a mam masę znajomych co nie wiedzą co to progesteron i beta HCG, a mają 3 dzieci z pierwszych cykli starań. Skoro statystycznie tyle osób ma jakieś dolegliwości wynikające chociażby z trybu życia/ pożywienia to jakie są szanse, że oni akurat są w 100% zdrowi?
Co do pączków to pewnie mnie zlinczujecie, ale uwielbiam cały rok za to nie spożywam pączków z cukierni w Tłusty Czwartek. Wydaje mi się, że wtedy idą na ilość i jest za mało nadzienia jak na mój gust Od lat piekę na Tłusty Czwartek domowe a'la pączki w piekarniku, o takie:
Pati2804, Anka32, ultramaryna_, Olalee, Majuna, Koalaa, Alesiamum, Ominoki, Mikea, Butterfly23, Malamia, sernik_z_rodzynkami, JoKoKoJo, Adirella, Olo323, AnitaK, Kasiooola, Sikoreczkaaa, Olaura, KejtKa, Zbuntowana, ezra lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Kiti wrote:Byłam, ale gin powiedział że pęcherzyki są , ale nie znam dnia ani godziny kiedy będzie któryś dojrzewać 🤷🏻♀️ ale endometrium minimalne, więc liczę na cud.
Mierzę temperaturę z takim termometrem dopochwowym. Półtora roku temu zgłosiłam się do testów urządzenia „MyOvu” - może coś wykryje, jakieś moje hormonalne poruszenie. Używa któraś z was tego MyOvu ?Kiti, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Zimozielona wrote:Szalone okoliczności będą bo zamykam projekt więc wyjazd sluzbowy 😅😅 przynajmniej na te kilka dni testów nie wezmę więc nie będzie korciło a i czasu nie będzie szukać apteki:)
Pierwsza ciąża wcześniak więc chociaż żeby rósł te 7-8miesiecy to będę szczęśliwa:)
Oj, rozumiem doskonale, też mam wcześniaka po przejściach i już nawet nie liczę na donoszenie, oby bez przygód tylko do 37tc 🙏
Zbuntowana lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:@Kasiooola witamy Cię w naszym gronie
@aszin hej hej! Co Cię skłoniło do zrobienia tego badania? Sama się zastanawiam, ale czasem sama walczę ze sobą, zgodnie z zasadą, że jak się szuka to się znajdzie
Nie wiem, czy Wy też tak macie czy to tylko ja jestem taka "wyjątkowa" , ale czasem jestem zła, że ciągle się badam, za każdym razem wyjdzie jakiś nowy "kwiatek", a mam masę znajomych co nie wiedzą co to progesteron i beta HCG, a mają 3 dzieci z pierwszych cykli starań. Skoro statystycznie tyle osób ma jakieś dolegliwości wynikające chociażby z trybu życia/ pożywienia to jakie są szanse, że oni akurat są w 100% zdrowi?
Co do pączków to pewnie mnie zlinczujecie, ale uwielbiam cały rok za to nie spożywam pączków z cukierni w Tłusty Czwartek. Wydaje mi się, że wtedy idą na ilość i jest za mało nadzienia jak na mój gust Od lat piekę na Tłusty Czwartek domowe a'la pączki w piekarniku, o takie:
Jakie pączusie 🥹😋
Też bym jadła cały rok ale od kiedy ujrzałam wyniki glukozy i insuliny to muszę się pilnować 🥲
Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży, żadnej nie planowała, proga nie badała a na betę wyciągnęłam ją raz jeden w drugiej ciąży bo potrzebowała mieć "dowód", że jest w ciąży żeby mogła iść na nfz do ginekologa i nie płacić za wizytę.
Ja zaczęłam się badać w grudniu i wyszła mi niedoczynność tarczycy i hashimoto. I też czekam na kolejne kwiatki które jeszcze mogą wyjść ale po biochemie już mnie chyba nic nie dobije 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 08:41
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:@Kasiooola witamy Cię w naszym gronie
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:@Kasiooola witamy Cię w naszym gronie
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Omg hejaaa...ale szalejecie jeszcze lutego nie ma a już tyle stron do nadrobienia 😁😆
Życzę wszystkim II kresek
Poproszę o zapisanie mnie na testowanie 16.02 , owu prawdopodobnie Ok 4.02
Więc teraz lecimi z ❤️❤️❤️🔥🔥 i zobaczymy co z tego wyjdzieAnka32, Majuna, Olalee, Prezesoowa, Pati2804, JoKoKoJo, ultramaryna_, Leśneintro, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Ona 34
On 34 -
Dzień dobry! 😘 Udanego dnia!
@Joll213 śliczny ten maleńki kawaler 😍 Super pomysł z tymi zdjęciami, oby udało się tę niespodziankę zorganizować! 🤞🍀
@Prezesoowa no teraz to nam dowaliłaś tymi paczkami 🥹😍😂 Są przepiękne i widać, że pyszne. Koniecznie daj przepis! @Olo323 też się pewnie ucieszy z przepisu 😝
Widzę, że na luty mamy sporo wolnych strzelców 😉 uzupełnię Was wszystkie, dajcie mi tylko chwilkę, bo teraz muszę z synem jedną sprawę załatwić 😘Anka32, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Butterfly23, Malamia, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
@Liyss @Alesiamum dzięki! Chyba w takim razie tez pójdę w ten sposób. No i małżonek będzie dostawał codziennie. Mi smakują te ziółka ogólnie. 😊
@aszin też tak czasem mam, podejrzewam, że jak się uda, to dopiero się zacznie jazda u mnie. 😅
@Królikkicek czyżby ktoś nie kawowy, jak ja? 😋 Ja całe życie na herbatkach.
@Pati2804 polubione za miłego dnia i info o teście na styczniowym. Współczuje choróbska i przykro mi, z powodu smutnego wydarzenia w rodzinie... 😔
@Butterfly23 dziękuję za odpowiedź! Wybiorę w takim razie opcję do owu, tak jak tu jest polecane.😊
@Prezesoowa też mam rozkminy, co do osób, które nic nie wiedzą, a jakoś im idzie. Ale jak to się mówi, im mniej wiesz, tym lepiej śpisz. I może u nich ten spokój to jest sposób.
PS. Co Ty nam tu wstawiasz z rańca?! Ja nic słodkiego do pracy nie zabrałam. 😫 teraz będę cierpieć. 🤤
Prezesoowa, Alesiamum, Pati2804, Butterfly23, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesoowa wrote:@Kasiooola witamy Cię w naszym gronie
O ja Cieee jakie piękne pączki , ja zawsze sobie mówię że w tym roku robie sama , ale nigdy nie starcza czasu... Twoja wyglądają przepysznie ...Prezesoowa lubi tę wiadomość
Ona 34
On 34 -
aszin wrote:A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.
Hej aszin, miło Cię widzieć. i mam takie same odczucia.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Majuna wrote:@Liyss @Alesiamum dzięki! Chyba w takim razie tez pójdę w ten sposób. No i małżonek będzie dostawał codziennie. Mi smakują te ziółka ogólnie. 😊
@aszin też tak czasem mam, podejrzewam, że jak się uda, to dopiero się zacznie jazda u mnie. 😅
@Królikkicek czyżby ktoś nie kawowy, jak ja? 😋 Ja całe życie na herbatkach.
@Pati2804 polubione za miłego dnia i info o teście na styczniowym. Współczuje choróbska i przykro mi, z powodu smutnego wydarzenia w rodzinie... 😔
@Butterfly23 dziękuję za odpowiedź! Wybiorę w takim razie opcję do owu, tak jak tu jest polecane.😊
@Prezesoowa też mam rozkminy, co do osób, które nic nie wiedzą, a jakoś im idzie. Ale jak to się mówi, im mniej wiesz, tym lepiej śpisz. I może u nich ten spokój to jest sposób.
PS. Co Ty nam tu wstawiasz z rańca?! Ja nic słodkiego do pracy nie zabrałam. 😫 teraz będę cierpieć. 🤤
Ja też herbaciara!Majuna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
aszin wrote:A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 08:51
Anka32, Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
Anka32 wrote:Jakie pączusie 🥹😋
Też bym jadła cały rok ale od kiedy ujrzałam wyniki glukozy i insuliny to muszę się pilnować 🥲
Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży, żadnej nie planowała, proga nie badała a na betę wyciągnęłam ją raz jeden w drugiej ciąży bo potrzebowała mieć "dowód", że jest w ciąży żeby mogła iść na nfz do ginekologa i nie płacić za wizytę.
Ja zaczęłam się badać w grudniu i wyszła mi niedoczynność tarczycy i hashimoto. I też czekam na kolejne kwiatki które jeszcze mogą wyjść ale po biochemie już mnie chyba nic nie dobije 🤔
No ja właśnie walczę z glukozą i insuliną, dlatego takie pączuszki robię zamiast standardowych pieczonych w gorącym tłuszczu
Niektórzy mają po prostu pierońskie szczęście i najczęściej niestety nawet tego nie doceniają...
Do niedoczynności i hashimoto lubią się przykleić inne rzeczy, ale nawet jeśli to są do opanowania dietą/suplami w większości przypadków Jednak najważniejsze to reagować
Przykro mi bardzo, że Cię to spotkało domyślam się jak to boli, ja po poronieniu w 10 tygodniu wypierałam marzenie o dziecku przez 10 lat, a teraz muszę się zmierzyć z tym, że może być już za późno
Jednak nie bez powodu mówią, że siła jest kobietą, bo co by nas nie spotkało to może na początku wyglądać jakby powaliło nas na kolana, ale za każdym razem - wcześniej czy później - wstajemy i poobijane, ale brniemy dalej, bo jak my tego nie zrobimy to nikt inny nie da rady :*Anka32, Mikea lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualny