Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Ale cudne pączusie 🤤😍 jak Ty takie ładne robisz ? 🙈
Podrzucam przepis:
https://mojewypieki.com/przepis/buleczki-paczkowe
Jak dla manualnego beztalencia jakim jestem to są proste w wykonaniuOminoki, Olalee, Alesiamum, Pati2804, sernik_z_rodzynkami, JoKoKoJo, Mikea, Olo323 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:No ja właśnie walczę z glukozą i insuliną, dlatego takie pączuszki robię zamiast standardowych pieczonych w gorącym tłuszczu
Niektórzy mają po prostu pierońskie szczęście i najczęściej niestety nawet tego nie doceniają...
Do niedoczynności i hashimoto lubią się przykleić inne rzeczy, ale nawet jeśli to są do opanowania dietą/suplami w większości przypadków Jednak najważniejsze to reagować
Przykro mi bardzo, że Cię to spotkało domyślam się jak to boli, ja po poronieniu w 10 tygodniu wypierałam marzenie o dziecku przez 10 lat, a teraz muszę się zmierzyć z tym, że może być już za późno
Jednak nie bez powodu mówią, że siła jest kobietą, bo co by nas nie spotkało to może na początku wyglądać jakby powaliło nas na kolana, ale za każdym razem - wcześniej czy później - wstajemy i poobijane, ale brniemy dalej, bo jak my tego nie zrobimy to nikt inny nie da rady :*
Podzielisz sie przepisem na te pączki? Nigdy w życiu nie robiłam ale jak przeczytałam, że walczysz z tym samym co ja to poczułam, że wręcz muszę je zrobić 🥹
Dziękuję za dobre słowo ❤️🫶🏻
-
Hej! Ale byłam w szoku, jak weszłam na forum i zobaczyłam, że już lutowy wątek - ale no tak... przecież styczeń się kończy. Głowa paruje 🤯
Życzę wszystkim owocnych przytulanek, żeby odczarować ten początek roku - trzymam kciuki!
@ultramaryna, powodzenia! Będziesz cudowną prowadzącą
Poproszę na wolnego strzelca 🏹Majuna, Prezesoowa, Anka32, Chmurka21, kasia97, Olalee, Butterfly23, Pati2804, Malamia, JoKoKoJo, ultramaryna_, Leśneintro, aszin, Olaura lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
aszin wrote:A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Anka32 wrote:Podzielisz sie przepisem na te pączki? Nigdy w życiu nie robiłam ale jak przeczytałam, że walczysz z tym samym co ja to poczułam, że wręcz muszę je zrobić 🥹
Dziękuję za dobre słowo ❤️🫶🏻
Proszę: https://mojewypieki.com/przepis/buleczki-paczkowe
Jakbyście się skusiły to dajcie znać jak wyszłyAnka32, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualny
-
aszin wrote:A mnie coraz częściej ogarnia przerażenie, jak sobie pomyślę że się uda i będziemy spodziewać się dziecka. 🫣 no nie potrafię się tego uczucia pozbyć.
Ja znów mam tak że jestem przerażona jak pomyślę że nam się może nie udać wcale.. Później będziemy myśleć oboje które z nas ma ten „defekt” że się nie udaje, choć oboje mamy już dzieci z poprzednich małżeństw. Nie wyobrażam sobie chodzić po tych lekarzach, klinikach, badaniach… 😟 -
nick nieaktualnyPusshka wrote:Hej! Ale byłam w szoku, jak weszłam na forum i zobaczyłam, że już lutowy wątek - ale no tak... przecież styczeń się kończy. Głowa paruje 🤯
Życzę wszystkim owocnych przytulanek, żeby odczarować ten początek roku - trzymam kciuki!
@ultramaryna, powodzenia! Będziesz cudowną prowadzącą
Poproszę na wolnego strzelca 🏹Anka32, Pusshka, Pati2804, JoKoKoJo, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😊
Wow, jakie piękne pączki!!!
Co do cen - pamiętam, jak w podstawówce miałam po drodze do szkoły malutką lokalną piekarnię, a w niej pączki po 40 groszy 🥺 także tanio to już było 😂
Teraz robię sama. Wszystkie słodkości robię z przepisów Moje wypieki . Nigdy mnie nie zawiodły. Czy to pączki, czy pierniczki, czy zwykłe ciasto w środku tygodnia 😃
Owulację przewiduję w okolicach walentynek 🔥 ale poproszę wolnego strzelca, bo zawsze mam problem być tu na bieżąco 🙈Prezesoowa, Pati2804, JoKoKoJo, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Ale jestem głodna przez Was teraz, ale na pączusia poczekam do tłustego czwartku, bo staram się trzymać dietę. Przez cały styczeń straciłam już 0,8 kg, nie chcę tego zaprzepaścić.
Ohoho, to widzę, że u większości walentynki będą intensywne.Pati2804, JoKoKoJo, ultramaryna_, Mikea lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Prezesoowa wrote:No ja właśnie walczę z glukozą i insuliną, dlatego takie pączuszki robię zamiast standardowych pieczonych w gorącym tłuszczu
Niektórzy mają po prostu pierońskie szczęście i najczęściej niestety nawet tego nie doceniają...
Do niedoczynności i hashimoto lubią się przykleić inne rzeczy, ale nawet jeśli to są do opanowania dietą/suplami w większości przypadków Jednak najważniejsze to reagować
Przykro mi bardzo, że Cię to spotkało domyślam się jak to boli, ja po poronieniu w 10 tygodniu wypierałam marzenie o dziecku przez 10 lat, a teraz muszę się zmierzyć z tym, że może być już za późno
Jednak nie bez powodu mówią, że siła jest kobietą, bo co by nas nie spotkało to może na początku wyglądać jakby powaliło nas na kolana, ale za każdym razem - wcześniej czy później - wstajemy i poobijane, ale brniemy dalej, bo jak my tego nie zrobimy to nikt inny nie da rady :*
P.s. ja też poproszę o przepis na paczki jednak 🙈😅 -
Olalee wrote:Kochana zawitałaś tutaj, oby to był znak
Jeśli chodzi o pączki to na szczęście nie jest to mój ulubiony, ani nawet jeden z ulubionych słodkich posiłków, także bez bólu odmówię
Mi przy diecie przeciwzapalnej najgorzej powstrzymać się od chipsów, ale na szczęście te z soczewicy i ciecierzycy wpadają raz na jakiś czas i zaspokoję tym swój słony głód 😅Olalee, Pati2804, JoKoKoJo, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Zobaczymy czy jeden bzyk starczył 😂
Jeśli chodzi o pączki to na szczęście nie jest to mój ulubiony, ani nawet jeden z ulubionych słodkich posiłków, także bez bólu odmówię
Mi przy diecie przeciwzapalnej najgorzej powstrzymać się od chipsów, ale na szczęście te z soczewicy i ciecierzycy wpadają raz na jakiś czas i zaspokoję tym swój słony głód 😅
Gdzie kupujesz te chipsy? Czyżby w Biedronce? 🥹 -
Anka32 wrote:Gdzie kupujesz te chipsy? Czyżby w Biedronce? 🥹Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Podrzucam przepis:
https://mojewypieki.com/przepis/buleczki-paczkowe
Jak dla manualnego beztalencia jakim jestem to są proste w wykonaniuPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dziękuję i na pewno spróbuję zrobić ale lepiej przed tłustym czwartkiem bo jak nie wyjdą to zostaniemy na lodzie i nie będzie świętowania 🤣
I to jest dobry plan! też zrobię wcześniej, najlepiej na nadchodzacy weekend 😎🤣Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusshka wrote:Zobaczymy czy jeden bzyk starczył 😂
Mi przy diecie przeciwzapalnej najgorzej powstrzymać się od chipsów, ale na szczęście te z soczewicy i ciecierzycy wpadają raz na jakiś czas i zaspokoję tym swój słony głód 😅JoKoKoJo lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:I to jest dobry plan! też zrobię wcześniej, najlepiej na nadchodzacy weekend 😎🤣
Anka32, JoKoKoJo, Ominoki lubią tę wiadomość