Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry od rana same pyszności. Ja planuję w weekend zrobić swój pierwszy tort, bo mąż ma urodziny, więc może być ciekawie Najgorzej, że będę go robić w sobotę popołudniu/ wieczorem, więc jak coś nie wyjdzie to dupa. W naszej miejscowości wszystko pozamykane i zostanie włożyć świeczki do kiełbasy
Olalee, Pati2804, Suzie, Anka32, Prezesoowa, Malamia, JoKoKoJo, ultramaryna_, Mikea, Liyss🧚🏻, KejtKa lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️ 27l.
Starania o pierwsze dziecko od 05.2023
💔 07.2023 - krwiak podkosmówkowy, 7tc
🤞 09.2023 - powrót do starań
✅ - zaleczone pociążowe zapalenie tarczycy - TSH 1,3; Letrox 50mg -
Olalee wrote:też muszę spróbować gdzie ich szukać?
Pati2804 wrote:U nas też byl jeden także zobaczymy jak statystyka 😅🤣🙈Olalee, Pati2804, Malamia lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Pusshka wrote:Zobaczymy czy jeden bzyk starczył 😂
Jeśli chodzi o pączki to na szczęście nie jest to mój ulubiony, ani nawet jeden z ulubionych słodkich posiłków, także bez bólu odmówię
Mi przy diecie przeciwzapalnej najgorzej powstrzymać się od chipsów, ale na szczęście te z soczewicy i ciecierzycy wpadają raz na jakiś czas i zaspokoję tym swój słony głód 😅
Uwielbiam je! Mam akurat w domu, więc chyba po powrocie... 🤣Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Uwielbiam je! Mam akurat w domu, więc chyba po powrocie... 🤣
Do nas w piątek wpadają znajomi, także zaopatrzę się w nie, co by mnie inne rzeczy nie kusiłyMajuna lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Ja tym razem nic nie będę piekła, ale jedziemy na urodziny siostrzenicy męża to sobie zjem tort.
Anka32, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Kolka wrote:Dzień dobry od rana same pyszności. Ja planuję w weekend zrobić swój pierwszy tort, bo mąż ma urodziny, więc może być ciekawie Najgorzej, że będę go robić w sobotę popołudniu/ wieczorem, więc jak coś nie wyjdzie to dupa. W naszej miejscowości wszystko pozamykane i zostanie włożyć świeczki do kiełbasy
-
nick nieaktualnyKolka wrote:Dzień dobry od rana same pyszności. Ja planuję w weekend zrobić swój pierwszy tort, bo mąż ma urodziny, więc może być ciekawie Najgorzej, że będę go robić w sobotę popołudniu/ wieczorem, więc jak coś nie wyjdzie to dupa. W naszej miejscowości wszystko pozamykane i zostanie włożyć świeczki do kiełbasy
Powodzenia z tortem daj znać jak wyszedł. Chociaż oczy nacieszę 🥹 -
nick nieaktualny
-
Ja niestety nie jestem mistrzem pieczenia 🙈 ale jak coś mi wyjdzie to się bardzo cieszę i wtedy piekę to na wszystkie okazję aż do znudzenia 🤣 aż znajdę nowy przepis i wypróbuje i tak w kółko... haha
JoKoKoJo lubi tę wiadomość
-
Kolka wrote:Dzień dobry od rana same pyszności. Ja planuję w weekend zrobić swój pierwszy tort, bo mąż ma urodziny, więc może być ciekawie Najgorzej, że będę go robić w sobotę popołudniu/ wieczorem, więc jak coś nie wyjdzie to dupa. W naszej miejscowości wszystko pozamykane i zostanie włożyć świeczki do kiełbasy
Myślę, że świeczki w kiełbasie zrobiłyby furrorę podrzuciłaś dobry pomysł
a jaki tort będziesz robić?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Cześć Dziewczyny, świetny tytuł! 😊
Życzę Wam powodzenia w lutym 🍀 trzymam kciuki za testujące 🤞🏻i przesyłam ciążowe wiruski - częstujcie się! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Suzie, Prezesoowa, Malamia, Butterfly23, Pusshka, Majuna, Pati2804, Królikkicek, Anka32, koktajlowa, Maniaaa., JoKoKoJo, Adirella, ultramaryna_, kasia97, Leśneintro, Sikoreczkaaa, Ominoki, Liyss🧚🏻, Olaura, ezra lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Cześć dziewczyny. Witam się z wami w nowym wątku po kilku dniach przerwy. Musiałam poukładać sobie w głowie kilka spraw. W tym miesiącu planuje odpuścić. Nie zaczęłam nawet mierzyć temperatury. Jedynie co, zamówiłam testy owulacyjne. Końcem miesiąca jadę na urlop. Dezycja padła spontanicznie, ale wiem, że po prostu tego potrzebuję. Od października czuję, że po prostu dryfuje zamiast żyć i jest mi z tym coraz ciężej.
Proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca. Będzie co ma być.
Wszystkiego dobrego dla was w tym nowym miesiącu. Oby posypały się kreseczki ❤️Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Anka32, Maniaaa., JoKoKoJo, ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Podrzucam przepis:
https://mojewypieki.com/przepis/buleczki-paczkowe
Jak dla manualnego beztalencia jakim jestem to są proste w wykonaniu
Dzięki za przepis! Będę robić💪Prezesoowa lubi tę wiadomość
👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
@Prezesoowa dziękuję 😊
Tak w ogóle przeglądam swoje stare badania i cały czas widzę że miałam TSH między 2-3. Z tego co wiem powinno być między 1-1,5 przy staraniach 🫣 gdzie uderzyć i jak zbić? Da się to jakoś "domowo" zbić?
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
MonReve96 wrote:Cześć dziewczyny. Witam się z wami w nowym wątku po kilku dniach przerwy. Musiałam poukładać sobie w głowie kilka spraw. W tym miesiącu planuje odpuścić. Nie zaczęłam nawet mierzyć temperatury. Jedynie co, zamówiłam testy owulacyjne. Końcem miesiąca jadę na urlop. Dezycja padła spontanicznie, ale wiem, że po prostu tego potrzebuję. Od października czuję, że po prostu dryfuje zamiast żyć i jest mi z tym coraz ciężej.
Proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca. Będzie co ma być.
Wszystkiego dobrego dla was w tym nowym miesiącu. Oby posypały się kreseczki ❤️
Hej hej a gdzie się wybieracie?
Odliczam już do wiosny, zebyśmy mogli się wybrać do domku nad jeziorem i odpocząćPati2804, MonReve96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
ellevv wrote:@Prezesoowa dziękuję 😊
Tak w ogóle przeglądam swoje stare badania i cały czas widzę że miałam TSH między 2-3. Z tego co wiem powinno być między 1-1,5 przy staraniach 🫣 gdzie uderzyć i jak zbić? Da się to jakoś "domowo" zbić?
Ja się skonsultowałam w takiej sytuacji z endokrynologiem.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
To zależy
dobrze byłoby zrobić całą piątkę tarczycową - tsh, ft3, ft4, anty tg i anty tpo oraz usg tarczycy. Jeśli wyniki nie będą odbiegać od normy, zwłaszcza przeciwciała i usg to można rozważyć suplementację, ale tak nie znając całokształtu sytuacji to może być ciężko, bo to takie strzelanie bez celu, a wiadomo w takiej sytuacji można przestrzelić coś co działa dobrzeultramaryna_ lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Ja przy Euthyroxie miałam TSH właśnie 1-1,8 (brałam 5 lat). Odstawilam w marcu zeszłego roku i starałam się stosować dietę z niskim indeksem glikemicznym, jeść dużo produktów „przeciwzapalnych” i nie wiem czy to podziałało, ale udało mi się do końca roku utrzymać prawidłowy wynik. Niestety 3.01 zrobiłam badanie i TSH 2,5 więc już przy staraniach wrocilam do Euthyroxu , żeby to zbić 🥹ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:Myślę, że świeczki w kiełbasie zrobiłyby furrorę podrzuciłaś dobry pomysł
a jaki tort będziesz robić?
Biszkopt z Thermomixa, a przełożenie z mascarpone, galaretki i owoców Dam znać, jak wyszło!Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️ 27l.
Starania o pierwsze dziecko od 05.2023
💔 07.2023 - krwiak podkosmówkowy, 7tc
🤞 09.2023 - powrót do starań
✅ - zaleczone pociążowe zapalenie tarczycy - TSH 1,3; Letrox 50mg -
U nas pogoda się popsuła, zaczyna kropi deszcz więc zaopatrzyłam się w parasol i jadę na pogrzeb 🥺 zawsze na nich lecą mi łzy więc nawet się nie pomalowałam.
Pozniej o 16.15 mam usg piersi także pewnie pod wieczór do Was wrócę ❤ spokojnego popołudnia i mam nadzieję że u Was będzie lepsza pogoda 🌞