X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.

Podejrzewam, że nie jesteś jedyną z takimi myślami :) 🫂

Królikkicek, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Co prawda kawy nie pije, ale tak mi się nie chce wstać z łóżka że chętnie przygarnę 😁
    Może jakieś śniadanko do tego 😁 wiem że Ty zawsze masz coś pysznego 🤤🤤🤤

Dzisiaj kanapeczki z serkiem śmietankowym i łososiem :D chlebek robiłam sama jak coś 😀

Olalee, Pati2804, Majuna, ellevv, Królikkicek, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry kochane 🌞 miłego dnia i smacznej kawki ☕

kciuki za testujące ✊ na styczniowym ktoś jeszcze wstawił test ze słaba kreseczka i jutro planuje bete wiec może obroni się końcówka stycznia😊

Ja obudziłam się dalej z katarem i kaszlem (kaszel co prawda sporadycznie), chyba nigdy mi nie przejdzie..😧 a dzisiaj jadę na pogrzeb wujka na 12 i mam nadzieję że nie załatwię się do końca..

Pytanie do dziewczyn które sprawdzają szyjke, jak odroznic wysoko od nisko i do kiedy jest ona wysoko przed 🐒 ?

Przykro mi 🥺🫂

Zdrówka 🫶🏻

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Majuna zioła można pić tak jak napisałaś 😁 trzy pełne cykle jeśli wiesz, że nie masz owulacji. I wtedy miesiąc przerwy. Do owulacji żeby ją podkręcić, a po można pić żeby wspomóc produkcję progesteronu. Ale wtedy chyba kilka dni po, nie do miesiączki 🤔

Miłego dnia!

Pati2804, ultramaryna_, Majuna, JoKoKoJo, Olo323 lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Smacznej kawki i miłego dnia :)

Anka32, Pati2804, Majuna, Olaura, Malamia, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiooola witamy Cię w naszym gronie :D

@ellevv hej hej! Umilimy Ci oczekiwanie :) Szybkiej i bezbolesnej @ :)

@aszin hej hej! Co Cię skłoniło do zrobienia tego badania? Sama się zastanawiam, ale czasem sama walczę ze sobą, zgodnie z zasadą, że jak się szuka to się znajdzie :P

Nie wiem, czy Wy też tak macie czy to tylko ja jestem taka "wyjątkowa" :D, ale czasem jestem zła, że ciągle się badam, za każdym razem wyjdzie jakiś nowy "kwiatek", a mam masę znajomych co nie wiedzą co to progesteron i beta HCG, a mają 3 dzieci z pierwszych cykli starań. Skoro statystycznie tyle osób ma jakieś dolegliwości wynikające chociażby z trybu życia/ pożywienia to jakie są szanse, że oni akurat są w 100% zdrowi? :P

Co do pączków to pewnie mnie zlinczujecie, ale uwielbiam cały rok za to nie spożywam pączków z cukierni w Tłusty Czwartek. Wydaje mi się, że wtedy idą na ilość i jest za mało nadzienia jak na mój gust :D Od lat piekę na Tłusty Czwartek domowe a'la pączki w piekarniku, o takie:

IMG-2255.jpg

Pati2804, Anka32, ultramaryna_, Olalee, Majuna, Koalaa, Alesiamum, Ominoki, Mikea, Butterfly23, Malamia, sernik_z_rodzynkami, JoKoKoJo, Adirella, Olo323, AnitaK, Kasiooola, Sikoreczkaaa, Olaura, KejtKa, Zbuntowana, ezra lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti wrote:
    Byłam, ale gin powiedział że pęcherzyki są , ale nie znam dnia ani godziny kiedy będzie któryś dojrzewać 🤷🏻‍♀️ ale endometrium minimalne, więc liczę na cud.

Mierzę temperaturę z takim termometrem dopochwowym. Półtora roku temu zgłosiłam się do testów urządzenia „MyOvu” - może coś wykryje, jakieś moje hormonalne poruszenie. Używa któraś z was tego MyOvu ?
    Rozumiem, zatem liczymy na cud 🤞🍀 Ja w tym cyklu zaczynam przygodę z femSense i też jestem ciekawa, jak wyjdzie 🙂 Aplikacja zainstalowana, czekam na naklejenie plastra! 💪

Kiti, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Szalone okoliczności będą bo zamykam projekt więc wyjazd sluzbowy 😅😅 przynajmniej na te kilka dni testów nie wezmę więc nie będzie korciło a i czasu nie będzie szukać apteki:)

Pierwsza ciąża wcześniak więc chociaż żeby rósł te 7-8miesiecy to będę szczęśliwa:)
    Mimo wszystko powodzenia i ⏸️ prosimy! 🤞🍀 Już myślałam, że jakiś fajny odpoczynek się szykuje 😉
    Oj, rozumiem doskonale, też mam wcześniaka po przejściach i już nawet nie liczę na donoszenie, oby bez przygód tylko do 37tc 🙏

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

@aszin hej hej! Co Cię skłoniło do zrobienia tego badania? Sama się zastanawiam, ale czasem sama walczę ze sobą, zgodnie z zasadą, że jak się szuka to się znajdzie :P

Nie wiem, czy Wy też tak macie czy to tylko ja jestem taka "wyjątkowa" :D, ale czasem jestem zła, że ciągle się badam, za każdym razem wyjdzie jakiś nowy "kwiatek", a mam masę znajomych co nie wiedzą co to progesteron i beta HCG, a mają 3 dzieci z pierwszych cykli starań. Skoro statystycznie tyle osób ma jakieś dolegliwości wynikające chociażby z trybu życia/ pożywienia to jakie są szanse, że oni akurat są w 100% zdrowi? :P

Co do pączków to pewnie mnie zlinczujecie, ale uwielbiam cały rok za to nie spożywam pączków z cukierni w Tłusty Czwartek. Wydaje mi się, że wtedy idą na ilość i jest za mało nadzienia jak na mój gust :D Od lat piekę na Tłusty Czwartek domowe a'la pączki w piekarniku, o takie:

IMG-2255.jpg

Jakie pączusie 🥹😋
    Też bym jadła cały rok ale od kiedy ujrzałam wyniki glukozy i insuliny to muszę się pilnować 🥲

Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży, żadnej nie planowała, proga nie badała a na betę wyciągnęłam ją raz jeden w drugiej ciąży bo potrzebowała mieć "dowód", że jest w ciąży żeby mogła iść na nfz do ginekologa i nie płacić za wizytę.

Ja zaczęłam się badać w grudniu i wyszła mi niedoczynność tarczycy i hashimoto. I też czekam na kolejne kwiatki które jeszcze mogą wyjść ale po biochemie już mnie chyba nic nie dobije 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 08:41

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

IMG-2255.jpg
    Ale cudne pączusie 🤤😍 jak Ty takie ładne robisz ? 🙈

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

IMG-2255.jpg
    ale smakowicie wyglądają :D

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Koalaa Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg hejaaa...ale szalejecie jeszcze lutego nie ma a już tyle stron do nadrobienia 😁😆
    Życzę wszystkim II kresek
    Poproszę o zapisanie mnie na testowanie 16.02 , owu prawdopodobnie Ok 4.02
    Więc teraz lecimi z ❤️❤️❤️🔥🔥 i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Anka32, Majuna, Olalee, Prezesoowa, Pati2804, JoKoKoJo, ultramaryna_, Leśneintro, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 😘 Udanego dnia!

@Joll213 śliczny ten maleńki kawaler 😍 Super pomysł z tymi zdjęciami, oby udało się tę niespodziankę zorganizować! 🤞🍀

@Prezesoowa no teraz to nam dowaliłaś tymi paczkami 🥹😍😂 Są przepiękne i widać, że pyszne. Koniecznie daj przepis! @Olo323 też się pewnie ucieszy z przepisu 😝

Widzę, że na luty mamy sporo wolnych strzelców 😉 uzupełnię Was wszystkie, dajcie mi tylko chwilkę, bo teraz muszę z synem jedną sprawę załatwić 😘

Anka32, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Butterfly23, Malamia, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:11

Prezesoowa, Alesiamum, Pati2804, Butterfly23, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

8+1 👼🏻
    nawracające cb
    ___
    "A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Koalaa Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

IMG-2255.jpg

O ja Cieee jakie piękne pączki , ja zawsze sobie mówię że w tym roku robie sama , ale nigdy nie starcza czasu... Twoja wyglądają przepysznie ...

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.

Hej aszin, miło Cię widzieć. :D i mam takie same odczucia.

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Liyss @Alesiamum dzięki! Chyba w takim razie tez pójdę w ten sposób. No i małżonek będzie dostawał codziennie. Mi smakują te ziółka ogólnie. 😊

@aszin też tak czasem mam, podejrzewam, że jak się uda, to dopiero się zacznie jazda u mnie. 😅

@Królikkicek czyżby ktoś nie kawowy, jak ja? 😋 Ja całe życie na herbatkach.

@Pati2804 polubione za miłego dnia i info o teście na styczniowym. Współczuje choróbska i przykro mi, z powodu smutnego wydarzenia w rodzinie... 😔

@Butterfly23 dziękuję za odpowiedź! Wybiorę w takim razie opcję do owu, tak jak tu jest polecane.😊

@Prezesoowa też mam rozkminy, co do osób, które nic nie wiedzą, a jakoś im idzie. Ale jak to się mówi, im mniej wiesz, tym lepiej śpisz. I może u nich ten spokój to jest sposób.

PS. Co Ty nam tu wstawiasz z rańca?! Ja nic słodkiego do pracy nie zabrałam. 😫 teraz będę cierpieć. 🤤

Ja też herbaciara!

Majuna lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    To jest naturalne 🫂🥹 Teraz jak miałam cb te same myśli miałam, pierwsza jest panika i szok (jakby miało co zdziwić 😝), potem ze może za szybko i jeszcze nie teraz. Dopiero później jak się oswoisz z myślą, że to się dzieje, pojawia się radość. Tak było u mnie poprzednim i tym razem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 08:51

Anka32, Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jakie pączusie 🥹😋
    Też bym jadła cały rok ale od kiedy ujrzałam wyniki glukozy i insuliny to muszę się pilnować 🥲

Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży, żadnej nie planowała, proga nie badała a na betę wyciągnęłam ją raz jeden w drugiej ciąży bo potrzebowała mieć "dowód", że jest w ciąży żeby mogła iść na nfz do ginekologa i nie płacić za wizytę.

Ja zaczęłam się badać w grudniu i wyszła mi niedoczynność tarczycy i hashimoto. I też czekam na kolejne kwiatki które jeszcze mogą wyjść ale po biochemie już mnie chyba nic nie dobije 🤔

No ja właśnie walczę z glukozą i insuliną, dlatego takie pączuszki robię zamiast standardowych pieczonych w gorącym tłuszczu :D

Niektórzy mają po prostu pierońskie szczęście i najczęściej niestety nawet tego nie doceniają...

Do niedoczynności i hashimoto lubią się przykleić inne rzeczy, ale nawet jeśli to są do opanowania dietą/suplami w większości przypadków :) Jednak najważniejsze to reagować :)

Przykro mi bardzo, że Cię to spotkało :( domyślam się jak to boli, ja po poronieniu w 10 tygodniu wypierałam marzenie o dziecku przez 10 lat, a teraz muszę się zmierzyć z tym, że może być już za późno ;)
    Jednak nie bez powodu mówią, że siła jest kobietą, bo co by nas nie spotkało to może na początku wyglądać jakby powaliło nas na kolana, ale za każdym razem - wcześniej czy później - wstajemy i poobijane, ale brniemy dalej, bo jak my tego nie zrobimy to nikt inny nie da rady :) :*

Anka32, Mikea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja też herbaciara!
    ja kiedyś też tylko same herbatki, ale obecnie około 2-3 kawy

zimowe herbatki teraz pyszne, z pomarańczą cynamonem

Majuna lubi tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ